Consent, kommunikaatio ja turvaseksi Feministinen foorumi 21.11.2015 Feministinen harrasteyhdistys Vattu Eppu, Leeni, Ree.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lasten vuorovaikutustaitojen tukeminen käytännössä
Advertisements

HIV-infektio tänään – Elämää ilman AIDS:ia? A 119
Minäkö ulkomaille?  Miksi lähden ulkomaille ja mitä sieltä haen?  Lähdenkö pois jostain, pakenenko jotain tilannetta, ihmissuhdetta, ristiriitaa?  Onko.
Pukeutuminen Etiketin mukaan pukeutuminen eri tilaisuuksiin ja tilanteisiin on yksi tapa osoittaa hallitsevansa hyvät tavat. On kohteliasta pukeutua oikein,
Kuppa, hepatiitti B ja Trikomoniaasi
Huomio ! Tämä Power Point esitys sisältää Pornograaffista materiaalia LopetusEteenpäin.
Tekijät: Jani Kalliomäki Nina Högdahl Essi Lauttamus
Virtuaalimaailmat Tekijät:
1. kysymys  Ikäjakauma vuotta  Teemahaastatteluun vastanneista on:  Miehiä 60%, naisia 40%  Työssäkäyviä 55%, opiskelijoita 45%  Tampereella.
Seksuaalisuus Hiv-säätiö / Hiv-tukikeskus | vaihde |
Lapsi ja internet Seppo Mentula
Diasarja Sukupuolitaudit
SEXMYTHBUSTERS tietovisa
Flavian tarina. Nimeni on Flavia. Olen 15 vuotta vanha ja asun Ugandassa. Pidän ompelemisesta, etenkin laukkujen tekemisestä ystävieni kanssa.
Kymmenen metodia tehdä lyhytkestoista psykoterapiaa
VARHAINEN PUUTTUMINEN
Riippuvuus tupakoinnista
Vinkkejä koko koulun ASPnet- profiilin kirkastamiseksi ml. toimintakulttuuri Työpaja 3.
1. Median korostama seksuaalisuus painostaa nuoria hankkimaan kokemuksia. Seksikokemuksia saadaan yhä nuorempina. TV-ohjelmissa ja mainoksissa seksiä/seksuaalisuutta.
Verkkokauppa Internetissä on isompi tavaravalikoima kuin lähimmässä kauppakeskuksessa, siitä voit olla varma.
T U T K I M U K S E N V A L O S S A Tunne- ja vuorovaikutustaitojen oppiminen ja käyttäminen Tapaustutkimus Lions Quest –kouluttajien ja opettajien kokemuksista.
VARHAINEN TOTEAMINEN – Milloin tarjota hiv-testiä?
VOIKUKKIA vertaistuki-
Käsityön opetustuokio
Pienyritykset ja käytettävyys Ville Juhani Lehtonen, 49515B.
Yammer sisäisen viestinnän työkaluna Jyväskylän yliopistossa
Haastatteluun valmistautuminen
0CvF3cTE Seksuaaliterveys s. 118 – CvF3cTE.
TVT (vaka) Projektitehtävä
Riippuvuus tupakoinnista
Sukupuolitaudit ja raskauden ehkäisy.
HIV JA AIDS. Mikä on HIV? Human Immunodeficiency Virus, suomeksi ihmisen immuunikatovirus aiheuttaa pysyvän infektion, jonka seurauksena elimistön puolustusjärjestelmään.
Henkilöstöjärjestöjen Tiedotustilaisuus Juko, Koho, Kunta-alan unioni.
OPISKELIJAN PAREMPAA TERVEYTTÄ OPISKELIJAN PAREMPAA TERVEYTTÄ Seksitautien etätestaus YTHS Hka
HEIDI, PÄIVI JA ANU Vammaisasioiden oppimis- verkoston koordinaattorit Mikä Innokylä on? Juha Koivisto.
Tekijänoikeudet Terhi Kairala Myhipk14A. Mitä se tarkoittaa? Tekijällä on oikeus kirjalliseen tai taiteelliseen teokseensa jota säädetään kansalaisissa.
Toimi koulullasi vaikka näin Kerro muille hallituksen/valtuuston jäsenille kaupunkikokouksen valmisteluista eli käy saamasi materiaali läpi Yhteistyössä.
Näin voit estää tartunnan Hygieniahoitajat
Oma polkuni työelämään
Tietoturvaviikko 2013 Esitys 1/5
Apua koulunkäyntiin Keski-Suomessa
Nuorisotyön ja koulun yhteistyötä Iisalmessa
Vrt. Tartuntatautien osuus kuolinsyynä…
Päihdepäivät Jyväskylä
TVT-harjoituksia H5 Tietoturva

Luo luottamusta Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Työhyvinvointi JOULUKUU.
Mitä on Avoin ja mukaanottava yhteisöllisyys
Verkkokauppa Internetissä on isompi tavaravalikoima kuin lähimmässä kauppakeskuksessa, siitä voit olla varma.
Puhetilanteen kieli.
Puhutaan rahasta Pieniä dialogeja.
TERVEYSTIETO 8 3. Sosiaaliset taidot.
HIV -Mikä on human immunodefiency virus? -Miten se tarttuu?
IHOTTUMAT.
Asiakkaan valinnanvapaus
Lääkehoidon päivä 2018 Teemana järkevä lääkehoito Vuonna 2018 Lääkehoidon päivä toteutetaan osana Rationaalisen lääkehoidon toimeenpano-ohjelman laajaa.
Yhteenveto: Kohtaamisen kulmakiviä
NAISTEN TERVEYSILTA Seksuaaliterveys
Kehitysvammainen päivystyksessä
NAISTEN TERVEYSILTA Seksuaaliterveys
Opiskelijoiden hepatiitti B -rokottamisesta
Immuunikato: HIV-infektio; Human immunodeficiency virus - eteneminen hoitamattomana Oireeton/vähäoireinen jakso- suurin osa infektoituneista soluista imukudoksiin,
Jangsterit- nuoret hoivaajat meillä ja muualla -hanke
Sukupuolivaikutukset vammaispalveluissa
Digitiekartta
Digitiekartta
Auttava keskustelu
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT
Esityksen transkriptio:

Consent, kommunikaatio ja turvaseksi Feministinen foorumi Feministinen harrasteyhdistys Vattu Eppu, Leeni, Ree

Ohjelma Disclaimerit Consent ja kommunikaatio Suojaus Riskit Testit Vapaa keskustelu

Muutama huomio: Emme ole terveys-, sosiaali- tai minkään muunkaan alan ammattilaisia. -> Olemme aktiivisia queer-feministejä, that’s all! Ei tehdä sukupuoliessentiaalisia oletuksia, eli sitä että jokin sukupuolinimike equals tietyt värkit. Keskustellaan ja pidetään tämä tila turvallisena.

Kommunikaatio Consent, ”suostumus”, on tosi yksinkertainen ja monimutkainen asia, jossa tärkeää on kommunikaatio! Tunteista, haluista, käytännöistä, rajoista, testeistä jne. tarpeellista puhua sekä vakkarikumppanien että yhden kerran partnereiden kanssa Muista myös nonverbaalinen viestintä

Suojaus ja riskit

Ei näin.

Lähde: HIV-tukikeskus, Just Wear It -sivusto

Lähde: Smart Sex Resource / The BC centre of disease control

Periaatteessa limakalvokontakti on aina tartuntariski – myös välillinen limakalvokontakti (esim. vulva1 -> sormet -> vulva2) Hanskat: sormien haavaumat tartuntaportti, repaleiset kynnet voi kylvää tuhoa, kätevämpi vaihtaa hanskat kuin käydä pesemässä kädet kesken tilanteen; voi myös leikata auki -> Nuolemislaput/dental damit ja kelmu: joskus hankalia käyttää mutta suojaa tartunnalta Materiaaleista Allergiat! Lateksi- ja vinyyliallergiat yleisiä Liukkariyhteensopivuus: vesipohjainen käy melkein aina, älä käytä öljypohjaisia, silikonipohjainen tuhoaa silikoniset lelut

Niin ja niistä leluista Lelujenkin kanssa kandee noudattaa hygieniaa, eli pestä käytön jälkeen hyvin Säilytä etenkin huokoiset ja pehmeät lelut toisistaan ja muista erillään – kahdesta kivasta silikonidildosta voi tulla yksi pelottava superdildo Käytä kondomia tai pese käyttäjien välillä

Voiko koskaan olla varma? Rehellisyys, tarkkuus ja kommunikaatio!

Kolme perusperiaatetta Vaikka voisit mennä takuuseen omasta seksikäyttäytymisestäsi, kumppanisi käyttäytymisen tunteminen on huomattavasti vaikeampaa! Tartunta voi olla oireeton tai oiretta on vaikea itse tunnistaa. On riski puhua riskittömästä seksistä.

Huomioita testeistä I Testien ajankohta: Klamydia ja tippuri väh. 1 vko Kuppa n. 2kk HIV n. 3kk B-hepatiitti 1-6 kk Ilmaista (paitsi yksityisellä) Terveysasemat, sukupuolitautien poliklinikat, opiskelijaterveydenhuolto (yths), työterveyshuolto (tarkista omasi!), hiv-testejä Yleensä ajanvarauksella Huom: yths tarjoaa klamydian ja tippurin kotitestin!

Huomioita testeistä II Varaudu sukupuoli- ja heteronormatiivisuuteen “Nykyisin seksitautitestit otetaan verestä (hepatiitit, kuppa, HIV) ja virtsasta (klamydia, tippuri). Herpes ja kondyloomat voidaan todeta iho- ja limakalvomuutoksista otettavista viljelynäytteistä. Joskus myös otetaan vanutikkunäyte virtsaputkesta, peräaukosta, kohdunkaulakanavasta tai nielusta.” (Väestöliitto) Jos siis haluat kaikki testit, niin pyydä kaikki testit.

Kokemuksia?

Muista, että useimmista asioista selviää puhumalla tai viimeistään käymällä lääkärissä! Internetissä on paljon tietoa (huomioi lähteet!) -jatkuvasti enemmän myös suomeksi! Esim: HIV-tukikeskuksen Just Wear It -sivusto justwearit.fi/turvallisempaa-seksia & justwearit.fi/hyva-seksi/monenlaista-seksia Lisää informaatiota suomeksi queer turvaseksistä on tulossa lähitulevaisuudessa!

Lähteitä ja linkkejä Smart Sex Resource: your-chances-0http://smartsexresource.com/about-stis/know- your-chances-0 Oh Joy Sex Toy (sarjakuva, K-18!): Lyhyesti sukupuolitaudeista ja testauksesta: Mihin testeihin? seksuaalisuudesta/aikuiset/ongelmia_haasteita_sairauksia/yleisimma t_seksitaudit/toteaminen/mihin_testiin/ seksuaalisuudesta/aikuiset/ongelmia_haasteita_sairauksia/yleisimma t_seksitaudit/toteaminen/mihin_testiin/