Korpin opintorakenteet -koulutus Salla Kalermo ja Liisa Kallio, IT-palvelut.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kysely- tai ilmoittautumislomakkeen luominen Google Driveen
Advertisements

Käyttöohje: Kuinka luoda uusi uutinen. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Tänään - Vaihto-info, Jani Haapakoski - Sivuaineista * Sivuaineet tutkintorakenteessa * Mitä vaihtoehtoja sivuaineissa on * Miten sivuaineiden opinto-oikeutta.
ROT Lukkareiden teko alkaa 7.4. oman koulun tarjottimelle. Muille kouluille ilmoittaudutaan opon kautta wilma-viestillä tai varaamalla.
Tervetuloa Tekesin asiointipalveluun! Palvelussa annetut tiedot tallentuvat suoraan Tekesin tietokantaan, mikä vähentää virheiden mahdollisuutta ja nopeuttaa.
Ubuntu - peruskäyttö Seuraavassa läpikäydään Ubuntun peruskäyttöä: Perustoiminnot Sisäänkirjautuminen Työpöytä Uloskirjautuminen Lähteinä on käytettu Ubuntu.
Tervetuloa opiskelemaan sosiaalityötä Tampereen yliopistossa Tervetulotilaisuus
KTEP001 Terveystieteiden asiantuntijuus I - fysioterapia Korniloff, Sjögren Syksy 2015.
Luokan OneNote- muistikirjan luominen Anna Malinen.
JOPOX Uusi hallinta / Lomaketyökalu. Uuden lomakkeen luonti Lomakkeen rakentaminen alkaa klikkaamalla auki Lomakkeet. Oletusarvoisesti oman joukkueesi.
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa tehtävän idea: luokanopettaja Minna Glogan toteutus: koordinaattori Virpi Hirvensalo.
Korppi-sihteerikoulutus Salla Kalermo Kysymykset:
Korppi-perusteet Salla Kalermo, IT-palvelut, JY Tervetuloa Korppi- koulutukseen!
Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2016 Sosiaalityön orientoivat opinnot Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö.
Tilavarauksen tekeminen Korpissa Salla Kalermo, IT-palvelut Tervetuloa Korppi- koulutukseen!
Kehitä kielitaitoasi ja asiantuntijuuttasi!. Kerää talteen tuottamasi tekstit, myös suulliset! tietokoneellesimuistitikulleeporfolioon pilvipalveluihin.
CADS Piirto-ohjelma Katselu- ja tulostusohjelma. Käytämme siis piirto-ohjelmaa Planner Client 16 TAI Planner Client 15, jos opettaja niin sanoo... Seuraavaksi.
OIKEUKSIEN HALLINTA KORPISSA Liisa Kallio ja Salla Kalermo / IT-palvelut Kysymykset osoitteeseen:
Yliopistopalveluiden Korppi-toimintatavat Salla Kalermo ja Liisa Kallio, IT-palvelut Kevät 2013.
AikuiskoulutusEP - tietokantatilanteen yhteenveto
YLLÄPITÄJÄ Miten pääsen alakuun? …ja siitä sitten etiäpäin
Tutkinnonuudistus kemistin koulutusohjelmassa
SOSIAALITYÖN OPISKELIJOIDEN INFOPÄIVÄ
Korppi ohjauksen välineenä (Ehops)
2C Metsätalouden veroilmoituksen täyttäminen Suomi
Yleistajuisemman artikkelin kirjoittaminen
Tutkintojen kokoaminen Korpissa
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa
Luokan OneNote -muistikirja
Kasvatusalan tutkintorakenne-suositukset
DMPTuulin ohje ylläpitokäyttäjille
Hetuttomien hakijoiden paikan vastaanottaminen opintopolussa
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Peda.netin oma tila Luo peda.netin omaan tilaasi sivu Hiekanpään koulu 7-9lk Lisää sivun lukijoiksi kaikki sinua opettavat opettajat Tee sivun alle uusi.
L7 Sovellus Koulutusrekisteri
Posterin otsikko Alaotsikkko Ohjeita
Valinnaisiaineista Valinnaiset tunnit ovat osa yhteisinä oppiaineina opetettavien taide- ja taitoaineiden opetusta ja ne myös arvioidaan osana tätä opetusta.
Rakenteisen kertomuksen käyttöönotto DH:ssa
Messages valinta avaa sinun viestilaatikkosi.
IGOOGLE MARTOILLE Kiravo-projekti 2011
Kiinnostaako lukio?
Fabrikam hoitaa kevätsiivouksesi
HOPS-työpaja.
2C Metsätalouden veroilmoituksen täyttäminen verkkolomakkeella
Ohje yhdistyspalvelut-sivustolle
Syöpäilmoitus sähköisesti
Taide- ja taitoaineiden valinnaiset tunnit sekä valinnaiset aineet 8
Merkonomista tradenomiksi Hyria Koulutus – Laurea AMK Kaisa Tsupari, ammatillinen opettaja, Hyria Koulutus.
Syventävien opintojen opinnäytetyö
INTRO HOPEPOWERIIN Tämä on Powerpoint esityksen etusivu. Tälle sivulle tulee esityksesi nimi. Alalaidassa on HOPE-hankkeeseen liittyviä logoja. IKATAn.
Opintopolkukoulutus Lauri Pohjanen Turun yliopisto Avoin yliopisto.
Microsoft SharePointin mukauttaminen Verkkosivusto
Muualla kuin Haaga-Helia:ssa hankittu osaaminen
WinOodi versio 4.4 Katri Laaksonen
Oodin version 3.7 yhteenveto
Oodi versio 5.0. yhteenveto
Vapaaohjelman arvostelulomakkeen täyttäminen
Tietotekniikan aineenopettajankoulutus
JOPOX-laskutusohje Manse PP ry
Tapahtuman otsikko Tapahtuman päivämäärä Tapahtuman kellonaika
Istumajärjestyksen luominen
Opiskelun ja opetuksen tiedonhallintajärjestelmä
”Projektin nimi” -projekti
Toiselle vuosikurssille
Tieto Edu Hoitoajat Tieto Education Finland.
Dynamic Reporting (DR) -raporttien teon parhaat käytännöt
Suomi.fi-viestien käyttöönotto
Yleistä opintokohteista
Varhaiskasvatusjärjestelmän laajennus Haapavesi ja Siikalatva
Sivuaineopiskelijoiden info
Esityksen transkriptio:

Korpin opintorakenteet -koulutus Salla Kalermo ja Liisa Kallio, IT-palvelut

Korpin käsitteistöä  eHOPSien pohjana käytettävät rakenteet  Opintorakenne on yläkäsite tutkinto- ohjelmalle ja opintokokonaisuuksille  Opintorakenteet voivat sisältää:  Tutkinto-ohjelmia (Kasvatustieteen maisteri)  Opintokokonaisuuksia (Kasvatustieteen syventävät opinnot)  Opintojaksoja (AIKS022 Aikuiskasvatuksen filosofia)  Ryhmittelyjä (Sivuaineopinnot) IT-palvelut 2014

Marssijärjestys 1. Opintokokonaisuudet kuntoon 2. Tutkinto-ohjelmat kuntoon  Kopioi vanha pohjaksi (ja muokkaa) tai luo uusi  HUOM: Älä muokkaa käytössä olevaa pohjaa tai opiskelijoiden eHOPSit menevät sekaisin!  Jos ei ole muutoksia, jatka vain voimassaoloaikaa  Tarvittaessa luo/muokkaa ryhmittelyt (lisätietoineen)  Koosta ryhmittelyn sisältö (lisää rakenteeseen)  Määrittele elementtien järjestykset ja pakollisuudet  Määrittele vastaavuudet tarvittaessa (jos uusi koodi, joka vastaa vanhaa) IT-palvelut 2013

Opintokokonaisuuden lisääminen IT-palvelut 2013  Opintorakenteet > Opintokokonaisuudet > Lisää uusi  Nimi (suomeksi ja englanniksi)  Organisaatio: laitos tai oppiaine, jonka järjestämä kokonaisuus on  Vuosi: kokonaisuuden voimassaolon alkamis- ja päättymisvuodet  Lisätietoja: tarkentava teksti, joka näkyy opiskelijalle kokonaisuuden nimen alla  Sisältö ja tavoitteet: ei valitettavasti näy opiskelijalle, joten ei kannata käyttää näitä  Opintopisteiden vähimmäismäärä  Koodi: JOREssa käytettävä opintokokonaisuuden koodi  Tila: Laita aktiiviseksi, kun kokonaisuus valmis  Taso: perus-, aine- vai syventävät opinnot  Tyyppi: pää- vai sivuaineopiskelijoille vai molemmille  Tutkinto-ohjelman lisäys samoin (kohdasta Opintorakenteet > Tutkinto-ohjelmat)

Sisällön lisääminen IT-palvelut 2013  Lisää opintojaksoja tai opintokokonaisuuksia alareunan Lisää rakenteeseen -haun avulla  Jos ei löydy, katso että organisaatio on oikea tai valitse ylin vaihtoehto -Kaikki-  Lisää ryhmittely (väliotsikko) alareunan Lisää uusi ryhmittely - linkin kautta  Opintojaksojen vähimmäismäärä: täytetään vain, jos halutaan opiskelijalle näkyviin teksti ”Valittava vähintään N opintojaksoa” eli jos on valinnaisuutta ja valittava tietty määrä jaksoja  Täydentävä opintorakenne: ryhmittelyn alla olevia opintoja ei oteta huomioon eHopsissa tutkinnon kokonaislaajuutta laskettaessa (esim. maisteriohjelman siltaopinnot)  Vältä ryhmittelyjä, joilla on pelkkä nimi eikä mitään selitystä (esim. sivuaineopinnot).

Pakollisuudet ja järjestys IT-palvelut 2013  Järjestä ja aseta pakollisuudet -linkistä voit  Asettaa ko. tason elementteihin pakollisuus-merkinnän  Vaihtaa ko. tason elementtien järjestystä  Opintorakenteen elementteihin, jotka halutaan tulevan automaattisesti opiskelijan opintosuunnitelmaan mukaan, tulee merkitä pakollisuus (!) -merkintä  Pakollisuus jokaiselle tasolle erikseen: ei riitä, että laittaa vaan opintokokonaisuuden päätasolle, pitää laittaa myös ryhmittelyiden sisään jos tarpeen  Myös väliotsikoihin, joiden pitää tulla automaattisesti mukaan

Muokkaaminen IT-palvelut 2013  Käytössä olevaa rakennetta ei kannata muokata, tai opiskelijoiden hopsit voivat mennä sekaisin!  Auki olevan rakenteen perustietojen (nimi, vuosi, laajuus) muokkaaminen  Rakenteen perustietojen alla oleva Muokkaa-linkki  Auki olevan rakenteen alla olevan rakenteen muokkaus (nimi, lisätietoteksti, laajuus, opintojaksolista)  Rakenteen nimen perässä oleva Muokkaa-linkki  Jos opintojakson nimi tai laajuus on väärin  Etsi jakso Ylläpito > Opintojaksot -kohdasta  Laita vanha jakso vanhentuneeksi  Lisää uusi aktiivinen opintojakso uusilla tiedoilla  Lisää opintorakenteeseen uusi jakso (ja tarvittaessa poista vanha)

Kieli- ja viestintäopinnoista  Kielikeskus syöttää kokonaisuudet Korppiin ja laitos / oppiaine liittää ne omaan tutkinto- ohjelmaansa. 1. Hae tiedekuntasi kieli- ja viestintäopintokokonaisuus 2. Liitä se oman organisaatiosi tutkinto-ohjelmaan 3. Jätä Suunnitteilla –tilaan.  Poikkeus: jos kielikeskuksen tekemään kokonaisuuteen haluaa tehdä muutoksia, täytyy se kopioida ensin omalle organisaatiolle. IT-palvelut 2013

Opintokokonaisuuksista  Opintokokonaisuuksien täytyy löytyä Opintorakenteet  Opintokokonaisuudet –kohdasta  mahdollistaa opintokokonaisuuden kokoamistoiminnon käytön  Huom! Jos oppiaineessa on tarjolla opintokokonaisuuksia sivuaineopiskelijoille ja ne ovat erilaiset kuin pääaineopiskelijoiden kokonaisuudet, muista syöttää ne erikseen (esim. ”psykologian aineopinnot sivuaineopiskelijoille”) IT-palvelut 2013

eHOPS-oikeudet IT-palvelut 2013  Ensin oikeusryhmät kuntoon  Ylläpito > Organisaatiot > halutun organisaation perässä Organisaation oikeusryhmät -linkki  Yleensä käytetään hops-hyväksyjät -ryhmää  Lisää uudet + poista poistuneet hops-ohjaajat  Sitten liitetään oikeusryhmä tutkinto-ohjelmiin  Opintorakenteet > haluttu tutkinto-ohjelma > Oikeudet  Hae oikeusryhmä vasemman laidan laatikkoon ja valitse se  Valitse oikeustaso (yleensä hyväksyntä) ja paina ”-->”-painiketta

Kysely (ns. avoin hops) IT-palvelut 2013  Tutkinto-ohjelmaan voi liittää yksikön oman kyselyn  Luo kysely Korpin Kyselyt-kohdasta  Liitä Opintorakenteet > Tutkinto-ohjelmat > haluttu tutkinto- ohjelma > sivun alalaidassa Liitä rakenteeseen uusi kysely  Tulee vastattavaksi opiskelijalle hopsin Kyselyt-välilehdelle  Voi kysyä esim. oppimistavoitteista, kansainvälistymis- suunnitelmista, tulevaisuuden suunnitelmista…  Vastaukset näkyvät hops-ohjaajille opiskelijan hopsia tarkasteltaessa Kyselyt-välilehdeltä  Kysymysten tyypistä riippuu voiko opiskelija poistaa vanhat vastauksensa, jos päivittää hopsiaan esim. vuoden kuluttua

Tukea  Korppi-ohjeportaali   Henkilökunnalle-osion alla linkki Opintorakenteet  Teknisissä ongelmissa auttaa Korppi-tuki:  Korpin käyttöä voi harjoitella koulutuspalvelimella: IT-palvelut 2013