Sanomalehtien Liitto © TNS Kuinka tärkeää tiedon luotettavuus on netissä 13-15-vuotiaat, N=554, % ”Kuinka tärkeää tiedon luotettavuus on sinulle NETISSÄ?

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Median kohtaaminen EuroSkills-kilpailijana edustatte:
Advertisements

Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Kirjailijoiden taloudellinen asema Suomessa , Lavaklubi, Kansallisteatteri, Helsinki Tutkimuspäällikkö Mikko Grönlund BID Innovaatiot ja.
Jos sinulla on ruokaa jääkaapissa,
Jos sinulla on ruokaa jääkaapissa, vaatteita pukea yllesi, katto pään päällä ja sänky jossa nukkua ... Silloin olet rikkaampi kuin 75% maailman kansasta.
JÄTEVEDENPUHDISTUS JA ONGELMA JOKA RATKAISTAAN YHDESSÄ.
Tiedonhaku Internetistä PODCASTING Katarina Andersson TU08se
Sanaston oppiminen Älä ota kesäsanaa!
”Määrittää ihmisen yksilönä”
INTERNET MEDIANA Pääpiirteitä
 kieli on paitsi suussa oleva lihas myös ihmisten puhuma, kirjoittama tai viittoma merkkijärjestelmä ◦ luonnolliset kielet ◦ keinotekoiset kielet (ohjelmointikielet,
ARJEN TALOUSKATSAUS Telebus helmikuu/2008/viikko 9.
Vektorit MA 05 Mihin lukiolainen tarvitsee matematiikkaa
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
Mitä media on? Media on tajuntateollisuutta, joka tarjoaa maailmaa koskevaa informaatiota ja tapoja nähdä ja ymmärtää se (Masterman 1985).
T IEDOSTA M ENESTYS Hämeenlinnan kaupunki Asiakastyytyväisyys 2013 – Lasten ja nuorten palvelut Varhaiskasvatus Tutkimusraportti Mikko Kesä Minna.
LAMK Pyöräilysivuston lanseeraustutkimus 2012 T IEDOSTA M ENESTYS INNOLINK RESEARCH OY TAMPELLAN ESPLANADI 2, 4.krs, TAMPERE FREDRIKINKATU 34 B 22,
Ei vanhustenasumista minulle!! HUM! Myös ääni Joku vuosi sitten tein loistoristeiliällä Välimeriristeilyn. Joku vuosi sitten tein loistoristeiliällä Välimeriristeilyn.
Nuorten ja nuorten aikuisten viestintästrategia Miksi?Kenelle?Miten?Mitä?
Saimaa News -matkailulehden tutkimus Marraskuu 2011.
JOKELAN YLÄKOULUN KYSELY HUOLTAJILLE Aiheena koulukiusaaminen Lukuvuosi 2012 – 2013, yhteensä 89 vastaajaa.
Huolen puheeksiottaminen
LIONS-PERIAATTEET JA LIONS-ARVOT
Kooste UKJ-asiantuntijaryhmien palautekyselystä
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Poimintoja Sanomalehti opetuksessa -kyselystä. Kartoitimme Sanomalehtien Liitossa opettajien kokemuksia sanomalehden opetuskäytöstä, Sanomalehtiviikosta.
Suomalaisten suhtautuminen vapaa-aikaan KMT Kuluttaja Kevät06 Aikakauslehtien omat kysymykset Vastaajia 2426.
Sanoma Lehtimedia / Tiina Eskelinen
Yleistä tutkimuksesta
Sukupuoli. Ikä: Ikäryhmä Asuinympäristö Opiskelu.
Tiedottajan ABC-4 *Mitä kannattaa, mistä pitää tiedottaa?
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Nuoret ja rahapelaaminen: Tiesitkö tämän? Tietoisku rahapelaamisesta.
©TNS 2013 Finder Sivustolla kävijöiden profiilikuvaus Elokuu 2013.
Mielenterveyden Häiriöt. Vuosittain 1-2 ihmistä sadasta sairastuu mielen sairauteen. Ihmisen mieltä ei voida mitata yhtä helposti kuin verenpainetta tai.
Kirjan tehtävien vastaukset s. 114 III Vaikuttamisen kanavat 10 Media on tärkeä mielipidevaikuttaja.
Yritys ja markkinointi mediassa ÄIDINKIELI 4. OSP.
Lähdekritiikki SÄRMÄ S Lähde - alkuperäinen ammennuspaikka.
Kertaus 1. Miten ihastuminen eroaa rakastumisesta? 2. Millä eri tavoilla seurustelussa voi pettyä? 3. Milloin on valmis seurustelemaan? 4. Millainen on.
Viestintä ja tiedottaminen Kuinka viestinnästä saadaan vaikuttavaa? Kuinka muut nuoret tavoitetaan tehokkaasti? Miten tiedotteemme lyö läpi mediassa?
Kertaus 1. Miten ihastuminen eroaa rakastumisesta? 2. Millä eri tavoilla seurustelussa voi pettyä? 3. Milloin on valmis seurustelemaan? 4. Millainen on.
SEURANTA- TUTKIMUS TE 3 / SANNA.
Medialukutaito Kuva: Tussitaikurit.
riskienhallinnan työpohjia
Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen omiin arvoihin sitoutumalla
Kansalaiskysely seksuaalisuudesta ja seksistä
Finnan käyttäjäkysely 2014 Katsaus tuloksiin
Kuntalaistutkimus 2017: Kuntalaiset kunnan toiminnan ja päätöksenteon seuraajina ajanjaksolla Niiden vastaajien osuus, jotka seuraavat usein.
SEURANTA- TUTKIMUS TE 3 / SANNA.
Semiotiikka lavastuksessa
Luen, kirjoitan ja kerron
SAK:n luottamushenkilöpaneeli 11/2016
Yritys ja markkinointi mediassa
Klubin arvokeskustelu
Lapset ja media Marianna Halonen
OSAO Myllytulli Taina Kylmänen, Marjo Ahola
Ammatinkuvaus Etunimi Sukunimi.
Kuinka tärkeää tiedon luotettavuus on netissä
HERÄTTELY KETUN YÖJÄLJELLÄ
Kysely yleisille kirjastoille 2013
Käytännön harjoitus 3.2 Viivasuunnistus
Jos sinulla on ruokaa jääkaapissa, vaatteita pukea yllesi, katto pään päällä ja sänky jossa nukkua ... Silloin olet rikkaampi kuin 75% maailman kansasta.
TERVEYSTIETO 8 Aloitus.
Turvallisuuspankki FINVET.fi
Mielipiteet lasten digitaalisesta pelaamisesta
Nuoret ja trendit -tutkimus
Suuri verkkokauppatutkimus 2018
Esityksen transkriptio:

Sanomalehtien Liitto © TNS Kuinka tärkeää tiedon luotettavuus on netissä vuotiaat, N=554, % ”Kuinka tärkeää tiedon luotettavuus on sinulle NETISSÄ? Siirrä merkki mielipidettäsi vastaavaan kohtaan” 1 Ei lainkaan tärkeääErittäin tärkeää % Tiedon luotettavuuden tärkeys netissä: 75 % pitää luotettavuutta tärkeänä tai erittäin tärkeänä 19 % pitää luotettavuutta kohtalaisen tärkeänä 3 % ei pidä luotettavuutta kovin tärkeänä

Sanomalehtien Liitto © TNS Helppous tietää, onko jokin juttu netissä totta vuotiaat, N=554, % ”Kuinka helppoa on tietää, onko jokin juttu netissä totta? Siirrä merkki mielipidettäsi vastaavaan kohtaan” 2 Erittäin vaikeaMelko vaikeaMelko helppoErittäin helppo Helppous/vaikeus tietää onko jokin juttu netissä totta % 9 % ei kiinnitä huomiota onko totta tai ei osaa sanoa 51 %:n mielestä on helppoa tietää onko jokin juttu netissä totta 41 %:n mielestä on vaikeaa tietää onko jokin juttu netissä totta

Sanomalehtien Liitto © TNS Mihin medioihin luottaa vuotiaat, jotka tuntevat median vähintään nimeltä, % ”Mihin medioihin luotat?” 3 Yli puolet pitää luotettavana:Noin yksi kolmesta pitää luotettavana:Noin yksi viidestä pitää luotettavana:Noin yksi kymmenestä pitää luotettavana:Vain muutama sadasta pitää luotettavana: Vastaajina kysymyksessä ovat kunkin median osalta sen vähintään nimeltä tuntevat. *Esim. MV-Lehti, Magneettimedia

Sanomalehtien Liitto © TNS 4 Virheelliseen, valheelliseen tai epäselvään tietoon törmääminen netissä vuotiaat, N=554, % ”Kuinka usein törmäät netissä…?” Virheelliseen tietoonValheelliseen tietoon (tarkoituksella valehdeltu) Epäselvään tietoon (ei tiedä onko totta vai ei) Usein Silloin tällöin Harvoin/ei koskaan Ei osaa sanoa

Sanomalehtien Liitto © TNS 5 Arvio luotettavan tiedon merkityksestä tulevaisuudessa vuotiaat, N=554, % ”Tuleeko luotettavan tiedon merkitys netissä mielestäsi tulevaisuudessa…?” Luotettavan tiedon merkitys tulee tulevaisuudessa… Kasvamaan Ei muutosta Vähenemään Ei osaa sanoa Selvästi useampi uskoo luotettavan tiedon merkityksen kasvavan kuin vähenevän tulevaisuudessa 15-vuotiaista lähes puolet uskoo luotettavan tiedon merkityksen kasvavan.