Kieliopinnot KyAMKissa Svenska? Ja, tack! English? Yes, please!

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TERVETULOA TAMPEREEN LYSEON LUKION EUROOPPA-LINJALLE!
Advertisements

Kielitaidon kartuttaminen kuuluu kaikkeen opiskeluun
Kielitestaus ammatillisen koulutuksen opiskelijavalinnassa
Vastuuopettajapäivät Lappeenranta Olli Ervaala Osaamisperustaisista opetussuunnitelmista.
AMMATTIKORKEAKOULUJEN KIELTEN JA VIESTINNÄN VASTUUOPETTAJIEN TAPAAMINEN ANNELI AIROLA ESR AHOT-KATSAUS.
Kielipääoma 1 Kielitaitoa tarvitaan kaikkialla Kielipääoma.
LUKION 2. VUOSITASO TIISTAI 4.3. RO-TUOKIO/AUDITORIO
Oulun aikuislukio 2014.
KORKEAKOULUJEN KIELTEN OSAAMISKUVAUSHANKE
FIPSU Eettisyyttä ja edunvalvontaa -seminaari FM, VTK Johanna Komppa suomen kielen ja viestinnän lehtori Metropolia AMK, Terveys- ja hoitoala.
LIIKE-RESTO-OPS-linjaukset Kaija Sääski.
AHOT– aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Suomalaisen koulujärjestelmän kieliopinnot
Tampereen aikuislukion etälukio Jaana Leppä vt. rehtori Tampereen aikuislukio Tampereen aikuislukio.
HAAGA-HELIA Venäjän kielen opetus
TIETOA VAPAAEHTOISEN A2-KIELEN (SAKSA, RANSKA) VALINTAAN LIITTYEN
Abiturientin aikatauluja lukio-opinnot Ylioppilaskirjoitukset Jatko-opintoihin hakeminen.
Kieliopintojen tavoitteet Perusopintoihin kuuluvien pakollisten kieliopintojen tavoitteet on määritetty ammattikorkeakouluopinnoista annetussa asetuksessa.
Yhteiset opinnot  * Toteutus 1. vuoden keväällä * Laajuus 3 op * Valtakunnallisesti yhteneväiset sisällöt - Svenska för turism- och kosthållsbranschen.
Mitä tutor tekee?  opastaa uusia ykkösiä (esim. koulun käytänteet, lukkareiden teko yms.)  auttaa ykkösten tutustumisessa  esittelee koulua yseille.
Haaga-Helia Русский язык Johdon assistenttityön ja kielten koulutusohjelma.
1 Opinto-ohjaus Kurssi 1 Kotkan Aikuislukio. Kotkan aikuislukio Kirkkokatu Kotka.
Kakkoset lähtökuntoon! Kurssimääriä ja YO-aikatauluja.
Tervetuloa opiskelemaan kielikeskukseen! into.aalto.fi - palvelut - kielikeskus.
Ke Amanuenssit ohjaavat sivuaineopiskelijoita Hannele Kuusela-Häkkinen, F103, puh suomi ja suomalainen viittomakieli Anna-Maria.
Perustiedot Valmentavaa koulutusta KAO:lla vuodesta AVA, MAVA, Ammattistartti ja nyt VALMA VALMA:ssa 50 opiskelijapaikkaa Opetustiimi: 3 opettajaa,
KAKSOISTUTKINTO Heini Palomäki |
AHOT Humakissa AHOT– aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen 1 Syksy 2015 HUMANISTINEN AMMATTIKORKEAKOULU.
Opettajan pedagogiset opinnot Kielten opettajien koulutukseen valitut 2016.
Vieraat kielet Opetussuunnitelmassa Kieltenopetus Pöljän koululla Englantia opettaa Juhamatti Kalima, ruotsia Sari Korhonen. Saksan hoitavat etäopetuksena.
Romaaniset ja klassiset kielet. Avoimet oppiaineet kielten laitoksella Seuraavia oppiaineita voi opiskella vapaasti kielten laitoksella: Latinan kieli.
Kieliopintojen tavoitteet
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
Venäjä-osaaminen Xamkin opinnoissa
Kotoutumiskoulutus verkossa
Lukion toisen vuoden kurssivalinnat
Kahden tutkinnon-info Tervetuloa!
Kahden tutkinnon suorittaminen - info-tilaisuus ti 15. 8
MIKSI LUKIOON???.
TAVOITTEET JA SISÄLTÖ LV
= YLIOPPILAS-KIRJOITUKSIIN VALMENTAVA KOULUTUS
Ammatillisen perustutkinnon rakenne
Vanhempainilta Tervetuloa!
Kielten opiskelusta ja kielikeskuksesta
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Ykkösten vanhempainilta
Kielivalinnat 2. ja 3. luokalla
Lukio-opinnot ja miksi juuri Kuusankosken lukioon?
KIELI-INFO KIELTEN OPETUS HAAGASSA
MIKSI LUKIOON???.
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
KIELI-INFO KIELTEN OPETUS HAAGASSA
Kahden tutkinnon suorittaminen Joensuussa info-tilaisuus TI
Viherlaakson lukio Kevät 2017
Jari Kähkönen, koulutuspäällikkö
Muualla kuin Haaga-Helia:ssa hankittu osaaminen
Toinen kotimainen kieli, ruotsi
Infoa vaihtoonlähtijöille 2018
yliopiston kielikeskus
Englannin ja ruotsin tasokokeet
HAAGA-HELIA Venäjän kielen opetus
Toinen kotimainen kieli, ruotsi
johtava rehtori Timo Olli KOUVOLAN SEUDUN AMMATTIOPISTO
Toinen kotimainen kieli, ruotsi
Kielivalinnat 2. ja 3. luokalla
Englannin ja ruotsin tasokokeet
Korvaavuudet syksy 2019 varhaiskasvatuksen koulutus
Esityksen transkriptio:

Kieliopinnot KyAMKissa Svenska? Ja, tack! English? Yes, please!

Englannin ja ruotsin valmentavat kurssit Lähtötasokokeet Valmentavia kursseja on kaksi kussakin kielessä. Kumpikin kursseista on 3 op:n laajuinen. Lähtötasokokeen tulos osoittaa, mitkä kursseista ovat tarpeellisia. Kielitaitotavoite ruotsissa B1, englannissa B2

Ruotsin tavoite B1 Ymmärtää pääkohdat selkeistä yleiskielisistä viesteistä, joita esiintyy usein esimerkiksi työssä, koulussa ja vapaa-aikana. Selviytyy useimmissa tilanteista matkustaessaan kohdekielisillä alueilla. Pystyy tuottamaan yksinkertaista, johdonmukaista tekstiä tutuista tai itseään kiinnostavista aiheista. Pystyy kuvaamaan kokemuksia ja tapahtumia, unelmia, toiveita ja tavoitteita. Pystyy perustelemaan ja selittämään lyhyesti mielipiteitä ja suunnitelmia.

Englannin tavoite B2 Ymmärtää pääajatukset konkreetteja ja abstrakteja aiheita käsittelevistä monitahoisista teksteistä, myös oman erityisalansa käsittelystä. Viestiminen on niin sujuvaa ja spontaania, että hän pystyy säännölliseen vuorovaikutukseen syntyperäisten kanssa ilman, että se vaatii kummaltakaan osapuolelta ponnisteluja. Pystyy tuottamaan selkeää, yksityiskohtaista tekstiä hyvinkin erilaisista aiheista, esittämään mielipiteensä jostakin ajankohtaisesta asiasta ja selittämään eri vaihtoehtojen edut ja haitat.

Englannin valmentavat kurssit Englannin valmentava kurssi 1 suoritettiin viime viikolla. Englannin valmentava kurssi 2 on tässä 1. jaksossa tiistaisin ja perjantaisin

Ruotsin valmentavat kurssit Ruotsin lähtötasokoe on – Viestinnässä ke klo alkaen (PC1) – Liiketaloudessa to alkaen (249 ja 250) – Muotoilussa ja Restauroinnissa to alkaen (249 ja 250) Ruotsin valmentava kurssi 1 ajoittuu toisen opiskeluvuoden 1. jaksoon (aloitus siis syyskuussa vuonna 2012) Ruotsin valmentava kurssi 2 on toisen opiskeluvuoden 2. jaksossa, eli alkaa marraskuun alussa vuonna 2012

Viestintätaito 3 op Sisältönä - asiatekstit - oikeinkirjoitus ja kielenhuolto - työelämän puhetilanteet

Pakolliset englannin kurssit Työelämän englanti 1, 3 op Yleiseen työelämän kielenkäyttötilanteisiin keskittyvä sisältö → kurssin voi teoriassa käydä muunkin kuin oman ryhmän toteutuksessa Työelämän englanti 2, 3 op Kurssin sisältö on alakohtainen, se on käytävä oman koulutusohjelman toteutuksessa.

Pakolliset ruotsin kurssit Työelämän ruotsi 1, 2 op Työelämän ruotsi 2, 3 op Kurssista saa kaksi erillistä arvosanaa, yhden kirjallisesta kielitaidosta ja toisen suullisesta kielitaidosta. Molemmat arvosanat näkyvät tutkintotodistuksessa.

Kieliopintojen hyväksiluku Pakolliset kielten opintojaksot voi korvata joko kokonaan tai osittain aiemmin suoritetuilla korkeakoulutasoisilla kieliopinnoilla. AHOT = aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustaminen ja tunnistaminen

Vapaasti valittavat kielet Espanja, italia, ranska → Päivi Korhonen Saksa → Sara Czabai ja Maria Lindh Venäjä → Riitta Savolainen ja Marja-Liisa Sirén- Huhtinen Joko alkeista lähtien tai esim. peruskoulussa tai lukiossa aloitettujen kielten jatko Ei aikaisempia opintoja: alkeiskurssi 1 Yhden vuoden opinnot: alkeiskurssi 2 Lukio-opintoja tai vastaavia opintoja vähintään 2 v: peruskurssi 1 – 3

Tandem-opinnot 2 op vapaasti valittaviin opintoihin Tandem-opiskelussa suomenkieliset ja ulkomaalaiset opiskelijat ”pariutetaan” heidän esittämiensä kielitoiveiden mukaan Parit tekevät itselleen opiskelusuunnitelman, jossa määritellään, miten kukin opettaa toiselle omaa kieltään ja kulttuuria (11h + 11h). Lisäksi 3 x 2h kaikkien Tandem-opiskelijoiden yhteistapaamisia Opiskelun ei tarvitse tapahtua kirjojen kautta, vaan se voi olla vapaamuotoista yhdessäoloa Tandem-opiskelu toimii tehokkaimmin sen rinnalla opiskeltavan vapaasti valittavan kielen kurssin tukena. Lisäinfoa Tandemista saat infotilaisuudessa ma 5.9. klo Kaarisalissa 357 tai sähköpostitse Päivi F ja Slaveya Rusalova.

Opinto-ohjausta kieliopinnoissa Opo: Päivi Franzon 044 – Vastaanottoaika: To Päärakennuksen huone 132