Yleiset valintaperusteet lv alkaviin opintoihin

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
HTK-opiskelijoiden opintojen käynnistystapaaminen
Advertisements

Vieraskielisen koulutuksen yhteishaku • syksyllä 2007 alkavan vieraskielisen koulutuksen opiskelijavalinta yhteishaun avulla (ei koske vieraskielistä aikuiskoulutusta)
Korkeakoulutus 1.Vastuu ammattikorkeakoulujen perusrahoituksesta siirretään kokonaan valtiolle ja ammattikorkeakouluista tehdään itsenäisiä oikeushenkilöitä.
HTK-opiskelijoiden opintojen käynnistystapaaminen
OPISKELIJAVALINTOJEN KEHITTÄMINEN
Pyritty hyödyntämään jo aiemmin tehtyä työtä.
Tutkinnonuudistus voimaan tänä syksynä – Mikä muuttuu?
Keskustelua vuoden 2015 opiskelijavalintoihin valmistautumisesta OHA-forum Tuija Pasanen, UEF.
Ilmoittautuminen korkeakouluihin ja opetushallitus RAKETTI-OPI:n TIETO-asiantuntijaryhmä Antti Mäki,
Esimerkki koulutuksesta, joka koostuu alemmasta korkeakoulututkinnosta ja useammasta ylemmästä korkeakoulututkinnosta Käsitteiden perusta lähtee yksinkertaisesti.
Tänään - Vaihto-info, Jani Haapakoski - Sivuaineista * Sivuaineet tutkintorakenteessa * Mitä vaihtoehtoja sivuaineissa on * Miten sivuaineiden opinto-oikeutta.
Osaamisen ja sivistyksen asialla Kansainväliset yhteistohtoriohjelmat Opetusneuvos Carita Blomqvist.
HY:n erillisvalinnat Opintopolussa Opintopolkuryhmä Pia Penttinen, Hakijapalvelut.
Opintopolku.fi Kysymyksiä ja käytäntöjä siirtovalinnoista Opintoasiainpäivät Anu Holvikivi, HY & Ulla Lehtonen, OPH.
Ajankohtaista korkeakouluvalinnoista
Haku ammatilliseen koulutukseen Kevään yhteishaku , haku päättyy klo Valinnan tulokset voi julkaista aikaisintaan Syksyn yhteishaku.
Opintopolku.fi ja opiskelijavalinta
KSHJ & KOULUTUSTARJONTA Opintohallinnon tietojärjestelmäiltapäivä Pia Penttinen, Hakijapalvelut.
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Ammatillisen koulutuksen säädöksiin muutoksia – opetussuunnitelmat tarkasteluun Jyväskylä Opetusneuvos.
Hallitusohjelma II asteen koulutuksesta, lukio & yo
Haussa käytettävä tutkinto ja hakeminen Mikäli hakijalla useampi tutkinto, hän voi valita seuraavista parhaan pistemäärän tuottavan vaihtoehdon: a)Ylioppilastutkinto.
Ura- ja rekrytointipalvelut OPINTOJEN TYÖELÄMÄORIENTAATION järjästämisen ja kehittämisen tukena Esittely- ja keskustelutilaisuus Kati Kettunen.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen VALTAKUNNALLISET OPO-PÄIVÄT
MITÄ LUKION JÄLKEEN? Kati Seise
Uusi tutkintorakenne - Bolognasta eteenpäin Yliopiston ja ammattikorkeakoulujen neuvottelukunta
Tutkinto- ja oikeusturva- johtosääntö - poimintoja Oodi-työn näkökulmasta Oodi-päivä
Korkeakoulujen opiskelijavalintojen II vaiheen aikataulu ja toteutus Birgitta Vuorinen
Etappi Lauri Jokipii Opiskelijarekisteri. Etappi Tutkintojen valmistumisen seuranta- ja tukijärjestelmä Suunniteltu uutta voimaantullutta kaksiportaista.
Yhteistyöhön kanssamme -seminaariin
Aikuiskoulutus ammattikorkeakoulussa Opetusministeriön Koulutuksen ja tutkimuksen kehittämissuunnitelma 2003 – 2008: Yhtenä painoalueena aikuisten koulutusmahdollisuuksien.
Yhteishaku 2015.
Suomenkielisen koulutuksen yhteishaku valinnan periaatteissa ei muutoksia vuodelle 2007 valintaperusteet samansisältöiset vuoteen 2006 verrattuna Ohjauksessa.
Aikuiskoulutuksen yhteishaku syksyllä 2007 alkavan aikuiskoulutuksen opiskelijavalinta yhteishaun avulla – tutkintoon johtava aikuiskoulutus – ylempään.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO OPISKELIJAVALINTOJEN KEHITTÄMINEN Jyväskylän yliopiston opintoasiainpäivät Tuula Maijanen.
Mihin lukion jälkeen? Kaikki tarvittava tieto keskitetysti: opintopolku.fi.
 Yhteishaun aikataulu, käytännöt ja opiskelijavalinta – Jokirannan koulun opot  Toisen asteen oppilaitokset esittäytyvät  Kiimingin lukio  Oulun seudun.
Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus VALMA (60 osaamispistettä) Antaa opiskelijalle valmiuksia ammatilliseen peruskoulutukseen hakeutumiseksi.
Lapin yliopiston Avoin yliopisto Tervetuloa Avoimen yliopiston infotilaisuuteen.
Opintopolku.fi Siirtohaut Korkeakoulujen pääkäyttäjien seminaari.
Opinto-ohjaajien ja ohjaustoimijoiden tiedotuspäivä Korkeakoulujen yhteishaku ja valintaperusteet
Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2016 Sosiaalityön orientoivat opinnot Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö.
Vanhempainillan ohjelma
SYKSY 2016 Päivi Pakkanen.
Keskustelutilaisuus opiskelijavalintojen kehittämisestä
KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU keväällä 2017
YHTEISHAKU 2015 Aikataulut Valintaperusteet
Erilaisia vaihtoehtoja….
ABISTA YLIOPPILAS Tiedotekirje kokelaille YTL:n sivustolla
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
ASPA-ryhmän kuulumiset
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
Ilmoittautuminen korkeakouluihin ja opetushallitus
Kauhavan lukion vanhempainilta Opinto-ohjaaja Henna Teikari
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
Yhteis- ja kaksoistutkintojen tilastointi
Mitkä määräykset ja ohjeet ohjaavat ammatillisen koulutuksen/korkeakoulutuksen opiskelija-arvioinnin toteutusta? Anna, Marko, Sonja, Suvi
Opintopolku
Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistus Ilmari Hyvönen
Opiskelijavalintojen kehittäminen ja avoin korkeakoulu –ideariihi
Päiväopetus / nuorten suomenkielinen koulutus Koulutustarjonta ja haku
Jatkuva haku Keudaan Jatkuvassa haussa voi hakea kuka vain. Voit hakea sekä ilman pohjakoulutusta että esimerkiksi seuraavalla koulutustaustalla: ammatillinen.
YHTEISHAKU 2019.
Katsaus opintohallinnon järjestelmiin Sami Hautakangas, OKA
Sähköisen yhteishaun ohjeistus
Turun kauppakorkeakoulu Opiskelijavalinta 2019
Ajankohtaista OSAOssa Koulutuspalvelupäällikkö Tiina Kuokka
Opettajan pedagogiset opinnot Humanistinen koulutusala
Lukiolaisen jatko-opinnot
MITKO-ryhmän työskentelyä
Ammattikorkeakoulujen opiskelijavalinnat 2020
Esityksen transkriptio:

Yleiset valintaperusteet lv. 2014-2015 alkaviin opintoihin Mari Ikonen 14.2.2013

Koulutusneuvoston päätös 31.1.2013 Tehty olettaen, että valintoja koskeva lakimuutos toteutuu ja KSHJ-järjestelmä on käytössä Mikäli tilanne muuttuu valintaperusteet käsitellään tarvittavilta osin uudelleen koulutusneuvostossa Ei sisällä yleisiä valintaperusteita avoimen yliopiston opetukseen tai täydennyskoulutukseen Rakennetta yksinkertaistettu: laissa säädettyä ei uudelleen kirjoitettu Sisäinen asiakirja: Hakijan sivut tehdään erikseen

Opiskelijavalintojen tavoitteet ja kehittämien Tavoitteena valintojen kehittäminen mm. valintamenettelyjä keventämällä Yhtenäiset käsitteet ja mallit koulutuskuvauksille sekä sähköisessä että painetussa hakutiedotusmateriaalissa Hakijoiden palveluiden kehittäminen ja yhteistyön edistäminen opinto-ohjaajien kanssa Suositus taustapisteiden laskun yhtenäistämisestä

Hakeminen Valtakunnallinen yhteishaku KSHJ-järjestelmässä Erillisvalinnat Haku maisterin tutkintoon johtavaan vieraskieliseen koulutukseen UAF:n kautta

Opiskelijavalinta Opiskelijavalinta kandidaatti- ja maisterikoulutukseen (säädöksiä mm. EB-, IB- ja Reifeprüfung, äidinkieli kokeena voi olla suomi toisena kielenä –koe, kaksoistutkinnoissa taustapisteet lasketaan aina suomalaisesta ylioppilastutkinnosta) Opiskelijavalinta pelkästään kandidaattikoulutukseen (tiedekunnat päättävät)

Opiskelijavalinta Pelkästään maisterikoulutukseen (täydentäviä opintoja ei pääsääntöisesti sisällytetä ylempään korkeakoulututkintoon) Kansainväliset maisteriohjelmat (kielitaitovaatimukset huomioitava) Tilauskoulutus (tiedekunta päättää opiskelijavalinnan perusteista ja valittavista opiskelijoista, ei asiakas)

Siirto-opiskelijat Seurataan mahdollisia valtakunnallisia OKM:n linjauksia Siirto-opiskelijoiden valintaan joustavat ja yhtenäiset menettelyt Siirto-opiskelijan käsitettä laajennettu Tiedekunta määrittää edellytykset siirto-opiskelijoiden hyväksymiselle Siirtyminen edellyttää voimassa olevasta tutkinnonsuoritusoikeudesta luopumista

Avoimen yliopiston väylä Tiedekunta määrittää yksityiskohtaisissa valintaperusteissa kriteerit avoimen yliopiston ja erillisten opintojen perusteella hyväksyttäville opiskelijoille

Erityisjärjestelyjä tarvitsevat hakijat Esteettömyysohje tekeillä Erityisjärjestelyjä haetaan yhteishaun hakuajan loppuun mennessä Hakemus hakijapalveluihin (lomake) Erityisjärjestelyjä koskevaan päätökseen voi hakea muutosta valittamalla hallinto-oikeuteen. Päätökseen liitettävä valitusosoite. Kokeen arvostelussa sovelletaan samoja periaatteita kuin muihin hakijoihin

Opiskelijavalinta ei-tutkintoon johtavaan koulutukseen Erillisiä opintoja suorittavien valinta (vain opintokokonaisuuksiin, jotka eivät tarjolla Jyväskylän yliopiston avoimena yliopisto-opetuksena. Ei henkilölle, jolla tutkinnon suoritusoikeus JY:ssä) Erilliset kelpoisuusopinnot (KTK, opiskelijoille maksuttomia) Vaihto- ja vierailevat opiskelijat (ei muutosta aikaisempaan)

Tohtori- ja muu jatkokoulutus Yleiset valintaperusteet ja valintamenettelyt säilyvät ennallaan

https://www.jyu.fi/hallinto/neuvostot/ koulutusneuvosto/intra