Tutkimuksen tuen ja hallinnon verkosto TUHA

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Uusia avauksia korkeakouluyhteistyössä tutkimuksen tukipalveluiden ja hallinnon alueella - Tutkimuksen tuen ja hallinnon verkosto RAKETTI -päätösseminaari.
Advertisements

Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
TUHA-verkoston tapaaminen
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Tietohallintolaki edellyttää, että julkisen hallinnon viranomaisten on tietojärjestelmien yhteentoimivuuden mahdollistamiseksi ja varmistamiseksi suunniteltava.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-TUTKI-hankkeen.
Avoin tiede ja tutkimus-hanke - oikeuksien hallinta Oikeuksien hallinta-työryhmän puheenjohtaja, tekijänoikeusneuvos Viveca Still, opetus ja kulttuuriministeriö.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Organisaatioiden yhteistyö, Finna- konsortio ja Finna-viestintä Palvelusuunnittelija Maria Virtanen Finna-koulutus.
Avoin tiede ja tutkimus Suomessa– Toimintakulttuurin avoimuus korkeakouluissa 2015 Seminaari
AVOIMEN TIETEEN EDISTÄMINEN YLIOPISTO(I)SSA EEVA NYRÖVAARA
Tutkimuksen tietoaineistot (TTA) ja tiedon saatavuuden linjaukset Juha Haataja
Tampereen yliopiston avoimuuden käytännöt ja palvelut tutkijoille Minna Niemi-Grundström johtaja, Tampereen yliopiston kirjasto Avoimen tieteen osaajakoulutus.
Ammattikorkeakoulujen julkaisutiedonkeruun kehittäminen Hanna-Mari Puuska Julkaisutiedonkeruuseminaari Turku.
ORCID-tutkijatunnisteen käyttöönotto Hanna-Mari Puuska Julkaisutiedonkeruuseminaari
Avoin tiede ja tutkimus Suomessa– Toimintakulttuurin avoimuus korkeakouluissa 2015 Seminaari
Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 ETR/Aluekouluttaja- ja nuorisotuomariryhmä
Tutkimustietovaranto
Yhteistyösopimuksen laadinta
Mikä EduMAP? Rahoitus EU Horizon2020-ohjelmasta Tampereen yliopiston johtama hanke, yhteistyössä Foredata Oy & 7 kumppania Euroopasta.
TUHA-verkoston seminaarin palaute
Ohjausryhmän kokous Leena Jukka
Tutkimuksen tuen ja hallinnon verkosto TUHA
Kuvailuympäristön tietojärjestelmän uusiminen – tilannekatsaus
korkeakoulutuksen ja tutkimuksen ICT:n
Metlan julkaisumittarit
Tutkimusinfrastruktuurien tietopankki
Tutkimustietovarannon ohjausrakenne
korkeakoulutuksen ja tutkimuksen ICT:n
OKM:N HALLINNONALALLE
Arkkitehtuurit ohjaavat Valtakunnalliset, keskitetyt ICT-palvelut
ORCIDin käyttöönoton etenemissuunnitelma
Julkaisutietovirrat - tilannekatsaus
Opetusneuvos Olli Poropudas Opetus- ja kulttuuriministeriö
Alueellisen ELO-toiminnan kehittämisestä
Tutkimustietovaranto – Virran tuomaa Työpaja
Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen
VIRTA-julkaisutietopalvelu ja tutkijan tietovirrat
Organisaatioiden yhteistyö
Organisaatioiden yhteistyö
Opiskelijayhdistys toiminta
ORCID-tutkijatunnisteen käyttöönoton edistäminen
Kati Kettunen, Helsingin yliopisto
Opetuksen ja tutkimuksen viitearkkitehtuurit yhteentoimivuuden ja yhteistyön mahdollistajina Nestori Syynimaa.
Mikä Change Day? Change Day on työkalu kohti parempia palveluita
Korkeakoulujen opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden ja hallinnon yhteistyöryhmä (KOOTuki) – Kehittämishankkeiden avuksi Ammattikorkeakoulujen opintoasiainpäälliköiden.
Sote KA-ryhmän ja Akusti KA-ryhmän yhteiset Innokylä-työtilat
Unifin opetusvararehtoreiden 13. 9
Korkeatasoisen ja vaikuttavan tutkimuksen tukeminen:
Korkeatasoisen ja vaikuttavan tutkimuksen tukeminen:
Ristiinopiskelun kehittäminen -hanke
Kuntoutusverkosto KUVE:n 12.kokous Säätytalo
Yhdessä olemme ENEMMÄN
Terve Kunta –verkostokokous / Sanna Ahonen
THL:n tuki kehittämishankkeille
Asukkaat maakunta- ja sote-uudistuksen keskiöön (AKE) -kysely
KTPO:n palvelukokonaisuuksien tiivis esittely
Tervetuloa työelämätoimikuntatyöhön
POTKA-verkoston arviointi - kyselyn tulokset
Innokylästä tukea järjestöille sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutyöhön , Tampere Erityisasiantuntijat Jaana Joutsiluoma & Minttu Ojanen.
Ohjaus ja yhteistyö -korin tilanne - JORY 7. 5
Innokylän hyödyntäminen STM:n toiminnassa Studia generalia: Innokylä - mikä, miksi, kenelle? Perjantaina klo Meritulli, Meritullinkatu 8,
Koonnut Henriikka Mustajoki Kehittämispäällikkö TSV
Muutoksen tuulet Eksoten alueella
Research Data Management Agents
Avoin tiede ja tutkimus - viitearkkitehtuuri
Ristiinopiskelun kehittäminen -hanke
Ella Bingham, TUHA-koordinaatioryhmän puheenjohtaja
Tutkimushallinnon sanaston julkistus ja sanaston käyttö
Tutkimuksen tuki- verkosto
Osaamisen ennakointifoorumi
Esityksen transkriptio:

Tutkimuksen tuen ja hallinnon verkosto TUHA KOTA-seminaari 1.9.2015 Sipo Vanhanen Tutkimushallinnon päällikkö Helsingin yliopisto

TUHA-verkosto lyhyesti Verkoston suunnittelu käynnistyi RAKETTI-TUTKI:n järjestämästä kick off -tilaisuudesta 14.1.2014 Toiminta käynnistyi keväällä 2014 TUHA:n yhteyteen perustettiin keväällä 2014 seitsemän alaryhmää Korkeakoulujohdon strateginen tuki ja tutkimuspoliittinen valmistelu (TUPO) Tutkimuksen arvioinnit ja bibliometriikka (TUHA-TAB) Tutkimusinfrastruktuurit Viitearkkitehtuurityö Tietomallityö Julkaisutiedonkeruu Tutkimusaineistot Viisi jo aiemmin perustettua yhteistyökumppania (Finn-ARMA, Ammattikorkeakoulujen TKI- johtajien verkosto, Suomen yliopistokirjastojen neuvosto SYN, Tohtorikoulutusverkosto ja Finnovation Champions) Jäseniä nyt noin 160 TUHA-verkostoa ohjaa alaryhmien puheenjohtajista koottu koordinaatioryhmä

Korkeatasoisen ja vaikuttavan tutkimuksen tukeminen: Korkeakoulujohdon tuki Arvioinnit Laadunvarmistus Tutkimuspoliittinen valmistelu SYN Kansain-välistyminen Strateginen tuki & tutk. politiikka Arvioinnit & bibliometriikka Tietomallit Tutkimustieto-järjestelmät Bibliometriikka Tutkimusdata Open Access Tietomallityö Tutkimusaineistot Korkeatasoisen ja vaikuttavan tutkimuksen tukeminen: Vuorovaikutus ja yhteistyö Kokemusten ja tiedon jako Yhteinen vaikuttaminen Koordinaatio Julkaisutiedonkeruu Infrastruktuuri- yhteistyö Tutkimus-infrastruktruurit Tutkijanura-asiat Viitearkkitehtuuri Tohtorikoulutus-verkosto AMK TKI Finnovation Champions Finn-ARMA Tutkijan tuki Tutkimuspalvelut Tohtorikoulutus Asiantuntijapooli

Toimintaa OKM tukee TUHA-verkoston toimintaa CSC:n kautta koordinaattoriresurssilla siltä osin kuin se tukee tutkimuksen tuen ja hallinnon alueen viitearkkitehtuurityötä Yhteistyö Unifin ja ARENEn kanssa Ryhmät toimivat korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten omalla asiantuntijatyövoimalla TUHA-uutiskirje ajankohtaisista asioista tiedottamiseen muutaman kerran vuodessa Vuosittain järjestetään TUHA-verkoston yhteinen seminaari (14.1.2016) TUHA-tapahtumakalenterissa tutkimuksen tuen ja hallinnon alueen tapahtumia Suomessa ja muualla Verkostoon voi edelleen ilmoittautua mukaan, lisätietoa: https://confluence.csc.fi/pages/viewpage.action?pageId=39061987

Korkeakoulujohdon strateginen tuki ja tutkimuspoliittinen valmistelu (TUPO) Toiminta käynnistyi keväällä 2014 Organisoituminen: puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja, vapaaehtoisryhmä, wiki-alue Yhteisten teemojen käsittely: tuki- ja valmistelutehtävien organisoiminen eri organisaatioissa, kannustinten käyttö, korkeakoulujen talouden leikkausten aiheuttamat toimenpiteet, strategioiden valmistelu, tutkimuksen arviointi, rakenteellinen kehittäminen, Profi-haku ja STN:n rahoituksen haku Tapaamiset, seminaarien valmistelu ja vertaistuki Tiedon levitys: raportit ja yhdessä kerätty materiaali

TUHA-tutkimusinfrastruktuurityöryhmä Toiminta käynnistyi keväällä 2014. Työryhmän tarkoituksena on edistää tietoja, hyviä toimintatapoja ja kokemuksia jakamalla ryhmän jäsenten sekä taustaorganisaatioiden työtä tutkimusinfrastruktuurien kehittämisessä. Tiedonvälitys toimii wiki-alueen ja sähköpostin kautta. Kesällä ja syksyllä 2014 kerättiin tietoja työryhmän jäsenten taustaorganisaatioiden tutkimusinfrastruktuureiden kehittämisestä ja tähän liittyvästä toiminnasta Osana Dipolissa tammikuussa 2015 järjestettyä TUHA-verkoston seminaaria pidettiin työpaja infrastruktuurien avoimuutta ohjaavista periaatteista. Työ hyödytti suuresti ATT -hankkeen avoimuuden politiikat -työryhmän työtä infrastruktuurien avoimuuden kansallisten periaatteiden hahmottelemisessa. Raportti avoimuuden periaatteista valmistui keväällä 2015. CSC antoi keväällä 2015 TUHA-infrastruktuurityöryhmälle mahdollisuuden kommentoida valmisteilla olevan kansallisen infrastruktuuritietopankin rakennetta Yhteistyössä OKM:n kanssa laadittiin ja toteutettiin yliopistojen tutkimusinfrastruktuuristrategioiden kansallinen kartoittaminen alkukesästä 2015. Jäsenorganisaatioiden vastaukset toimitettiin kootusti työryhmän jäsenille sähköpostitse. Työryhmän jäsenet ovat osallistuneet aktiivisesti myös muiden TUHA-verkoston työryhmien sekä verkoston koordinaatioryhmän toimintaan. Niin ikään linkit ATT-hankkeen eri työryhmiin ovat olleet vahvat ja aktiiviset.