Jenna Muhonen ja Oona Koskela

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Intiaanikulttuurien tuho
Advertisements

GHANA…VALTIO AFRIKAN LÄNSIPUOLELLA
Länsimaat jakavat maailman
MATKAESITTELYSSÄ TÄNÄÄN
Kiina.
Turkki – Aasian läntisin maa
Alankomaat Tommi, Joona ja Niko.
ANGLO-AMERIKKA.
Savannit ja monsuunimetsät
Imperialismi Afrikassa
Inkat.
Kolumbia República de Colombia.
Brasilia Brasilia sijaitsee lounaassa maan keskipisteestä nähden.
Haiti Haiti on n. 9 miljoonan asukkaan valtio, joka sijaitsee Karibianmerellä. Se on Hispanolian saaren länsiosissa ja maa muodostuu pääosin kahdesta vuoristoisesta.
Финляндия Suomi - Республика. Tasavalta. - Республика. Tasavalta. - День независимости 6 декабря. - День независимости 6 декабря. (получила независимость.
Kuuba ”Hedelmällinen ja yltäkylläinen maa” Cubao.
SUOMI Suomi on tasavalta Pohjois-Euroopassa. Se rajoittuu lännessä Ruotsiin, pohjoisessa Norjaan ja idässä Venäjään. Pinta-alaltaan Suomi on Euroopan maista.
Suvi Sieppi & Iina Alanissi Puola.
Kansanterveys. Kansanterveystyö Kansanterveystyön keskeisenä tavoitteena on väestön tai sen osan terveydentilan ja hyvinvoinnin parantaminen Kansanterveyttä.
ETELÄ-EUROOPPA. Etelä-Euroopan valtiot Etelä-Euroopan valtioihin kuuluu 4 valtiota. Niistä suurin on Italia jossa on 58,1 miljoonaa asukasta ja sen pääkaupunki.
Katolinen kirkko. Historia ja faktat Katolinen kirkko syntyi vuonna 1054, kun kristityt jakaantuivat katolilaisiin ja idän ortodokseihin. Katolilaisen.
KOLUMBIA. PERUSTIEDOT  - Pääkaupunki: Bogotá  - Kokonais pinta-ala: km2  Asukasluku: as  Viralliset kielet: Espanja  Virallinen.
Matematiikkaa 3 a Kertausjakso – Geometria MATEMATIIKKAA 3 A © VARGA–NEMÉNYI RY 2016.
Kummina olet korvaamaton Suomen Lähetysseuran kummityö on kanava, jonka kautta voimme parantaa lasten asemaa ympäri maailmaa.
Helsinki on Suomen suurin kaupunki asukasluvultaan. Siellä on noin asukasta! Helsinki on merellinen nähtävyys itsessään. Helsingin hienoja nähtävyyksiä.
Itä-Eurooppa. Alueen valtiot Itä-Eurooppa on iso Euroopan alue, johonka kuuluu Venäjä, Liettua, Viro, Latvia, Valko-Venäjä ja Ukraina. Mutta Itä-Euroopan.
KULTTUURIEN KOHTAAMISIA AFRIKASSA. Afrikan valtakunnat Afrikan valtakunnat.
Tupakoinnin haitat Siiri K, Ulpu & Harri. Yleisön aktivointi Mene oman mielipiteesi mukaan sen seinän luo, missä vastaustasi vastaava kirjain on. Kirjahyllyn.
Oona Koskela, Jere Humppi ja Onni Salminen
Palvelukotien asiakkaiden tyytyväisyys LLKY:n palveluasumiseen
KPL 19 Afrikan rikkaudet jaetaan
Latinalaisamerikkalainen kulttuuri
Venäjä.
Ukrainan Historia.
Kuittilaki Kiinteistöverolaki
Saksa ja Yhdysvallat haastavat Englannin
Latinalaisen Amerikan
Amerikan intiaanikulttuurit
Perunan matka maailmalla
Jesuiitat Jesuiittaveljestö.
Öljy energianlähteenä
Mikä päivätyökeräys? Päivätyökeräyksessä tutustut lapsen oikeuksiin ja niiden toteutumiseen Nepalissa Voit olla mukana keräyksessä tekemällä työtä päivän.
Sara Lampinen, Veera Ollila ja Enna Humppi
AMERIKAN KULTTUURIT Sivut 126137.
VIRO.
Oulu.
I AINEET YMPÄRILLÄMME Kemia on … Aineen eri muodot Maailmankaikkeus
Nuuska
Jerusalemin nähtävyydet
Jamaika Jere ja Vili.
STARTTIKOULUTUS MAALIVAHTIPELISTÄ
Tundra Aasiassa, Pohjois-Amerikassa ja Euroopan pohjoisosissa esiintyy tundraa.
Mitä Kiinassa syödään? 中国人吃什么.
Pietarsaari ( Jeppis ).
ALANKOMAAT Valuutta: Euro Väkiluku: Yli 16 miljoonaa
Uruguay - rauhallinen hyvinvointivaltio
Indonesia.
Talouskasvu jakaantuu epäyhtenäisesti myös vuonna 2017
Portugali 5 asiaa -Valtavat hiekkarannat -Lämmin ilmasto
III KE SKIAJAN EUROOPPA
Kestävä ja vastuullinen vedenkulutus
Latinalaisen Amerikan alkuperäiskulttuurit
Jakso V Taitoaukeama: pilakuvatehtävä.
Vesiensuojelun tehostamisohjelma
Arthur Metz Riesling Tuotetiedot Tuottaja: Arthur Metz Maa: Ranska Alue: Alsace Ala-alue/Luokitus: Alsace Alkoholiprosentti: 12.5% Rypaletyyppi: Riesling.
Arthur Metz Crémant d’Alsace Brut Millésime
AFRIKKA s
Arthur Metz Riesling Grand Cru Altenberg de Bergbieten
Arthur Metz Pinot Noir Rose
Arthur Metz Roseal Pinot Noir Rosé
Esityksen transkriptio:

Jenna Muhonen ja Oona Koskela Venezuela Jenna Muhonen ja Oona Koskela

rautaa, alumiinin raaka-ainetta, kultaa ja jalokiviä. Venezuelan vaurauden perusta on maaöljy. Jopa 80% Venezuelan viennistä on maaöljyä ja maakaasua. Suurin ostaja on Yhdysvallat. Siellä on myös useita muita kaivannaisia, kuten rautaa, alumiinin raaka-ainetta, kultaa ja jalokiviä. Venezuela on yksi Latinalaisen Amerikan vauraimmista maista, öljy ja maakaasu varojen ansiosta. Siellä on myös hyvä terveydenhoito ja sosiaaliturva, sekä kaikki saavat käydä peruskoulun ja osaavat lukea. Maatalouden vientituotteita ovat kahvi ja kaakao. Venezuela on suuri öljyntuottajamaa

Venezuela on yksi Andien maista. Se sijaitsee Latinalaisen Amerikan pohjoisosassa. Suurin osa Venezuelaa on trooppista aluetta, koska se sijaitsee lähellä päiväntasaajaa. Orinocojoen lähettyvillä kasvillisuus on savanneja ja vuoristoissa heinän peittämiä aroja. Venezuelan asukkaista 70% on mestitsejä ja mustia, 20% valkoisia ja intiaaneja on erittäin vähän. Venezuelan pääkaupunki on Caracas, jossa on uuden aikaisia pilvenpiirtäjiä, loisteliaita kauppakatuja ja suuria moottoriteitä. Venezuelan viidakossa on maailman korkein vesiputous, Angelin putous, jonka korkeus on 979 metriä.

Venetsian, ja nimi Venezuela tarkoittaa ”pikku Venetsiaa”. Etelä-Amerikan pohjoisosassa Andit jakautuu kahdeksi vuorijonoksi, joiden väliin jää Maracaibojärvi ja iso alanko sen ympärillä. Kauan sitten tutkimusmatkailijat löysivät näiltä rannikoilta paalujen päälle rakennetun intiaanikylän. Kylä toi heidän mieleensä Venetsian, ja nimi Venezuela tarkoittaa ”pikku Venetsiaa”. Venezuela on pitkältä nimeltään Venezuelan bolivariaaninen tasavalta. Sen rajanaapurit ovat Brasilia etelässä, Guyana idässä ja Kolumbia lännessä. Venezuela on ollut aikanaan espanjalaisten siirtomaa ja se itsenäistyi nykyisen kansallissankarinsa Simón Bolívarin kampanjan ansiosta. Venezuelan nykyinen presidentti on Nicolás Maduro. Presidentti Nicolás Maduro