Toimi koulullasi vaikka näin Kerro muille hallituksen/valtuuston jäsenille kaupunkikokouksen valmisteluista eli käy saamasi materiaali läpi Yhteistyössä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
PUHEEN VUORO Vanhempainilta
Advertisements

OPS-TYÖSKENTELYÄ LUOKISSA pe klo
VAIKUTTAJAPÄIVÄT. VAIKUTTAJAPÄIVÄT 2014 • Vaikuttaja-päivät on vuosittain järjestettävä vantaalainen foorumi, jossa koulut, päiväkodit, muut.
Yhteistyö elinkeinoelämän kanssa: Opettajien kehittämiä malleja Anne Laajaniemi Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta.
Lähipäivä T Business process development methods 1.
Kohti osallistuvaa toimintakulttuuria Oppilaskunnan, opettajakunnan ja vanhempainyhdistyksen yhteistyö Aleksanterin koulussa.
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Tuplatiimi -työmenetelmä
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella
Johtokunnat Hallinto- ja johtosäännön 8 §:n mukaan koulutuslautakunnan erityiseen ratkaisuvaltaan kuuluu nimetä johtokuntien jäsenet vanhempainkokousten.
AKTIIVINEN KOULUPÄIVÄ IDEAIMURI. Ideaimuri –työskentelyn teema: HYVÄ KOULUPÄIVÄ LUOSTARIVUOREN KOULUSSA JA MITEN VOIMME SITÄ EDISTÄÄ?
Pedagogisen toimikunnan kymmenennen kokouksen muistio
Visuaalisen ammattilaisen esitys Verkkokurssi Tiedosto 1 Kurssin rakenne.
ESIOPPILAASTA KOULULAISEKSI
+ VÄLIAIKATYÖSKENTELY 4. ja 5. päivän välillä OPPIVA OPS -VALMENNUS.
TUPAKOINTI KOULUAIKANA
(2b) VÄLIAIKATYÖSKENTELY jakson välillä OSALLISUUS OPPIVA OPS.
LUOKAN PELISÄÄNNÖT Millainen on luokka, jossa on hyvä opiskella ja missä on hyvä luokkahenki ? Jokainen kirjoittaa paperille aiheesta 4-6 asiaa. Jaetaan.
Pornaisten OPS-veso mika waltarin koululla
OPPILASHUOLLON ja OPPIMISEN KOULUNKÄYNNIN TUEN MUKAISET MUKAISET RYHMÄT PIHKAINMÄEN KOULUSSA LV Yhteisöllinen oppilashuoltoryhmä Yksilökohtainen.
Kiusaamiskysely 2014 Syksy.
Pedagogisen toimikunnan 11. kokouksen muistio
Ops seminaari Askola.
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa tehtävän idea: luokanopettaja Minna Glogan toteutus: koordinaattori Virpi Hirvensalo.
Turvallinen Pirkanmaa Tulikettu-turvallisuuskoulutus Veijo Kaján.
Ensimmäinen KAIKKI IHAN KAIKKI vanhempainilta. Kaikki ihan kaikki toiminta.
OLETKO KIINNOSTUNUT VAIKUTTAMISESTA? HALUATKO EDISTÄÄ OPPILAIDEN ASIOITA KOULUSSA? TAHDOTKO TEHDÄ YHTEISTYÖTÄ ERI TAHOJEN KANSSA? NYT SIIHEN ON MAHDOLLISUUS:
N UORISOLAIN 8 §: N EDELLYTTÄMÄ NUORTEN OSALLISTUMINEN JA KUULEMINEN KUNNISSA Peruspalvelujen arviointi
Opetussuunnitelma uudistuu Syksy 2016 Perusopetuksen opetussuunnitelma (ops) uudistetaan noin 10 vuoden välein. Taustalla valtioneuvoston asetus, jossa.
Oppilaiden ja huoltajien osallisuus hyvinvoivassa koulussa Marja Kannisto Yhteisöpedagogi YAMK, AmO.
NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa.
TERVETULOA! OSALLISTAVAA OPPILASTOIMINTAA. NUKSUN YDIN Nuoret tekevät –aikuiset tukevat Anna nuorten tehdä itse Innosta, tue, kannusta Nuorten kyvyt esiin!
Tietostrategiaa monimuotoisesti
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa tehtävän idea: luokanopettaja Minna Glogan toteutus: koordinaattori Virpi Hirvensalo.
Alakoulujen oppilaskuntien ja Turun Lasten Parlamentin yhteistyö.
Yrittäjyyskasvatusprojekti Veera Sonninen ja Kaisa Kosola Kevät 2015 Yhteyshenkilö: Ilkka Kinnunen, Pohjanlammen koulu.
Nivelvaihe yläkoulusta jatko-opintoihin Tuija Harakka, Milla-Miia Luosujärvi, Marja Asikainen ja Kirsti Linnoinen; päivitys Janne.
OPS 2016 Pedagoginen kahvila Porin kaupungin perusopetuksen tuntijako Sivistyslautakunta
Pilotointien esittely elokuu Taustaa  Mitä on tapahtunut ennen?  Esipilotoinneista pilotointeihin ja arviointiin. elokuu iTEC - Designing.
Tervetuloa, oppilaat! Opettajan nimi – X. luokka.
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella
Uuden opetussuunnitelman mukainen arviointi Mukkulan koulussa
Tutoropettajien koulutus ja toiminta
Lapsen osallisuus sosiaalityössä
Ryhdistä yhdistystä treffille: Mitä yhdistystoiminta on?
4. MONO-päivä Klo
TET =Työelämään tutustuminen
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa
Eveliina Karjalainen.
Yhteistyö elinkeinoelämän kanssa: Opettajien kehittämiä malleja
Tasa-arvosuunnitelma
VII Buddhalaisuus Prinssistä Buddhaksi.
Yhteistoiminnallinen kokous
Toimivan oppilaskunnan hallituksen valinta – kuinka temppu tehdään?
ET ja filosofia – ainedidaktiikan perusteet: opetuksen suunnittelun harjoitustehtävä Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Lapsen osallisuus sosiaalityössä
NY Vuosi yrittäjänä Yrittäjyyttä ja työelämäoppeja käytännössä 4. ja 5
Vaalit
NUORISOVAALIT
Tervetuloa.
OPPILASKUNTA, HALLITUS, LUOTTAMUSOPPILAS-VAALIT
Tämän hetkinen tilanne
OSTA – ET ja filosofia: opetuksen suunnittelun harjoitustehtävä
Koeviikko Koeviikolla noudatetaan erillistä lukujärjestystä
TET =Työelämään tutustuminen
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella
Laaja-alainen arviointi
Lukuvuosi [Lisää vuosi] Koulun nimi Opettajan nimi Luokka-aste
Varttivaltuuston vuosikello
OPPILASKUNTA, HALLITUS, LUOTTAMUSOPPILAS-VAALIT
Esityksen transkriptio:

Toimi koulullasi vaikka näin Kerro muille hallituksen/valtuuston jäsenille kaupunkikokouksen valmisteluista eli käy saamasi materiaali läpi Yhteistyössä oppilaskunnan ohjaavan opettajan ja rehtorin kanssa sopikaa aikataulu, milloin luokkatyöskentely suoritetaan

Kaupunkikokouksen valmistelu kouluilla Arvoisa kouluväki Olette jo varmasti huomanneet, että alueellanne toimii osallistujaryhmä. Ryhmiä on Oulun kaupungissa yhteensä 11 ja yleensä ryhmään kuluu oppilaista alueen ala- ja yläkouluista ja lukiosta. 17 helmikuuta 2009 järjestetään kaikkien osallisuusryhmien ensimmäinen yhteinen juhlava kaupunkikokous kaupunginteatterilla. Siellä kaikki Oulun osallistuvat nuoret kohtaavat yhdessä ja tekevät myös päättäjille esityksiä, joista ainakin osa on tarkoitus toteuttaa myös käytännössä. Jatkossa yhteisiä kaupunkikokouksia tullaan järjestämään kerran vuodessa. Oululaisen nuorten osallisuusmallin lähtökohtana on, että alueen jokainen nuori voi halutessaan vaikuttaa niihin asioihin, mitkä lopullisessa kaupunkikokouksessa nousevat esiin. Tähän tavoitteeseen päästään vain niin, että kaupunkikokouksen valmistelut viedään kaikkiin Oulun kouluihin ja kouluilla joka ainoaan luokkaan. Ja vielä luokassakin olisi ideaali, että työskentely sujuisi mahdollisimman paljon lasten ja nuorten ehdoilla ja toimesta esim, niin että päävastuu luokkatilanteen työskentelystä olisi luokan oppilailla. Varsinkin luottamusoppilaiden, tukioppilaiden ja oppilaskunnanhallituksen hyödyntäminen työskentelyssä voisi olla askel uudenlaiseen koulukulttuuriin ja tuoda lisäarvoa koko yhteisölle. Ehdottomasti opettajan pitää olla pedagogian ammattilaisena tukemassa oppilaiden työskentelyä ja sitä enemmän mitä nuorempia oppilaita, mutta tarkoitus tietenkin on että ideat ja ehdotukset ovat oppilaiden, ei aikuisten. Seuraavalla tasolla luokkien esitykset viedään oppilaskuntien hallituksiin ja edelleen alueellisiin osallisuusryhmiin. Osallistujaryhmät päättävät lopullisesti muutaman alueelta nousevan esityksen, jotka ryhmien valitut kaupunkikokousedustajat vievät edelleen kaupunkikokoukseen. Kaikilla koululuilla on tarkoitus seurata ensimmäisen kaupunkikokouksen sujumista videokuvan välityksellä. Luokkatyöskentely vie aikaa yhden oppitunnin (n. 45 min) ja luokkien tuotokset toimitetaan koulujen oppilaskuntien hallituksen käsittelyyn. Luokkien tuotokset pitäisi olla oppilaskuntien hallituksissa marraskuun loppuun mennessä. Oppilaskunnanhallitus valitsee viisi tärkeintä tuotosta ja toimittaa ne alueelliseen osallisuusryhmään.. Tunnin työskentely on luonnollisesti pois opetuksesta ja ehkä joitakin tärkeitä asioita voi jäädä opettamatta. Mutta voisiko olla että tälläkin tavalla nuoret voivat oppia jotain todella tärkeää? Kun nuoret näin oppivat pienestä pitäen olemaan aktiivisia, osallistuvia oululaisia, toimimaan ja vaikuttamaan yhdessä, eikö se olisi meidän kaikkien oululaisten yhteinen etu? Aikataulut marraskuu 2008 työskentely kouluilla, luokkien tuotokset oppilaskunnan hallituksille joulukuu 2008 oppilaskunnan hallitukset valitsevat koulun ehdotukset alueryhmille tammikuu 2009 alueelliset osallisuusryhmät valitsevat ehdotukset kaupunkikokoukseen helmikuu ensimmäinen osallisuusryhmien kaupunkikokous Oulun kaupungin teatterilla

Ohjeet luokka/opetusryhmätyöskentelyyn Huom. omat ratkaisut ja luovuus ehdottomasti sallittuja, tätä ei tarvitse orjallisesti noudattaa. Luottamusoppilas tai opettaja kertoo luokalle mistä on kysymys. 1. Jokainen luokan saa oppilas saa paperin ja hänellä on viisi minuuttia aikaa miettiä muutama sellainen asia, johon hän haluaisi muutoksen. Halutun muutoksen kohteena olevat asiaT, paikat, tilanteet, ongelmat voivat olla omalla koululla omassa lähiympäristössä Suomessa Eu-alueella/ koko maapallolla 2. Seuraavaksi muodostetaan parit. Pareilla on viisi minuuttia aikaa neuvotella ja laatia uusi esim neljän kohdan esitys, joka on kompromissi molempien ehdotuksista. 3. Seuraavaksi yhdistetään kahden ryhmiä 4 ryhmiin, aikaa 5 minuuttia ja sama menettely 4. Viimeisen kerran yhdistetään luokka noin 8 hengen ryhmiin, sama 5. Lopuksi jokainen 8 ryhmä esittelee kohteensa ja luokka äänestää 4 tärkeintä. 6. Luokka laatii alustavan kustannusarvion, eli kuinka paljon kunkin kohdan kuntoon saattaminen tulisi maksamaan ja luokanvalvoja/luottamusoppilaat toimittavat luokan esitykset oppilaskunnan hallitukselle. Oppilaiden käsitykset rahasta voivat vaihdella eikä kustannusarvion tarvitse vielä luokkatasolla olla täysin realistinen, arviot tarkentuvat kun mennään seuraaville käsittelytasoille.