Hae mukaan JC-kiltaan! Seuraavat paikat haussa 2016-2017:  Kansainvälistymisvaliokunta  Palveluvaliokunta  Teollisuusvaliokunta  Laita hakemuksesi.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Havaintoja Liikunnan tasa-arvon näkökulmasta.  urheilu-uutisia 13, kaksi naisurheilu-uutista: naisten SM-liigassa 14-vuotias pelaaja ja aitajuoksija.
Advertisements

Green Building Council Finland Sovitut toimintatavat
 Nuorten vaikuttajaryhmä, joka toimii paikallisten nuorten etujen hyväksi  Pidämme yhteyttä muihin nuorten vaikuttajaryhmiin ja teemme tiivistä yhteistyötä.
PIIRIEN TOIMINTAOHJEET
Yhdistyslaki – Järjestökoulutus
TJS-TUKI Koulutustilaisuudet Opintokerhot. TJS-tuki TJS-tuki on opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää taloudellista tukea ohjattuun oppimiseen, esim.
Elinvoiman edistäminen kunnan toiminnan keskiössä
Maaseutuohjelma Väylä vaikuttamiseen, tie toteutukseen
Miten koulutusjaoston toimintaa tulisi kehittää? - työpaperi Mustalla kehittämishaaste Vihreällä kehittämisajatuksia / ehdotuksia.
EU-vaikuttaminen Suomessa
TTL Sosiaalisessa mediassa
Minä oppijana 1 ov..
Turun kauppakamari, Nuorkauppakamarikilta
Opiskelijakunta Pekka Halosen akatemiassa Päivitetty
Finnan kehittämisideoiden hallinta LUONNOS Heli Kautonen ja Aki Lassila Konsortioryhmän kokous
Paikallisjärjestön säännöt Tausta Yhdistyslain ja kirjanpitolain muutos Tavoite nykyaikaistaa säännöt Esitys järjestökäsittelyn pohjalta Hyväksytty.
Johtokunnat Hallinto- ja johtosäännön 8 §:n mukaan koulutuslautakunnan erityiseen ratkaisuvaltaan kuuluu nimetä johtokuntien jäsenet vanhempainkokousten.
Työkyvyn tuki-nettiopas
KANSALAISVAIKUTTAMINEN
TOIMINNAN PAINOPISTEET 2014 JYTYLIITTO ITÄ-SUOMI ALUEHALLITUS, Liite 2.
Nuorisovaltuustotoiminta ja nuorten osallisuus Suomessa
Be Better! Liity jäseneksi nuorkauppakamariin Suomen Nuorkauppakamarit ry Nuorten johtajien ja yrittäjien kansainvälinen verkosto.
Miksi kuulua Tietotekniikan liittoon? OSAAMISEN KEHITTÄMINEN Maaliskuu 2007.
Päivähoidon osallisuusfoorumi Alustava suunnitelma
Rauman kauppakamarin visio, missio eli toiminta-ajatus ja arvot Kauppakamarin päämäärät Strategiset menestystekijät Painopistealueet, toiminnot Toimintasuunnitelmat,
JUNIORIKILTA Kauppakamareiden ja Nuorkauppakamareiden yhteistyömalli Petri Palviainen Kansallisen puheenjohtajan erityisavustaja.
UusiKunta-selvityksen viestintä Henkilöstöryhmä Tiedottaja Sini Saares.
Varsinais-Suomen maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) koulutusjaosto.
1 Terveyspalvelualan Liitto Valiokunnat. 2 Nimitysvaliokunta  Valmistelee liittokokoukselle ehdotuksen seuraavan vuoden hallituksen kokoonpanosta. 
Jalanjäljet... Näyttävät meille missä olemme olleet Osoittavat suunnan
Vip-opiskelija ja opiskelijafoorumi. Opiskelijafoorumien perustaminen jokaiseen opetuspisteeseen Tavoitteena opiskelijoiden äänen kuuleminen ja vaikutusmahdollisuuksien.
Vinkkilista hyvän yhteistyön rakentamiseen järjestön luottamusjohdon ja operatiivisen johdon välille Vinkit poimittu OK-opintokeskuksen ja SOSTEn järjestämässä.
OLETKO KIINNOSTUNUT VAIKUTTAMISESTA? HALUATKO EDISTÄÄ OPPILAIDEN ASIOITA KOULUSSA? TAHDOTKO TEHDÄ YHTEISTYÖTÄ ERI TAHOJEN KANSSA? NYT SIIHEN ON MAHDOLLISUUS:
OPISKELIJOIDEN LAATURYHMÄT HUMAKISSA Hannu Sirkkilä Yliopettaja, laatuvastaava.
Työnhaku TE-toimistossa Tehtäviä. Kuinka TE-palvelujen asiakkaaksi kannattaa ilmoittautua? Mistä päivästä lähtien työnhaku astuu voimaan? Mitä kannattaa.
Nuorisovaltuuston perustaminen.. Nuorten vaikuttamisesta on määrätty laissa Kuntien lakisääteinen velvollisuus on kuulla nuoria heitä koskevissa asioissa.
Aulikki Otranen1 Kehittämis- ja neuvottelupäivä
Nuorisovaltuusto - Kokoaa äänet yhteen.  Nuorisovaltuusto eli NUVA on kaupungin nuorten äänenkannattaja päätöksenteossa. Se toimii nuorisotoimen alaisuudessa.
HEKA MAUNULA TALOTOIMIKUNNAT TERVETULOA!
Keskustan politiikka keskustan kunnallispolitiikkaa johtaa kunnallisjärjestö kunnallisjärjestö hyväksyy kunnallisvaaliohjelman, ohjaa valtuustoryhmän nelivuotiskauden.
LOHJAN KAUPUNGIN UUSI ORGANISAATIO Uudet ideat siirretty hallintosääntöön Alueiden johtokunta
TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Hallituksen ehdotus
YSI-JAOSTON TAVOITTEET JA TOIMINTA V TOIMINNAN ARVIOINTI 10. 2
Miten kokous sujuu? Miten saan näkemykseni esille?
Hinnerjoen Metsästysseura Salo-Veikot r.y.
Pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaan perusopetukseen ottaminen
Järjestötoiminnan ABC
Opintopolku – tilannekatsaus
Kotka Suomen Romanifoorumi.
Tervetuloa Innokylään
Liikuntaluokalle Nurmon yläasteelle syksyllä 2017
Asiakasosallisuusryhmä Rovaniemen osahankkeessa
Yhteistoiminnallinen kokous
Toimivan oppilaskunnan hallituksen valinta – kuinka temppu tehdään?
Vastaajina 1122 yritysjohtajaa koko maasta
Organisaatioiden yhteistyö
YSI-JAOSTON TAVOITTEET JA TOIMINTA V. 2016
Vaalit
Organisaatioiden yhteistyö
Innokylän Verstas tutuksi
Iisalmen Yrittäjät ry 2017.
Tapahtuman järjestämisen työpaja Combo -hanke MORO!
Maahanmuuttajan askeleet työelämässä – Maastå-hanke Yhteisöllinen menetelmä järjestöille Tavoite: tarjota ammattiliitoille ja työyhteisöille.
Verkkoaivoriihi helmikuussa 2014
”Suomen LVI-liitto SuLVI on LVI-alan ammattilaisten verkosto, jonka jäsenenä saat uusimmat uutiset ja vaikutat alaasi. Jäsenyhdistyksen jäsenenä tutustut.
Käsitemäärittely Osallisuus / Osallistuminen / osallistaminen
Nuorisotyön laadun ja menetelmien kehittäminen Osaamiskeskus Kanuunan TOIMINTAPERIAATTEET Kanuuna-seminaari Jyväskylä
Tervetuloa(lippukunnan/ryhmän nimi) Tammileiri-infoon
Vaikuta vallanpitäjiin Lobbaamisen ABC toiminnanjohtaja Anne Porthén
Marttayhdistyksen vuosikello
Esityksen transkriptio:

Hae mukaan JC-kiltaan! Seuraavat paikat haussa :  Kansainvälistymisvaliokunta  Palveluvaliokunta  Teollisuusvaliokunta  Laita hakemuksesi mennessä osoitteeseen

JC-kilta? Kenelle? Pohjois-Savossa toimiville nuorkauppakamareiden (Varkaus, Kuopio, Siilinjärvi, Iisalmi) varsinaisille jäsenille (pl koejäsenet). - Hakijoilta odotetaan kykyä ilmaista mielipiteensä ja halua vaikuttaa elinkeinoelämän kehittämiseen liittyviin kysymyksiin. Mitä? JC-kiltalainen pääsee jäseneksi Kuopion alueen kauppakamarin valiokuntaan ja sitä kautta vaikuttamaan ajankohtaisiin elinkeinoelämän kysymyksiin sekä verkostoituu alueemme merkittävien yritysjohtajien ja muiden elinkeinoelämän päättäjien kanssa. Miksi? Jos haluat laajentaa kontaktiverkostoasi alueemme elinkeinoelämän vaikuttajiin ja olla itse yksi heistä, JC-kiltaan kannattaa hakea. Pääset kuulemaan ja tutustumaan alueen elinkeinoelämän kannalta merkittäviin tuleviin muutoksiin. Milloin? Vuodelle paikkoja aukeaa kansainvälistymisvaliokuntaan, palveluvaliokuntaan sekä teollisuusvaliokuntaan. Haku alkaa nyt ja päättyy Lähetäthän hakemuksesi osoitteeseen Valinnat tehdään joulukuussa 2015 JC-killan ja Kuopion alueen kauppakamarin edustajan päätöksellä. Mitä vaaditaan? -Hakemus 4.12 mennessä Varpulle -Liitteenä työnantajalta kirjallinen suostumus että voi osallistua työaikana valiokunnan kokouksiin -Aktiivinen osallistuminen valiokuntien kokouksiin (n. 4krt/v á 2h) -Aktiivinen osallistuminen (Live/Agendium) JC-killan kuukausitapaamisiin (joka kk toinen perjantai) -Viestiminen nuorkauppakamariinsa päin ajankohtaisista asioista ja yhteistyömahdollisuuksista nkk/kk

JC-kiltalaisen ABC  MIKSI JC-kilta toimii  Mitä JC-kiltalainen edustaa valiokuntien kokouksissa  Mihin JC-kiltalainen sitoutuu?  JC-killan kokoonpano ja vastuut  VALIOKUNTARAKENNE 2016

Miksi JC-kilta toimii? 1.Nuorkauppakamarilaisille väylä tutustua alueen elinkeinoelämän vaikuttajiin ja tuoda heille nuorkauppakamaritoimintaa tutuksi (markkinoida omaa, työnantajansa sekä nuorkauppakamarin osaamista ja asiaa. Voi tarjota uusia työmahdollisuuksia, asiakkaita, yhteistyökumppaneita…) 2.Kauppakamari saa uusia idearikkaita, aktiivisia nuoria tuomaan näkemystä elinkeinoelämän edunvalvontaan ja palveluihin 3.JC-kilta toimii tiedonvälityslinkkinä kauppakamarin ja nuorkauppakamarin välillä 4.JC-kilta toteuttaa yhdessä kauppakamarin ja mahdollisten yhteistyökumppanien kanssa sovittuja asioita

Mitä JC-kiltalainen edustaa valiokuntien kokouksissa 1.JC-kiltalainen edustaa kokouksissa nuorkauppakamaria sekä omaa työnantajaansa 2.Valiokunnan kokouksissa käydään jäsenten ajankohtaiskatsaukset, joissa JC-kiltalainen voi kertoa sekä työnantajansa- että toimialan näkymistä sekä nuorkauppakamarinsa ajankohtaisista asioista (esim tuottava idea tai nuori johtaja)

Mihin JC-kiltalainen sitoutuu? 1.Valiokunnan kokoukset vuoden aikana (n. 4krt/vuosi á 2h) 2.JC-killan kuukausitapaamiset (joka kk 2. perjantai Technopolis Kuopio) Jos ei pääse paikalle, käyttää Agendiumia tiedonvälitykseen 3.Ottaa aktiivisesti osaa JC-killan toimintaan esim järjestämällä yritysvierailuita/yrityksiä mukaan yhteiseen toimintaan

JC-killan kokoonpano ja vastuut  Puheenjohtaja kutsuu kuukausitapaamisiin Agendiumin kautta (voi tehdä jokaisen kutsun erikseen tai esim kalenterikutsut vuodeksi - puoleksi vuodeksi kerrallaan)  Sihteeri kokoaa asialistan yhdessä puheenjohtajan kanssa (vakiolista + ajankohtaiset) ja tekee muistion tapaamisista, jonka lähettää jokaisen NKK:n viestintävastaavalle)  Jäsenet osallistuvat aktiivisesti toimintaan

VALIOKUNTARAKENNE 2016 Palveluvaliokunnan tehtävänä on matkailun, kaupan ja finanssialan sekä muiden palvelujen toimintaedellytysten ja kilpailukyvyn kehittäminen ja vahvistaminen. Valiokunnan tehtävänä on edistää jäsenyritysten kansain- välistymistä ja kansainvälistymis-palveluja tarjoavien toimijoiden välistä verkottumista. Teollisuusvaliokunta valvoo ja kehittää teollisuuden sekä maa- ja metsätaloustoimialan toimintaedellytyksiä alueella. Vaalivaliokunta valmistelee esitykset kauppakamarin luottamushenkilöiksi Valiokunnat ovat tärkeä edunvalvonnan ja vaikuttamisen työväline. Niissä valmistellaan mm. elinkeinoelämän etujen ajamiseksi tehdyt aloitteet ja lausunnot eri viranomaisille. Valiokunnan toimialaan kuuluvat kauppakamarin toiminta-alueen infrastruktuuriin kuten aluesuunnitteluun ja kaavoitukseen, liikenneyhteyksiin sekä sähkö- ja tietoliikenneverkkoihin liittyvät kysymykset. Osaamisvaliokunta toimii linkkinä alueen elinkeinoelämän, oppilaitosten ja työvoimaviranomaisten välillä. Kasvuyritysvaliokunta on uusi valiokunta, jonka kautta kasvuun tähtäävät yritykset tuovat näkemyksiään esille. Tilintarkastusvaliokunta on laki- sääteinen valiokunta, jonka tehtävänä on hyväksyä HTM- tilintarkastajia ja valvoa heidän toimintaansa.