12 Hyvinvointivaltio kaipaa huoltoa s. 86-91.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Miltä Suomen talouden tulevaisuus näyttää?
Advertisements

Suurten ja keskisuurten kaupunkien terveys- ja sosiaalitoimen kustannukset vuonna 2011 Kuntaliitto Teija Mikkola Erityisasiantuntija.
kuntayhtymänjohtaja Timo Tolppanen
Paneeli – Tehokkuutta ja toimivuutta laadulla ja kilpailulla?
Kyläfoorumi Valtimolla
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
Maritta Törrönen, Sosiaalityön professori Helsingin yliopisto, sosiaalitieteiden laitos Lastensuojelun tila nyky-Suomessa.
Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalvelut
VAKUUTUSTUTKIMUS2014 Esitys
Helatalo KajaaninLukko Oy Timo Peussa. KAINUU ON KUTEN SUOMI TARVITSEMME VIENTITEOLLISUUTTA TUOMAAN MEILLE RAHAA KAINUUN ULKOPUOLELTA OLTAVA LÄHES OMAVARAINEN.
Jyväskylä Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneselvitys Integraatioseminaari Pauli Partanen, valtuuston puheenjohtaja.
Kuntafoorumi SDP:n kuntatyöryhmän Puheenjohtaja Maarit Feldt-Ranta
Realisoituuko työvoimapula - välityömarkkinoistako ratkaisu?
Yrityksen kannattavuus:
SUOMEN PANKKI | FINLANDS BANK | BANK OF FINLAND Miltä Suomen talouden tulevaisuus näyttää? Petri Mäki-Fränti Ekonomisti.
Tarvasjoen kunta – liitoskumppaneiden painelaskelmat HT Eero Laesterä
Hallitusohjelman teemat, ehdotuksia 1. Johdanto Pirkkala huolehtii alueensa asukkaiden hyvinvoinnista itsenäisenä kuntana. Toteutamme kestävän.
MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE-
Laadukkaat kuntapalvelut taattava Akavan ehdotuksia Akavan liittokokouksen seminaari
Hyvinvointiyhteiskunnan kunto-ohjelma ja yritysten kilpailukyky Jyri Häkämies Elinkeinoelämän keskusliitto
Neljä teesiä hyvinvointi- yhteiskunnasta Eduskuntavaalit 2015.
Pohjois- Suomen Kompassi Pohjois-Suomen strategia, s. 35: ”Lapin ja Oulun yliopistojen yhteistyöllä, verkottumalla myös Kainuuseen ja Keski-Pohjanmaalle,
MITÄ SUOMALAISET AJATTELEVAT SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUISTA JA NIIDEN TULEVAISUUDESTA?
Vihreiden tavoitteet sosiaaliturvan uudistukselle 1.Perusturvaa parannettava 2.Henkilökohtaisuutta vahvistettava 3.Byrokratiaa vähennettävä 4.Työnteon.
Erilaiset alueet – erilainen hyvinvointi? Ilkka Mella TEM/ AKY Alueet ja hyvinvointi - seminaari.
Yksityinen palvelutuotanto sosiaali- ja terveyspalveluissa 2009
Näkymiä kuntien toimintaympäristön muutoksista vuoteen 2025 Marko Rossinen Etelä-Pohjanmaan liitto
Näkymiä kuntien toimintaympäristön muutoksista vuoteen 2025 Marko Rossinen Etelä-Pohjanmaan liitto
Sosiaalinen pääoma sosiaaliset verkostot, luottamus, vuorovaikutus
Taloudellinen tilanne ja talouspolitiikan mahdollisuudet
Väestö ja väestön muutokset Tampere Kaupunkiseudun kunnat
1.Keskusta haluaa turvata kuntalaisille lähipalvelut kaikkialla Suomessa, niin että ne ovat saavutettavissa kohtuullisen matkan päässä ja kohtuullisessa.
Inarin nuorisovaltuuston kärkihankelista Ideoita nuorilta, Vuosimallia
HYVINVOINTI JA SOSIAALIPOLITIIKKA Toni Uusimäki
1 ARVIO VAKUUTUSMARKKINOIDEN KEHITYKSESTÄ
TIETOTURVA INTERNETISSÄ. MITÄ ON TIETOTURVA? Tietoturvalla pyritään suojaamaan yritykselle tärkeitä tietoja ulkopuolisilta. Tietoturvalle on asetettu.
Kysely nuorille - alustavia tuloksia Seppo Huldén.
” Helsingin tapahtumia yhdessä applikaatiossa”
19 Yritys tavoittelee voittoa s
Arvio vakuutusmaksutulon kehityksestä 2016
22 Valtiontalous tarvitsee veroja s
10 Kunta pitää huolta asukkaistaan s
18 Yrittäminen alkaa ideasta s
Valtion ja kuntien verorahoitus vuonna 2016, mrd
Työmarkkinoiden ajankohtaiset
JULKINEN TALOUS -Valtio ja Kunnat -Valtion Budjetti HE → EDK hyväksyy.
Tilastokuvaajien tulkinta
Laki alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista
Health City vastaa tulevaisuuden haasteisiin
Tulevaisuuden työvoiman tarve ja maahanmuutto
21 Kansantalous on koko Suomen talous s
Suomen talouden tulevaisuus
SAK:n luottamushenkilöpaneeli 11/2016
KESTÄVYYSVAJE.
Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali- ja terveysasiat
KESTÄVYYSVAJE.
Maakuntahallituksen puheenjohtaja
Sote-ratkaisu ja terveydenhuollon palveluvalikoima
OSA V VAKUUTUKSET. OSA V VAKUUTUKSET Vakuutus luottamukseen perustuva sopimus asiakkaan ja vakuutusyhtiön välillä vakuutussopimuksen sisältö selviää.
Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali ja terveys Kuntaliitto
Turun väestönkehitys ja vuotuinen muutos
Valtion ja kuntien verorahoitus vuonna 2017, mrd
Yrittäjyys suomalaisessa yhteiskunnassa – tilastotietoa yrityksistä
Mitä sote-uudistus tarkoittaa minulle
HYVINVOINTIVALTION HAASTEET
HYVINVOINTIVALTION HAASTEET
Hyvät käytännöt pysyvään käyttöön Tavoitteet:
BKT:n ja työllisten (15-74 v.) määrän muutos , %
Veljesliiton ajankohtaiset asiat
JULKINEN TALOUS -Valtio ja Kunnat -Valtion Budjetti HE → EDK hyväksyy.
Esityksen transkriptio:

12 Hyvinvointivaltio kaipaa huoltoa s. 86-91

Hyvinvointiyhteiskunta ennen ja tulevaisuudessa Yhteiskunnan tarjoamia tukia oli helppo kasvattaa ja sen palveluita laajentaa, kun hyvä talouskehitys kasvatti valtion verotuloja tasaisesti. Nyt verotulojen kasvu on pysähtynyt eikä ongelmia voida ratkaista korottamalla ihmisten tai yritysten veroprosentteja. Hyvinvointiyhteiskunnan tulevaisuus herättää keskustelua. Yhteisvastuu Miten tuet voidaan säilyttää ja palvelut pitää maksuttomina? Mitä yhteiskunnan kuuluu ainakin hoitaa? Omavastuu Kuinka suuri vastuu yksilöllä on itsestään? Pitääkö omaa hyvinvointia turvata enemmän omilla vakuutuksilla? 12 Hyvinvointivaltio kaipaa huoltoa

Vapaaehtoisia vakuutuksia Korvaa vammojen hoitokulut yksityisen terveyden- hoidon puolella, korvaus vammautumisesta. Turvaa lesken ja lapsien toimeentulon. Takaa paremman eläkkeen tai mahdollistaa aiemman eläkkeelle pääsyn. Korvaa mm. varkaudet, omaisuusvahingot, tulipalon tuhoama irtaimisto ja oikeudenkäyntikulut. Auttaa talon korjaamisessa tulipalon jälkeen. Korvaa ne itselle liikenteessä aiheutuneet vahingot, jotka johtuvat omasta virheestä. Korvaa hukkuneet matkatavarat, matkan peruuntumisen ja sairastumisen matkalla. Tapaturmavakuutus Henkivakuutus Eläkevakuutus Kotivakuutus Palovakuutus Liikennekasko Matkavakuutus 12 Hyvinvointivaltio kaipaa huoltoa

Kumman puolen perustelut painavat mielestäsi enemmän? Mitä itse ajattelet? Kumman puolen perustelut painavat mielestäsi enemmän? 12 Hyvinvointivaltio kaipaa huoltoa

Ehdotettuja ratkaisuja: opiskeluaikojen lyhentäminen Väestön ikääntyminen haastaa hyvinvointiyhteiskunnan Samaan aikaan ihmiset elävät vanhemmiksi. Kun eläkeläisten määrä kasvaa, ja samaan aikaan työikään tulee vähemmän ihmisiä, →yhä useampi on työelämän ulkopuolella. Ehdotettuja ratkaisuja: opiskeluaikojen lyhentäminen maahanmuutto eläkeiän nosto Syntyvyys on laskenut tasaisesti. Ennusteiden mukaan vuonna 2060 100 työssäkävijä elättää itsensä lisäksi lähes 80 muuta ihmistä. 12 Hyvinvointivaltio kaipaa huoltoa

Velaksi ei voi elää jatkuvasti. Suomen valtio velkaantui voimakkaasti 1990-luvun laman aikana. Hyvinä taloudellisina vuosina valtio lyhensi velkaansa 2-3 miljardia vuodessa. 2010-luvulla valtio joutui pahimpina vuosina ottamaan velkaa yli 10 miljardia euroa. Velaksi ei voi elää jatkuvasti. Millaisiin palveluihin meillä on jatkossa varaa? Kuinka hyvinvointivaltion palvelut voidaan säilyttää? 12 Hyvinvointivaltio kaipaa huoltoa

Ehdotuksia hyvinvointivaltion turvaamiseksi Palveluiden tuottamistapojen uudistaminen Esimerkkinä terveydenhoidon siirtäminen kuntien vastuulta laajempien sairaanhoitopiirien vastuulle. Päätös marraskuussa 2015: 15 sosiaali- ja terveys (Sote)-aluetta järjestää palvelut kuntien sijasta Pienemmät sote-alueet velvoitetaan tekemään yhteistyötä yliopistollisten sairaaloiden kanssa Kokoomuksen läpi ajama tavoite terveyspalveluiden avaamisesta yhä enemmän yksityiselle kilpailulle Palvelutuotannon ulkoistaminen - Kannattaako palveluita ostaa enemmän yrityksiltä, jos ne tulevat halvemmiksi kuin kunnan tai valtion tuottamina? Kuntaliitokset - Kuntien virastoja voitaisiin yhdistää ja työntekijöitä ehkä vähentää. Maahanmuutto - Työperäisen maahanmuuton lisääminen toisi työvoimaa tarvittaville aloille ja lisää nuoria veronmaksajia. 12 Hyvinvointivaltio kaipaa huoltoa