Tietoturvaviikko 2013 Esitys 1/5

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
esitämme SLIDEPLAYER.FI
Advertisements

Muista … läpi vuoden, olla kiitollinen siitä, mitä sinulla on…
Tietoturvallisuuden huonetaulu
Innostavan esityksen muistavat kaikki. Ideasta käytäntöön NY 12h –leirin esitys2008.
Portal-ohje opiskelijoille. 2 Kirjaudu sisään tunnuksella ja salasanalla. Portaliin kirjauduttaessa käytetään samoja tunnuksia kuin muihin VAMKin IT-järjestelmiin.
ILO ELÄÄ JÄRJESTÖISSÄ – Pohjois-Karjalan järjestöpäivät , Kitee PALAUTTEEN PURKU Hanna Kääriäinen 2013.
Tietoturvallisuuden hallinta VIP:issä Virtu-luottamusverkosto
Ohjelmistokehittäminen. Luku 1 – Mitä on ohjelmistokehittäminen?
Power Point – esitysgrafiikkaohjelma lyhyesti
Muista … läpi vuoden, olla kiitollinen siitä, mitä sinulla on…
Jakaminen ja yhteistyö
Julkista tietoa - saa levittää vapaasti Kimmo Rousku – Kyberturvaopas Esitys käynnistyy painamalla F5 ja etenee automaattisesti.
Tietoturvattu etätyö – rutiinia Valtakunnallinen TIVA-seminaari Tietoturvapäällikkö Kari Keskitalo.
Tietoturva ei ole ainoastaan dokumenttien ja viestien salausta
Käyttäjätunnukset ja salasanat Mika Pasanen Osao Myllytulli ja Mytlpt09E 2010.
Tiia Hämäläinen Emmi Kankaanpää Sanna-Mari Pulkkinen
Lync 2013 for Office 365 -pikaohje
Lync Web App Pikaopas: Kokoukseen soittaminen
Valitse jokin alla olevista luvuista tai napsauta ”seuraava" -painiketta aloittaaksesi web-opas. 1.Kotisivulla liikkuminen?Kotisivulla liikkuminen? 2.Politiikanaloihin.
Videopuhelun aloittaminen Osoita Yhteyshenkilöt-luettelossa yhteyshenkilön kuvaa ja napsauta kamerakuvaketta. Yhteyshenkilösi näyttöön ponnahtaa ilmoitus,
Palautteen antaminen esityksen tavoitteen toteutuminen
OHJEITA TET-RAPORTIN TEKEMISEEN
© 2012 Microsoft Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Yhteyshenkilön lisääminen Oma Yhteystietoluettelosi helpottaa yhteydenpitoa, ja sen avulla näet.
Mikä vaikuttaa uhkan taustalla Tyytymätön henkilöstö Vihamielinen tai uhitteleva ulkoinen henkilö tai ryhmä Oikeudetonta etua tavoitteleva taho Negatiivinen.
Palautteen antaminen esityksen tavoitteen toteutuminen sisällön jäsentäminen sisällön kohdistuvuus kuulijakuntaan esityksen havainnollisuus ja ymmärrettävyys.
Hyvän ja huonon esityksen piirteitä
 Jäälin koulu 5-6D VANHEMPAINILTA MAANTIEDON PROJEKTI  Syksyn maantiedon projektissa tutustumme Euroopan valtioihin ja niiden tärkeimpiin.
Hyvän ja huonon esityksen piirteitä
VIRTU ja tietoturvatasot VIRTU ja tietoturvatasot VIRTU/HAKA seminaari Erja Kinnunen VK/VIP.
Tietoturvaviikko 2013 Esitys 5/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on.
Tietoturvaviikko 2013 Esitys 3/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on.
T Tietoliikenneverkon ja sähköpostin käytön ja valvonnan yleisohje Lisätietoa: intranetista: hakusana ’tietoturvallisuus’ Vastuuhenkilö N.N., yhteystiedot.
Tietoturvaviikko 2013 Esitys 4/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on.
JOPOX Uusi hallinta / Lomaketyökalu. Uuden lomakkeen luonti Lomakkeen rakentaminen alkaa klikkaamalla auki Lomakkeet. Oletusarvoisesti oman joukkueesi.
Poistumisharjoitus päiväkodissa. HÄLYTTÄMINEN Keskusradiolla tai paloilmoitinlaitteella Kuulutusohje (päiväkodinjohtaja tai muu vastuuhenkilö): ”Tämä.
H5 Tietoturva. Mitä on tietoturva Tietoturva on termi, joka tarkoittaa laitteiston ja tiedostojen suojaamista ulkopuolisilta. Tietoturva ei ole ainoastaan.
PowerPoint Esitysgrafiikkaohjelma. Esitysgrafiikka ohjelmaa voi käyttää moniin eri tarkoituksiin  Tärkein on ehkä suullisen esityksen täydentäminen.
On hyvä oppia tuntemaan itseään Hurtig
Tietoturvaviikko 2013 Esitys 2/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on.
TIETOTURVA INTERNETISSÄ. MITÄ ON TIETOTURVA? Tietoturvalla pyritään suojaamaan yritykselle tärkeitä tietoja ulkopuolisilta. Tietoturvalle on asetettu.
Kirjautuminen Opiskelijat kirjautuvat yleensä sisään vieraana. Kirjoita nimesi kenttään ja kirjaudu sisään. Voit kirjautua sisään myös omilla tunnuksilla.
TIETOTURVA INTERNETISSÄ. TIETOTURVA Tietoturvallisuus on tietojen, tietoliikenteen, palvelujen ja järjestelmien suojausta. Kun puhutaan Internetin tietoturvasta,
Tietoturva. Tietoturva tarkoittaa tietoliikenteen, järjestelmien, palvelujen ja tietojen turvaamista. Tietoturvallisuudessa on myös uhkia, esim. huijaukset,
Vanhempainilta 3 c Keskustelun aiheet Esittelyt Laitoin vanhemmille kiertämään nimilistan, johon kaikki voivat merkitä puhelinnumeronsa oppilaiden.
Tietoturva Kieku-tietojärjestelmähankkeen infotilaisuus Merja Aarnivuo-Seppinen Valtiokonttori Tilaisuus, Esittäjä.
Sosiaalinen media työelämän viestintäkanavana
Ohjeistus kouluttajille
Jonna Kyllönen mylept14B
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
Lapsiperheraati Varkaudessa Marja-Liisa Honkanen
Tutkielman teko-ohjeet

Tietoturva.
TIETOTURVALLISUUS.
Tietoturva Tiedon turvaamisen ja suojaamisen menetelmät
Oppimateriaalien tekijänoikeudet ja sopimustarpeet
Mikä ihmeen pecha kucha?
Opetusvinkki 1: Ryhmätyö – uskontotieteilijät
PaikkaOppi Mobiilin käyttöohje
Tervetuloa kirjastoon Suomessa
Laadullisten tutkimusmenetelmien seminaari
esitysgrafiikkaohjelma Lyhyt johdanto ohjelman käytön perusteisiin
8. Luokkalaisten TET Tämä esitys käsittelee PowerPointin uusia ominaisuuksia. Se kannattaa katsella diaesityksenä. Näistä dioista saat ideoita esityksiin,
Muokkaus Mari Lampinen,
Harjoituskurssiesityksen otsikko
Metallurgian seminaari
LCB-5800 Ruotsinkielinen yritysviestintä 1
Tervetuloa uuteen PowerPointiin
Esittäjän nimi ja päivämäärä
Kysy kirjastonhoitajalta
Esityksen transkriptio:

Tietoturvaviikko 2013 Esitys 1/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on laatinut: Valtion IT-palvelukeskus / Tietoturvapalvelut Tämä materiaali on julkinen. Esitystä saa jakaa ja levittää vapaasti.

Johdanto “Tietoturvallisuus on hankalaa, se hankaloittaa käyttöä, maksaa rahaa ja sitä vartenhan meillä on omat henkilöt eikä nämä asiat edes kuulu minulle! EVVK.” Väärin ! Tietoturvallisuudesta huolehtiminen kuuluu meille jokaiselle. Tietoturva tulee ottaa huomioon kaikessa toiminnassa, niin töissä kuin vapaalla. Tämä esitys havainnollistaa arkisia tilanteita töissä ja antaa ohjeita tietoturvalliseen toimintaan. Tietoturvaviikko - 4.2.2013 esitys 1/5

Jätätkö kotisi ulko-oven auki? Et tietenkään, joten... Kiire, kiire… Ehdinpäs! Jätätkö kotisi ulko-oven auki? Et tietenkään, joten... ... toimi työpaikalla kuten kotonasi käyttäen järkeä! Seuraa tietoturvallisuuteen liittyviä tiedotteita, tutustu ohjeisiin ja osallistu tietoturvakoulutukseen. Noudata organisaatiosi tietoturvaohjeita. Tietoturvaviikko - 4.2.2013 esitys 1/5

Saata ilman tunnistetta olevat henkilöt ulos. Tarkista ilman henkilö- tai vierailijatunnistetta olevien henkilöiden kulkuoikeus tiloissa. Saata ilman tunnistetta olevat henkilöt ulos. Noudata organisaatiosi kulunvalvontaohjetta. Pidä kuvallinen henkilökorttisi tai muu sinulle annettu tunniste aina esillä. Tietoturvaviikko - 4.2.2013 esitys 1/5

Tilaisuus voi tehdä varkaan. Mikä ihmeen cosmic top secret? Tilaisuus voi tehdä varkaan. 250 € 300 € ??? € 600 € 800 € 500 € 0,2€ ??? € ??? € Älä jätä työvälineitä valvomatta neuvottelutiloihin. Älä jätä vieraita yksin neuvottelu- tai työtiloihin. Saata vieraat aulaan tai ulos kokouksen jälkeen. Tietoturvaviikko - 4.2.2013 esitys 1/5

Älä anna ulkopuolisen henkilön, edes tutun, käyttää päätelaitettasi. Käyttäjiä yritetään huijata ja saada soittamaan maksullisiin palvelunumeroihin. Päätelaitetta käytetään yhä useammin maksu- ja tunnistautumisvälineenä. Suojele sitä kuten lompakkoasi. Älä anna ulkopuolisen henkilön, edes tutun, käyttää päätelaitettasi. Tietoturvaviikko - 4.2.2013 esitys 1/5

Tätä esitystä tehdessä ei ole vahingoitettu yhtään tietoturva- asiantuntijaa tai käsitelty yhtään aitoa, salassa pidettävää tietoaineistoa. Palaute ja kehitysideat: tietoturva.vip@valtiokonttori.fi Esitysten aiheet pohjautuvat valtionhallinnon tietoturvallisuuden johtoryhmän (VAHTI) henkilöstön tietoturvaohjeeseen. Tietoturvaviikko - 4.2.2013 esitys 1/5