OHJEITA MALLIKUVIEN KÄYTTÖÖN (2 – Liikkuva työ) Näitä mallikuvia tulee käyttää silloin kun työ on luonteeltaan liikkuvaa, esim. kaapeleiden auraaminen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
YLEISÖTILAISUUKSIIN OPASTAMINEN YLEISILTÄ TEILTÄ
Advertisements

2B Opastimet - ajoneuvo-opastimet - jalankulkuopastimet - polkupyöräopastimet - ääniopastimet Kari Sane 1.
Maanrakennus.
Erikoiskuljetus Virossa
4A Suoja-ajat Kulmakivi, jonka varassa kaikki lepää
Opettele liikennesäännöt
Vuosaaren tietunneli ja sen liikenteen hallinta
Jokerivalojen toimintaperiaate
Liikennevalojen yhteenkytkentä Harjoitus
Oikeus liikkua maastossa
Turvallisesti rautatieym-päristössä
2C Ilmaisimet - ajoneuvoilmaisimet - polkupyöräopastimet - painonapit
ZEF-kysely yrityksille Maankäyttö, Asuminen, Liikenne
Turvallisesti harrastuksiin Vinkkejä nuorten ryhmien ohjaajille ja vanhemmille.
Huomiovalot Hyvin poikkeava tilanne vaatii lisähuomiota.
ERIKOISKULJETUS TRAKTORILLA
STANDARDI EN EN on eurooppalainen tieturvallisuusstandardi joka säätää seuraavaa: ”Tien laitteiden tukirakenteiden törmäysturvallisuus.
HTML-kielen perusteet Osa 5 Vilho Kemppainen
Nopeuden säätely ja automaattivalvonta Olli Hintikka Liikenne- ja viestintäministeriö
AS Automaation käyttöliittymät – Harjoitustyö 2009 ‹#› AS Automaation käyttöliittymät Harjoitustyö 2009  Harjoitustyö tehdään 3-4 hengen.
VAARANPAIKKOJA KOULUMATKALLA
TIETOKONEOHJELMAN RAKENNE OHJELMALLA ON KAKSI OSAA  MÄÄRITYSOSA TIETOJEN KUVAUKSIA VARTEN  SUORITUSOSA TIETOJEN KÄSITTELYÄ VARTEN.
KAIVUTYÖT VANTAALLA Jukka Anttila Katuvalvontapäällikkö Kuntatekniikan keskus Kadunpito.
1. 5v2 pallonhallinta + prässi + tilanteenvaihto
Pidä pelivaraa moottorikelkkailija
Aidan teko Lähde: Peruskartta Heikki Virtanen.
JALAN JA PYÖRÄLLÄ Opettele liikennesäännöt. Varmista aina oman turvallisuutesi vuoksi myös se, että muut tienkäyttäjät ovat huomanneet sinut.
Esteettömyys joukkoliikenteessä
Yksityisteiden avustukset 2012 Kunnossapitoavustus Perusparannusavustus.
Tieliikenneonnettomuudet Kokkolassa Kokkolan liikenneturvallisuussuunnitelman päivitys 2011.
Yksityisteiden avustukset 2011
Verotuksen perusteet – Matkat
/ tiestötiedot, Kari Hiltunen Tetra Tetra 1: Liikenne- ja ympäristöolosuhteiden seurantamenetelmät Osapuolet: LVM, Tiehallinto, Teknillinen.
PITUUDET km hm dam metri dm cm mm.
Taittopyöräilijän päiväkirja Mihin kaikkeen taittopyörä oikein taittuu?
Pyöräilyn turvallisuus Lasse Kämpe Espoon ympäristökeskus.
Liikenteenohjaajan koulutusaineisto. 2010Liikenteenohjaajan koulutus2 Liikenteen ohjaajaa koskeva lainsäädäntö Tieliikennelaki 267/81 4 § 1 mom. Tienkäyttäjän.
PUOMILAN ALUEEN TONTIT VIEREMÄN KUNTA Unelmana uusi omakotitalo ? Oma tontti ? Unelman toteuttaminen on helpompaa kuin koskaan, Käyt vain.
Liikennekasvatuksen vuosikello Honganpalon koulu Raahe 2016.
OHJEITA MALLIKUVIEN KÄYTTÖÖN (1 – Liikenteen pysäyttäminen) Näitä mallikuvia tulee käyttää silloin kun liikenne joudutaan pysäyttämään tietyissä tapauksissa.
Ympäristösi parhaat tekijät Niiralan asemakaavamuutos, liikenne- ennuste ja toimivuustarkastelut Ennakkoaineisto Sito Oy.
OHJEITA MALLIKUVIEN KÄYTTÖÖN (3 – Työ ajoradalla) Näitä mallikuvia tulee käyttää silloin kun työkoneet tai muu kalusto on sijoitettuna joko osittain tai.
Ergonomia Istuma- ja näyttöpäätetyö. Mitä on ergonomia? Ergonomian avulla työnteko on helpompaa. Ergonomiaan liittyvät: – oikeat työskentelyasennot.
OHJEITA MALLIKUVIEN KÄYTTÖÖN (5 – Työ kevyenliikenteenväylällä) Näitä mallikuvia käytetään kun työskennellään kevyenliikenteenväylällä. Kevyenliikenteenväylät.
Vesihuoltorakenteet / viemäröinti Erikoiskohteet  Tien alitus  Vesistön alitus  Harjoitustyön palatus  Esittely / muovituotteet.
OHJEITA MALLIKUVIEN KÄYTTÖÖN (6 – Työ risteysalueella)
KANKKULAN LIIKENNEAAPINEN
20. Paikka, nopeus, kiihtyvyys
Asentaja jäi liikkeelle lähteneen nosturin ja kannatinpalkkien väliin
Mopot/Mopoilu.
TIETURVA 1 1. Johdanto 2014.
Perävaunun purkaminen
Puutavaranippujen purkaminen junavaunusta
TIEN YLITTÄMINEN.
Teräsaihioiden purkutyö satamassa
AUTOMOBILE -itsestään liikkuva
Klikachev Denis 7.luokka koulu 17
LIIKENTEENOHJAUSSUUNNITELMA Liikenteen pysäyttäminen
Liikenteenohjaajan koulutusaineisto
Timo Heinonen kansanedustajasi Timo Heinonen kansanedustajasi.
Liikenteen automaatio ja liikenneturvallisuus
Liikennevirasto nopeat kokeilut
Saimaan kanavan ratasilta
Verotuksen perusteet – Matkat
Lielahden päiväkodin asemakaavahanke
Verotuksen perusteet – Matkat
Turvallisempi koulutie Jyväskylässä
PTM 2020 markkinavuoropuhelu
Siltojen hoito- ja vuositarkastuskoulutus Siltojen hoitotoimenpiteet rakenneosittain
Autoilija saapuu liittymään valon ollessa punainen
Esityksen transkriptio:

OHJEITA MALLIKUVIEN KÄYTTÖÖN (2 – Liikkuva työ) Näitä mallikuvia tulee käyttää silloin kun työ on luonteeltaan liikkuvaa, esim. kaapeleiden auraaminen tai kaapelin/johdon purku kelalta tms. Mallikuvia tulee käyttää tyypillisesti alemman tieverkon teillä (seutu- ja yhdystiet), joilla tien leveys on alle 6,5 metriä ja pientareet ovat erittäin kapeat tai niitä ei ole ollenkaan. Myös tyypillisesti sorateillä tulee käyttää mallikuvia , kun työkoneet tai muu kalusto sijoitetaan tien reunaan. Mallikuvia voidaan käyttää pääsääntöisesti vain silloin kun työskennellään tiellä, jonka pientareet ovat leveät tai työkoneet voidaan sijoittaa osittain ojan luiskaan, ja jonka ajoradan leveys on vähintään 6,5 - 7,0 metriä. Tyypillisesti tämän kaltaisia teitä ovat valta- ja kantatiet. Liikennemäärän ollessa yli ajoneuvoa vuorokaudessa tulee liikennemerkit sijoittaa molemmille puolille ajorataa. Liikennemäärän ollessa yli ajoneuvoa vuorokaudessa ja nopeusrajoituksen ollessa vähintään 80 km/h tulee liikennemerkkien olla suurikokoisia.

Työalue m 150 m 300 m 500 m 0 m 150 m 300 m 500 m LIIKENTEENOHJAUSSUUNNITELMA LIIKENTEEN PYSÄYTTÄMINEN, liikkuva työ ajoradalla Tiekohtainen nopeusrajoitus 100 km/h  50 km/h Rajoitetun alueen Pituus enintään 1,5 km Liikenteenohjaaja+ pysäytysmerkki tai liikennevalot Liikenteenohjaaja+ pysäytysmerkki tai liikennevalot alle 5,5 m alle 3 m Liikennemerkit suurikokoisia kun liikennemäärä yli ajon./vrk ja nopeusrajoitus ≥ 80km/h. Merkit molemmin puolin ajorataa, kun liikennemäärä yli 1500 ajon./vrk. Vähintään 2 liikenteenohjaajaa tai liikennevaloja tulee käyttää jos: - Ohituskieltoalueella, kanavoi- dussa liittymässä tai näkyvyyden ollessa muuten rajoitettu (tien mutkaisuus/mäkisyys) liikenteelle käytettävissä olevan ajokaistan leveys on alle 3 metriä. TAI - Liikenteelle käytettävissä olevan ajoradan leveys on alle 5,5 metriä. Liikkuvassa työssä käytetään aina hinattavaa varoituslaitetta tai työajoneuvon perään kiinnitettyä vastaavaa sulkuaitaa. Palautetaan tien normaali nopeusrajoitus Palautetaan tien normaali nopeusrajoitus Päällystetty piennar

LIIKENTEENOHJAUSSUUNNITELMA LIIKENTEEN PYSÄYTTÄMINEN, liikkuva työ ajoradalla Tiekohtainen nopeusrajoitus 80/60 km/h  50 km/h 2.2 Työalue 0 m 150 m 300 m 0 m 150 m 300 m Rajoitetun alueen pituus enintään 1,5 km Liikenteenohjaaja+ pysäytysmerkki tai liikennevalot Liikenteenohjaaja+ pysäytysmerkki tai liikennevalot tai alle 5,5 m alle 3 m Vähintään 2 liikenteenohjaajaa tai liikennevaloja tulee käyttää jos: - Ohituskieltoalueella, kanavoi- dussa liittymässä tai näkyvyyden ollessa muuten rajoitettu (tien mutkaisuus/mäkisyys) liikenteelle käytettävissä olevan ajokaistan leveys on alle 3 metriä. TAI - Liikenteelle käytettävissä olevan ajoradan leveys on alle 5,5 metriä. Liikennemerkit suurikokoisia kun liikennemäärä yli ajon./vrk ja nopeusrajoitus ≥ 80km/h. Merkit molemmin puolin ajorataa, kun liikennemäärä yli 1500 ajon./vrk. Liikkuvassa työssä käytetään aina hinattavaa varoituslaitetta tai työajoneuvon perään kiinnitettyä vastaavaa sulkuaitaa. Palautetaan tien normaali nopeusrajoitus Palautetaan tien normaali nopeusrajoitus Päällystetty piennar

LIIKENTEENOHJAUSSUUNNITELMA LIIKENTEEN PYSÄYTTÄMINEN, liikkuva työ ajoradalla Tiekohtainen nopeusrajoitus 70 km/h  50 km/h 2.3 Työalue 0 m 150 m 300 m 0 m 150 m 300 m Rajoitetun alueen pituus enintään 1,5 km Liikenteenohjaaja+ pysäytysmerkki tai liikennevalot Liikenteenohjaaja+ pysäytysmerkki tai liikennevalot alle 5,5 m alle 3 m Vähintään 2 liikenteenohjaajaa tai liikennevaloja tulee käyttää jos: - Ohituskieltoalueella, kanavoi- dussa liittymässä tai näkyvyyden ollessa muuten rajoitettu (tien mutkaisuus/mäkisyys) liikenteelle käytettävissä olevan ajokaistan leveys on alle 3 metriä. TAI - Liikenteelle käytettävissä olevan ajoradan leveys on alle 5,5 metriä. Merkit molemmin puolin ajorataa, kun liikennemäärä yli 1500 ajon./vrk. Liikkuvassa työssä käytetään aina hinattavaa varoituslaitetta tai työajoneuvon perään kiinnitettyä vastaavaa sulkuaitaa. Palautetaan tien normaali nopeusrajoitus Palautetaan tien normaali nopeusrajoitus Päällystetty piennar

LIIKENTEENOHJAUSSUUNNITELMA LIIKENTEEN PYSÄYTTÄMINEN, liikkuva työ ajoradalla Tiekohtainen nopeusrajoitus enintään 50 km/h 2.4 Työalue tai 0 m 150 m 250 m 0 m 150 m 250 m tai Rajoitetun alueen pituus enintään 1,5 km Liikenteenohjaaja+ pysäytysmerkki tai liikennevalot Liikenteenohjaaja+ pysäytysmerkki tai liikennevalot alle 5,5 m alle 3 m Merkit molemmin puolin ajorataa, kun liikennemäärä yli 1500 ajon./vrk. Vähintään 2 liikenteenohjaajaa tai liikennevaloja tulee käyttää jos: - Ohituskieltoalueella, kanavoi- dussa liittymässä tai näkyvyyden ollessa muuten rajoitettu (tien mutkaisuus/mäkisyys) liikenteelle käytettävissä olevan ajokaistan leveys on alle 3 metriä. TAI - Liikenteelle käytettävissä olevan ajoradan leveys on alle 5,5 metriä. Liikkuvassa työssä käytetään aina hinattavaa varoituslaitetta tai työajoneuvon perään kiinnitettyä vastaavaa sulkuaitaa. Päällystetty piennar

Rajoitetun alueen pituus enintään 1,5 km LIIKENTEENOHJAUSSUUNNITELMA LIIKKUVA TYÖ OSITTAIN AJORADALLA, käytettävissä oleva TIEN leveys ≥ 5,5 metriä TAI käytettävissä oleva AJOKAISTAN leveys ≥ 3,0 metriä Tiekohtainen nopeusrajoitus 100 km/h  50 km/h 2.5 ≥ 5,5 m 0 m 200 m 400 m 0 m 400 m Liikkuvassa työssä käytetään aina hinattavaa varoituslaitetta tai työajoneuvon perään kiinnitettyä vastaavaa sulkuaitaa. ≥ 3 m Liikennemerkit suurikokoisia kun liikennemäärä yli ajon./vrk ja nopeusrajoitus ≥ 80km/h. Merkit molemmin puolin ajorataa, kun liikennemäärä on yli 1500 ajon./vrk. Päällystetty piennar Palautetaan tien normaali nopeusrajoitus Palautetaan tien normaali nopeusrajoitus

Työmaan pituus enintään 1 km 2.6 ≥ 5,5 m 0 m 200 m 0 m Liikkuvassa työssä käytetään aina hinattavaa varoituslaitetta tai työajoneuvon perään kiinnitettyä vastaavaa sulkuaitaa. LIIKENTEENOHJAUSSUUNNITELMA LIIKKUVA TYÖ OSITTAIN AJORADALLA Käytettävissä oleva TIEN leveys ≥ 5,5 metriä TAI käytettävissä oleva AJOKAISTAN leveys ≥ 3,0 metriä Tiekohtainen nopeusrajoitus 80/60 km/h  50 km/h ≥ 3 m tai Liikennemerkit suurikokoisia kun liikennemäärä yli ajon./vrk ja nopeusrajoitus ≥ 80km/h. Merkit molemmin puolin ajorataa, kun liikennemäärä on yli 1500 ajon./vrk. Päällystetty piennar Palautetaan tien normaali nopeusrajoitus Palautetaan tien normaali nopeusrajoitus

Työmaan pituus enintään 1 km 2.7 ≥ 5,5 m 0 m 200 m 0 m Liikkuvassa työssä käytetään aina hinattavaa varoituslaitetta tai työajoneuvon perään kiinnitettyä vastaavaa sulkuaitaa. LIIKENTEENOHJAUSSUUNNITELMA LIIKKUVA TYÖ OSITTAIN AJORADALLA Käytettävissä oleva TIEN leveys ≥ 5,5 metriä TAI käytettävissä oleva AJOKAISTAN leveys ≥ 3,0 metriä Tiekohtainen nopeusrajoitus 70 km/h  50 km/h ≥ 3 m - Merkit molemmin puolin ajorataa, kun liikennemäärä on yli 1500 ajon./vrk. Palautetaan tien normaali nopeusrajoitus Palautetaan tien normaali nopeusrajoitus Päällystetty piennar

Työmaan pituus enintään 1 km 2.8 ≥ 5,5 m 0 m 150 m 0 m LIIKENTEENOHJAUSSUUNNITELMA LIIKKUVA TYÖ OSITTAIN AJORADALLA Käytettävissä oleva TIEN leveys ≥ 5,5 metriä TAI käytettävissä oleva AJOKAISTAN leveys ≥ 3,0 metriä Tiekohtainen nopeusrajoitus enintään 50 km/h ≥ 3 m - Merkit molemmin puolin ajorataa, kun liikennemäärä yli 1500 ajon./vrk. Liikkuvassa työssä käytetään aina hinattavaa varoituslaitetta tai työajoneuvon perään kiinnitettyä vastaavaa sulkuaitaa. Päällystetty piennar