Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

KUOLEMA. MOROO MORROO Kuolema on ratkaisematon arvoitus. Kukaan ei tiedä, mitä sen jälkeen tapahtuu. Eri uskoinnoissa on myös eri käsityksiä kuolemasta.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "KUOLEMA. MOROO MORROO Kuolema on ratkaisematon arvoitus. Kukaan ei tiedä, mitä sen jälkeen tapahtuu. Eri uskoinnoissa on myös eri käsityksiä kuolemasta."— Esityksen transkriptio:

1 KUOLEMA

2 MOROO MORROO Kuolema on ratkaisematon arvoitus. Kukaan ei tiedä, mitä sen jälkeen tapahtuu. Eri uskoinnoissa on myös eri käsityksiä kuolemasta.

3 HINDULAISUUS JA BUDHALAISUUS Jälleensyntymisen kiertokulku kärsimistä. Kärsimyksen ajatellaan loppuvan kun ihmisen sielu sulautuu mailmansieluun, elämänjano sammuu ja seurauksena nirvanaan pääsy. KIINAN USKONNOT, VARHAISKANTAISET USKONNOT Kuolemassa vainaja siirtyy eräänlaiseen henkien maailmaan, joka on saman tapinanen kuin elämä. Uhrilahjat ja esi-isien palvonta pitää vainajan hengen tyytyväisenä. JUUTALAISUUSJumala vastaa iankaikkisesta elämästä. Vanhurskaat pääsevät parataasiin jumalattomien joutuessa helvettiin. ISLAMSielu jättää ruumiin, mutta liittyy takaisin ylösnousemuksessa. Profeetat ja marttyyrit poikkeus pääsevät heti taivaaseen. KUOLEMA ERI USKONNOISSA

4 Kuolema kristinuskossa Uudessa testamentissa ei saa selvää käsitystä kuolemasta. On arviolta kaksi käsitystä, joissa painotetaan kirkon oppeja. 1. käsitys: Ruumis kuolee, mutta sielu jää odottamaan tuomiotaan välitilaan. Siellä on kuitenkin päätetty, mihin jokainen päättyy ikuisuudessa. 2. käsitys: Koko ihminen kuolee, sillä ruumis ja sielu ovat yhdessä. Viimeisenä elinpäivänä ihminen laitetaan tuomiolle. Uskotaan ylösnousemiseen, mikä antaa toivoa iankaikkisesta elämästä.

5 HELVETTI Monissa uskonnoissa ihmiset uskovat joutuvansa helvettiin tekemiensä tuhmuuksien vuoksi. Kristinuskosssa ja islamissa helvetin uskotaan olevan ikuinen koettelemus. Helvetin uskotaan koostuvan tulesta,savusta ja ihmisen piinasta. Ílmestyskirjan mukaan Saatana ei johda Helvettiä vaan on joutunut sinne kohtaamaan ikuisen rangaistuksensa

6 TAIVAS Paratiisi, missä asuvat Jumalat ja muut olennot ns. asuvat. Sinne on pääsevä jos on hyvittänytkaikki syntinsä ja antanut anteeksi itselleen tehdyt väärät teot. Jumalan luoma valtakunta johon hän hyväksyy kaikki jotka osaavatantaa anteeksija pyytää myös.

7 KUOLEMAN VAIKUTUS PERHEESSÄ Monissa perheissä läheisen kuolema vaikuttaa negatiivisesti ja voi aiheuttaa myös masennusta ja surua suurissa määrin. Useat perheet eivät usein voi tehdä edes työtä saati mennä kouluun. Läheisen kuolemaa on myös vaikea hyväksyä ja sen takia useat yrittävät elää sellain että sitä ei ole koskaan tapahtunut.

8 MITEN SELVITÄ LÄHEISEN KUOLEMASTA? - Älä jää surusi kanssa yksin. -Jaa surusi perheesi kanssa. - Älä ajattele vain kuolemaa. -Mieti mitä läheisesi toivoisivat sinulle. -Muista, ettei ole oikeata tai väärää tapaa surea. -Pidä kiinni rutiineista -Ymmärrä ettei suru mene ohi hetkessä -Kirjoita (esim. päivä kirjaan tai kirjeitä kuoleen läheiselle


Lataa ppt "KUOLEMA. MOROO MORROO Kuolema on ratkaisematon arvoitus. Kukaan ei tiedä, mitä sen jälkeen tapahtuu. Eri uskoinnoissa on myös eri käsityksiä kuolemasta."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google