Itä-Eurooppa. Alueen valtiot Itä-Eurooppa on iso Euroopan alue, johonka kuuluu Venäjä, Liettua, Viro, Latvia, Valko-Venäjä ja Ukraina. Mutta Itä-Euroopan.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Perustarpeet Luonnonvarat Väestönkasvu Kehitysmaat ja teollisuusmaat
Advertisements

Eurooppalaiset kulttuurit
Tämän esityksen ovat tehneet Jonna ja Tilda-Laura 6 A lk Viro
Kazakstan lippu ja vaakuna.
MAAPALLO HALTUUN.
Kansainvälinen yhteistyö.
TANSKA.
LIETTUA LIETUVA.
Euroopan ilmasto Kolme lämpövyöhykettä:
Englanniksi on : Estonia. Viron pääkaupunki on Tallinna
MATKAESITTELYSSÄ TÄNÄÄN
Etelä-Korea Korea, on valtio Aasiassa.
Kiina.
Turkki – Aasian läntisin maa
Intia on monen miljardin asukkaan valtio, Joka kuuluu kehitysmaihin.
Maatalous.
Iso-Britannia Essi & Henna.
Venäläinen kulttuuri Mirva SÄP13.
Alankomaat Tommi, Joona ja Niko.
Kappale 9 Suurimmat väestökeskittymät: Pohjois-Amerikan itärannikko
Venäjä Viennin keskeinen panostusalue. Toiminnan painopiste jakelutien rakentaminen. Panostusalueet Pietari, Moskova, muut miljoonakaupungit. Kohderyhmänä:
ANGLO-AMERIKKA.
Oseania Lassi Vanhanen 2A.
Yellowstonen kansallispuisto Wyoming, Yhdysvallat
ISLANNIN LUONNONOLOT.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO KANSAINVÄLINEN YHTEISTYÖ. JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Vaihdossa olleet opiskelijat vuonna 2013 (Eurooppa) 1 – 10 vaihto-opisk. 11 – 30.
Maailman ja Suomen talouden kehitys
ATEENA.
Kolumbia República de Colombia.
Haiti Haiti on n. 9 miljoonan asukkaan valtio, joka sijaitsee Karibianmerellä. Se on Hispanolian saaren länsiosissa ja maa muodostuu pääosin kahdesta vuoristoisesta.
Moi Anastasija Viktorovna! Minä olen Muumipeikko. Minä asun Suomessa Muumilaaksossa* Muumimaman ja Muumipapan kanssa. Me asumme Muumitalossa. Muumilaakso*
By: Venla ja Lotta. Pääkaupunki: Riika Asukasluku: n. 2 miljoonaa Pinta-ala: km² Viralliset kielet: Latvia Presidentti: Andris Bērziņš Itsenäistyi.
Kuuba ”Hedelmällinen ja yltäkylläinen maa” Cubao.
Perustietoja Kerro valtiosta perustietoja pinta-ala asukasluku pääkaupunki kieli/kielet.
MAANTIETO 8 1. EUROOPPA ON KOTIMAANOSAMME. OLETKO KARTALLA?  Piirrä paperille ilman oppikirjan / kartaston apua Euroopan ääriviivat mahdollisimman tarkasti.
VIRO Krista, Venla K, Liisa, Eveliina, Seela. Historia toisen maailmansodan jälkeen luvun lopulla osaksi Neuvostoliittoa. Kymmeniä tuhansia karkotettiin.
ETELÄ-EUROOPPA. Etelä-Euroopan valtiot Etelä-Euroopan valtioihin kuuluu 4 valtiota. Niistä suurin on Italia jossa on 58,1 miljoonaa asukasta ja sen pääkaupunki.
PAKISTAN Iman, Ittehad, Tanzeem (Yhtenäisyys, kurinalaisuus, usko)
MANILAN SLUMMI.
KOLUMBIA. PERUSTIEDOT  - Pääkaupunki: Bogotá  - Kokonais pinta-ala: km2  Asukasluku: as  Viralliset kielet: Espanja  Virallinen.
Yhdenvertaisina syntyneet. ilman minkäänlaista lapsen, hänen vanhempiensa tai muun laillisen huoltajansa rotuun, ihonväriin, sukupuoleen, kieleen, uskontoon,
Eurooppalainen kulttuuripiiri
Kristinuskon levinneisyys ja kehityssuunnat 2000-luvulla
Alueiden Eurooppa.
VAARA-SUOMEN MAISEMAA
Venäjä.
Ukrainan Historia.
Sveitsi on valtioliitto.
10 Hitler saa sotansa s. 72–77.
Parityö maailman valtioista.
Kestävä ja vastuullinen vedenkulutus
Latinalaisen Amerikan
Puola.
Oulu Suomen kaupunki, Pohjois-Pohjanmaan maakuntakeskus
KANSAINVÄLINEN YHTEISTYÖ
Elämää lapissa Emmi ja Santeri.
Iso-Britannia.
Elämää Vaara-Suomessa
Sara Lampinen, Veera Ollila ja Enna Humppi
VIRO.
Romania Tekijä:Meri-Tuuli.
Tundra.
Tundra Aasiassa, Pohjois-Amerikassa ja Euroopan pohjoisosissa esiintyy tundraa.
Uruguay - rauhallinen hyvinvointivaltio
ABORIGINAALIT JA SIIRTOLAISET
Indonesia.
Unkari Hungary.
Viljamarkkinoiden tulevaisuusnäkymät, syksyn hintataso
Ensimmäisen maailmansodan seuraukset
Kestävä ja vastuullinen vedenkulutus
Esityksen transkriptio:

Itä-Eurooppa

Alueen valtiot Itä-Eurooppa on iso Euroopan alue, johonka kuuluu Venäjä, Liettua, Viro, Latvia, Valko-Venäjä ja Ukraina. Mutta Itä-Euroopan unioniin kuuluu Viro, Latvia ja Liettua.

Venäjä Venäjä on maailman isoin valtio, se on Kanadan ja Australian kokoinen. Siellä asuu n.140 miljoonaa ihmistä ja Venäjän pääkaupunki on Moskova, jonka nimi tulee siellä olevasta joesta. Venäjä on harvaan asuttu alue mutta sen tiheimmin asuttu alue on läntinen lehtimetsävyöhyke.

Viro Viro on yksi Baltian maista, muita Baltian maita on Latvia ja Liettua. Maan asukas luku on Viron pääkaupunki on Tallinna. Viro on Baltian maista pienin

Latvia Latvia kuuluu Baltian maihin ja sen asukasluku on 2,0 miljoona asukasta ja maan pääkaupunki on Riika. Latvia liittyi EU:hun 1. toukokuuta 2004.

Liettua Liettua kuuluu Baltian maihin ja sen asukasluku on 3,0 miljoona asukasta ja maan pääkaupunki on Vilna.

Valko-Venäjä Valko-Venäjän asukasluku on 9,5 miljoonaa ihmistä. Valko-Venäjä sijaitsee keskellä Eurooppaa.

Ukraina Ukraina on pinta-alaltaan Euroopan toiseksi suurin ja väkiluvultaan seitsemänneksi suurin valtio. Asukasluku on 45,5 miljoonaa ihmistä

Itä-Euroopan suuria jokia Itä-Euroopan suuria jokia, järviä ja aluetta rajaavia meriä ovat Volga, Dnerp Peipsijärvi Itämeri, Mustameri, Kaspianmeri, Jäämeri ja Vienanmeri

Ilmasto, kasvillisuus ja maavarat Itä-Euroopan ilmasto kuuluu mannerilmastoon, jossa vuodenaikojen väliset lämpöerot ovat suuria, kesät ovat kuumempia ja talvet kylmempiä. Itä-Euroopan kasvillisuus on suurilta osin havumetsää ja tundraa. Itä-Euroopan luonnonvarat on maakaasu, maaöljy, ruskohiili, kivihiili, rautamalmi

Uskonto Itä-Euroopan uskontoihin kuuluu ortodokseja, katolisia, protestantteja ja muslimeja.

Elinkeinot Itä-Euroopan alue elinkeinoihin kuuluu metsätaloutta, laidunmaata, vähäistä maataloutta, karjanhoitoa ja viljelyä. Viljely on yhä tärkeä elinkeino Itä-Euroopassa. Pellot ovat alavia ja maaperä sopii hyvin viljelyyn. Tärkeimpiä viljelykasveja ovat vehnä, peruna sekä erilaiset öljykasvit, kuten auringonkukka ja rypsi.

Historia Ukraina ja Valko-Venäjä kuuluivat Neuvostoliittoon, mutta ne itsenäistyivät vuonna Neuvostoliiton aikainen teollisuus aiheutti paljon laajoja ympäristönongelmia, jotka nyt vaativat ratkaisua. Ääriesimerkkinä on Tsernobylin ydinvoimalaonnettomuus vuonna Venäjä ulottuu Euroopasta Aasiaan, ja Venäjällä asuu paljon vähemmistökansalaisia