Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari 3.6.2015 Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hyvinvointikuvaus käytäntönä – tukea terveyden edistämisen suunnitteluun.
Advertisements

Kaste ohjelma ja Mitä Kasteesta on kasvamassa?
PePPi- hanke Vapaaehtoiset voimavarana sijaisperheiden tukemisessa
Perhesosiaalityö Kokkolassa
Alueellinen terveyden edistäminen - Etelä-Pohjanmaan malli
Mika Niemelä Riikka Helin
Vanhuspalvelulaki käytännön työssä
Terveyden edistämisen politiikkaohjelma Kulttuurin hyvinvointivaikutusten toimintaohjelman asiantuntijaryhmä
LAPSEN ÄÄNI -hanke Etelä-Kymenlaakson perhepalveluverkosto
Hyvinvoinnin edistäminen uudessa hallitusohjelmassa TerPs -hankkeen loppuseminaari Oulu Neuvotteleva virkamies Kerttu Perttilä Sosiaali- ja.
neuvotteleva virkamies
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
Music Against Drugs ry Music Against Drugs ry on valtakunnallisesti lasten ja nuorten terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia sekä osallisuutta edistävä.
Ks Oulun Eteläinen  3 seutukuntaa  Nivala - Haapajärven  Siikalatvan  Ylivieskan  17 kuntaa
Kehittämispäällikkö Päivi Voutilainen
Sote -uudistus – missä mennään, miten & millä eteenpäin?
Ks Oulun Eteläinen  3 seutukuntaa  Nivala - Haapajärven  Siikalatvan  Ylivieskan  17 kuntaa.
Pään avauksia lapsen oikeuksiin Lapsen oikeudet 20v.
Lähipalveluseminaari RAY Hyvän tahdon pelejä!
Keski-Pohjanmaa-Kainuu-Oulunkaari-Lappi Pohjois-Suomen Kaste -alueen vanhustyön kehittämishanke
Sosiaali- ja terveydenhuollon eri-ikäisten peruspalvelut
Lastensuojelulaki 1§-4§ Julia Koskimies 3B PowerPoint-esitys sisältää:
Julkisen sektorin ja järjestöjen yhteistyö vanhustyön kehittämisessä YHTEISTYÖ SENIORI- JA VANHUSTYÖSSÄ SEMINAARI LUOSTOLLA Marko Palmgren Suunnittelija.
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ PSO/Päihderyhmä Kari Haavisto PÄIHDEPALVELUT 2006 Nykytila ja haasteet Kari Haavisto, STM.
PPPR1-hankkeen päätösseminaari Raisiossa.
LAPSIPERHEIDEN HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN PERHELÄHTÖISTÄ TOIMINTAMALLIA KEHITTÄMÄLLÄ Varsinais-Suomen ja Satakunnan Remontti-hankkeen.
Ohjaus ja yhteistyö -kori Tilannekatsaus Maritta Korhonen / Minna Saario.
Alueverkoston ohjelma Nuorten Ystävien tervehdys, pääsihteeri Arja Sutela Järjestöjen mahdollisuudet Oulun kaupungin kuntalaislähtöisen kaupunkikehittämisen.
Perhesosiaalityö  Lastenvalvojien palvelut Johtava sosiaalityöntekijä- lasten- valvoja 3 lastenvalvojaa  Ennaltaehkäisevä perhetyö Johtava perhetyöntekijä.
JJ RAY Avustusosasto1 MITEN RAY:N UUSI AVUSTUSSTRATEGIA HUOMIOI ERITYISRYHMÄT? Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Naantali Janne Juvakka.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
Ppky Selänne / Pyhäjärven Perhekeskus AARNOLA. Pyhäjärven perhekeskus  Toiminta alkoi vuonna 2012  Vaihtoehto kunnalliselle päivähoidolle  Ohjatut,
Vanhuspalvelulaki & laatusuositus Anne Nordblad Sosiaali- ja terveysministeriö.
TERVETULOA! Opiskeluhuollon oppimisverkosto Marke Hietanen-Peltola Johanna Jahnukainen.
Hyvinvoiva lapsi ja nuori, Toimeenpano Edistetään oppilas- ja opiskeluikäisten psykososiaalisen hyvinvoinnin tukemista palvelurakenteita ja - prosesseja.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Pohjois-Suomen Lasten Kaste - hankekokonaisuus  Neljä osakokonaisuutta: Lappi, Kainuu, Oulun eteläinen.
Lähiötalo -toimintamalli Kuntaliiton kilpailu 2015 Kirsti Kurki.
THL HYTE-oppimisverkosto Kommenttipuheenvuoro Ritva Pihlaja erityisasiantuntija, kunta-järjestö-yhteistyö Yhdessä enemmän! Poikkihallinnollinen.
”Liikennevalomalli”; Lasten, nuorten ja perheiden segmentointi palvelutarpeen mukaan – soveltaminen toiminnan ja talouden ohjaukseen Arto Willman, Hyvinvointipäällikkö.
HealthHUB Mika Vuori Tampereen kaupunki
Sosiaali- ja terveydenhuolto viidelle sote-alueelle
Kunta- ja sote -uudistus hyvinvoinnin ja terveyden edistäjänä
Osahanke: Kokemusasiantuntijuus ja
Luova ja osallistava Suomi Kreativa och delaktiga Finland
LAPE Lasten ja perheiden palveluiden muutosohjelman tavoitteet ja toimeenpano Lasten- ja nuorisopsykiatrian koulutuskokonaisuus 31.8, 6.9, Seinäjoki.
Music Against Drugs -päihdekasvatuskokonaisuuden kehittäminen
Osahanke: Kokemusasiantuntijuus ja
Hyvinvointikoulun toimintamalli
Lapsiperheiden elintapaohjaus Monialaista työtä –yhdessä tehden!
Kainuun toiminnallinen osakokonaisuus
Kommenttipuheenvuoro
Pirjo Kotkamo, hanketyöntekijä, psyk
Sote-ratkaisu ja terveydenhuollon palveluvalikoima
Perhekeskus kevätseminaari 23. 5
LAPE LAPSI – JA PERHEPALVELUIDEN MUUTOSOHJELMAN KOKONAISUUS
POHJOIS-SUOMEN LASTEN KASTE – HANKE
Valvira Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto
Hyvinvointikoulua rakennetaan Oulussa kumppanuudella Arto Willman hyvinvointipäällikkö, sivistys- ja kulttuuripalvelut Oulun kaupunki.
Varhainen tuki ja palvelujen integraatio
TOIMINTASUUNNITELMAT 2018
HYVINVOINTIKOULU Hyvinvointipäällikkö Arto Willman,
Sote-uudistus Järjestämislain keskeinen sisältö
Sote-uudistuksen toimeenpano
Kirjoita omia muistiinpanoja tähän
Pohjois-Suomen Kaste -alueen vanhustyön kehittämishanke
Osatyökykyisille tie työelämään
Hyvät käytännöt pysyvään käyttöön Tavoitteet:
Osatyökykyisille tie työelämään
Osallisuutta ja yhteisöllisyyttä tukeva toimintakulttuuri 20. 3
Perhekeskustoiminnan työpaja
Esityksen transkriptio:

Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup

Kaste-ohjelma Tavoitteet ja osaohjelmat

Lasten, nuorten ja lapsiperheiden palveluja uudistetaan –osaohjelma (Lasten Kaste) Toimenpide 4: Kehitetään lasten, nuorten ja lapsiperheiden palvelukokonaisuuksia ja otetaan käyttöön toimintamalleja, jotka tukevat perheitä, vanhemmuutta sekä lasten ja nuorten kanssa työskenteleviä aikuisia. Toimenpide 5: Vahvistetaan ehkäiseviä ja varhaisen tuen palveluja sekä kehitetään lastensuojelutyötä

 Kehitetään lastensuojelun avohuoltoa ja perhehoitoa. Vahvistetaan lasten ja lapsiperheiden kotipalvelua ja kotiin vietäviä palveluja. THL ja Kuntaliitto tukevat kuntia, seurakuntia ja järjestöjä kehittämään monialaista yhteistyötä peruspalvelujen, lastensuojelun ja muiden toimijoiden kesken. Erityisenä kehittämisen kohteena ovat lastensuojelutarpeen selvittämisen menetelmät ja toimintamallit. Lisäksi kehittämisen kohteena on lastensuojelun piirissä olevien lasten koulunkäynnin tukeminen yhteistyössä OKM:n ja OPH:n kanssa. THL, OKM, OPH, Kuntaliitto, järjestöt, seurakunnat ja kuntien kehittämistyö. Aikataulu 2013–2015.

Lasten Kasteen kehittämisen kärjet  Edistävä ja ehkäisevä työote  Monialainen palvelutarpeen arviointi  Erityispalvelujen tuki viedään peruspalvelujen tueksi lasten ja nuorten kehitysympäristöihin  Osallisuutta tukevat työmenetelmät LasSE seminaari / Arja Hastrup5

Ehdotus LNP palvelujen uudistamiseksi Kaikki LNP sote-palvelut järjestetään ja tuotetaan monialaisena palvelukokonaisuutena ja sovitetaan yhteen kuntien eri hallinnonalojen kanssa Lasten ja nuorten terveyden ja hyvinvoinnin neuvottelukunta 2013 STM-THL virkamiestyöryhmä Lasten ja nuorten mielenterveystyön työryhmä 2012-

Palvelujen uudistamisen tavoitteet Edistää lasten, nuorten ja perheiden terveyttä ja hyvinvointia ja kaventaa hyvinvointi- ja terveyseroja Turvata yhdenvertaiset, asiakaslähtöiset ja laadukkaat sosiaali- ja terveyspalvelut kaikille lapsille, nuorille ja perheille Vahvistaa lasten, nuorten ja perheiden sosiaali- ja terveydenhuollon peruspalveluja Varmistaa toimiva, eheä ja vaikuttava sekä kustannustehokas palvelurakenne

Keskeisiä linjauksia  Integroidaan sote-palvelut toiminnalliseksi kokonaisuudeksi ja hyödynnetään integraation tuomat mahdollisuudet  Kokonaisuudella yhteinen strategia, johto, budjetti ja henkilöstö  Ajattelun ja toimintatapojen uudistaminen  Vahvistetaan peruspalveluja huolehtien samalla erityispalveluista  Konkretisoidaan asiakaslähtöisyys palveluja ja johtamista ohjaaviksi toimintatavoiksi  Sovitetaan sote-palvelut yhteen kuntien palvelujen ja kolmannen sektorin kanssa toimivaksi kokonaisuudeksi Uudistus koskee suurta väestön osaa - yli 2 miljoonaa henkilöä - ja suurta määrää palveluja

Kiitos ansiokkaasta työstä LasSe –hankkeen toimijat LasSe seminaari / Arja Hastrup9