LAPSEN ESIOPETUSSUUNNITELMA Lapsen nimi Esiopetuspaikka ja toimintavuosi Esiopetuksesta vastaava opettaja Syntymäaika HuoltajuusYhteishuoltajuusYksinhuoltajuus.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Katja Siltanen ja Anne Rytilahti
Advertisements

Lasten oikeudet. Lapsen oikeuksien sopimus Maailman laajin ihmisoikeussopimus Hyväksyttiin 1989, Suomessa voimaan maata hyväksynyt, vain Yhdysvallat.
Psyykkinen itsesäätely
ONKO VERKKO-OPPIMINEN RIKKI ?. PERUSOPETUKSEN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN OPETUSKÄYTÖN SEKÄ OPPILAIDEN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN PERUSTAITOJEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA.
MITÄ LAAJA-ALAINEN OSAAMINEN JA OPPIMISKOKONAISUUDET TARKOITTAVAT ESIOPETUKSEN ARJESSA? Huom! Esityksestä on poistettu valokuvat.
Innostunut oppilaskunta Koulutus peruskoulun oppilaskuntatoiminnan ohjaajille.
Adoption Adoptio. 1.Kun kuulet sanan adoptio, mitä tulee ensimmäiseksi mieleen 2. Mitä kokemuksia sinulla on ollut adoptiosta, henkilökoht, suvussa,
Helena Törmi ”Painavaa asiaa” Lapsen ylipainon ehkäisy, ylipainoon puuttuminen ja perheen tukeminen.
Hippiäiset Varhaiskasvatussuunnitelma vuotiaiden sisarusryhmä Pieni, kodikas päiväkoti Päiväkotihistoriaa 40 vuotta, Hippiäiset 2004 alkaen.
Anne Luoma / VARHAISERITYISKASVATUS. Kunnan järjestämässä ja tukemassa päivähoidossa olevien tukea tarvitsevien lasten osuus päivähoitoikäisistä.
{ Meidän päiväkodin digistrategia Case: Jyväskylän kaupunki ja eHipsu-hanke Meidän päiväkodin digistrategia.
Voimistelu liikuttaa! Meidän seurassa opitaan yhdessä. Opitaan yhdessä!
Kodin ja koulun välinen yhteistyö
LAPSEN ITSEARVIOINTI Alueelliset koulutukset Itäinen, Pohjoinen ja Eteläinen alue Syksy 2016.
MYK työrauhaa ja järjestystä
Johdanto Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
YLEINEN TUKI TEHOSTETTU TUKI ERITYINEN TUKI
Kodin ja koulun yhteistyö Lähde (diat 1-5): Laatua kodin ja koulun yhteistyöhön, Opetushallitus ja Suomen Vanhempainliitto Ensisijainen ja kokonaisvaltainen.
Varhaiskasvatuksen liikuntasuositukset
Näin oppiminen muuttuu Helsingissä
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
Ihmisen elinkaari Psykologia jpe.
Arviointi Hyökkälän koulussa lv
Havainnoinnista ja arvioinnista oppimissuunnitelmaan
Yhteistyö nivelvaiheessa esiopetuksesta kouluun
”SIELLÄ SITTEN KÄYTTÄYDYTÄÄN”
Miten oppilaiden vertaisarviointitaitoja tullaan kehittämään Mäntsälässä luokilla 1-9?
Asiakas Esiopettaja/kelto
Tervetuloa vanhempainiltaan!
Digitaalisuus opistojen strategiaan, pedagogiikkaan ja käytäntöön
Oppilaanohjaaja Sari Kuutsa-kettunen
Ops-iltapäivä Raumanmeri
Instagram.
Maahanmuuttajaoppilaiden arviointi
PERSOONALLISUUSPSYKOLOGIA
TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN!
SUUNNITTELE, TOTEUTA, ARVIOI JA KEHITÄ
VSOP= vuosiluokkiin sitomaton alkuopetus Länsi-Puijon malli
Oppilaitoksen nimi Päivämäärä
Vanhemmuus Raskaus on prosessi, jonka aikana on mahdollisuus alkaa matka vanhemmuuteen (vanhemmuuteen kasvua kuvataan myös kriisiperiodiksi, jonka raskaus.
LAPE kutsuu ja haastaa ”En usko, että milloinkaan aiemmin seurakuntien tekemä pitkän linjan työ lasten, nuorten ja perheiden parissa on nostettu näin.
YLEINEN TUKI TEHOSTETTU TUKI ERITYINEN TUKI YLEINEN TUKI
Joensuun seudun varhaiskasvatussuunnitelma
KYSYMYKSIÄ NEULAMÄEN KOULUSTA
Sisältöalueet esiopetuksessa
Sosiaalinen kehitys Tarja Rauste
Liiketoimintasuunnitelma
Tervetuloa Innopajaan
Vardan tietomalli ja raportointi
KIUSAAMISEN EHKÄISYSUUNNITELMA Laadittu:
Kirjastoauto.
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Vanhusneuvostojen yhteistyöseminaari
KEUDAN ORIENTAATIOPÄIVÄT LUKUVUOSI
Erotilanteen palveluilla kohti sovinnollisuutta
Terveiset Yö-ryhmästä
Vanhempien ja lasten osallisuuden lisääminen
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon toiminnan suunta vuoteen 2020
Tule mukaan muuttamaan Suomea!
Oma roolini osallistajana ja vuorovaikuttajana
Oulujoella on perhekeskus
Ajanhallinta opiskelussa
Yksikön toimintasuunnitelma
Kirjoita omia muistiinpanoja tähän
Yksikön toimintasuunnitelma
Varhaiskasvatuksen asiakastyytyväisyyskysely
Kaveritaidot.
PERHETYÖN UUDET KUVIOT JA PALVELUOHJAUS
Hyvinvointi- ja terveyserot -sivusto
Esi- ja alkuopetuksen siirtymäkäytänteet ja oppimisen tuen portaat
Esityksen transkriptio:

LAPSEN ESIOPETUSSUUNNITELMA Lapsen nimi Esiopetuspaikka ja toimintavuosi Esiopetuksesta vastaava opettaja Syntymäaika HuoltajuusYhteishuoltajuusYksinhuoltajuus Huoltajuudesta sovittua (erotilanteessa) Lapsen allergiat, sairaudet ja lääkitys Uskonto / vakaumus Toiveet ja odotukset esiopetuksen suhteen Lapsen vahvuudet Lapsen tuen tarpeet Saako lapsi osallistua esikoulun järjestämiin retkiin, tilaisuuksiin ja tapahtumiin Kyllä Ei Saako lapsi osallistua kirkollisiin tilaisuuksiinKylläEi Lasta koskevista asioista saa keskustella muiden yhteystahojen kanssa(neuvola, erityisopettaja, varhaiskasvatuksen perhetyönohjaaja) KylläEi Lasta saa valokuvata, videoidaomille Muksunetin sivuille. Lapsen töistä saa tehdä digitaalisen tallenteen. Emme levitä Muksunetistä tallentamiamme kuvia. Muut lasta kuljettavat henkilöt (yli 18v)

Tämä on lapsen esiopetuksen suunnitelma. Vanhemmat kirjoittavat yhdessä lapsen kanssa keskustellen omat ajatuksensa jokaiseen teema-alueeseen. Esiopettaja kirjaa kasvatushenkilöstön tekemät havainnot. Näiden pohjalta käydään vanhempien ja esikouluopettajan välinen kasvatuskeskustelu, jossa kirjataan lapsen esiopetussuunnitelma tavoitteineen ja toimenpiteineen. Kevään aikana opettaja, huoltajat ja lapsi arvioivat yhdessä keskustellen tavoitteiden toteutumista. Kielen rikas maailma Tähän teemaan kuuluu mielikuvitus, luovuus, tarinat jne. Miten lapsi on kiinnostunut kuuntelemaan tarinoita ja satuja? Huoltaja Esiopetuksen henkilökunta Kiinnostavatko riimit, tunnistaako lapsi oman nimensä kirjaimet ja sanojen alkuäänteitä ? Huoltaja Esiopetuksen henkilökunta Tavoitteet (täytetään yhteisen keskustelun pohjalta) Tutkin ja toimin ympäristössäni Tähän teemaan kuuluvat matemaattiset asiat, muotojen ja ajan käsitteet ja mm. tietokoneen käyttö Miten lapsi tunnistaa erilaisia muotoja, pelaa lauta- ja palapelejä sekä rakentelee legoilla? Huoltaja Esiopetuksen henkilökunta Toimenpiteet

Kiinnostavatko numerot, lukumäärät ja aikaan liittyvät käsitteet? Huoltaja Esiopetuksen henkilökunta Kerro lapsesi ruutuajasta Tavoitteet (täytetään yhteisen keskustelun pohjalta) Toimenpiteet Ilmaisun monet muodot Tähän teemaan kuuluvat musiikki, kädentyöt, piirtäminen ja maalaaminen. Tähän kuuluu myös lapsen mielikuvitus ja esittäminen. Miten lapsi ilmaisee itseään ja tarpeitaan suullisesti? Huoltaja Esiopetuksen henkilökunta Kerro lapsen muista ilmaisun keinoista ja harrastuksista, esim. musiikki ja kädentyöt. Huoltaja Esiopetuksen henkilökunta Tavoitteet (täytetään yhteisen keskustelun pohjalta) Toimenpiteet

Kasvan ja kehityn Tähän teemaan kuuluvat liikkuminen, ruokailutavat ja kaveritaidot. Minkälaisia ovat lapsesi kaveri- ja leikkitaidot? Huoltaja Esiopetuksen henkilökunta Mitkä ovat lapsesi liikuntataidot ja harrastuneisuus? Huoltaja Esiopetuksen henkilökunta Kerro miten lapsesi maistelee ja syö erilaisia ruokia? Huoltaja Esiopetuksen henkilökunta Tavoitteet (täytetään yhteisen keskustelun pohjalta) Toimenpiteet Minä ja meidän yhteisömme Tähän teemaan kuuluu lapsen ryhmä- ja tunnetaidot, kasvuympäristö sekä elämänkatsomukseen liittyvät asiat. Miten lapsesi hallitsee tunteita ja käyttäytyy ristiriitatilanteissa? Huoltaja Esiopetuksen henkilökunta

Lapsesi tärkeitä ihmisiä ja hänelle merkityksellisiä asioita Huoltaja Esiopetuksen henkilökunta Lapsen tuen tarve ja mahdolliset haasteet Yleisen, tehostetun tai erityisen tuen peruste Erityisopettajan yhteystiedot Lapsen kasvua ja oppimista tukeva muu toiminta ja moniammatillinen yhteistyö Terapeuttien yhteystiedot Suunnitelma jatkosta (palaveriaikataulut) Keskustelu käyty Keskustelijat