Kertaus 1. Miten ihastuminen eroaa rakastumisesta? 2. Millä eri tavoilla seurustelussa voi pettyä? 3. Milloin on valmis seurustelemaan? 4. Millainen on.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Median kohtaaminen EuroSkills-kilpailijana edustatte:
Advertisements

Vamhempien ilta Paimion 6-luokkalaisten vanhemmille
NUORTEN SEKSUAALIOIKEUDET
Tasa-arvo ja seksuaalisuus kotoutumisen tueksi
Oppiminen ja opettaminen harjoitustilanteessa
Preppaus ENA 4.
Lupa tulla näkyväksi Kemissä
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
Työrauha ja haastavat tilanteet
TASAPAINON RAKENTAMINEN
VARHAINEN PUUTTUMINEN
Ryhmä ja yhteisö Jokainen ihminen kuuluu useaan ryhmään
Huolen puheeksiottaminen
Seksuaaliterveys.
Kommunikaatio parisuhteessa
Asiakkaan rauhoittaminen
Kuinka paita ja peppu olettekaan! Pariskuntien välistä leikkimielistä kisailua siitä, kuka tunteekaan kumppaninsa paremmin. Toteutetaan kyselemällä tavalla.
Miten käy? Oheisissa kaavioissa on esitetty tilanne, kun parisuhteessa oleva mies ja nainen ovat sopineet harrastavansa seksiä. Toinen tilanne on se miten.
Kuka puhuu totta? Oppilaat ovat tulleet luokkaan ja matematiikan tunti alkaa rauhallisesti.
Kilpailijan starttikurssi
Opetussuunnitelma/OPS
Tutkimus nuorten suhtautumisesta parisuhteeseen ja rakkauteen.
Luku- ja tenttivihjeet 6 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Kertaus 1. Miksi kestävyysharjoittelu on tärkeää? 2. Mikä nopeusharjoittelussa on tärkeää? 3. Miten nuoren kannattaa harjoittaa voimaa? 4. Mitkä ovat taidon.
Nainen ja seksi eri ikävaiheissa. Vanhan sanonnan mukaan nainen on kauneimmillaan 17-vuotiaana. Mutta vaikka alle parikymppinen neito onkin ulkoisesti.
TERVEYSTIET O 8 7. MURROSIÄN MUUTOKSET. Kaikki muuttuu  Pohdi, mitä murrosikä tarkoittaa?  Lue tarina ”Kaikki muuttuu” (OK s. 50) ja listaa vihkoosi.
Seurustelun pelisäännöt Hurtig Ihanne tyttö- tai poikaystävä 1. Kuvaile ihanne tyttö-/poikaystävää. 2. Millaisia ominaisuuksia hänellä pitäisi.
17. MIELIHYVÄ JA RIIPPUVUUS TERVEYSTIETO 7. Pohdi  Kirjoita lapulle TÄRKEIN sinulle mielihyvää tuottava asia  Onko mielihyvän lähde hyväksi terveydelle.
Vanhemman neuvo® -vertaistukiryhmän asiakaspalaute 2015.
Vaihtoehdot session 12 oph 1 Vauvan pitäminen Sijaisvanhemmuus Adoptio Abortti.
Tervetuloa koulutukseen!. Ohjelma Alkutoiminta Kotitehtävän läpikäyminen Luento: Vuorovaikutus = itseilmaisua ja sanatonta viestintää Sanattoman viestinnän.
BMI = painoindeksi= paino/(pituus x pituus metreinä) Body Mass Index eli painoindeksi on ainoastaan viitteellinen väline painon arvioimiseen. Se ei ole.
Committed to Being More Kansalaiskysely seksuaalisuudesta ja seksistä. KAALIMATO TUTKII KAALIMATO TUTKII Heinäkuu 2016.
On hyvä oppia tuntemaan itseään Hurtig
Sanomalehtien Liitto © TNS Kuinka tärkeää tiedon luotettavuus on netissä vuotiaat, N=554, % ”Kuinka tärkeää tiedon luotettavuus on sinulle NETISSÄ?
Kertaus 1. Miten ihastuminen eroaa rakastumisesta? 2. Millä eri tavoilla seurustelussa voi pettyä? 3. Milloin on valmis seurustelemaan? 4. Millainen on.
TERVEYSTIETO 8 1. Tunne itsesi. Tunne itsesi Itsetunto tarkoittaa omien hyvien puolien ja heikkouksien tuntemista sekä niiden arvostamista. Kukaan ei.
Koealue: s  Mielihyvän tavoittelu on luontaista, sitä tavoitellaan monin eri keinoin esim. urheilemalla, ruoalla, internetillä, peleillä 
HURTIG Tupakointi on turhaa. Kertaus 1. Mistä riippuvuuden vieroitusoireet johtuvat? 2. Mitä tarkoittaa sosiaalinen riippuvuus? 3. Kerro jokin.
Kertaus 1) Mitä sana huume tarkoittaa? 2) Miten keskushermostoa lamaannuttavat aineet eroavat keskushermostoa piristävistä aineista? 3) Miksi kannabiksen.
Skeema Ihminen on sosiaalinen olento Motivointi 1: Pohdintapilvi: Oletko sosiaalinen silloin kun olet sosiaalisessa mediassa?
63. Mielenterveyden häiriöt
NUORTEN SEKSUAALIOIKEUDET
Nuorisotyön ja koulun yhteistyötä Iisalmessa
Kansalaiskysely seksuaalisuudesta ja seksistä
Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen omiin arvoihin sitoutumalla
Mielenterveyden häiriöt
Mitä tällä tunnilla tehdään?
Kansalaiskysely seksuaalisuudesta ja seksistä
Työelämän tekstejä sähköposti.
1. Monimuotoinen terveys
Miten käy? Oheisissa kaavioissa on esitetty tilanne, kun parisuhteessa oleva mies ja nainen ovat sopineet harrastavansa seksiä. Toinen tilanne on se miten.
Skeema Ihminen on sosiaalinen olento Motivointi 1: Pohdintapilvi: Oletko sosiaalinen silloin kun olet sosiaalisessa mediassa?
Tervetuloa kurssille Suomi 1B!
Vauvan minäkäsityksen kehitys
NUORUUS PS2 LAJM.
VOIMAVAROJEN TALO Piirrä vihkoon/paperille talo, jossa on 5 kerrosta ja kussakin kerroksessa 2 huonetta Mieti ensin itseksesi kysymyksiä ja kirjaa ajatuksiasi.
13. TURVALLISUUS LUODAAN YHDESSÄ
OPISKELEN KYSYMYSTEN AVULLA
Kielitietoisuus.
VIESTINTÄTAIDOT - VERKKOTOTEUTUS, 2017
Kielitietoisuus.
SADUTUS Ruut Ruokonen 2013.
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
NAISTEN TERVEYSILTA Seksuaaliterveys
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
ryhmätyö seksuaalietiikan kysymyksistä
Auttava keskustelu
Esityksen transkriptio:

Kertaus 1. Miten ihastuminen eroaa rakastumisesta? 2. Millä eri tavoilla seurustelussa voi pettyä? 3. Milloin on valmis seurustelemaan? 4. Millainen on hyvä seurustelusuhde? 5. Miksi seurustelun kannattaisi edetä seurustelunpolun kuvaamalla tavalla?

Oikea hetki seksiin? Hurtig

Mitä seksi on?... Voiko seksiä olla yksin? Ovatko seksiä muutkin asiat kuin yhdyntä? Haluavatko miehet enemmän seksiä kuin naiset? Miksi nainen nähdään usein passiivisempana, kun miestä pidetään aktiivisena seksin suhteen? Kummalle sukupuolelle seksi on tärkeämpää? Miksi? Miten monta kumppania nuorella voi olla ennen kuin maineen menettää? Onko sukupuolella merkitystä asiassa?

Mitä seksi on? Seksi on mielihyvää ja nautintoa tuottavaa toimintaa ajatuksissa ja kehossa. Seksiä voi harjoittaa yksin, kahdestaan tai jopa ryhmässä. Seksiä voivat olla seksiin liittyvät ajatukset, viestit, puheet, teot tai vaikkapa katseet. Seksiin ei välttämättä kuulu lainkaan yhdyntää.

Milloin on oikea aika seksiin? 1) Oikea aika seksiin ja yhdyntään on, kun –– sitä itse haluaa –– pystyy ottamaan vastuun tilanteesta. 2) Seksiin ei tule ikinä suostua kenenkään painostuksesta. 3) Ennen yhdyntää tulee keskustella kumppanin kanssa –– molempien tunteista –– ehkäisystä. Rakastelu toimii parhaiten tutun ja luotettavan kumppanin kanssa. Vain pieni osa peruskoululaisista on ollut yhdynnässä.

Mikä tekee seksistä hyvää? On tärkeää tietää, mitä itse haluaa seksistä, kenen kanssa seksiä haluaa ja millaista on itselle hyvä seksi.  turvallisuus  luottamus  läheisyys  lämpimät tunteet  läsnäolo  seksuaalinen nautinto  seksuaalinen halu  kunnioitus  tasa-arvoisuus.

Pelataan Kahoot-peliä! Tietokilpailun aiheena on seksuaalinen kehitys. Ota kännykkäsi esille ja seuraa opettajan ohjeita d1-a a1919bce d1-a a1919bce9

Seksi verrattuna teen juomiseen.. Seksi verrattuna teen juomiseen.. Mikä on suojaikäraja? Mitä pojat haluavat tietää ennen ensimmäistä kertaa? Mitä pojat haluavat tietää ennen ensimmäistä kertaa?

Oletko samaa mieltä väittämän kanssa: 1. Seksi ja rakkaus kuuluvat yhteen. 2. Naiset ja miehet haluavat seksistä samoja asioita. 3. Porno on hyvää seksivalistusta. 4. Seksikkäisiin vaatteisiin saa pukeutua kuka tahansa. 5. Seksistä ei pitäisi puhua kumppanin kanssa. 6. Seksistä puhutaan liikaa mediassa. 7. Miehen pitää osata kuin luonnostaan seksitaidot. 8. Jos alkaa suudella ja hyväillä toista, on suostuttava seksiin loppuun asti. 9. Toisen haluttomuutta tai osallistumattomuutta seksiin ei välttämättä huomaa.

Mitä on prostituutio? Ei:n sanominen on monissa tilanteissa vaikeaa.. Kenelle on helppoa sanoa ei? Onko kavereille helppoa kieltäytyä? Entä vanhemmille? – millaisista asioista on, millaisista ei? Mikä tekee kieltäytymisestä vaikeaa? Ovatko syyt pelkoja ja kuvitelmia vaiko todellista totta?

Kotitehtävä Lue jokin Vire-kirjan kappaleessa oleva tarina ensimmäisestä yhdynnästä ja vastaa kysymyksiin. 1. Millaisessa tilanteessa henkilö menetti neitsyytensä? 2. Kuinka suunniteltu tilanne oli? 3. Kuinka onnistunut kokemus se oli? Perustele. 4. Käytettiinkö tilanteessa ehkäisyä?

Kotitehtävät Selvitä, ovatko väitteet oikein vai väärin. Korjaa väärät väitteet oikeiksi. 1. Itsetyydytys on täysin normaalia ja sen avulla voi tutustua omaan seksuaalisuuteensa. 2. Lähes puolet peruskoululaisista on ollut yhdynnässä. 3. Yhdynnän ainoa päämäärä on saavuttaa orgasmi. 4. Jälkileikillä on tarkoitus kiittää kumppania ja se kuluu oleellisena osana seksiin. 5. Ilman esileikkiä seksi voi olla varsinkin naiselle kivuliasta. 6. Ensimmäinen yhdyntä on usein kivulias. 7. Seksissä on tärkeää ottaa huomioon niin omat kuin kumppanin tunteet. 8. Ennen yhdyntää tulee huolehtia ehkäisystä.

Seksiväitteitä vastaukset

Seksialias-sanojen määrittelyt Esileikki = kiihottavat puheet, suudelmat, hyväilyt ja petting Petting = kiihottavat hyväilyt intiimialueella Yhdyntä = mies työntää peniksen naisen emättimeen Jälkileikki = rakastelutilanteen viimeinen vaihe, jossa mahdollisen laukeamisen jälkeen huomioidaan kumppania esimerkiksi halauksin ja suudelmin Orgasmi = fyysisen ja henkisen kiihottumisen laukeaminen Rakastelu = kaikki kiihottumiseen johtava fyysinen ja psyykkinen toiminta Seksi = fyysiseen kiihottumiseen johtava toiminta Itsetyydytys = omien intiimialueiden hyväily, joka voi johtaa orgasmiin