7H Huoltajienilta 8.9.2016 Heikki Jyrkönen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vanhempien ja ryhmänohjaajien yhteistyö
Advertisements

LUVALLISET POISSAOLOT
vuosiluokat 7-9 rehtori Kimmo Kuusimäki apulaisrehtori Tuulia Suominen
Valinnat kahdeksannelle ja yhdeksännelle luokalle.
Älä kiusaa Kiusaamista on, kun oppilas joutuu toistuvasti ja systemaattisesti toisten tahallisen, kielteisen toiminnan kohteeksi. Nimittely, pilkkaaminen,
VANAJAVEDEN OPISTON SÄÄNNÖT
Tiistaina klo 18 6B-luokassa
Yhteistyötä lapsen hyväksi
Tehostetun ja erityisen tuen kehittäminen esi- ja perusopetuksessa
VISTAN KOULU Paimion kaupunki 7 luokan valinnaisaineinfo
Meidän koulu Keskustelua wilma-merkinnöistä, järjestyssäännöistä ja perusopetuslain muutoksesta.
Yleistä koulunkäyntiin liittyen
Vanhempainilta Hamulan koulu 3 B
Otavan koulu 3b-luokan vanhempainilta klo 17.30
Tehtävätunnit – miten korvata jälki-istunto kasvatuksella?
Tervetuloa 7. luokkien oppilaiden huoltajat!. Tänään menossa mukana -Mukavien uusien oppilaidemme mukavia huoltajia -7. luokkien luokanvalvojat, opinto-
Jatko-opintoilta Mitä ysin jälkeen? Lukio -> lukuaineiden keskiarvon perusteella Ammatillinen perustutkinto -> ammatillisten pisteiden perusteella.
5B -luokan vanhempainilta
OPPILASHUOLLON ja OPPIMISEN KOULUNKÄYNNIN TUEN MUKAISET MUKAISET RYHMÄT PIHKAINMÄEN KOULUSSA LV Yhteisöllinen oppilashuoltoryhmä Yksilökohtainen.
Raunistulan koulun oppimis- ja osallisuuskysely luokille syyskuussa OHJE: Opettaja ohjaa työskentelyä. Kuva/dia heijastetaan videokameralla.
Helmi -oppilashallintojärjestelmä
Kolmiportaisen tuen toimintatapaohjeet. Tuen järjestämistä ohjaavat periaatteet ”Opetukseen osallistuvalla on oikeus saada riittävää kasvun ja.
KOLMIPORTAINEN TUKI Esi- ja peruskoulussa Hankasalmen kunta/Kuuhankaveden koulu.
Kuparivuoren koulu 1.Oppilaat Noin 300. Keskikokoinen koulu 12 luokkaa ( pienin 15 ja suurin 27 oppilasta) + 3 pienryhmää Oppilaat tulevat pääasiassa.
TEHOKKAA JA MIELLYTTÄVÄN KOULUTYÖN EDELLYTYKSET POISSAOLOT ja TUNTITYÖSKENTELY AMMATTILUKIOSSA.
Kolkkien vanhempainilta TERVETULOA KOLKKIEN VANHEMMAT! Illan eteneminen: Opettajien esittely Englannin opiskelu Luokassa luokan omia asioita.
Miten tukea lukio- opiskelijaa? Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut Oppilashuoltoyksikkö Lukion koulupsykologit ja –kuraattorit Kevät 2014.
Vieraat kielet Opetussuunnitelmassa Kieltenopetus Pöljän koululla Englantia opettaa Juhamatti Kalima, ruotsia Sari Korhonen. Saksan hoitavat etäopetuksena.
LUKION VANHEMPAINILTA YLEISTÄ LUKIO-OPINNOISTA  Vähintään 75 kurssia  3 vuoden vauhtina  Opinto-oikeus päättyy 4. vuoden jälkeen.
Elokuussa 2016 Hamulan kouluun tulevien koululaisten vanhemmille.
NUMMENPAKAN KOULUN AURAJOEN YKSIKÖN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Tarkennukset /Opp.kunta. Päivitetty
Opetussuunnitelma muuttuu MITÄ SE TARKOITTAA?. Opetussuunnitelma tuo oppilaalle lisää vapautta ja vastuuta.
Vanhempainilta 3 c Keskustelun aiheet Esittelyt Laitoin vanhemmille kiertämään nimilistan, johon kaikki voivat merkitä puhelinnumeronsa oppilaiden.
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
4. MONO-päivä Klo
Meidän koulu Keskustelua wilma-merkinnöistä, järjestyssäännöistä ja perusopetuslain muutoksesta.
MIKÄ ON OPETUSSUUNNITELMA?
KYRÖSKOSKEN KOULUN PIENLUOKKA
KIRKONKYLÄN KOULUN PIENLUOKAT
Vanhempainilta
Keskustelua wilma-merkinnöistä ja järjestyssäännöistä
KASVATUSKESKUSTELU = KAKE
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
Kasvatuskeskustelu- ja rangaistuskäytänteet
KOTOUTTAMISPERHELUOKKA
Oppimisen tuki, pedagogiset asiakirjat ja muuta ajankohtaista
Tervetuloa vanhempainiltaan!
Koulu alkaa klo 9.00.
7lk:n arviointi.
Meidän koulu Keskustelua wilma-merkinnöistä, järjestyssäännöistä ja perusopetuslain muutoksesta.
Tervetuloa vanhempainiltaan
Oppilaanohjaaja Sari Kuutsa-kettunen
Haapaniemen koulun musiikkiluokka
Tervetuloa.
YLEINEN TUKI TEHOSTETTU TUKI ERITYINEN TUKI YLEINEN TUKI
Tervetuloa kouluun!.
1. luokkien vanhempainilta
SÄÄNNÖT.
Esi- ja alkuopetuksen siirtymäkäytänteet ja oppimisen tuen portaat
Lukuvuosi Tilat Ops, tuntijako, sisällöt Työajat
Puistopolun peruskoulu
3. luokka Mervi Pietilä Perusopetuksen lehtori
Tervetuloa uudelle luokalle!
Poissaolojen seuranta / poissaoloihin puuttuminen
TURUN Lyseon koulun esittelyilta
3. luokka Lukuvuosi
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
KAUHAJOEN YHTEISKOULU 7.lk - VALINNAISAINEILTA
Ystävyys ja myötätunto
Luokat A Minna Mäkelä 19B Satu Mäkinen 19C Juha Käkilehto.
Esityksen transkriptio:

7H Huoltajienilta 8.9.2016 Heikki Jyrkönen

Koulun kotisivu https://peda.net/siilinjarvi/ahmo Linkit Loma-anomus Infoa Koekalenteri

WILMA ja loma-anomukset Yhteydenpito ensisijaisesti wilman kautta Jos huoltajatunnuksia ei vielä ole, niitä voi kysellä kanslisti Erjalta Luokanohjaaja korjaa selvittämättömät poissaolot selvitetyiksi. Riittää siis kun selvityksen lähettää luokkikselle. Lyhyet loma-anomukset (1-3 päivää) toimitetaan luokanohjaajalle ja sitä pidemmät apulaisrehtorille. Loma- anomukset on tuotava etukäteen kirjallisena. Oppilaan tulee selvittää etukäteen mitä tunneilla tehdään poissaolon aikana ja loma-ajalla koulutehtävät ja eteneminen ovat huoltajan vastuulla.

Opiskelu ja tukitoimet Oppilaalla on vastuu omasta oppimisesta ja koulunkäynnistä, koti ja opettajat ovat tukemassa nuoren kasvamista vastuulliseksi opiskelijaksi ja ihmiseksi. Aineenopettajan tuki on ensisijainen opiskelun tuki, jota oppilaan täytyy ottaa vastaan ennen erityisopetukseen siirtymistä. Yleinen tuki tarkoittaa pitkillä välitunneilla ja kouluajan ulkopuolella järjestettyjä kerhoja ja tukiopetusta, seuraavaksi tulee tehostettu tuki ja viimeiseksi erityinen tuki.

Opiskelu ja tukitoimet Oppilaan vastuulla on myös poissaolon aikana hankkia tietoa läksyistä. Ensisijaisesti läksyjä kysytään kavereilta ja tarvittaessa aineenopettajalta wilmaviestillä. Tekemällä oppii. Kotonakin voisi kehua ja tsempata ahkeruuteen ja tekemiseen. Pelkkä läsnäolo tunneilla ei ole näyttö osaamisesta vaan täytyy myös osallistua tunneilla ja olla kotitehtävät tehtynä. LUKULÄKSY on myös läksyä!

välitunnit Koulussamme on käytössä toimintavälitunti klo 9.42-10.10, jolloin liikuntatiloissa saa liikkua vapaasti. Lähiaikoina alkavat jälleen liikuntakerhot, joissa useampana päivänä viikossa saa käyttää koulun liikuntatiloja vaikkapa pelailuun, voimisteluun tai kuntosalilla käyntiin kerho-ohjaajan valvonnassa. Toimintavälitunnilla on myös tukiopetuskerhoja.

välitunnit Oppilaita kehotetaan pitämään ulko- tai sisäkenkiä jalassa tai lähettyvillä koulupäivän ajan hätätilanteiden varalta. Ahmon koululla on ulkovälitunti joka päivä 13:00 – 13:15. Välituntialueeseen kuuluu etupiha ja toimintapiha. Välituntialueeseen poistujat ovat yleensä joko (sähkö)tupakalla tai kaupassa, molemmat ovat kiellettyjä.

Kasvatuskeskustelu Kasvatuskeskustelu aineenopettajan tai luokanohjaajan kanssa käydään jos oppilas rikkoo koulun järjestyssääntöjä tai esimerkiksi käyttäytyy tunnilla huonosti. Kasvatuskeskusteluun johtaa esimerkiksi 4 myöhästymistä 4 viikon aikana, koulualueelta poistumiset, huono käytös tunnilla, läksyjen tekemättömyys yms. Luvattomat poissaolot korvataan edelleen koulun jälkeen tekemällä kyseisen aineen tehtäviä saman ajan kuin on ollut luvattomasti poissa.

luokkaretket Seitsemännellä luokalla luokka voi halutessaan tehdä retken entisen Kuopion läänin alueella, kasit entisen Itä- Suomen läänin alueella ja ysit voivat retkeillä koko Suomessa. Luokkaretket vaativat aktiivisia vanhempia, luokanohjaaja ei järjestä rahankeräystä luokalle ja retkelle lähdöstä päätetään aina luokkakohtaisesti.

Kannustukset ja kehotukset 7.luokkalaiset voivat saada kannustuksia ja kehotuksia keväästä alkaen. Kehotuksia opettajat kirjoittavat jos arvosana on tippumassa kahdella numerolla tai jos on tulossa numero 4. Kannustuksen taas saa jos on erityisesti parantanut osaamistaan ko. aineessa.

oppilaskaapit Kaapit ovat jokaisen henkilökohtaisessa käytössä ja oppilas on vastuussa omasta kaapistaan. Toisinaan kannattaa pyytää kirjoja ja vihkoja kotiin ja selailla niitä, varsinkin jos kotitehtävät ovat useasti tekemättä.

7h opettajia Piia Oikarinen KO Maarit Pöyhönen RU Anne Partanen EN Pauliina Huhtala UE Seija Niskanen AI Marja Pulsa TS Piia Bakker LI, TT

7h opettajia Kirsi Laitinen OP Sari Ropponen MU Pentti Riekkinen TN Johanna Taskinen HY Ritva Liimatainen BG Lauri Simpanen TN