Kokoomus Heinola Kuntavaaliohjelma

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
KULTTUURI KUNTAORGANISAATION MUUTOKSESSA / Hanna-Mari Kokkonen.
Advertisements

PORIN KAUPUNGIN MAAPOLITIIKKA
Yhteistyössä Tietohallinto liikunnassa ja urheilussa
MAKO TOIMEENPANOSUUNNITELMATYÖ JA TOIMINTAMALLI Tiina Harjunpää.
Vanhuspalvelulaki käytännön työssä
Monikulttuurinen nuorisotyö Porvoon kaupunki Nuorisopalvelut
Terveyden edistämisen politiikkaohjelma Kulttuurin hyvinvointivaikutusten toimintaohjelman asiantuntijaryhmä
Imatran hyvinvointipalveluiden organisaatiouudistus
Elinvoiman edistäminen kunnan toiminnan keskiössä
Maaseutupoliittisen toimenpideohjelman valmistelu Työpaja Tampere.
Hyvinvointi Kannus Sosiaali ja terveys Liikunta Kulttuuri
Rotarynuorisovaihto / Monipiiri VIII 2006 NUORISO- VAIHTO NUORISO- VAIHTO haasteet ja mahdollisuudet PETS 2008.
Maunulan keskustan kehittäminen Mitä suunnittussa pitäisi huomioida? Maunula-Seura Strategiset Mau- nulaan liittyvät tavoitteet Asiat jotka voidaan.
Koonnut Anna-Liisa Kiiskinen Keski-Suomen ELY-keskus KESYTYS-hanke (korostukset kokoajan)
Hyvän ohjauksen kriteerit perusopetukseen, lukiokoulutukseen ja ammatilliseen koulutukseen Juhani Pirttiniemi Opetusneuvos Opetushallitus Turku
Liikuntapalveluiden tavoitetila Yksikön toimenpiteetMittaritAikatauluVastuu- henkilö 1. KKI Saada vähän liikuntaa harrastavat aktivoitua liikunnan pariin.
KJT strategia Johtokunta Open
Älykäs verkostomainen kaupunki Keski-Uudenmaan kaupungin visio.
Ruuti - nuorten vaikuttaminen Helsingissä. Ruuti-toiminnan päämäärä Jokaisella nuorella on vähintään yksi myönteinen kokemus vaikuttamisesta.
Kunnallisen nuorisotyön toimintasuositukset Laatijana Opetusministeriöstä Nuorisoasiain Neuvottelukunta Suositusten laatimiseen painava syy: nuorisotyölain.
Kaupunginvaltuusto § xx 1. Kemijärvi 2020 ”Vedenvälkettä ja vihreää kultaa” Kemijärven kaupunki on vuonna 2020 Itä-Lapin elinvoimainen palvelu-
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
Seutukaupunki Mikkelin edustajan puheenvuoro. Uusi hallitus uudistaa kuntarakenteen.
Nokian kaupungin strategia
Varhaiskasvatuspalveluiden kehittämissuunnitelma Varhaiskasvatuspalveluiden visio Varhaiskasvatuksesta hyvä alku lapsen kasvulle, kehitykselle.
Hallitusohjelman teemat, ehdotuksia 1. Johdanto Pirkkala huolehtii alueensa asukkaiden hyvinvoinnista itsenäisenä kuntana. Toteutamme kestävän.
Heinolan Tanssikerhon oma seura analyysi 2/23/15.
Maakuntaohjelma strategisten valintojen ohjaajana Hyvä-hankkeen aluefoorumi
Georg Henrik Wrede1 Lapsi- ja nuorisopolitiikan uudistuvat tavoitteet.
Stratpääm060509ar.ppt 1 KMO 2015 VISIO STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT Marja Kokkonen LIITE 2.
Pään avauksia lapsen oikeuksiin Lapsen oikeudet 20v.
Kulttuuri osana terveyden edistämistä Kulttuurin hyvinvointivaikutusten toimintaohjelma seminaari/kuulemistilaisuus
Lastensuojelulaki 1§-4§ Julia Koskimies 3B PowerPoint-esitys sisältää:
1.Keskusta haluaa turvata kuntalaisille lähipalvelut kaikkialla Suomessa, niin että ne ovat saavutettavissa kohtuullisen matkan päässä ja kohtuullisessa.
Ruokolahden strategia 2016–2021. Yhteistyökykyinen Taloudelliset realiteetit tunnistava Muuntautumiskykyinen Arvomme.
Allianssin hyvinvointifoorumi Hanna.Mari Manninen VISIONA NUORET VOIVAT HYVIN - Mitä tavoittelemme, kun puhumme hyvinvoinnista?
Moision päivähoitoyksikkö Kiusaamisen ehkäisy suunnitelma.
Espoo haluaa kehittää osallisuutta Osallistuva Espoo -kehitysohjelma
TORNION KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT STRATEGIA
 Johdanto  Alue- ja kuntayhteistyö  Kaupungin tehtävät  Elinkeinotoimi  Peruspalvelut  Yhdyskuntarakenne  Talous  Henkilöstö/tavoitteet.
Nuorten näköistä toimintaa Espoossa KOPPI Kohti kuntouttavampia työelämäpalveluita –hanke Projektisuunnittelija Hilla-Maaria Sipilä Tampere.
Oulun normaalikoulun lukio. Normaalikoulun lukio on Linnanmaalla toimiva Oulun yliopiston harjoittelukoulu. Koulussa työskentelee varsinaisten opettajien.
Strategiaperusta ja ohjelmat
Varhaiskasvatuksen liikuntasuositukset
POKAT 2021 maakuntaohjelman valmistelu
Tule mukaan muuttamaan Suomea!
Köyhyys ja lapsen oikeudet
Toimialajohtaja Marita Lehikoinen
Joensuun kaupunkikonsernin toiminta-alueeT
Valmennustoiminnan strategia – Vastuullisesti huipulle
Johtaminen, kehittäminen ja yrittäjyys
Huoltajakysely2017 Jynkänlahden koulu
1.6. Matkakeskus 1. Keskustan kehittäminen Kustannukset: Aikataulu:
Loviisan liikenneturvallisuussuunnitelman laatiminen ja liikenneturvallisuustyön käynnistäminen - Raportointi.
Janakkalan kunnan strategia vuoteen 2025
Ohjaamomallin kehittämässä
SUOMEN SOTILASURHEILULIITON
HYVINVOINTI- JA SIVISTYSPALVELUJEN TOIMIALA Kaupunginvaltuusto
SAIRAANHOITAJA 210 OP Sairaanhoitajan osaaminen: Sairaanhoitaja osaa ratkaista hoitotyön ongelmia, tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa ja vastata.
Viestit kansalaisille, ammattilaisille ja päättäjille
Hoitotyön soveltaminen eri toiminta-alueilla
PUOLUE C Periaateohjelma: Arvot
Koordinaatti – Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
SAIRAANHOITAJA 210 OP Sairaanhoitajan osaaminen: Sairaanhoitaja osaa ratkaista hoitotyön ongelmia, tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa ja vastata.
Tiekartta hyviin lähiöihin
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
PerhekeskuSTOIMINTA hEINOLASSA
Koivurinteen päiväkodin kehittämissuunnitelma
Kaupunkistrategian laadinta
Esityksen transkriptio:

Kokoomus Heinola Kuntavaaliohjelma 2017-2020 Kokoomus on tutkitusti Suomen luotetuin kuntapuolue. Olemme valmiit tekemään tuloksekasta yhteistyötä kaikkien heinolalaisten parhaaksi. 12.3.2017

Yritysvaikutusten arviointi mukaan kaikille hallinnonaloille. Elinvoima Vain hyvin hoidettu talous on tae laadukkaille palveluille kaikille heinolalaisille. Hyvä talous on seurausta hyvästä johtajuudesta, palvelujen kehittämisestä ja tuottamisesta. Kaupungissa sijaitsevien yritysten yleisiä toimintaedellytyksiä on tuettava – konkreettisina esimerkkeinä valokuituverkosto ja sujuva keskusta-alueen pysäköinti ja liikenne sekä kaupungin matkailumarkkinointi. Vierumäki on Heinolalle tärkeä – tavoitteena alueen yhteisen vision työstäminen ja kaavoitus. Katujen, vesijohtojen, viemäröinnin ja rakennusten kunnossapito vuosittain. Konkreettisena esimerkkinä ympäristötekniikan hyväksikäyttö näissä. Kaavoitus on tärkeä elinvoiman kannalta – kaupungilla tulee olla erilaisia tontteja tarjolla. Kaavoittamatonta maata ei tule kaupungin myydä. Yritysvaikutusten arviointi mukaan kaikille hallinnonaloille.

Hyvinvointi Varaudutaan sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksen vaikutuksiin – konkreettisina esimerkkeinä palveluseteliuudistus, riittävät resurssit kotihoitoon ja päihdetyöhön sekä koulujen monipuolisen eri-ikäisille suunnatun toiminnan (ns. Kyllikki-toiminta) laajentaminen. Korostetaan terveysliikuntakaupungin profiilia ja sen jatkuvaa kehittämistä. Konkreettisena esimerkkinä kevyenliikenteen verkoston turvallisuuden ja toimivuuden parantaminen. Heinolan on järjestettävä monipuolisesti toimivat, turvalliset ja terveelliset koulutilat. Lasten ja nuorten harrastustoimintaa on kehitettävä – konkreettisena esimerkkinä nuorisotila-asian ratkaisu sekä liikuntapaikkojen ja niiden aukioloaikojen kehittäminen. Jokaiselle lapselle ja nuorelle on tarjottava harrastusmahdollisuus. Perheiden on voitava valita tarvitsemansa hoitomuoto. Laadukkaalla päivähoidolla ennaltaehkäisemme syrjäytymistä. Konkreettisina esimerkkeinä varhaiskasvatuksessa ja koulussa riittävät erityiskasvatuksen resurssit ja pienryhmätoiminta. Kirjasto, museot, kansalaisopisto ja aktiivinen kulttuurielämä lisäävät heinolalaisten hyvinvointia ja viihtyvyyttä.

Demokratia Kaupungin organisaation uudistaminen ja yksinkertaistaminen. Keskijohdon sitouttaminen strategiaan on osa tätä. Konkreettisina esimerkkeinä luottamushenkilöorganisaation pienentäminen sekä vaalien jälkeinen luottamusmiespaikkojen vaalituloksenmukainen jako esim. pisteyttämällä. Heinola tulee säilyttää itsenäisenä kaupunkina, jonka asioista ja taloudesta päättää heinolalaisten valitsemat päättäjät. Heinolalaisten tulee itse voida vaikuttaa omaan elämäänsä. Heinolan vahvuus on kaunis luonto ja kansallinen kaupunkipuisto. Heinola voi profiloitua Suomen viihtyisimmäksi kaupungiksi. Kaupunkiyhteisön on luotava uusia nykyaikaisia asumisen ja elämisen mahdollisuuksia – esimerkkinä rohkeat kaavaratkaisut ja modernit energiaratkaisut, mielekkäät kouluetäisyydet sekä ihmisläheinen kaupunkikeskusta.

Resurssiviisaus Varaudutaan sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksen vaikutuksiin. Konkreettisena esimerkkinä henkilöstöresurssisuunnitelman tekeminen ja noudattaminen. Heinolalla on tarjota luontonsa puolesta hyvät mahdollisuudet monipuoliseen virkistäytymiseen ja ulkoiluun sekä liikuntaan – huolehdimme luontoresursseistamme. Olemassaolevien resurssien, kuten Vierumäen, vahvistaminen. Verotulojen riittävyyteen tulee kiinnittää erityisesti huomiota – veronmaksajien varoja on käytettävä vastuullisesti siihen, mihin ne on tarkoitettu. Hyvinvointi perustuu vain kestävällä pohjalla olevaan talouteen. Päätökset valmistellaan monipuolisesti ja huolellisesti, kustannusvaikutukset huomioiden. Kaupungin omistamaa maata ei tule myydä kaavoittamattomana.