Lappeenrannan kaupunginkirjasto

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TVT –strategian luonnos TVT –strategiaryhmän luonnos uuden Kasvatus- ja opetustoimen TVT – strategian pohjaksi.
Advertisements

KEMIA, seutukunnallinen, vuosiluokkaistettu Tampereen seutu.
Osaamisen ja sivistyksen asialla Lahjakkuutta ja erityisvahvuuksia tukevan opetuksen kehittämishanke Kirjoittajan nimi Tilaisuuden nimi Päiväys/
ONKO VERKKO-OPPIMINEN RIKKI ?. PERUSOPETUKSEN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN OPETUSKÄYTÖN SEKÄ OPPILAIDEN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN PERUSTAITOJEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA.
TYÖPAJOJEN STARTTIVALMENNUS VALTAKUNNALLISESSA JA AJANKOHTAISESSA VALOSSA Starttivalmennuksen Kumppanuusfoorumi Mea Hannila-Niemelä Projektipäälikkö Startti.
Turvallisuustekniikan neuvottelukunta (TENK), Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) ja Kemianteollisuus ry Kirsi Levä I Turvallisuusosaamisen kehittäminen.
Yleiset kompetenssit (Generic competences) Osaamisen kuvaus (description of the competence) Oppimisen taidot (Learning competence) Tradenomi  osaa arvioida.
Virtuaaliopas Tiina Tomera Innovaatiopaketti MINNO® Innovaatioprojekti 2015 Esitys työelämän yhteistyökumppaneille Virtuaaliopas Tiina.
Jouni Paakkinen Perusopetuksen päätelaiteprojekti.
Kansainvälinen liiketoiminta Digitalisaatio ja digitaaliset oppimisympäristöt Pepe Vilpas.
KOULUNUORISOTYÖ PIEKSÄMÄELLÄ Koulun erityisnuorisotyöntekijä Ritva Rantola Pieksämäen kaupunki p ,
ALOITUSINFO PROJEKTIKOORDINAATTORI SARI ÅGREN Toimintakulttuurin kehittäminen.
TYÖVOIMAKOULUTUS JA REFORMI
TOIMIVA oppimisympäristö -hanke
LAPSEN ITSEARVIOINTI Alueelliset koulutukset Itäinen, Pohjoinen ja Eteläinen alue Syksy 2016.
Uusi aika, uudet haasteet - tieto- ja viestintä-tekniikan käytön vajeet ja miten niitä poistetaan Online ITK-puheenvuoro Marja-Liisa Viherä, FT.
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Näin oppiminen muuttuu Helsingissä
Mitä Yhteispeli tarjoaa koululle? Miten ilmoittaudutte Yhteispeliin?
Sihteerin ammattitutkinto on uudistettu
TOIMINTA-REFLEKTIO-OPPIMINEN.
Arviointi Hyökkälän koulussa lv
Tasavirta-koulutus Lappeenranta 30.9., 1.10., ja
KUVATAIDE Anna-Rosa Uusitalo, NYK 7C.
Lukemisesteiset lapset ja nuoret kirjaston asiakkaina
Fyysisen aktiivisuuden lisääminen oppilaitosten arjessa
Infoa tutoropettajille
Miten koulu ympäristönä edistää terveyttä, turvallisuutta ja toiminnallisuutta
Toimintasuunnitelma 2017 FinELib-konsortio.
Opeka-kyselyn tulokset
TVT suomen kielen ja kirjallisuuden opetussuunnitelmateksteissä
Tervetuloa Innokylään
TURKU Monikulttuurinen opetus 2.Jakso
Pelit opetuksen tukena
Ops-iltapäivä Raumanmeri
Vaativan erityisopetuksen ja koulunkäynnin ohjaajien täydennyskoulutuskokonaisuus
EPortfolio Väline oman osaamisen kehittymisen seurantaan ja dokumentointiin. HOPS-koulutus Ilona Laakkonen, Student Life.
Opetustoimi osana Jyväskylää
TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN!
POM10CC Mikämikä-päivien Kirjallinen suunnitelma
Riskien arviointi, Oulun eteläinen osakokonaisuus
Lecture series – lean in office and knowledge work
Opetus- ja kulttuuriministeriö Lukiouudistuksen maakuntakiertue
YLEINEN TUKI TEHOSTETTU TUKI ERITYINEN TUKI YLEINEN TUKI
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
Joustavuutta oppimiseen, Merja Rui
Oppilaan päättöarviointi perusopetuksessa
Maakuntakirjastokokous
Jokaisen kasvu osallisuuteen – millaiset yhteisöt sen mahdollistavat?
Vanhusneuvostojen yhteistyöseminaari
Lisää osallisuutta elämään ja työhön Hanketukipäivä 3. 2
Hankeen tavoitteet ja toimenpiteet
Opinnollistamisen pähkinät
Liiketalouden perustutkinto, merkonomi
- ja tähän mahdollinen ala
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
OTE maakunnassa -Polut kuntoon
Syksyn 2016 vanhempainiltoihin
KEIJO KEIJO
Kalajoen viiden tähden koulureitit
YHDESSÄ HYVÄ OTE Etelä-Karjala ja Kymenlaakso
Koulutuskeskus Salpauksen tavoitteet
Tervetuloa työelämätoimikuntatyöhön
Arvokas-aloitusseminaarin pienryhmät Jaana Joutsiluoma
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
Pasi Patrikainen Johtaja, Pohjois-Savon TE-toimisto
Oppilaat ja opetussuunnitelma 2016.
IPPO työkalu uuden opetussuunnitelman mukaiseen toimintaan
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
Esityksen transkriptio:

Lappeenrannan kaupunginkirjasto ePontus-hanke Lappeenrannan kaupunginkirjasto

TAUSTAA Lappeenrannan kaupungin oppimateriaalikeskus lakkautettiin 2009 - kirjasarjojen käyttö kouluissa loppui - kouluilla halu kannustaa oppilaita lukemaan - lukudiplomi ollut käytössä vuosia 1-9 luokilla + tähtidiplomi Pontuksen uusi päiväkotikoulu rakenteilla syksyllä 2016 - otettiin käyttöön elokuussa 2017 - rakennukseen valmistui myös alueen lähikirjastolle tilat - kouluun rakennettiin uusinta tieto- ja viestintätekniikkaa ja oppilaille hankittiin tabletteja Saimaan Mediakeskus kouluttaa opettajia tvt-taidoissa

Pontuksen koulun opetussuunnitelma ”Tieto- ja viestintäteknologia on olennainen osa monipuolisia oppimisympäristöjä. Sen avulla vahvistetaan oppilaiden osallisuutta ja yhteisöllisen työskentelyn taitoja sekä tuetaan oppilaiden henkilökohtaisia oppimispolkuja. Oppimisympäristöjen kehittämisessä otetaan huomioon monimuotoinen mediakulttuuri. Uusia tieto- ja viestintäteknologisia ratkaisuja otetaan käyttöön oppimisen edistämiseksi ja tukemiseksi. Oppilaiden omia tietoteknisiä laitteita voidaan käyttää oppimisen tukena huoltajien kanssa sovittavilla tavoilla. Samalla varmistetaan, että kaikilla oppilailla on mahdollisuus tieto- ja viestintäteknologian käyttöön.”

Pontuksen koulun opetussuunnitelma Laaja-alaisen osaamisen yhtenä painopisteenä on tieto- ja viestintäteknologian osaaminen, yrittäjyys ja työelämätaidot, monilukutaitoa unohtamatta. Yksilöllisen oppimispolun myötä oppilaat tulevat yksilöllisesti perehtymään mielenkiintonsa mukaan johonkin kirjaan (opettajan ohjaamana). Jokainen oppilas esittelee omaa lukemaansa ja kokemaansa, ei siis välttämättä enää niin, että koko luokka lukisi samaa kirjaa.

Rovaniemen hanke 2016 Sähköinen oheislukemisto Lapissa kokemukset e-kirjoista oheislukemistopalveluna sähköisen oheislukemiston hallinnan haasteet ja kustannukset sähköisen lukemisen valmiuksien edistäminen medialukutaitojen sekä sosiaalisen lukemisen tukeminen pilotointiin osallistui lukiolaisia ja 9. luokkalaisia Lapin kunnista hyvät kokemukset yhteistyöstä Ellibsin ja kustantajan kanssa

Porvoon tavoitteet Kirjasto testaa yhteistyökoulujen kanssa sekä suomenkielisen että ruotsinkielisen e-aineiston käyttöä yläkoulussa. Oppilaiden käyttöön hankitaan luokkakäytön mahdollistavia aineistoja ja muokataan nykyisten aineistojen lisenssejä koulukäyttöön sopiviksi. Kirjasto panostaa opettajien e-aineistokoulutukseen. Oppilaiden ja opettajien koulutustilanteita varten hankitaan tabletteja Lappeenrannan sekä Porvoon kirjastoihin.

YHTEISTYÖKUMPPANIT Lappeenrannan maakuntakirjasto Lappeenrannan kaupunki/kasvatus- ja opetustoimi Pontuksen päiväkotikoulu Saimaan Mediakeskus Porvoon kaupunginkirjasto Porvoon kasvatus- ja opetustoimi Ellibs Oy Yleisten kirjastojen konsortio

31.12.2018 saakka (- 31.5.2019?) = 2 lukuvuotta Ohjausryhmä E-kirjojen käytön mallintaminen Lappeenrannan Pontuksen päiväkotikoulussa sekä Porvoon Pääskytien yläkoulussa Vuoden 2017 AVI-hanke: 30 000 € 31.12.2018 saakka (- 31.5.2019?) = 2 lukuvuotta Ohjausryhmä Kirjastot, koulu, päiväkoti, Saimaan Mediakeskus, Ellibs Hanketyöntekijä Yhteydenpito opettajien kanssa Hankkii e-aineistot koulun käyttöön Vinkkaa kirjoja, tekee traileripajoja, julistepajoja jne.

KUSTANNUKSET Haettu hankerahoitus 50 286 € Palkkakulut: - Hanketyöntekijä 12 kk (Lappeenranta)  34272 € - Sijaisen palkkakustannus (Porvoo, ruotsinkielinen e-aineistotarjonta) 3814 € Matkakulut 2000 € Laitteet ja sovellukset 10 000 € - tabletit - sovelluslisenssi omien tekstien tuottamiseen   Arvioitu omarahoitus, noin 20 %: Palkkakulut: - Projektin ohjaus: palvelujohtaja (Lpr kirjasto) 2802 € - Hanketyöntekijän työpari Pontuksen kirjastossa (Lpr kirjasto) 1634 € - Suunnittelija (Mediakeskus) (Lpr kasvo) 1011 € - Projektin hallinnointi: palvelupäällikkö (Lpr kirjasto) 544 € Aineet, tarvikkeet 11 000 € - Aineiston hankinta (Lappeenranta ja Porvoo: kirjasto + koulu): - yksittäiset lasten ja nuorten e-kirjat 3 000 € (kirjastot) + 3 000 € (koulut) - kirjasarjat = samanaikaisen käytön mahdollistavat lisenssit 5 000 € = 20 nimekettä (2 500 € kirjasto + 2 500 € koulu) Toteutunut hankerahoitus 30 000 € = 60 % haetusta

Täällä luetaan e-kirjaa… POKSI – Lappeenrannan koulujen e-kirjakokoelma Porvoon koulujen e-kirjakokoelma Täällä luetaan e-kirjaa…

TAVOITTEET lisätä lasten lukuharrastusta ja parantaa lukutaitoa lisätä lasten ja nuorten e-kirjojen käyttöä tuoda sähköisen oppimateriaalin ja e-oppikirjojen rinnalle sähköinen kaunokirjallisuus tehdä uuden tekniikan käytöstä luontevaa ja helppoa lukemis- ja oppimistilanteissa luoda ja testata uusia lisenssimalleja koulujen käyttöön valtakunnallisesti vaikuttaa siihen, että lisää suomen- ja ruotsinkielistä lasten ja nuorten aineistoa saataisiin sähköisessä muodossa Ellibsin kautta saataville hankkia lisää sähköistä aineistoa Porvoon sekä Etelä-Karjalan kirjastojen ja koulujen käyttöön sopia aineistohankinnan työn- ja kustannustenjaosta kirjaston ja opetustoimen kesken Rovaniemen hankkeen ”Sähköinen oheislukemisto Lapissa” tulosten hyödyntäminen ja jalostaminen luoda uusi e-kirjojen lukudiplomi alakoulujen käyttöön oppilaiden omien e-kirjojen julkaisualustan testaaminen vahvistaa opettajien e-aineisto-osaamista

Tavoitteiden seurannan mittarit hankittu suomen- ja ruotsinkielinen e-aineisto, kpl/lisenssiä lasten ja nuorten e-aineistojen lainausluvut hanketyöntekijän ja kirjastohenkilökunnan opastustuokioiden ja niihin osallistuneiden määrä hankkeessa, Porvoo ja Lappeenranta

Kiitos! leena.priha@lappeenranta.fi