Nutitilastot.fi Nuorten tieto- ja neuvontatyön tilastointiin tarkoitettu sovellus.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Jyväskylän kaupungin viestintä Vammaispalveluiden asiakasraati Emmi Hyvönen viestintäpäällikkö, perusturvapalvelut.
Advertisements

Moodle verkko- oppimisympäristö Lyhyt johdatus kuvien avulla Lähde: Tem Valtosen PP-esitys Vetu 7 -koulutuksessa.
Nuoriostyön avustukset Ilmajoki&Kokkola. Julkishallinnon avustukset avustustahoittain •Lääninhallitusten kautta •Suoraan Opetusministeriöstä •CIMO.
| Maailma haltuun Maailmalle.net – verkkopalvelun esittely.
Sosiaalisen median hyödyntäminen nuorten parissa tehtävässä työssä
Joukkoistamisen ja vertaistuotannon edistäminen yhdistysten kansalaistoiminnassa Käytännön kehittäjän näkökulma.
Liikuntapalveluiden tavoitetila Yksikön toimenpiteetMittaritAikatauluVastuu- henkilö 1. KKI Saada vähän liikuntaa harrastavat aktivoitua liikunnan pariin.
Sosiaali- ja terveysjärjestöt kumppanina yhteispalveluissa Anu Kari Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspolitiikan kehittämispäivät
VALIKKO-ryhmä/Liisa Reinman VALIKKO-ryhmä/Liisa Reinman Asiakas ottaa yhteyttä avunväli- tykseen Taustatie- tojen selvittä- minen Vapaa-
Opin Ovi -hankkeet OSUVUUTTA JA KYSYNTÄLÄHTÖISYYTTÄ AIKUISOPISKELUUN TIETO-, NEUVONTA- JA OHJAUSPALVELUJEN VALTAKUNNALLISELLA KEHITTÄMISOHJELMALLA
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Kuraattorin näkökulmia Simo Säippä
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
PAAVO –kehittämistyö ja Verkostokehittäjät-hanke osana pitkäaikaisasunnottomuuden vähentämisohjelmaa Sari Timonen, projektipäällikkö p. (09)
Sosiaalityön käytännön, koulutuksen ja tutkimuksen strategista kumppanuutta Itä-Suomen yliopistossa Katri Savolainen Projektipäällikkö Itä-Suomen yliopisto.
NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa.
HEIDI, PÄIVI JA ANU Vammaisasioiden oppimis- verkoston koordinaattorit Mikä Innokylä on? Juha Koivisto.
Celian palveluiden käyttöönotto kirjastoissa Kuopio projektipäällikkö Elina Kilpiö, Celia.
Yhdistyshuoltamo VISIO Pohjois-Karjalan yhdistyshuoltamo 2017 tukee, auttaa ja kehittää yhteistyössä maakunnan yhdistystoimintaa. Yhdistyshuoltamo kokoaa.
Nuorten näköistä toimintaa Espoossa KOPPI Kohti kuntouttavampia työelämäpalveluita –hanke Projektisuunnittelija Hilla-Maaria Sipilä Tampere.
Koordinaatti – Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus -Valtakunnallinen nuorisotyön palvelu- ja kehittämiskeskus. Toiminta käynnistyi Koordinaatin.
Sosiaalisen median hyödyntäminen ja kehittäminen nuorille suunnatuissa sosiaalipalveluissa Case: nuorten Facebook-palveluohjaus Oulussa Saila Lähteenmäki,
Tuuleta Osaamistasi Euroopassa  Työ- tai opiskelupaikan hakeminen ja osaamisen osoittaminen ulkomailla  Näin kokoat Europassin: mistä.
NUORISO ON YHTEISKUNNAN TÄRKEIN VOIMAVARA - Rotary Youth Leadership Awards Suomen Rotary © 2012.
Yhdistyshuoltamo Tarvitseeko yhdistyksenne vuosihuoltoa? Nakuttaako vapaaehtoistyön moottori? Onko uuden startin aika? Mietitkö jo romuttamolle vientiä?
Monipuolista tietoa nuoren elämään liittyvistä asioista yhdestä paikasta asuminen, opiskelu, työ, terveys, miten maailmalle, vapaa-aika ja niin edelleen.
ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Seinäjoki
Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus
Muutamia tärkeitä asioita
TEAviisarin käyttökoulutus klo
Lämpimästi tervetuloa!
Ohjeistus kouluttajille
Etsivä nuorisotyö Ohjaamoissa – seminaari Mikkeli 9. 2
Ohjaamot ja etsivä nuorisotyö
Vipunen – korkeakoulujen extranet
TE3 - TUTKIMUS 1-3 hlö:n ryhmissä JOKIN TERVEYSTOTTUMUS
Aloitekanava.fi Nuorten verkkodemokratiapalvelu
Nuorten tieto- ja neuvontatyö – Vaikutuksia ja hyötyjä
Elinikäinen ohjaus Suomessa
Yhteenvetoa Selvitys asiakas- ja potilastietojen toissijaisen käytön kokonaisarkkitehtuurin nykytilasta
Aineistonhallintasuunnitelmatyökalu dmpTuuli
ELGPN:n toiminnan tulosten ja työkalujen levittäminen ja hyödyntäminen Suomen elinikäisen ohjauksen kehittämisessä Raimo Vuorinen & Jaana Kettunen Jyväskylän.
VI Ohjaamo-päivä Verkko-Ohjaus
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
Tervetuloa Innokylään
Hyvinvointikoulun toimintamalli
Suomen Ekonomien jäsenlähettilyys
Tietosuoja-asetuksen vaikutus ammattilaisten työhön verkossa
Logbook Yhteisöllisen nuorisotyön päällikko Kimmo Hölkki.
Saana Rantsi
Lääkehoidon päivä 2018 Teemana järkevä lääkehoito Vuonna 2018 Lääkehoidon päivä toteutetaan osana Rationaalisen lääkehoidon toimeenpano-ohjelman laajaa.
Koordinaatti – Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus
Uusi asukasvaikuttamisen toimintamalli Vantaalla
Hyvinvointikertomustyö kunnissa ja alueilla
Nuorten tieto- ja neuvontapalvelut kansallinen koordinointi 2006
Nokian kaupungin liikuntapalvelut
Kokemusasiantuntijakoulutuskyselyn tuloksia
Arvioinnista arkipäivää
Saatteeksi PP-pohjan käyttäjälle
Oulun seudun koulutuskuntayhtymä Osekk Oulun seudun ammattiopisto OSAO
Kehittämisen toimijat – systeeminen taso
Keskustelukooste hyvien kehittämistyön edellytysten luomisesta
ERO LAPSIPERHEESSÄ –KOULUTUS tiistaina klo 9-15
Nuorisotyön laadun ja menetelmien kehittäminen Osaamiskeskus Kanuunan TOIMINTAPERIAATTEET Kanuuna-seminaari Jyväskylä
Yhdistyksen liikuntatoiminnan arviointi ja kehittäminen
Celian palvelut kirjastosta
= = 62 9 ∙ 7 - 1= 62 8 ∙ = 62 (3 + 5) ∙ 6 = : 2 ∙ (15 – 7) = ∙ = 48 7 ∙ : 3 = 48 ( ) : 3 +
Osatyökykyisille tie työelämään
Oulun seudun koulutuskuntayhtymä Osekk Oulun seudun ammattiopisto OSAO
Esityksen transkriptio:

Nutitilastot.fi Nuorten tieto- ja neuvontatyön tilastointiin tarkoitettu sovellus

Koordinaatti – Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus -Koordinaatin toiminta ja palvelut edistävät ja tukevat kuntien, järjestöjen, säätiöiden ja alueellisten yhteenliittymien toimijoita löytämään sopivimmat ratkaisut nuorille suunnattujen tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluiden järjestämiseksi ja tuottamiseksi. -Koordinaatti tarjoaa muun muassa asiantuntija-, koulutus- ja tukipalveluita. -Luo edellytyksiä nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden valtakunnalliselle palveluverkoston yhteisölliselle työmuodon, palveluiden, menetelmien ja välineiden kehittämiselle. -Työn valtakunnallinen tavoite: Kaikilla Suomessa asuvilla nuorilla on käytettävissään laadukkaat nuorten tieto- ja neuvontapalvelu. -Tehtävä aloitettu 2006, opetus- ja kulttuuriministeriön toimeksiannosta, osana valtakunnallista nuorisotyön palvelu- ja kehittämiskeskusrakennetta. -Toimii hallinnollisesti osana Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluita. -Lisätietoja työmuodosta ja Koordinaatin toiminnasta:

Miksi tilastoida? -Seuranta: -Asiakasmäärät, kysytyimmät aihealueet, asiointitavat, ikäryhmät jne -Nuorten tiedontarpeiden seuranta -Apuna toiminnan vuosikelloa suunniteltaessa -Yhtenevät tilastot -Kehittämistyö: -Apuna mietittäessä mitä menetelmiä palvelussa käytetään tai kuinka palvelua tulisi kehittää -Viestintä: -Tietoa palvelusta ulospäin mm. johdolle, luottamushenkilöille, rahoittajille sekä muille tahoille. Nutitilastot.fi (1/4)

Nutitilastot.fi (2/4) Tilastot kansallisesti - Luotettavasti asiointitiedot samalla tavalla kirjattuna eri toimijoilta - Mahdollistaa alueellisten erojen / yhtäläisyyksien seuraamisen - Kansallisesti esitettävissä faktaa nuorille suunnatuista tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluiden asiointimääristä (merkitys, vaikutukset, toiminnan laajuus, hyöty, saavutettavuus) -Valtakunnalliset tilastot raportoidaan vuosittain  Opetus- ja kulttuuriministeriö  European Youth Information and Counselling Agency (ERYICA)  Nuorisotakuu-työryhmä (pyydettäessä)  Tutkimushankkeet (pyydettäessä)

-Kokoaa tilastot paikkakunnittain, alueellisesti ja valtakunnallisesti -Maksuttomasti palveluiden käytettävissä -Jatkokehitys palautteiden ja käyttökokemusten perusteella -Kehitetty yhteistyössä kentän toimijoiden kanssa -Teknisestä ylläpidosta vastaa Probot Oy -Tukipalvelut käyttäjille Koordinaatista Tilastointi tapahtuu: -Yksilötasolla: Ikäryhmä, sukupuoli, yhteydenottotapa, asiointiin käytetty aika, kysytty aihealue, asioinnin aihe, kysymysten määrä -Ryhmätasolla: Ryhmän tyyppi, sukupuolijakauma, asioinnin kesto, mahdollinen aihealue, asioinnin tarkoitus -Verkkopalvelun kävijät (web): Yksittäiset kävijät, sivujen katselukerrat ja käynnit sivuilla kuukausi tasolla Nutitilastot.fi 3/4

Tärkeää muistaa Lue ohjeet ennen kuin alat kirjaamaan asiointitietoja sovelluksessa Hyvä osallistua käyttökoulutukseen (voi myös esittää toiveen koulutuksesta) Kiinnitä huomioita ohjeissa millä verkkoselaimilla sovellus toimii parhaiten. Vie hiiri valikon päälle, jos jokin kirjaus pohdituttaa. Käytä valmiita aihealueita (esim. Kesätyö = Työ ja yrittäjyys, ei Muu aihe: kesätyö). Pidä tilastot ajantasalla (vältä paperilapuilta siirtelyä). Sopikaa käytännöt tilastoimisesta omassa yksikössänne kaikkien kanssa. Tilaa Nutitilastot.fi-uutiskirje ( ). Suunnitelluista palvelukatkoista ilmoitetaan ennakkoon. Jos palvelussa ilmoittamaton katkos, ota yhteyttä Koordinaattiin! Jos tulee kysyttävää tai on palautetta, ota yhteyttä Koordinaattiin tai laita viesti Palaute-lomakkeen kautta.  Päivityksiä, muutoksia ja korjauksia tulee ajoittain, koska aina huomaamme muutos- ja kehittämistarpeita!