Miten kokous sujuu? Miten saan näkemykseni esille?

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kokousta taidolla! Maritta Stoor-Lehtonen
Advertisements

Asunto-osakeyhtiölaki Luku 6 Yhtiökokous
 Nuorten vaikuttajaryhmä, joka toimii paikallisten nuorten etujen hyväksi  Pidämme yhteyttä muihin nuorten vaikuttajaryhmiin ja teemme tiivistä yhteistyötä.
Järjestökoulutus, kokoustekniikka
PIIRIEN TOIMINTAOHJEET
Yhdistyslaki – Järjestökoulutus
KOKOUSTEKNIIKKA.
MÄNTYHARJUN VIRKISTYS ry
Oulun Psykiatrisen Epidemiologian Seura (OPES) ry
Sääntömuutos.
Tutorin muistio Tutor on ryhmän toiminnan asiantuntija. Ei siis välttämättä sisältöasiantuntija. ohjaa ja auttaa opiskelijoita näkemään aihetta eri näkökulmista.
Jakaminen ja yhteistyö
Paikallissääntöjen muutos Vanha 3 § : Kuluttajayhdistyksen tarkoituksena on : - Koota kuluttaja-asemastaan kiinnostuneet ihmiset toimimaan etujensa puolesta.
KOKOUSTEKNIIKKAA Yhdistyksen ja sen hallituksen kokouksen sääntöjä ja menettelytapoja Lähteet Risto Riitesuo: Yhdistyksen kokousmenettely ja Risto Riitesuo:
Asukasdemokratia Lohjan Vuokra-asunnot Oy:ssä (Lova)
Kokoustekniikkaa ja -käytäntöjä
— Hyvän asumisen puolesta — OULUN LÄÄNIN KIINTEISTÖYHDISTYS Yhtiökokouskurssi Kirkkotorin koulutuskeskus, Oulu Luentomateriaali löytyy yhdistyksen.
Järjestöasiat kuntoon! – kunnallisvaalit tulevat Uudenmaan ja Helsingin piirien yhdistystapaaminen järjestösihteeri Lasse Miettinen.
Kevätseminaari - Testausstandardi ja STX projekti Edison 2 Innopoli 2, Tekniikantie 14, Espoo.
YHDISTYSLAKI /503 Esim. patentti- ja rekisterihallituksen sivuilta: tai yhdistystoimintaa käsittelevien kirjojen liitteenä
Ehdotus asiantuntijaryhmien toimintamalliksi
Johtokunnat Hallinto- ja johtosäännön 8 §:n mukaan koulutuslautakunnan erityiseen ratkaisuvaltaan kuuluu nimetä johtokuntien jäsenet vanhempainkokousten.
Lync Web App Pikaopas: Kokoukseen soittaminen
Päivähoidon osallisuusfoorumi Alustava suunnitelma
METSÄPALOKOMITEA Rami Ruuska, pelastusylitarkastaja, SM
Kevätseminaari - Testausstandardi ja STX projekti Innopoli 2, Tekniikantie 14, Espoo.
Kuurinniittyseuran syyskokous Seuran syyskokouksen sääntömääräiset asiat 1.Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri sekä kaksi pöytäkirjan tarkastajaa.
OPPILASHUOLLON ja OPPIMISEN KOULUNKÄYNNIN TUEN MUKAISET MUKAISET RYHMÄT PIHKAINMÄEN KOULUSSA LV Yhteisöllinen oppilashuoltoryhmä Yksilökohtainen.
OTTO-projekti tilaajapalveri
FTR (Formal Technical Review) Kimmo Airamaa. Johdantoa Muodollinen tekninen tarkastus = toiminta tarkastustilaisuudessa on tarkasti määritelty Muodollinen.
Kuurinniittyseuran syyskokous Seuran syyskokouksen sääntömääräiset asiat 1.Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri sekä kaksi pöytäkirjan tarkastajaa.
Vip-opiskelija ja opiskelijafoorumi. Opiskelijafoorumien perustaminen jokaiseen opetuspisteeseen Tavoitteena opiskelijoiden äänen kuuleminen ja vaikutusmahdollisuuksien.
KESKUSTAN VALTUUSTORYHMÄN OHJESÄÄNTÖ.
YHDISTYSLAIN KESKEISIMMÄT PYKÄLÄT. 8 § YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Yhdistyksen säännöissä on mainittava: 1) yhdistyksen nimi; 2) yhdistyksen kotipaikkana oleva.
Viestintä ja tiedottaminen Kuinka viestinnästä saadaan vaikuttavaa? Kuinka muut nuoret tavoitetaan tehokkaasti? Miten tiedotteemme lyö läpi mediassa?
HEKA MAUNULA TALOTOIMIKUNNAT TERVETULOA!
Uusien toimijoiden koulutus Hallituksen toiminta, oikeudet, velvollisuudet, toimihenkilöiden tehtävät Markku Tikkanen ja Kirsi Contursi.
SIHTEERI MARJATTAKOULU Apua ja neuvontaa. Ottakaa yhteyttä! puh Sihteerikoulutus / HS & KE.
Hae mukaan JC-kiltaan! Seuraavat paikat haussa :  Kansainvälistymisvaliokunta  Palveluvaliokunta  Teollisuusvaliokunta  Laita hakemuksesi.
Keskustan politiikka keskustan kunnallispolitiikkaa johtaa kunnallisjärjestö kunnallisjärjestö hyväksyy kunnallisvaaliohjelman, ohjaa valtuustoryhmän nelivuotiskauden.
Syyskokous Syyskokouksen esityslista Kokouksen avaus 2.Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjan tarkastajaa.
LOHJAN KAUPUNGIN UUSI ORGANISAATIO Uudet ideat siirretty hallintosääntöön Alueiden johtokunta
“Tämän kuukauden kokous tulee olemaan sama kuin viime kuun kokous, mutta nyt meillä on paljon enemmän ongelmia. Lähde: Cartoonstock.com.
KOKOUSTAITO Oletko koskaan osallistunut kokoukseen?
Ryhdistä yhdistystä treffille: Miten kokoukset toimivat?
Esityslista Kokouksen avaus
Erilaisia ryhmäviestintä- tilanteita
Järjestötoiminnan ABC
Iitin Reserviupseerikerho ry.
Prosessi uusien organisaatioiden mukaan ottamiseksi Tuuliin
Yhteistoiminnallinen kokous
NY Vuosi yrittäjänä Yrittäjyyttä ja työelämäoppeja käytännössä 4. ja 5
Vaalit
Pöytäkirja kokouksesta
FibRobotics Ohjausryhmän 1. kokous Ravintola Newton, TTY
FibRobotics Ohjausryhmän 2. kokous Kampusareena, TTY
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
KLUBISIHTEERIN KOULUTUS
KOKOUSASIAKIRJAT 2014 M. Kaitainen.
Kokoustaidot Marja Kaitainen Marja Kaitainen 2014.
Etelä-Savon maakunta- ja soteuudistus
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Neuvottelun vuorovaikutustaidot
Näkemyksesi on arvokas – Ryhdy sosiaalityön kokemus- asiantuntijaksi!
Päihde- ja mielenterveyspalveluiden ja aikuisten sosiaalityön teemaryhmän kokous –Tiedotettavat asiat Heljä Savolainen esitteli oma alatyöryhmänsä.
Hallituksen tehtävät.
Marttayhdistyksen vuosikello
Kyläsaaren Kylätalolla, Mörtintie 9.
Potilaat mukaan Käypä hoito -suositusten laatimiseen
Esityksen transkriptio:

Miten kokous sujuu? Miten saan näkemykseni esille? KOKOUSTEKNIIKKA Miten kokous sujuu? Miten saan näkemykseni esille?

Kokoustekniikka ‒ mitä se on? Kokous etenee aina tietyllä tavalla ja tiettyjen sovittujen tapojen mukaan. Näitä tapoja kutsutaan kokoustekniikaksi. Kokoustekniikka sujuvoittaa kokousta ja helpottaa osanottajia seuraamaan kokousta. Kokoustekniikka myös varmistaa, että asiat tulevat käsitellyiksi laillisella ja kaikille yhdenmukaisella tavalla.

Kokouksen osallistujat Puheenjohtaja: Johtaa kokousta, tarkistaa ja allekirjoittaa pöytäkirjan Sihteeri: Kirjoittaa pöytäkirjan Ääntenlaskijat: Äänestystilanteessa laskevat kokousosallistujien antamat äänet (äänestävät myös itse) Pöytäkirjantarkastaja: Tarkistaa kokouksen loputtua pöytäkirjan ja allekirjoittaa sen

Kokouksen asiakirjat Kokouskutsu: Asiakirja, jolla kokous kutsutaan koolle. Esityslista: Asiakirja, jossa luetellaan kokouksessa käsiteltävät asiat niiden käsittelyjärjestyksessä. Pöytäkirja: Asiakirja, joka kokouksen kulusta laaditaan ja johon merkitään vähintään asioista tehdyt päätökset. Liite: Esityslistan ja pöytäkirjan ohessa oleva asiakirja, jossa on tietoa päätettävästä asiasta, esim. talousarvio.

Keskustelu Ennen kuin asiasta päätetään, siitä keskustellaan. Puheenjohtaja avaa keskustelun ja jakaa puheenvuoroja Keskustelussa kannattaa tuoda rohkeasti esiin omat näkemyksensä päätösasiaan Muiden puheenvuoroja on hyvä kuunnella tarkkaan ja olla niitä kohtaan avoin, vaikka olisikin eri mieltä Kohtelias ja ystävällinen käytös toimii!

Tilaa koulutuksemme ja tuunaa nuvasi toimintaa! Haluatko tietää lisää? Tilaa koulutuksemme ja tuunaa nuvasi toimintaa! www.nuva.fi/tuunaatoimintaa