Kuume ja Flunssa. Kuume Kuume on tavallien oire monissa virusten ja bakteerien aiheuttamissa sairauksissa. Tulehdussairauksille on tyypillistä että kuume.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hiv ja aids.
Advertisements

HOITO JA HUOLENPITO Palaa takaisin Versolaan! SISÄLLYS
Seksuaalisuus Hiv-säätiö / Hiv-tukikeskus | vaihde |
Kansantaudit.
MRSA metisilliiniresistentti Staphylococcus aureus
Ruusu Jenni Pajulahti.
Kappale 18 Tartuntataudit leviävät mikrobin välityksellä eliöstä toiseen. Tartuntataudit leviävät pisaratartuntana tai kosketustartuntana. Mikrobit pääsevät.
Elimistön puolustusjärjestelmä
Perusevankeliumia tähän päivään Opetussarja. Jeesus parantaa sairaita Matt. 8: Reino Saarelma.
Anni Lindberg Laura Lehtinen Aino-Maria Lahdensuo
Puhu parin kanssa. Täytyykö sinun opiskella tänään illalla
7. MIKROBIT JA ELIMISTÖN PUOLUSTUSMENETELMÄT
Osteoporoosi Sarita ja Marleena.
Sydän- ja verisuonitaudit
Tuki- ja liikuntaelinsairaudet
Allergia ja astma + muut hengityselinsai- raudet
PUOLUSTUSJÄRJESTELMÄ
Hypoglykemia eli alhainen verensokeri
Kuumeisen ja ripuloivan lapsen hoito
Masennus eli Depressio.
Osteoporoosi Julia ja Sara.
PSYKOOSI = vakava mielenterveyden häiriö, jossa todellisuudentaju hämärtyy ja vääristyy, synonyymi sanalle mielisairaus.
Osteoporoosi.  Osteoporoosi, joka tunnetaan yleisemmin nimellä luukato, on sairaus jossa luun tiheys ja rakenne on heikentynyt ja se saa luun murtumaan.
Allergia & Astma. Mitä astma on?  Astma on keuhkoputkien limakalvojen tulehdussairaus (inflammaatio)  Limakalvon reagoinnin taustalla on tavallisesti.
Mielenterveyden Häiriöt. Vuosittain 1-2 ihmistä sadasta sairastuu mielen sairauteen. Ihmisen mieltä ei voida mitata yhtä helposti kuin verenpainetta tai.
Astma. Mikä astma on?  Pitkäaikainen keuhkosairaus, johon kuuluvat keuhkoputkien limakalvojen jatkuva tulehdustila (inflammaatio) ja siihen liittyvä.
Tuki- ja liikuntaelinsairaudet
Multaa kynsien alla – allergiaterveitä lapsia? Hyppysellisessä maata:  milj. bakteeria  Miljoonia alkueläimiä  Miljoona sientä (hiivat, homeet.
LÄÄKKEIDEN HAITTAVAIKUTUKSET. osa ennakoitavissa – perustuu lääkkeen tunnettuun vaikutusmekanismiin osa odottamattomia – lääkevalmisteen aiheuttama haittavaikutus,
TUKI-JA LIIKUNTAELINSAIRAUD ET Nea, Enni, Sanni ja Kukka-Maaria.
KELIAKIA MIKÄ/MISTÄ JOHTUU? Elinikäinen autoimmuunisairaus. Rukiin, vehnän ja ohran sisältämä valkuaisaine gluteeni aiheuttaa ohutsuolen limakalvolle.
Masennus eli pitkäkestoinen masentunut mieliala. Masennuksen yleisyys Joka viides suomalainen kärsii masennuksesta jossain vaiheessa elämäänsä Yli puolet.
LAKTOOSI-INTOLERANSSI. YLEISTÄ Laktoosi-intoleranssi on oireyhtymä, jossa laktaasi-entsyymi ei pilko laktoosia Aiheutuu ohutsuolessa olevasta mutaatiosta.
ILMAN EPÄPUHTAUDET Lähteet, torjunta, mahdolliset terveysvaikutukset.
1. SUOMALAISET KANSANTAUDIT TERVEYSTIETO 9. MITÄ SAIRAUKSIA MUISTAT? KIRJOITA TAULULLE  Millä eri perusteilla sairauksia voidaan ryhmitellä?  Missä.
Muistisairaudet dementia ja Alzheimer. Miten syntyy ja mitkä tekijät vaikuttavat? Dementian yleisin syy on alzheimerin tauti (yli 50%) tai vaskulaarinen.
Meeri, Katariina ja Heidi. Riikka 4-vuotta Riikka on 4-vuotias astmaa sairastava tyttö. Hänen perheeseen kuuluvat äiti, isä ja 2-vuotias pikkusisko. Perhe.
Näin voit estää tartunnan Hygieniahoitajat
Hei! Minä olen Mustafa. Minä tulen Syyriasta. Kuka sinä olet? Mistä sinä tulet?
Hurtig TE1 Tartuntataudit. Infektio/tartuntataudit Yleisimmät tartuntataudit: hengitystietulehdukset, suolistoinfektiot, sukupuolitaudit Taudinaiheuttajia:
Keuhkokuume ja virtsatieinfektio
Parkinsonin tauti parkinsonismus idiopathicus
Epilepsia.
Mielenterveyden häiriöt
Osteoporoosi (luukato)
7. Taudit ja tuholaiset.
KEUHKOSYÖPÄ …..
5. Mitä kansanterveydellä tarkoitetaan
6.4 Liikunnan merkitykset
Liikunta Liikunta on tärkeä osa terveellisiä elämäntapoja. Useimpien sairauksien taustalla on syy liikkumattomuuteen. Lisäksi liikunta ja terveelliset.
Kuume ja flunssa Mika ja Eerik.
Päänsärky – ”kansantauti” % / 20-45v
BIOTERRORISMI JA BIOASEET
Pääkipu Pääkipua ilmenee kaikilla ihmisillä jossain vaiheessa elämää ja se on hyvin yksilöllistä. Päänkivun syitä ja muotoja on erilaisia. Yleisimmät.
Paksusuolensyöpä.
Paikkatieto ja paikkatietojärjestelmät
Angiina.
Haihtuminen.
Vesirokko.
SYÖPÄ.
Itsehoito ja itsehoitolääkkeet
Psyykkinen terveys.
Ruokamyrkytykset.
Tuki-ja liikuntaelinsairaudet
Nivelrikko Syyt / Oireet / Hoito.
Erikoissairaanhoitaja Pirjo Murto, HUS
Ms-tauti Jenina Pesonen.
Tarvitsetko tietoa suunterveydestä? Seuraa I love suu -kampanjaa!
Opintopsykologi Katja Hietanen
Immuunikato: HIV-infektio; Human immunodeficiency virus - eteneminen hoitamattomana Oireeton/vähäoireinen jakso- suurin osa infektoituneista soluista imukudoksiin,
Esityksen transkriptio:

Kuume ja Flunssa

Kuume Kuume on tavallien oire monissa virusten ja bakteerien aiheuttamissa sairauksissa. Tulehdussairauksille on tyypillistä että kuume nousee nopeasti korkealle. Pitkään jatkuva kuume voi joskus olla merkki vakavasta sairaudesta. Kuumetta voi yleensä seurata ja hoitaa kotona.

Flunssa Flunssa on viruksen aiheuttama nuhakuume. Flunssaan liittyy yleensä kurkkukipua, yskää, nuhaa, väsymystä ja kolotusta, Joskus esiintyy myös kuumetta. Tauti on yleinen ja useimmat sairastavat sen vuodessa ainakin kerran. Flunssa paranee itsestään.

Lähteet Peda.net