Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Mikä vaikuttaa uhkan taustalla Tyytymätön henkilöstö Vihamielinen tai uhitteleva ulkoinen henkilö tai ryhmä Oikeudetonta etua tavoitteleva taho Negatiivinen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Mikä vaikuttaa uhkan taustalla Tyytymätön henkilöstö Vihamielinen tai uhitteleva ulkoinen henkilö tai ryhmä Oikeudetonta etua tavoitteleva taho Negatiivinen."— Esityksen transkriptio:

1 Mikä vaikuttaa uhkan taustalla Tyytymätön henkilöstö Vihamielinen tai uhitteleva ulkoinen henkilö tai ryhmä Oikeudetonta etua tavoitteleva taho Negatiivinen tahtotila Ahneus Kateus Mustasukkaisuus

2 Tekniikan puutteet uhkien taustalla Ohjelmointi- tai asennusvirheet Väärien tai työhön sopimattomien ohjelmistotyökalujen käyttö Valvonnan laiminlyönti Resurssikirjanpidon huolimattomuus ”Ei meillä ole ennenkään mitään sattunut.” ”Meillä ei ole mitään sellaista mistä joku hyötyisi.”

3 Tietoturvaa kohentavia taustatekijöitä Vankka moraali Yhteistyöhalukkuus Yksilöä tukeva työympäristö Oppimiskokemukset vahvistavat uskoa omaan osaamiseen ja kyvykkyyteen Havainnot ympäristön toiminnasta eettisesti hyväksyttävästi lisää toiminnan vakuuttavuutta

4 Henkilöstöhallinto Rekrytointipäätökset, haastattelut –Monipuolinen käsittely ja useita näkökantoja Perehdytys ja tehtäviin koulutus –Tehokas, asiallinen ja työilmapiiriin opastava Työnohjaus ja -arviointi –Ajantasainen ja oikeudenmukainen –Palkitseminen onnistumisesta Töistä poissiirtyminen –Seuraajan koulutus –Arkistointi

5 Klassisia tilanteita Saako kahvilan edessä käynnissä olevan auton ottaa käyttöön? Saako naapurin olohuoneessa käydä lueskelemassa, jos ulko-ovi on auki? Saako työhuoneen oven lukon sarjoittaa? Saako naapurin oveen asentaa uuden lisälukon?

6 Moderneja tilanteita Saako auki jäänyttä tietokonetta käyttää toisen tunnuksilla? Saako sähköpostit tai tallenteet lukea, jos tietokoneeseen on esteetön pääsy? Saako työpaikan tietokoneen asetuksia muuttaa? Saako toisen tietokoneeseen asentaa salausohjelman?


Lataa ppt "Mikä vaikuttaa uhkan taustalla Tyytymätön henkilöstö Vihamielinen tai uhitteleva ulkoinen henkilö tai ryhmä Oikeudetonta etua tavoitteleva taho Negatiivinen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google