Adventismi Adventus = tuleminen, Jeesuksen takaisin tuleminen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
RUKOILEMME YHDESSÄ.
Advertisements

RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
JEESUS EI SÄÄSTELE SANOJA… Matt 11: JEESUS EI SÄÄSTELE SANOJA… 1. VOIKO IHMINEN ITSE TEHDÄ PARANNUKSEN JA USKOA? 2. LAKI JA EVANKELIUMI.
KRISTINUSKON ENSIASKELEET
Pyhiinvaellus Lainkuuliaisesta kansalaisesta Jumalan lapseksi
Viides etappi PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI.
Vapaakirkollinen liike
Lestadiolaisuus ”Jeesuksen nimessä ja sovintoveressä”
BAPTISMI.
Kirkkohistoria Kirkon syntyhetkestä tähän päivään
PYHÄ KOLMINAISUUS Stefan Holm: Kirkon jäsenenä – Oppikirja 9. luokalle. Kappale 7. Kuvat:
KRISTUS 9lk/UO2.
Luonto ja Raamattu. Peruskysymyksiä ja syytöksiä Miten ihminen on osa luomakuntaa? Miten uskonkäsityksemme vaikuttaa siihen, miten kohtelemme luontoa?
PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI Kolmastoista etappi
Katolinen kirkko Elina, Hanna ja Tomi. Yleistä katolisesta kirkosta  johtaja paavi, jonka uskotaan olevan Kristuksen sijainen maan päällä  kristillisistä.
Ortodoksinen kirkko Pinja, Roosa ja Verneri. Tampereen ortodoksinen kirkko Tunnetaan myös nimellä Pyhän Nikolaoksen kirkko Rakennettu vuosina
KUOLEMA. MOROO MORROO Kuolema on ratkaisematon arvoitus. Kukaan ei tiedä, mitä sen jälkeen tapahtuu. Eri uskoinnoissa on myös eri käsityksiä kuolemasta.
JAETUT EVÄÄT Jyväskylä. KOHTAAMINEN ! Inhimillinen lämpö – Hengellinen syvyys, Pyhä Nimeltä kutsuttu Tervetuloa.
KRISTILLISTEN PERINTEIDEN MUOTOUTUMINEN Luku 3 – Ydinsisältö.
Katolinen kirkko. Historia ja faktat Katolinen kirkko syntyi vuonna 1054, kun kristityt jakaantuivat katolilaisiin ja idän ortodokseihin. Katolilaisen.
PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI Yhdeksästoista etappi
Taivaan valtakunta on valo maailmalle. Sanomamme ikuinen soikoon kaikkialle; Heikot nostetaan, väsyneitä kannetaan, köyhyys poistetaan, nääntyneitä ruokitaan.
PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI Neljästoista etappi
RAAMATTU JA ETIIKKA Luku 8 – Ydinsisältö. Raamattu ja etiikka Raamattu on –kristillisten kirkkojen pyhä kirja –kulttuurin kirja  vaikuttanut voimakkaasti.
Pelastusarmeija ”NIIN KAUAN KUIN KADUILLA ON YKSIKIN EKSYNYT TYTTÖ, NIIN KAUAN KUIN YKSIKIN SIELU ON PIMEYDESSÄ, VAILLA JUMALAN VALKEUTTA, TAHDON TAISTELLA!”
PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI Kahdeksastoista etappi
Case-esimerkit Tutorleiri 2014 Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta.
KRISTILLISEN OPIN KEHITTYMINEN ENNEN JA JÄLKEEN KONSTANTINOLAISEN KÄÄNTEEN UE2 LAJM.
Oppi, sakramentit, rukoukset, Jumalanpalvelus ja seurakunnan toiminta
Vapaat suunnat - Helluntaiherätys, Vapaakirkko, Metodistikirkko, Pelastusarmeija, Adventtikirkko ja Baptistikirkko - eivät halua olla sidoksissa valtioon,
Luterilaisen jumalanpalveluksen tunnuspiirteitä
Reformaatio ja pyhäkoulu
12. Reformoidut kirkot Ydinsisältö.
10. Kristinusko – ristin tie
Mitä Raamattu opettaa oikeasta ja väärästä
Helluntailaisuus Historia
YHDESSÄ KOHTI ELÄMÄÄ: Lähetys ja evankeliointi muuttuvassa maailmassa
PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI Neljästoista etappi
LÄNNEN KIRKKO USKONNOLLISENA VAIKUTTAJANA
Jesuiitat Jesuiitat eli jesuiittaveljestö on katolisen kirkon sääntökunta ja sotilaallinen osasto. Se sai alkunsa 1500-luvulla Pariisissa opiskelleiden.
Tervetuloa.
Ortodoksinen kirkko .
Luterilainen kirkkovuosi
Islamin synty ja Koraani
Luku 23 – Paavali ja hänen kirjeensä
USKONNOLLISUUS YHDYSVALLOISSA
KRISTINUSKO kpl 8.
Reformoitu opetus.
Kristinuskon harjoittaminen ja elämäntavat
vanhan testamentin etiikasta kristinuskon etiikkaan
Kristinusko – armo ja sovitus
Neekeriorjuus Tehnyt: Miro Ja Nelli.
Kappale 10 Raamattu Sara ja Ville.
Katolinen kirkko.
Vapaat suunnat (HELLUNTAIHERÄTYS, VAPAAKIRKKO, METODISTIKIRKKO, PELASTUSARMEI-JA, ADVENTTIKIRKKO JA BAPTISTIKIRKKO) - eivät halua olla sidoksissa valtioon.
Kristinuskon harjoittaminen ja elämäntavat
KRISTINUSKO LEVIÄÄ ROOMASSA
Luterilaisuus Luterilaisuus on protestanttinen kristinusko
Joulu saapuu jokaiselle
Reformoitu kirkko eli kalvinismi
Kristinuskon oppi usko yhteen, kolmiyhteiseen Jumalaan : Isä (kaikkivaltias Luoja) – Poika (Jeesus Kristus, pelastaja) – Pyhä Henki (Pyhittäjä) pelastushistoria:
Luterilaisuus Luterilaisuus on protestanttinen kristinusko
Kirkkoherra Pekka Tuovinen Rautalammin seurakunta
RAAMATUN PUNAINEN LANKA
Juutalaisuus: Faktat, oppi ja pyhät kirjat
1 Uskomukset On vaikea tietää varmasti
Ortodoksisuuden luonne ja merkitys Venäjällä
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon toiminnan suunta vuoteen 2020
16. Kristillisperäiset uskonnot
:,: Kaikki, joita Henki johtaa, saavat nimen: lapsi Jumalan. :,:
Esityksen transkriptio:

Adventismi Adventus = tuleminen, Jeesuksen takaisin tuleminen

Syntyi Amerikassa 1800 –luvun alussa Saarnaaja/maanviljelijä William Millerin mukaan Jeesus tulisi takaisin vuonna 1843 tai > Miller sai kannattajia metodistien ja baptistien joukosta Adventismi korostaa uskoa pian lähestyvään ja kirjaimelliseen Kristuksen toiseen tulemiseen Merkittävin adventismin haara on Seitsemännen päivän adventistit Muita haaroja olivat Jehovan todistajat ja Maailmanlaajuinen Jumalan kirkko

Seitsemännen päivän adventistit uskoivat, että Millerin antama ajankohta Jeesuksen toiselle tulemiselle oli oikea (eli vuosina 1843 tai 1844) Seitsemännen päivän adventistit organisoituivat omaksi kirkkokunnakseen James ja Ellen Whiten johdolla Ellen White sai useita profetioita, joita pidetään nykyäänkin suuressa arvossa adventistien keskuudessa White kirjoitti myös lukuisia kirjoja ja lyhyempiä tekstejä adventismista Vuonna 2002 adventisteilla oli noin 12 miljoonaa kannattajaa maailmassa

Suomeen adventismi saapui Ruotsista Ensimmäinen ruotsinkielinen adventtikirkko (ja seurakunta) perustettiin Helsinkiin vuonna 1894 Piirikunta jakautui kahtia: suomen- ja ruotsinkielisiin adventisteihin

Adventtikirkko perustaa oppinsa Raamattuun Ei virallista uskontunnustusta Adventistit hyväksyvät protestanttisen opin kolmiyhteisestä Jumalasta, Jeesuksen jumaluudesta ja pelastumisesta yksin armosta Adventismi painottaa erityisesti lopunaikojen ja Jeesuksen toisen tulemisen odotusta Kirkko on myös antanut Ellen Whitelle profetaallisen aseman Adventtikirkolle kymmenen käskyn merkitys on tärkeä: kaiken kattava moraalinen ja hengellinen laki - Kymmenen käskyä ilmoittaa ihmisille Jumalan tahdon, on Jumalan liiton perusta ja osoittaa mikä on syntiä - Kymmenen käskyä antaa todellisen vapauden ja ehkäisee pahuuden Sapatti on vertauskuva kristittyjen lunastuksesta Kristuksessa, tunnus uskollisuudesta ja esimakua ikuisesta tulevaisuudesta Jumalan valtakunnassa sekä Jumalan merkki ikuisesta liitosta Jumalan ja Hänen kansansa välillä.

Seurakunta on niiden uskovien yhteisö, jotka tunnustavat Jeesuksen Kristuksen Herraksi ja Vapahtajaksi Seurakunnan jäseneksi pääsee, kun tunnustaa uskonsa ja ns. syntyy uudelleen eli alkaa elämään Jumalan tahdon mukaisesti Adventistien seurakunta korostaa myös kaikkien uskovien pappeutta Adventistien uskossa on tärkeänä osana lopunaikojen odotus 1) tutkiva tuomio 2) Kristuksen paluu 3) uusi taivas, uusi maa

Tärkeää elää Jumalan lapsen elämäntyylin mukaisesti - elämäntavat vaatimattomat ja terveelliset Kirkon mukaan vaatimaton elämä tärkeää, koska ihmisen tulee tehdä kaikkea sellaista, mikä johtaa heidät ajattelemaan Kristusta ja saa heidät kuuliaiseksi Hänelle -> Kristus ajattelee heidän parastaan, terveyttään ja onneaan Omasta fyysisestä kunnosta on pidettävä huolta, koska ruumis on Pyhän Hengen temppeli -> Uskovan täytyy pitää huolta siitä, että hän nukkuu, syö terveellisesti ja liikkuu tarpeeksi Kirkko rohkaisee adventisteja kasvissyöntiin ja pidättäytymään Mooseksen laissa saastaiseksi määritellyistä eläimistä Uskovien toivotaan myös pidättäytyvän alkoholista, tupakasta, kahvista ja teestä Uskovien tulisi pukeutua yksinkertaisesti, säädyllisesti, käytännöllisesti ja viehättävästi Jumalan lapsen tulee myös hillitä rahankäyttöään ja maksaa kymmenykset kaikista tuloista

Adventtikirkossa käytössä kaksi sakramenttia - kaste - ehtoollinen

Ilm. 14:6-12 ”Minä näin taas uuden enkelin, joka lensi korkealla taivaan laella. Hänen tehtävänään oli julistaa ikuinen evankeliumi maan asukkaille, kaikille kansoille, heimoille, kielille ja maille. Hän kuulutti kovalla äänellä: ’pelätkää Jumalaa ja antakaa Hänelle kunnia – hänen tuomionsa on tullut! Kumartakaa häntä, joka on luonut taivaan, maan ja meren ja vesien lähteet.’ Hänen jäljessään tuli toinen enkeli, joka kuulutti: ’kukistunut, kukistunut on suuri Babylon, tuo portto, joka on iljetyksillään vietellyt kaikki kansat juomaan vihan viiniä.’ Näiden kahden jäljessä tuli vielä kolmas enkeli, joka kuulutti kovalla äänellä: ’Se, joka kumartaa petoa ja sen kuvaa ja ottaa otsaansa tai käteensä sen merkin, joutuu yhtä lailla juomaan Jumalan vihan viiniä, joka laimentamattomana on kaadettu Jumalan vihan maljaan. Häntä kidutetaan tulessa ja rikin katkussa pyhien enkelien ja Karitsan edessä. Tulesta, joka ihmisiä kiduttaa, nousee savu aina ja ikuisesti. Heillä ei ole päivän, ei yön lepoa – ei niillä, jotka kumartavat petoa ja sen kuvaa, eikä kenelläkään joka ottaa pedon nimen merkikseen. Tässä kysytään pyhiltä kestävyyttä, niiltä jotka noudattavat Jumalan käskyjä ja uskovat Jeesukseen.’”