Vaihtoehdot session 12 oph 1 Vauvan pitäminen Sijaisvanhemmuus Adoptio Abortti.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
URATAKOMON TOP-valmennus. Minkälaisia ongelmia TOP-jakson aikana voisi ilmetä? Opiskelijoiden vastauksia: • Teen virheen • En tule toimeen muiden työntekijöiden.
Advertisements

Star Eyes Unit Itenäinen Sales Director Tarja Laurén, Mary Kay®
Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Kun Jumala loi naisen hän oli tullut 6. päivän ylitöihin.
Sijaisvanhemmuus ja henkinen hyvinvointi. 1.Palauta usein mieleesi, ettet ole syypää lapsen ongelmiin, et ole niistä vastuussa, mutta voit toimia ensisijaisena.
Turun seurakuntayhtymä Valmennusraportti
Perhevalmennus Lehtikankaan neuvolassa
DOKUMENTAATIO JA TIEDONMUODOSTUS
Nanan päivä Kaikki lapset kouluun Malissa.
Perhetyö.
Elämänkulku- lapsi ja nuori keskiössä
Kymmenen metodia tehdä lyhytkestoista psykoterapiaa
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Vuorovaikutus ja kohtaaminen
Avaimia itsensä valmentamiseen
VARHAINEN PUUTTUMINEN
Mitä profeetta Muhammed (r.h.k) sanoo (naisesta)?
1) Mitä tässä ryhmässä oli sellaista, joka haluat jakaa muiden osallistujien kanssa? 2) Mikä huomio/ konkreettinen asia, joka auttaa sinua jatkossa huomioimaan.
Käyttöohje: Kuinka lisätä käyttäjä ryhmääsi. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
LATENSSIVAIHE 6-11 V. 1. Varhaislatenssi 6- 8v.
LIIKUNTAKASVATUKSEN PERIAATTEET 1. Lapsilähtöisyys 2. Avoimuus 3. Vapaaehtoisuus 4. Elämyksellisyys 5. Päätäntämahdollisuus 6. Omatoimisuus.
Tupakoinnin lopettaminen
LAPSEN JA VANHEMMAN VÄLISEN YHTEYDEN SÄILYTTÄMINEN Tässä esityksessä käydään lyhyesti läpi lapsen ja vanhemman välisen yhteyden säilyttämisen osa- alueita,
Väkivalta päihdeongelmaisen naisen elämässä
Anja Saloheimo, sosiaalipsykologi, pari- ja seksuaaliterapeutti
Raunistulan koulun oppimis- ja osallisuuskysely luokille syyskuussa OHJE: Opettaja ohjaa työskentelyä. Kuva/dia heijastetaan videokameralla.
Traumaattisen menetyksen ja surun tuoma muutos lapsen elämässä
Paniikkihäiriö.
Temperamentti. Temperamentti Temperamentti = tunnereaktioiden tyyppi ja voimakkuus Temperamentti = tunnereaktioiden tyyppi ja voimakkuus Persoonallisuuden.
tarkastelee vauvan ja vanhemman välisen vuorovaikutuksen malleja ja niiden vaikutusta lapsen kehitykseen lapsen minäkuvan muodostuminen lapsella biologinen.
Perhesosiaalityö  Lastenvalvojien palvelut Johtava sosiaalityöntekijä- lasten- valvoja 3 lastenvalvojaa  Ennaltaehkäisevä perhetyö Johtava perhetyöntekijä.
Potilasohjaus- ja neuvonta hoitotyössä  Onko elintapojen muutos mahdollista?  Mitä vaatii onnistuakseen? -hoitajalta? -potilaalta/asiakkaalta.
NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa.
 Mikä päätös pitää tehdä  Tunnista ja kokoa yhteen tarvittava informaatio päätöstä varten  Listaa vaihtoehdot, joita on tarjolla  Kirjoita muistiin.
Hurtig TE1 Mielenterveys voimavarana. Mielenterveys voimavarana Mielenterveyttä tukee: toimivat ihmissuhteet perheeseen ja ystäviin mahdollisuus.
Tarja Rauste  Jokainen yksilö kehittyy omaan tahtiinsa  Yksilön kehityksessä voidaan erottaa seuraavat osa-alueet o Fyysinen kehitys (painon.
Helena Törmi ”Painavaa asiaa” Lapsen ylipainon ehkäisy, ylipainoon puuttuminen ja perheen tukeminen.
Syyllisyys ja häpeä. Askel 5 syyllisyys ja häpeä Tavoitteet: Ymmärtää syyllisyys ja häpeä ja niiden välinen ero Tutkia kuinka vastaamme näihin tunteisiin.
8. MIELEN HYVINVOINTI TERVEYSTIETO 9. Mitä hyvää sinulle kuuluu tänään?
On hyvä oppia tuntemaan itseään Hurtig
 Tehtävä 2.7. pareittain, sivu 76  Kriisi on ongelma tai vaikeus ihmisen elämässä, joka voimakkuutensa vuoksi tekee ihmisen väliaikaisesti kykenemättömäksi.
Kertaus 1. Miten ihastuminen eroaa rakastumisesta? 2. Millä eri tavoilla seurustelussa voi pettyä? 3. Milloin on valmis seurustelemaan? 4. Millainen on.
Psyykkisten toimintojen kehittyminen: - tietoisuus itsestä; ihminen ohjaa itseään - tietoisuus itsestä alkaa muodostua melko varhain; n. 1,5-2v. syntyy.
Piaget ja ajattelun kehitys Kehityspsykologia Ruut Ruokonen 2012.
Märta Kinnunen1 TUNNE OPPIMISTYYLISI JA KÄYTÄ SITÄ HYVÄKSESI.
Terveyden määritelmät
Miten Aloittaa Valokuvaus Liiketoimintaa
Apua koulunkäyntiin Keski-Suomessa
Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron
Palveluvalikko 2017.
Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen omiin arvoihin sitoutumalla
Erityisalueet.
Lionien Satavuotisjuhlan muistokolikko
KASVATUSKESKUSTELU = KAKE
Ehkä Jumala haluaa, että meidän tulee tavata joitakin meille vääriä ihmisiä ennenkuin tapaamme sen oikean, jotta olisimme tietoisia siitä kuinka kiitollisia.
Luo luottamusta Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Vastuullisuus Askel 7.
Mikä ihmeen objekti?.
Myötätunto ja Jumalan rajat a
Asiakaspalvelu ja vuorovaikutus
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
Köysi.
LÄMPIMÄSTI TERVETULOA MUKAAN RYHMÄÄN – VERTAISUUDESSA ON VOIMAA!
Opintopsykologi Katja Hietanen
Jangsterit- nuoret hoivaajat meillä ja muualla -hanke
OPPIMISTA OHJAAMAAN - Oppimistaidot ja ohjaava opetus
Kutsu Firstbeat Hyvinvointianalyysiin
Auttava keskustelu
Lapsivaikutusten arviointi LAVA
Esityksen transkriptio:

Vaihtoehdot session 12 oph 1 Vauvan pitäminen Sijaisvanhemmuus Adoptio Abortti

Vaihtoehtojen esittäminen session 12 oph 2 Auta asiakasta näkemään, että hänellä on mahdollisuus päättää/valita(huolimatta olosuhteista ja tunteista) Esittele jokainen vaihtoehto perusteellisesti Kaikkiin vaihtoehtoihin liittyy menetyksiä Aloita vaihtoehdosta, jota asiakas ensimmäisenä ajattelee -mitkä hänen tunteensa olisivat jos/kun asia etenee päätökseen -mitkä ovat tämän vaihtoehdon seuraukset Vaikka hän sanoisi pitävänsä vauvan, esittele muutkin vaihtoehdot

Abortti vaihtoehto session 12 oph 3 Kuuntele, miksi hän haluaa valita abortin Selvitä, mitä hän tietää siitä Ole rehellinen ja herkkä kuvaillessasi prosessia Selvitä, mitä asiakas on ajatellut abortista aikaisemmin Pyydä Jumalaa näyttämään onko joku erityinen alue joka vaivaa asiakasta Kysy, tietääkö hän missä kehitysvaiheessa hänen lapsensa on tällä hetkellä Tarjoa tietoa raskauden kehitysvaiheista ja myös muista vaihtoehdoista

Fyysiset vaikutukset Emotionaaliset vaikutukset

Abortin hengelliset vaikutukset -vastuumme kristittyinä Hes 33:1-9 -meillä kaikilla on iankaikkinen ulottuvuus -raskaus-siunattu tila, jokainen raskaana oleva kantaa jotain iankaikkista ja ainutkertaista sisällään -kuoleman katsomista kasvoista kasvoihin, äiti joutuu tekemään päätöksen -5 Moos 30:19 valinta

Pyydä Jumalaa painamaan naisen sydämeen edes yksi totuus minkä varaan hän voi rakentaa

Raskauden jatkaminen loppuun asti session 12 oph 4 Päätös raskauden jatkamisesta tarkoittaa elämää vauvalle ja hyvinvointia äidille Päätös raskauden jatkamisesta antaa aikaa päätökselle pitääkö lapsi vai antaako adoptoitavaksi

Vauvan pitäminen session 12 oph 5 Auta asiakasta näkemään tämä ainoana vaihtoehtona, se auttaa häntä tunnistamaan tunteitaan Mitkä olivat asiakkaan ensimmäiset reaktiot, kun hän huomasi olevansa raskaana: mitä negatiivisia ja positiivisia tunteita on ilmaistu Huomioi äitinä olemisen positiiviset puolet Tunnista ja tuo esiin vaistomaiset äidilliset ja huolehtivat reaktiot, joita asiakas on tehnyt tullessaan raskaaksi Keskustele eri puolista, mitä vauvan tulo merkitsee hänelle itselleen, perheelle, kumppanille

Vauvan pitäminen jatkuu.., Tarkastele kaikkia muutoksia, joita tilanne tuo tullessaan-mitä käytännön ratkaisuja on tarjolla Mitä tukea hän tarvitsee, mitä me voimme tarjota keskuksestamme Pyydä Jumalalta erityistä rohkaisua äidille ja erityistä totuutta, mille voit rohkaista äitiä rakentamaan

Yleisimpiä tilanteita asiakkailla Miehen painostus—joko minä tai lapsi Mies ei tue—tee ihan mitä haluat Ei parisuhdetta, pelko yksinhuoltajuudesta Unelman menettämisen pelko, kuka menee naimisiin yksinhuoltajan kanssa Ei valmis vanhemmaksi, liian nuori tai muuten ei koe psyykeeltään pystyvänsä siihen Mielenterveys/päihdeongelmat Pelko kertoa vanhemmille