Pelinopeus Salibandyn MM-kisat 2010 Hartwall Areena, Helsinki

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Omalla ajalla tehtäviä harjoituksia
Advertisements

Coerver harjoitus 1: Pallonhallinta
Jääharjoittelun linjanveto Juniori – SaPKo
PELIN KEHITTÄMINEN (JA OPETTAMINEN)
KASVATUS OHEISHAR- JOITTELU LAJITAI-DOT PELI-TAIDOT TESTIT F/G
Taitokouluharjoitus Pääteema: 1 v 1 puolustaja selässä Ryhmä:
RPS.
Seurayhteistyön painopisteet PELI, LUONNE, LUISTELU
Ottelutapahtuma- tutoroinnin -nostot 2011 Marko Viitanen.
Liike ja valppaus p p Ilman palloa, käännöksissä katse parissa
NiceFutis E10 kausi PELITAPA 6VS / Liikkuminen kentällä (oma pelipaikka) Tilanteiden tunnistaminen Syöttöpeli Pelinopeus PELITAITO.
FC Espoo Palaute PTE10, PTE11 ja TD12-13.
Pelikirja D-tytöt YlöR JOUKKUE Joukkueessa on kenttäpelaajia ja vaihtopelaajia Kaikki pelaajat ovat kavereita Auta kaveria  1. ja 2. kosketus.
FC WILD VALMENNUSLINJA versio 2011/ Harjoitukset Taito, taito ja taito  Nopeudesta ei hyötyä jos ei taitoa, harjoitukset pallollisia Liikkuva.
Järjestäytynyt lähtö vaihe I
1. 5v2 pallonhallinta + prässi + tilanteenvaihto
Urheilutoiminnan painopisteet kaudelle
Rannelaukaus Lajitaito
Kurikka Suomen Jääkiekkoliitto2 Toimi ”tässä ja nyt” -periaatteella: Ohjaa -> Opeta -> Valmenna: Anna pelaajalle palautetta.
JäPS PELIFILOSOFIA 5v5 Puolustuspeli: Hyökkäyspeli:
JäPS PELIFILOSOFIA 7v7 Puolustuspeli: 2 – Hyökkäyspeli:
JäPS PELIFILOSOFIA 9v9 Puolustuspeli: 2 – Hyökkäyspeli:
Alkulämpö Hyökkääjä etenee pallon kanssa rauhallisella vauhdilla pienin kosketuksin katse koko ajan valmentajassa. Valmentaja pitää huolen että leuka pysyy.
Treenin nimi ja tavoite: lämmittely
Oppimistavoitteet F6-F7 -ikäluokissa
NJS PELIKIRJA 9v NJS (Mikko Manninen)
Leki-futis Leki-futis Valmennuksellinen linja ”TYÖN TULOS EI OLE SE, MITÄ VALMENTAJA ON TEHNYT, VAAN MITÄ NUORET OVAT SAANEET JA MISSÄ MÄÄRIN LAPSET JA.
Suomen Jääkiekkoliitto1 JÄÄKIEKKO PELINÄ LTV1.
Fyysinen valmennus pojat -04 Tiivistetty katsaus P 04 joukkueen fysiikkaharjoitteluun Jape.
Harjoitellaan 6 viikon jaksoissa. Jaksojen välissä voi miettiä siirtymistä seuraavaan asiaan tai kerrata vanhaa. 1. Jakso Viikot marras-joulukuu.
NJS PELIKIRJA 7v NJS Pelikirja Mikä on pelikirja? Miksi joukkueilla on pelikirja? Minkälaisia pelikirjoja joukkueilla on? NJS
Harjoitellaan 6 viikon jaksoissa. Jaksojen välissä voi miettiä siirtymistä seuraavaan asiaan tai kerrata vanhaa. 1. Jakso Viikot marras-joulukuu.
Harjoitellaan 6 viikon jaksoissa. Jaksojen välissä voi miettiä siirtymistä seuraavaan asiaan tai kerrata vanhaa. 1. Jakso Viikot marras-joulukuu.
U15 Alueleiriharjoitteita. Pallonhallinta Max 3 kosketusta > 5 syöttöä aikaa murtautua maalintekoon porttien läpi Tilanteenvaihto Laitaan ohjaaminen /
Valmentajakoulutus Harjoittelun suunnittelu Liedon Pallo Hannu Paatelo.
Alkulämpö Hyökkääjä etenee pallon kanssa rauhallisella vauhdilla pienin kosketuksin katse koko ajan valmentajassa. Valmentaja pitää huolen että leuka pysyy.
FYYSISEN HARJOITTELUN PERUSTEET FHV. KEHITTYMISEN PERIAATTEITA HARJOITUSÄRSYKE = ”järjestelmän häirintä” HARJOITUSÄRSYKE = ”järjestelmän häirintä” ELINJÄRJESTELMÄN.
Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi1 LTV2 DEMOHARJOITUKSEN OHJEISTUS DEMOHARJOITUS 1.
Pelitavan pääpiirteet 8v8
PHSB PELIKIRJA PELITAPA  AKTIIVINEN  PYRITÄÄN VOITTAMAAN 1-1 TILANTEET  KOKO KENTÄLLÄ PALLONRIISTOIHIN PYRKIVÄ JA PELIÄ NOPEASTI KÄÄNTÄVÄ TAPA.
1v1 harjoitteet. 1v1 kuljettaminen ja kääntyminen Lähtee valmentajan syötöstä. Pelaajat kisailevat pallosta ja pyrkivät tekemään maalin kumpaan tahansa.
STARTTIKOULUTUS MAALIVAHTIPELISTÄ Meidän Peli.
Harjoitellaan 6 viikon jaksoissa. Jaksojen välissä voi miettiä siirtymistä seuraavaan asiaan tai kerrata vanhaa. 1. Jakso Viikot marras-joulukuu.
Uefa B Lopputyö Jussi Riikonen Teema Hyökkäys Pelinavaaminen
Valmennuslinja Haukiputaan Pallo ry..
MPS Havainnointi Pelaajan tulee havainnoida:
Huuhkaja- ja Helmaripäivien pääteemat
P05 ja P06 toimintasuunnitelma
PAINOPISTEET HARJOITTELUSSA
FJK -06 PELIMUOTO 8 VS 8 PELITAPA 3 – 1 – 3 / Tasapaino koko kentällä
U15 Alueleiriharjoittelu
07 East + West Kausisuunnitelma
Tikkurilan Palloseura valmennusohjeistus ja pelitapa 5v5, 8v8, 11v11
Huuhkajapäivä Sami Hyypiä –Areena Kuusankoski
Huuhkaja- ja Helmaripäivien pääteemat
MVLT-KOULUTUKSEN AIHEET
Pelaajaprofiili Pelaajan arvio Taito 1-10 Pelaajatiedot
Taitokouluharjoitteet tammikuu 2015
Hyökkääminen/ Oman maalivahdin avaus
Valmennuslinja Haukiputaan Pallo ry. 11/17/2017.
JUNIORI-ÄSSÄT F2-IKÄLUOKKA OIKEUDENMUKAISUUS AVOIMUUS
Suomen Jääpalloliitto Maajoukkueet Suomalainen valmennuslinja
Karkkilan jalkapalloseura ry.
Ei voi löytää uusia maisemia ennen kuin uskaltaa lähteä liikkeelle.
Psykologi Vilhelmiina Välimäki
MEIDÄN MAALIVAHTIPELI KANSAIVÄLISELLÄ TASOLLA
KPV T-10/11 kausisuunnitelma
LUONNE – Omistajuus kehittymisestä
Coerver harjoitus 1: Pallonhallinta
KPV T-10/11 kausisuunnitelma
Esityksen transkriptio:

Pelinopeus Salibandyn MM-kisat 2010 Hartwall Areena, Helsinki Suomen Salibandyliitto ry Lasse Eriksson 8.12.2010

Lars “Lasse“ Eriksson(181267-) Valmentajakouluttajana vuodesta 1999 – Valmennuskokemusta vuodesta 1991 – Juniorit, divari, liiga, maajoukkue, Märsky Tällä hetkellä ammattivalmentajana Sveitsissä HC Rychenberg, Winterthur Suurimmat saavutukset valmentajana Suomen mestaruus, Suomen Cupin voitto divarijoukkueella , Eurooppa Cupin voitto, U19 poikien maailmanmestaruus..

JA MITEN NÄEN SEN SALIBANDYPELISSÄ.. Pelinopeus OMA NÄKEMYS, MITÄ PELINOPEUS ON JA MITEN NÄEN SEN SALIBANDYPELISSÄ.. .. En ota vastuuta, jos joku näkee asian eri tavalla.

Pelinopeus Kyky ja taito toimia nopeasti YHDESSÄ ja YKSILÖNÄ muuttuvissa pelitilanteissa

Vaikuttavat tekijät LAJITAIDOT Pelikäsitys Tekninen osaaminen Fyysiset ominaisuudet

Pelikäsitys Pelin ymmärtäminen Pelinlukutaito Ratkaisuntekonopeus Missä pelitilanneroolissa pelaan? Pelinlukutaito Sijoittuminen, ajoitus, hahmottaminen Liikkeen ja katseen suuntaaminen Ratkaisuntekonopeus Koska, minne, miten, kuinka Tilanteiden ennakointi

Tekninen osaaminen PALLONKÄSITTELYTAIDOT: Syötöt Kuljetus Kämmen, rysty, yhdellä kosketuksella, salaaminen(no look- pass) Kuljetus Monipuolisuus, suunnanmuutokset, harhautukset

Fyysiset ominaisuudet Nopeus Reaktio- ja lähtönopeus Voima Jarrutukset, ponnistukset, suunnanmuutokset, keskivartalonhallinta Taito Motoriikka, koordinaatio, askellus- ja juoksutekniikka(eteen, taakse, sivuttain), suunnanmuutokset - kehonhallinta Kestävyys Suoritustason ylläpitäminen läpi tapahtuman Keskittyminen, liike jne.

Muut tekijät Kanssapelaajat Taktiikka Valmennusfilosofia Muiden pelaajien taito yhdessä ja yksilönä Taktiikka Joukkueen vahvuuksien hyödyntäminen Valmennusfilosofia Mitä valmentaja pohtii?

Pelinopeus pelissä PALLOTON PELAAMINEN Karvauspelissä Reagointi – kuinka nopeasti pelaaja pyrkii riistämään pallon takaisin? Prässin kautta riistoon vai paineen kautta pelin ohjaaminen omalle joukkueelle edullisempaan paikkaan – ajan pelaaminen omille. Puolustusalueen puolustamisessa Kyky toimia yhdessä oikeaan aikaan ja oikealla ajoituksella. Pallonriisto, ohjaaminen Irtopallojen voittaminen

Karvauspelissä Kuinka nopeasti pelaaja reagoi irtopalloihin? Kuka antaa paineen ja mikä on tavoite? Kanssapelaajien toiminnan vaikutukset tavoitteeseen?

Karvauspelissä (HP) Kuka voittaa irtopallon? Vaikutukset omien ja vastujien toimintaan?

Puolustuspelissä (PP) Pelin ohjaaminen haluttuun paikkaan – ns. Trap-pelaaminen Kyky toimia yhdessä – pelinopeus näkyy tilan poistamisessa. Reagointi tulevaan – ennakointikyky, tiedostaminen.

Pelinopeus pelissä PALLOLLINEN PELAAMINEN Pelin kääntäminen – vastahyökkäykset Pelin avaaminen järjestäytynyttä vastustajaa vastaan – pallon alla kaikki vastustajat Hyökkäysalueen hyökkäyspelaaminen (HH)

Pelin kääntäminen Pallonriisto tuplaamalla Vaikuttavat tekijät: Yhteistyö – liike, ohjaus, ajoitus

Pelin kääntäminen Vaikuttavat tekijät: Vastustajan liikkeet Omien pelaajien liikkeet Syötöllä vai jalalla – kumpi tapa nopeampi? Tila ja aika? Tavoite on luoda maalintekopaikka ja tehdä maali

Pelin avaaminen Vaikuttavat tekijät: Vastustajan liikkeet Omien pelaajien liikkeet Reagointi – pelinlukutaito Ajoitukset Syöttötaito Pallonkäsittelytaito Itseluottamus Tila ja aika?

Pelin avaaminen Vaikuttavat tekijät: Vastustajan liikkeet Omien pelaajien liikkeet Syöttötaito ja – nopeus Kyky toimia yhdessä – pelinlukutaito Ajoitukset Itseluottamus Tila ja aika

Pelin avaamisessa Pelin ohjaaminen haluttuun paikkaan – ns. Trap-pelaaminen Kyky toimia yhdessä – pelinopeus näkyy tilan poistamisessa. Reagointi tulevaan – ennakointikyky, tiedostaminen. KESKEN!!!!!!

Pelinopeuden harjoittelu Reagointikyky Näköärsykkeet – havainnointi ja reagointi Syöttötaito Toistot, määrä, monipuolisuus, liikkeestä, yhdellä kosketuksella, kämmenellä / rystyllä, ilmasta, vaihtoehtoja – 2-3 syöttövaihtoehtoa drilleihin Pallonkäsittelytaito Monipuolisuus, suunnanmuutokset, tempo – taidon ylärajoilla Ajoitukset – yhteistyö – taktiikka Kuviot, taktiikan pilkkominen osiin – tukiharjoitteet, muuttuvat pelaajamäärät – 3 on 2 -> 4 on 3 sdcs

Reagointikyky Näköärsykkeet sca Pallon kanssa ja ilman palloa Lapsen ja nuoren kasvu ja kehitys huomioiden Ylläpidettävä ja voi kehittyä myös vanhempana sca

Syöttötaito Toistoharjoittelu Monipuolisuus Vaihtoehdot vcdsv Montako syöttöä riittää? 1000 tuntia vuodessa? 10 000/ 10 vuodessa? Monipuolisuus Yhdellä kosketuksella, myötäilevä nopea syöttö, kämmen ja rysty Vaihtoehdot 2 – 3 vaihtoehtoa drilleihin Yhtenäinen liike ja ajoittaminen Ei selvää ennakointimahdollisuutta vcdsv

Pallonkäsittelytaito Monipuolisuus Kätisyys – rysty ja kämmen Erilaiset ärsykkeet – kahdeksikko-, kolmiokierto Yhdistely – maalinteko, syötöt Vastustajan kanssa ja ilman Harjoitteen tehostaminen ja tavoitteen maksimointia Taitotason ylärajoilla – tempo Elämäsi paras ja nopein suoritus

Yhteistyön kehittäminen Taktiikan tukiharjoitteet Pallonriistosta Osana avauspeliä Osana hyökkäysalueen hyökkäystä acas

Taktiikan tukiharjoitteet

Pelin avaamisessa Pelin ohjaaminen haluttuun paikkaan – ns. Trap-pelaaminen Kyky toimia yhdessä – pelinopeus näkyy tilan poistamisessa. Reagointi tulevaan – ennakointikyky, tiedostaminen. KESKEN!!!!!! C

Pelin avaamisessa Pelin ohjaaminen haluttuun paikkaan – ns. Trap-pelaaminen Kyky toimia yhdessä – pelinopeus näkyy tilan poistamisessa. Reagointi tulevaan – ennakointikyky, tiedostaminen. KESKEN!!!!!! C