Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Seinäjoki

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Nuorisotakuu 2013 Valtiosihteeri Pilvi Torsti Opetus- ja kulttuuriministeriö
Advertisements

Palveluketjujen kehittäminen ja laadullisen vaikuttavuuden mittaaminen Sosiaalisen vahvistamisen kehittämistoiminta 2012–2014 Reetta Pietikäinen, kehityspäällikkö.
Lähipalveluhanke / Hämeenlinna (erityisesti Kalvola) Juva, Joroinen, Rantasalmi = JJR Porin yhteistoiminta-alue (Luvia,
Haukipudas-Kiiminki –työpajahanke Tenho Jaakola
Nuorten ohjautuminen Starttivalmennusverkoston tapaaminen Joensuu.
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå Miten nuorisopalvelut selviää palikkaleikkien myllerryksessä?
Kuuluu valtakunnalliseen Opin ovi –perheeseen Toiminta-aika Toimijat: Länsirannikon koulutus Oy WinNova Satakunnan koulutuskuntayhtymä.
Tornion kaupungin etsivä nuorisotyö
Nivelvaiheen ohjaus Kesä ohjaus Asiakas määrät kesä- heinäkuu.
Haukipudas-Kiiminki –työpajahanke Tenho Jaakola
KOTI Kotipalvelu Perhetyö Järjestöt Koulu Vertais- tuki Kulttuuri- ja liikunta- palvelut Harras- tukset Päihde- ja mielen- terveys- palvelut Päihde- ja.
PPPR1-hankkeen päätösseminaari Raisiossa.
Ryhmien tehtävistä : Etelä-Savon elinikäinen oppiminen ja nuorisotakuu Tuija Toivakainen ISO ELO -kokous.
NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa.
Olen Voimakas Voimavarakeskeisen tuen työtapoja Voimakas-projektissa Sosiaalialan asiantuntijapäivät Jyväskylä Kehittämiskeskus Tyynelä/Kirsi.
Nuorten näköistä toimintaa Espoossa KOPPI Kohti kuntouttavampia työelämäpalveluita –hanke Projektisuunnittelija Hilla-Maaria Sipilä Tampere.
Paljon tukea tarvitsevat – paljon palveluita käyttävät –hanke Keski – Pohjanmaan osakokonaisuus 05/ /2017 Hanketyöntekijät 40% + 40% työajalla Sosiaalityöntekijä.
Nuorisotakuu nuorisotoimen näkökulmasta Nuorisotoimen ylitarkastaja Kirsi-Marja Stewart, Opetus- ja kulttuuritoimi.
Sosiaalisen median hyödyntäminen ja kehittäminen nuorille suunnatuissa sosiaalipalveluissa Case: nuorten Facebook-palveluohjaus Oulussa Saila Lähteenmäki,
MIKSI TÄTÄ TEHDÄÄN? Vahvistetaan 16-29v työttömien ja vaikeassa työmarkkina-asemassa olevien nuorten elämänhallinnan taitoja ja osallisuuden tunnetta.
Timo Katajainen Tampere Kummiyritystoiminta Liedossa.
Hyvinvoiva lapsi ja nuori, Toimeenpano Edistetään oppilas- ja opiskeluikäisten psykososiaalisen hyvinvoinnin tukemista palvelurakenteita ja - prosesseja.
OHJAAMOT NUORISOTAKUUN TOTEUTTAJINA
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Sosiaalialan asiantuntijapäivät
Nuorten osallisuus Ohjaamoissa
Viestinnän tilanne kesä 2016
Mikkeli Pasi Savonmäki Kohtaamo-hanke
VISIO Ohjaamojen tavoitteena on nuorten työllistymisen, koulutuksen ja osallisuuden edistäminen tarjoamalla tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluita. Ohjaamot.
Strategiapäällikkö Kari-Pekka Kronqvist
KOHTAAMO – Ohjaamojen ja nettiohjauksen kehittämisen tuki
Ohjaamot nuorisotakuuta toteuttamassa Nuorten osallisuus Ohjaamoissa Helsinki Titta Korpilauri Kohtaamo.
Elinikäisen ohjauksen kehittämisen koordinointitehtävä
Mitä Veturointi on? Veturointi-toiminnassa valmennetut kokemusasiantuntijat (Veturit) toimivat nuorten tukena itsenäistymisen elämänvaiheessa. Kohderyhmät:
Etsivä nuorisotyö Ohjaamoissa – seminaari Mikkeli 9. 2
Ohjaamot ja etsivä nuorisotyö
Kohtaamon tuki Ohjaamoille Pasi Savonmäki Kohtaamo-hanke
Elinikäinen ohjaus Suomessa
TE-toimisto KELA Hyvinvointitoimiala Muut toimialat Ohjaamo
Nuoret kunnan päätöksenteossa
VI Ohjaamo-päivä Verkko-Ohjaus
Kunnat Yhteensä 311 kuntaa, joista 16 Ahvenanmaalla.
TESSU – Tehdään yhdessä ohjausta –projekti (ESR) –
Lapsiperheiden elintapaohjaus Monialaista työtä –yhdessä tehden!
Anne-Maria Karjalainen, diakoniajohtaja
Saana Rantsi
Kunnat Yhteensä 311 kuntaa, joista 16 Ahvenanmaalla.
Maakunta/hankkeen nimi Lisätietoa hankkeen toiminnasta
Ulkomaalaiset Lapissa
Osatyökykyisille tie työelämään
Ohjaamo Porvoo/ Navigatorn Borgå
Nuorten työllisyys Esr -hankkeet ja jatkopolut Etelä-Savo MYR
Palveluiden pohjana pärjäävyys – kuinka rakentaa Lapset puheeksi -työhön pohjautuva palvelurakenne? Mika Niemelä.
Verkko-ohjaushankeen tilannekatsaus
Aikuissosiaalityön nuorten palvelut
KOHTAAMO Verkko-Ohjaus
Kuraattorit ja psykologit toisella asteella
TYÖIKÄISTEN MONIALAINEN PALVELUMALLI
Nuorten Ohjaamo-palvelut – tukea koulutuksen ja työn poluilla
POKE Pakolaistaustaisten ohjauksen kehittäminen ELO -foorumi 21. 9
Ohjaamot.
Kunnat Yhteensä 311 kuntaa, joista 16 Ahvenanmaalla.
Terveyslautakunta Hyvinvointi- ja vapaa-aikalautakunta
Osatyökykyisille tie työelämään
Osatyökykyisille tie työelämään
Ohjaamopäivä Kotka Merja Hilpinen
Lisätietoa hankkeen toiminnasta
Etsivä nuorisotyö Lapissa vuonna 2017
Nuorten työpaja- toiminta Lapissa vuonna 2017
Autismiliitto ry.
Esityksen transkriptio:

Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille 24.4.2017 Seinäjoki Projektisuunnittelija Titta Korpilauri Kohtaamo-hanke

Ohjaamo – lähtökohtia Tietoa, neuvontaa ja ohjausta yhdestä paikasta monialaisesti Ohjauksen voimavarojen yhdistäminen Ohjauksen fokus: kouluttautuminen, työllistyminen ja arjen hallinta Korjaavasta työstä ennaltaehkäisyyn

OHJAAMO Tieto-, neuvonta- ja ohjauspalvelu 15–29-vuotiaille nuorille ETSIVÄ NUORISO-TYÖ OPINTO-OHJAUS TE-PALVELUT TERVEYS-PALVELUT MIELEN-TERVEYS-PALVELUT PALVELUT TYÖHÖN VALMENNUS NUORISO-PALVELUT SOSIAALI-PALVELUT PÄIHDE-PALVELUT YRITYKSET KELA NUORTEN TIETO- JA NEUVONTA-PALVELUT TOTEUTUS YHDISTÄVÄT TEKIJÄT NOPEASTI JA TARPEEN MUKAAN HELPPO TULLA YKSI OVI, MONIALAINEN PALVELU NUORI ELÄMÄNSÄ ASIANTUNTIJANA JATKUVA KEHITTÄMINEN OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ TYÖ- JA ELINKEINOMINISTERIÖ SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ 2017

Ohjaamoja yhdistävät tekijät HELPPO TULLA Ohjaamon palvelut ovat helposti saavutettavia. Ohjaamoon voi tulla päivystysaikoina tai ajanvarauksella. YKSI OVI, MONIALAINEN PALVELU Ohjaamosta saa työn hakuun, opiskeluun ja arjen hallintaan liittyviä tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluita. NOPEASTI JA TARPEEN MUKAAN Ohjaamo tarjoaa nopeaa palvelua ja yhdessä sovittuja nuoren tarpeeseen kartoitettuja palvelukokonaisuuksia. NUORI ELÄMÄNSÄ ASIANTUNTIJANA Nuori on oman elämänsä asiantuntija ja rakentaa omaa tulevaisuuttaan yhdessä ammattilaisten kanssa. Ohjaamon tehtävä on auttaa nuorta eteenpäin. JATKUVA KEHITTÄMINEN Uusia toimintatapoja ja palveluita kehitetään jatkuvasti nuorten ja sidosryhmien kanssa yhdessä.

Ohjaamot valtakunnallisesti Ohjaamoja on noin 40 eri puolella Suomea, toiminta ulottuu lähes 100 kunnan alueelle Yhteensä 448 työntekijää (väh.1 päivänä/vk) Uusia Ohjaamoja käynnistymässä esim. Etelä- Pohjanmaalla, Satakunnassa ja Pohjois-Savossa Lähde: Kohtaamo / tilanne 01/2017

Ohjaamo-palvelujen käyttö 2016 aikana Ohjaamot tarjosivat yksilöohjausta noin 50 000 kertaa. Ryhmissä nuoria ja nuoria aikuisia on kohdattu noin 60 000 kertaa. Paikan päällä asioineiden keskeisimmät kysymykset koskivat työtä ja yrittäjyyttä, koulutusta ja opiskelua, omaa taloutta, terveyttä ja hyvinvointia, sekä asumista. Vuoden 2016 elo-lokakuun tietojen perusteella yksilöohjausta saaneiden ikäryhmät jakautuvat seuraavasti:

Tyypillisimmät palvelut Ohjaamoissa 1/2017 Oppilaitokset / opinto-ohjaus 97 % Sosiaalityö tai sosiaaliohjaus 95 % Etsivä nuorisotyö 92 % Nuorisopalvelut 89 % TE-palvelut 87 % Työpajat / työhön valmennus / muu työtoiminta 84 % Terveyspalvelut 79 % Nuorten tieto- ja neuvontapalvelut 82 % Mielenterveyspalvelut 63 % Päihdepalvelut 58 % Kela 53 % Miten Ohjaamot ja työpajat voivat tukea toisiaan? Miten Ohjaamot hyötyvät työpajoista, miten työpajat Ohjaamoista? Millaisia onnistumisia yhteistyössä etsivien ja työpajojen kanssa on ollut Etelä-Karjalassa? Mikä niitä on edesauttanut? Onko yhteistyössä ollut haasteita? Jos kyllä, niin millaisia ja miten niitä on ratkottu? Onko jokin asia yllättänyt yhteistyössä Etelä-Karjalassa?

Nuorten osallistuminen ja osallisuus Ohjaamoissa Vahva ajatus Henkilökohtainen osallisuus omaa elämää koskevissa päätöksissä (tuen ja siirtymien oikea-aikaisuus) Osallisuus palvelussa: palautemahdollisuus, nuoret kehittämisryhmässä, tilasuunnittelussa, työntekijöiden valinnoissa, vastuissa Osallisuus ja vaikuttaminen yhteiskunnassa Nuorten antaman palautteen arvosana 9,06

Ohjaamojen vakiinnuttaminen Ohjaamot ovat hallitusohjelman Nuorisotakuuta yhteisötakuun suuntaan -kärkihankkeen painopisteenä Käynnistetty pääosin ESR-rahoituksella (2014-2020), osa ilman projektirahoitusta kuntien koordinoimina palveluina, rahoitusta keskimäärin jäljellä vielä vuosi Ohjaamojen asema maakunta/kunta palvelurakenteessa valmistelussa juuri nyt! Tulevissa maakunnissa Ohjaamot – perhepalvelukeskukset rajapintojen löytäminen

Lisää tietoa Kohtaamo.info Pian käyttöön myös Ohjaamot.fi Facebook, Twitter, Instagram, YouTube Somessa tunnisteina #Ohjaamo, #Navigatorn, #Kohtaamo #nuorisotakuu

titta.korpilauri@ely-keskus.fi @TittaKorpilauri Kiitos titta.korpilauri@ely-keskus.fi @TittaKorpilauri