1 Islamista on hyvä tietää perusasiat, se edistää hyvää kohtaamista muslimien kanssa ja rakentaa vankkaa ammatillisuutta.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ruoka eri uskonnoissa JUUTALAISUUS
Advertisements

Øvelse – Flertal genitiv Malli: Liisa keskustelee ystävän kanssa. - Liisa keskustele ystävien kanssa.
Isi tuli! Vastuullista isyyttä tukeva vertaistukiryhmä
Miten islam suhtautuu naisen asemaan.
Øvelse – Flertal genitiv Malli: Liisa keskustelee ystävän kanssa. - Liisa keskustele ystävien kanssa.
Isättömyys Poikien Talon sukupuolisensitiivisen poikatyön näkökulmasta
Valmennusosaamisen malli
Kenen lapsi?.
Nainen Koraanissa Islam ei tee kerrassaan mitään eroa naisten ja miesten välillä heidän suhteessaan Allahiin (swt). Molemmille luvataan sama palkkio hyvästä.
Elämänkulku- lapsi ja nuori keskiössä
Mitä on hijab: alistamista vai vapautusta?
Mitä profeetta Muhammed (r.h.k) sanoo (naisesta)?
Islamilainen kalenteri ja juhlat
Idolien ja esikuvien rooli. Keskustelunaiheita. Tehtävät
Sukupuolten roolit islamissa
Valmennusosaamisen malli
Kunniaan liittyvät konfliktit – uhat ja mahdollisuudet asiakastyössä
ISLAM s
Sukupuoli ja lastenkulttuuri Modernissa kulttuurissa sukupuoli on polaarinen järjestys, jossa feminiininen ja maskuliininen toisistaan riippuvainen vastakohtapari.
Tasa-arvokysymys islamilaisessa kulttuuripiirissä:
Lastensuojelulaki 1§-4§ Julia Koskimies 3B PowerPoint-esitys sisältää:
Hyvinvointivaltiomallit
PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI Kymmenes etappi
MITÄ KUMMAA ON SUKUPUOLISENSITIIVISYYS?? SUKUPUOLISENSITIIVINEN NUORISOTYÖ Tampere Verkostotapaaminen nuorisotyön monikulttuurisuudesta Tyttöjen.
Temperamentti. Temperamentti Temperamentti = tunnereaktioiden tyyppi ja voimakkuus Temperamentti = tunnereaktioiden tyyppi ja voimakkuus Persoonallisuuden.
ISLAMILAISUUS; KULTTUURIEN KOHTAAMINEN. KÄSITTEITÄ  Islam= jumalan tahtoon alistuminen  Muslimien yhteisö= umma  Saria= jumalan pyhä laki, eri tulkinnat.
KUOLEMA. MOROO MORROO Kuolema on ratkaisematon arvoitus. Kukaan ei tiedä, mitä sen jälkeen tapahtuu. Eri uskoinnoissa on myös eri käsityksiä kuolemasta.
PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI Yhdeksästoista etappi
7. Pyhien kirjojen tulkinta ja tutkimus Ydinsisältö.
Islam nykypäivänä ja sen suuntaukset
Vaihtoehdot session 12 oph 1 Vauvan pitäminen Sijaisvanhemmuus Adoptio Abortti.
"En olekaan ainoa, jolle on tapahtunut tämmöistä” Lapsiperheiden suruleiri kuoleman kohdanneiden perheiden tukena Tarja Huttunen ja Hanne Malkki Espoon.
On hyvä oppia tuntemaan itseään Hurtig
Puhutaan maahan muuttaneista perheistä Merja Svensk Varkaus.
PERHEEN TUKEMINEN Anitta Huotari, Porstua ry.. PERHEEN KRIISI KAIKKI OSAPUOLET TARVITSEVAT TUKEA, KAIKKI REAGOIVAT KRIISIIN KRIISI MUUTTAA, RAJOITTAA.
Kasvatustyylit Petra Suonio 2011 perhepäivähoitajat.
ISLAM. SYNTY -Mekka ja Medina sotivat aina v.630 asti, jolloin Mekka antautui; syntyi ensimmäinen laaja valtio alueelle -Perustaja: Mohammed - Perustettu.
Terveyden määritelmät
Psyykkisen kehityksen keskeiset tekijät ja uhkat eri ikäkausina
11. Islam – usko yhteen Jumalaan
12. Reformoidut kirkot Ydinsisältö.
Patio 1 1.
EROAUTTAMINEN JA TAPAAMISPAIKKA
2 Perheitä on joka lähtöön s
Islamilainen kulttuuri
Islam 1,5 mrd 35 milj. Euroopassa 2. suurin uskonto Syntyi 600-luvulla
Erityisalueet.
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
Yhteisöön kuulumisen etiikka
Tulevaisuus Vaakalaudalla 5.Mooses 6:4-9.
KAUPUNKIELVI – PROJEKTI
13: Islamilainen elämäntapa ja yhteiskunta
PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI Kymmenes etappi
, HI6.1. Islamin synty ja leviäminen
Islam Eero ja Noora.
Kristinuskon oppi maailman suurin uskonto (2,1 mrd kannattajaa), perustuu Jeesus Nasaretilaisen toimintaan ja julistukseen Yhteinen historia juutalaisuuden.
14. Lähi-idän uskontojen yhteiset piirteet
15. Uskonto yhteiskunnassa
Islamin harjoittaminen ja elämäntavat
Islamin synty ja Koraani
ISLAM Islamin synty: Islam syntyi 600-luvulla Arabin niemimaalla, jossa sijaitsevat sen pyhimmät kaupungit Mekka ja Medina. Ensimmäinen islamilainen.
ISLAM KPL 9.
Islamilainen kalenteri ja juhlat
7. Pyhien kirjojen tulkinta ja tutkimus
Hyvä vanhemmuus (/Pia Salo 2014)
Islam –oppi ja velvollisuudet
ISLAM.
ISLAMILAISET HAUTAUSKÄYTÄNNÖT
OPETUSVINKKI 2 – Jumalan kuvaaminen Luku 3 – Oppi.
ISLAMIN PERUSASIAT, ISLAM ja POLITIIKKA Selkeä MONOTEISMI
Esityksen transkriptio:

1 Islamista on hyvä tietää perusasiat, se edistää hyvää kohtaamista muslimien kanssa ja rakentaa vankkaa ammatillisuutta.

Islam, uskonto ja elämäntapa Perusopinkappaleet, pilarit Allah, Jumala, on yksi (tärkein) Viisi rukousta päivässä Paasto (=mielen ja ruumiin harjoitus), 30 päivää Almuvero Käynti Mekassa, Hajj Islamin tärkeimmät lähteet Koraani, al-Qur’an Perimätieto, sunna, koostuu hadith-kirjallisuudesta Islamilainen laki, sharia, elämää säätelevänä normistona; perustuu Koraaniin, sunnaan, yhteisön konsensukseen ja oppineiden ratkaisuihin Profeetta Muhammed (s.570, k.632), esikuva, oli hengellinen johtaja 2

Perheenjäsenten roolit ja velvollisuudet Vanhemmat kasvattavat lapsensa islamiin, islam toimii kasvatuksen ohjaajana, vanhempi on aina auktoriteetti Tytön ja pojan kasvatuksen erot Mies ja nainen tasa-arvoisia Jumalan edessä, heillä on kuitenkin erilaiset roolit, ulkoinen perhekuva on tärkeä: -mies on perheen pää ja hänellä on taloudellinen vastuu -usein vanhempi= viisaampi (oltava hyvä perheelle) -isä on poikien kasvun malli -mies ei ole kaverisuhteessa vaimoon, hän on usein vanhempi (viisaampi), hänen on oltava hyvä perheelleen -nainen on perheen sydän -aikaisin avioon, että kykenee sopeutumaan -miehen tuki, hänelle lojaali -naismaailma erillään miesten maailmasta -lapsi on aina lapsi suhteessa vanhempiinsa. 3

Sharian mukainen jaottelu Velvollisuus: jokaisen yksilön tai yhteisön velvollisuus, päivittäinen rukoilu, miesten perjantain rukoukseen kokoontuminen, avioituminen. Suositeltava teko: teko, josta katsotaan koituvan etua Paratiisiin pääsemiseksi, kuten almujen antaminen verojen lisäksi ja vaimolle veden tarjoaminen miehelle. Sallittu teko: suurin osa arkielämään liittyvästä toiminnasta, jotka ovat lain kannalta neutraaleja (esim. naiset voivat mennä moskeijaan) Vältettävä teko: toiminta, josta ei seuraa rangaistusta, mutta jota ei pidetä suotavana, esim. epäkohteliaisuus tai lohduton suru (epäuskon merkki). Kielletty teko: lain vastainen teko, haram (säädytön pukeutuminen, sianliha, varastaminen, valehtelu, panettelu, petos, ennustaminen ja taikuus). 4

Hyvät ja pahat teot; haasteita arjessa 5

Häpeä merkitys ja sen vaikutus elämään Yhteisökulttuurissa yhden häpeä on kaikkien häpeä Häpeän tunne tärkeää oppia jo lapsena Häpeä elämän ohjaajana Häpeän tuhoava voima / ylitsepääsemättömyys 6