Uusimman tiedon ja osaamisen tuottaminen ja hyödyntäminen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
RASEKO ja yhteinen koulutusstrategia 2015+
Advertisements

KESKI-SUOMEN MATKAILUN TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT Keski-Suomen matkailuparlamentti VELI-PEKKA PÄIVÄNEN.
MAKO TOIMEENPANOSUUNNITELMATYÖ JA TOIMINTAMALLI Tiina Harjunpää.
Kuntakulttuuri kohtaa 2013 Mahdollisuuksia kulttuurille
Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä 2007 / RA-M TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ALUEKESKUSOHJELMA ”Kasvun haasteita, kilpailukyvyn perustaa: sujuvaa.
Juhani Karvonen, Soome Metsaselts
Ammattikorkeakoulujen TKI-johtajaverkosto
Ohjelmapäällikkö Soile Juuti
Hanke- ja hakuinfo Länsi-Suomen EAKR -ohjelma Pirjo Peräaho Keski-Suomen liitto.
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
RajatOn Kehitys Jukka Vilen & Heli Korte TTKK/DMI/Hypermedialaboratorio.
EU:n rakennerahastokausi
EAKR-seurantakomiteoiden kokoukset Etelä-Suomi & Länsi-Suomi Itä-Suomi & Pohjois-Suomi Paasitorni, Helsinki Aluekehitysjohtaja Kaisa-Leena.
SON ET BOTNIA P OHJANMAAN MAAKUNTIEN SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUS Kehitysjohtaja Arto Rautajoki
Tuulivoima Tekesin strategiassa
Suomen uusi rakennerahasto-ohjelma sisältää molemmat rahastot (EAKR ja ESR) Toimintalinjat ovat: TL1 Pk-yritystoiminnan kilpailukyky (EAKR) TL2 Uusimman.
Globalisaatio ja Suomi I Kansainvälisen työnjaon ja yhteisten markkinoiden laajentuminen jatkunut vuosituhansia, tietoisuus tästä uutta - tavaroiden ja.
1 AMMTILLISEN KOULUTUKSEN MERKITYS KUNNALLE
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Tekesin strategia 2015.
Hanke pähkinänkuoressa
Hyvinvointimatkailu Lähiruoka/ Loimijoen ruokalaakso Lähiruoka/ Loimijoen ruokalaakso Vaihtoehtoinen malli Etelä-Suomen keskellä Valinnanvapautta palvelusetelillä.
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
Stratpääm060509ar.ppt 1 KMO 2015 VISIO STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT Marja Kokkonen LIITE 2.
ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS –TAVOITE ITÄ-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA
EAKR-rahoitusta ympäristöhankkeisiin Anna-Liisa Tanskanen EU-koordinaattori Pohjois-Karjalan ympäristökeskus Carelicum.
Toimintalinja 1 ( EAKR) Laadullisesti korkeatasoisiin aineettomiin ja aineellisiin yrityshankkeisiin Tuki yritysten kehittämisinvestointeihin Tuki yritysten.
Innovatiiviset kaupungit
CEE:n TEHTÄVÄ ON LUODA INNOVAATIOSTA LIIKETOIMINTAA! Tuomalla yhteen tutkimuspartnerit, yritykset sekä rahoittajat ja nyt myös innovaatioenkeleitä Uusien.
Alueellinen kilpailukyky ja työllisyys – tavoite Pohjois-Suomen toimenpideohjelma EAKR Terttu Väänänen Aluekehityspäällikkö Pohjois-Pohjanmaan.
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Koulutus ja tutkimus Opetusministeriön.
Manner-Suomen ESR-ohjelma-asiakirjaesitys 2007 –
Haku kasvusopimusmenettelyyn.  Alueellisten innovaatioiden ja kokeilujen käynnistäminen (AIKO) on yksi hallituksen syksyllä aloittamista aluekehittämistoimista.
Innovatiiviset julkiset hankinnat – yritysten mahdollisuudet uuteen liiketoimintaan Tuomas Lehtinen HSY Älykäs Vesi
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
Miten tästä eteenpäin? Teemme yhdessä Pohjois-Karjalan tulevaisuutta POKETTI-hankkeen loppuseminaari, Joensuu Jarno Turunen Pohjois-Karjalan.
Joensuun seudun aluekeskusohjelma Tulevan ohjelmakauden rahoitusmahdollisuudet matkailualalle Ohjelmajohtaja Jarmo Kauppinen JOSEK.
Asuntomarkkinat Asuntovaikuttajien areena Hotelli Scandic Park Helsinki Elinkeinoministeri Olli Rehn Mikä on järkevää alue- ja kaupunkipolitiikkaa?
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Rakennerahastokausi Ammatillisen koulutuksen seminaari Kokkola opetusneuvos Seija Rasku.
EU:n rakennerahastokausi Etelä- ja Länsi-Suomen alueellinen suunnitelma (versio ) ja EU:n komission lähtökohdat kumppanuussopimusneuvotteluihin.
OP Ryhmän tutkimussäätiön teemapäivä Vallila Helsinki Elinkeinoministeri Olli Rehn Raha- ja talouspolitiikka pitkittyneessä 0-kasvun ja 0-koron.
Insinööri (AMK), biotalous Tutkinto on tekniikan ammattikorkeakoulututkinto ja tutkintonimike insinööri (AMK) Koulutusvastuu Koulutus sijoittuu.
Työntekijöiden, yritysten ja yrittäjien sopeutuminen muutoksiin
Kiertotalouden ja resurssiviisauden toteuttaminen Pohjois-Savossa
Yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
MISSION POSSIBLE |
Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelman toteumakatsaus
Soile Juuti, ohjelmapäällikkö
Luonnonvarakeskus – pohjaa biotaloudelle
Hanke-esittely Sanna Lento
Esityspaikka/tapahtuma pp.kk.vvvv
EU-rahoitus -info: Hyvää kehittämistä Pohjois-Savossa
EU-rahoitus -info: Ajankohtaista rakennerahastoista
AJANKOHTAISTA ELY-KESKUKSESTA
Yrittäjyys- ja innovaatiotoiminta ammatillisessa koulutuksessa ja korkeakouluissa Johanna Kolhinen Juha Vettenniemi Anni Tuurnas Kansallinen koulutuksen.
Yrittävä K-P teemaryhmän kokous
Kestävää kasvua ja työtä Mitä ohjelmasta rahoitetaan?
EU-rahoitus -info: HYVÄÄ KEHITTÄMISTÄ POHJOIS-SAVOSSA
Vähähiilisyyden edistäminen Etelä-Savossa
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Rakennerahastohaun painopisteet
Rakennerahastokausi millaista toimintaa rahoitetaan?
eAmmattilaiset tulevaisuuden työelämässä
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Puheenjohtaja Kati Turtiainen
Soile Juuti, ohjelmapäällikkö
Pohjois-Savon EU-rahoitusinfo 7. 11
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Esityksen transkriptio:

Uusimman tiedon ja osaamisen tuottaminen ja hyödyntäminen

Kolme erityistavoitetta: 1.Tutkimus-, osaamis- ja innovaatiokeskittymien kehittäminen 2.Yritysten innovaatiotoiminnan vahvistaminen* 3.Uusiutuvan energian ja energiatehokkaiden ratkaisujen kehittäminen

Tutkimus-, osaamis- ja innovaatiokeskittymien kehittäminen yritystoimintaa tukevan tutkimus- ja innovaatiotoiminnan infrastruktuuri pilotit, kokeilut ja demonstraatioympäristöt tutkimus-, osaamis- ja innovaatiokeskittymien kehittäminen maakunnan vahvuusaloilla yritysten sekä tutkimuslaitosten, koulutus- organisaatioiden ja julkisyhteisöjen T&K&I-yhteistyö, myös kansainvälisellä tasolla Etunimi Sukunimi3

Uusiutuvan energian ja energiatehokkaiden ratkaisujen kehittäminen vähähiilisten tuotteiden, palveluiden ja tuotantomenetelmien kehittäminen, kaupallistaminen ja uuden teknologian käyttöönotto protot, pilotoinnit ja demonstraatiot vähähiilisyysstrategioiden toteuttamisen kannalta tärkeät uudet ratkaisut ja selvitykset alueelliset materiaali- ja energiavirtojen hyödyntämistä tukevat verkostot ja yhteistyömuodot Etunimi Sukunimi4

Yritysten T&K-panostuksista kyse Kohderyhmiä Pienet ja keskisuuret yritykset, tutkimus- ja koulutusorganisaatiot, kunnat Tuensaajia Tutkimus- ja koulutusorganisaatiot, kehittämisyhtiöt tai muut elinkeinojen kehittämisorganisaatiot, kunnat ja muut julkisyhteisöt, yhdistykset ja osuuskunnat Etunimi Sukunimi5

Myönnettävissä oleva rahoitus 2014 KohdennusEuroa Saarijärven-Viitasaaren seutu Muu Keski-Suomi YHTEENSÄ Etunimi Sukunimi6

Etusijalla biotalouden, digitalouden ja osaamistalouden ratkaisut Biotalous käyttää kestävästi maakunnan uusiutuvia luonnonvaroja biopohjaisten, korkealle jalostettujen tuotteiden, palvelujen ja energian tuottamiseen Digitaloudessa keskitytään kyberturvallisuuteen Osaamistalous on aineettoman pääoman, kuten osaamisen ja tietotaidon, hyödyntämistä. Ratkaisuja kasvatuksessa, koulutuksessa, liikunnassa, uusissa teknologioissa. Monipuolinen kansainvälinen toiminta mahdollistaa kehittämistyön tuloksellisuuden Etunimi Sukunimi7

Keski-Suomen strategian tavoitteet uutta yksityisen sektorin työpaikkaa uutta yritystä maakunnan vientitulon lisääminen 2 mrd eurolla yritysten T&K-panosten nostaminen 60 %:iin koko maakunnan T&K-panostuksesta