Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Helluntailaisuus Historia

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Helluntailaisuus Historia"— Esityksen transkriptio:

1 Helluntailaisuus Historia
- Sai alkunsa 1900-luvun alussa Yhdysvalloissa. - Tuli Suomeen 1910-luvulla norjalaisen metodisti papin kautta. - Pappi tuli Suomeen narvalaisten, erään lestadiolaisuuden suunnan kannattajien kutsumana.

2 Tunnuspiirteitä - Helluntaiherätys korostaa opeissaan Pyhää Henkeä ja Pyhän Hengen armolahjoja (kielillä puhuminen, profetoiminen ja sairaiden parantaminen). - Liittyminen helluntaiseurakunnan jäseneksi tapahtuu henkilökohtaisen uskoontulon jälkeen ottamalla vapaaehtoinen kaste, uskovien kaste.

3 Helluntaiherätys Suomessa
- Suomessa on noin jäsentä. - Suomessa on noin 250 helluntaiseurakuntaa. - Suomenkielisiä helluntaiseurakuntia löytyy myös ulkomailta, kuten Yhdysvalloista, Australiasta, Espanjasta, Kanadasta ja Ruotsista. - Helluntaiherätyksellä on Juhannuskonferenssi-nimiset kesäjuhlat Keuruulla Suomen raamattukoulun ja kristillisen kansanopiston, Ison Kirjan-alueella.

4 Juhannuskonferenssi - Jokavuotisessa Juhannuskonferenssissa käy vuosittain kävijää. - Se on vuoden suurimpia ja vanhimpia kristillisiä tapahtumia Suomessa, sitä on järjestetty vuodesta 1945 lähtien. - Tapahtumaa on vietetty vuodesta 1993 asti Keuruulla, Ison Kirjan alueella. - Juhannuskonferenssi tunnetaan varsinkin nuorten keskuudessa konffana. - Siellä esiintyy vuosittain lukuisia gospelin huippuartisteja.

5 Toiminta - Jumalanpalvelus - Nuortenillat - Rukousillat - Perhekerhot
- Pienryhmätoiminnat - Kaksi sakramenttia: kaste ja ehtoollinen. Helluntailaiset käyttävät kasteena uskovien uposeneksituskastetta, kasteella ei ole ikärajaa. Kasteelle tulevan henkilön täytyy tunnustaa uskonsa Jeesukseen, jotta voi päästä kasteelle ja seurakunnan täysvaltaiseksi jäseneksi. Ehtoollisella käyvän täytyy olla uudestisyntynyt ja upotuskasteella kastettu. Myöskään ehtoollista ei pidetä vanhojen kirkkojen tapaan armon välineenä, vaan pikemminkin kuuliaisuuden osoituksena Jumalaa kohtaan sekä vertauskuvallisena pyhänä toimituksena.


Lataa ppt "Helluntailaisuus Historia"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google