Työhönvalmennusta sosiaalihuollon palveluna Kenelle, miksi ja millaista? Työ kuuluu kaikille!-koulutus 9.3.2016.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ARKI JA HYVINVOINTI Sanna Kuussaari SOTE TOIMINTAJÄRJESTELMÄ Toimeentuloturva: Toimeentuloturva: 1.Sosiaalivakuutus, vakuuttaa meidät erilaisten.
Advertisements

ONKO VERKKO-OPPIMINEN RIKKI ?. PERUSOPETUKSEN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN OPETUSKÄYTÖN SEKÄ OPPILAIDEN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN PERUSTAITOJEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA.
Esteetön opiskelu Jyväskylän yliopistossa Hannu Puupponen Hakija- ja opiskelijapalvelu (T256)
Katsaus reformien vaikutuksiin viimeisen 20 vuoden aikana ja miten eteenpäin? Suomen vammaispoliittisen ohjelman VAMPO - seurannan seminaari: Työ ja toimeentulo.
Turvallisuustekniikan neuvottelukunta (TENK), Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) ja Kemianteollisuus ry Kirsi Levä I Turvallisuusosaamisen kehittäminen.
KEUDA 1 Keudan aikuisopisto Hyvinvointialat Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja Työpaikalla tapahtuvan oppimisen info.
Kehitysvammaisten nuorten koulutus- ja työllistymispolkujen risteyksissä Kommenttipuheenvuoro Katariina Hakala, tutkija, FT Kehitysvammaliitto ry. VAMPO.
Kehitysvammaisten ihmisten osallisuus työelämään – oikeus työhön, oikeus palkkaan Tornio
Yhdenvertaisuuslaki: mikä muuttui vammaisen henkilön näkökulmasta Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Liisa Murto Ihmisoikeuslakimies Kynnys/Vike.
Sosiaalinen oppiminen ● Hyödyntää sekä behavioristisia että kognitiiviisia näkemyksiä ● Ihminen oppii tarkkailemalla toisia – tarkkailu tapahtuu sosiaalisessa.
Anne Luoma / VARHAISERITYISKASVATUS. Kunnan järjestämässä ja tukemassa päivähoidossa olevien tukea tarvitsevien lasten osuus päivähoitoikäisistä.
Maatalouskoneiden huolto
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Biologian ja maantiedon kenttä- ja harjoituskurssi
Mikä ihmeen oppisopimus?
Arja Holm, Rinnekodin koulun rehtori
Opetuksen suunnittelu ja toteutus
Tuhat uutta työpaikkaa Pohjois-Karjalan Työvoima- ja yrityspalvelujen alueellinen kokeilu Pohjois-Karjalan ELY-keskus.
Miten koulu ympäristönä edistää terveyttä, turvallisuutta ja toiminnallisuutta
Palvelu- ja hyvinvointitoimialojen osaava työvoima
Kehitysvammaisten henkilöiden palkkatyöllistyminen ja osallisuuden toteutuminen työ- ja päivätoiminnassa. Vaalijala
Millaisin mittarein vaikuttavuutta voidaan mitata?
Tervetuloa Innokylään
Skeema Ihminen on sosiaalinen olento Motivointi 2: Hullunkuriset perheet Luovaa työskentelyä ihmissuhteiden vaikutuksesta.
6 Tärkeä työsopimus s
Elämänkatsomustiedon tunti
EPortfolio Väline oman osaamisen kehittymisen seurantaan ja dokumentointiin. HOPS-koulutus Ilona Laakkonen, Student Life.
Vanhuksen saattohoito
TYÖKYKYKOORDINAATTORITOIMINTA TYÖTERVEYS WELLAMO OY:SSÄ
Osatyökykyisenä työssä ja työhön – tukea ja ratkaisuja
PIENI PEREHDYTYSHARJOITUS
Työkokous - palkkatuki ja sen vaikuttavuus
Sosiaalialan tehtävärakenne
Sisältöalueet esiopetuksessa
Sosiaalinen kehitys Tarja Rauste
Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi
Finanssialalle.fi – alan koulutus, urapolut ja oppimateriaalit
ASA ASA rekisteri Laki 716/2000 Vna työhön liittyvän syöpävaaran torjunnasta Laki 717/2001 Syöpäsairauden aineille ammatissaan altistuvien rekisteristä.
Työn muodot Työsopimuksen ehdot
Opinnoista töihin KP OTE Hyvinvointitiimi
Terve Kunta –verkoston toiminnan kehittäminen
Asiantuntijatiedon koonti
Terve Kunta –verkoston toiminnan kehittäminen
Ammatillisen koulutuksen reformista
Liiketalouden perustutkinto, merkonomi
TULOKSET OPINNOISTA-TÖIHIN WEBROPOL-KYSELY SYKSY 2017
TäsmäKoulutus ja muut osaamisen kehittämisen palvelut
MIELENTERVEYS-KUNTOUTUJIEN TYÖHÖNVALMENNUS
Kouluttajan rooli SPR:n valmiudessa
Työpaikalla ”hässäkkä” päällä?
Työpaikalla ”hässäkkä” päällä?
Parkinson-kerho
Kansaneläkkeen eläkeikä edelleen 65 vuotta
Tilapäinen työskentely ei-laillistettuna sosiaalityöntekijänä kunnassa – Talentian linjaus
Työhönvalmennustiimi esittäytyy
Tilapäinen työskentely ei-laillistettuna sosiaalityöntekijänä kunnassa – Talentian linjaus
Mitä jokaisen ammattilaisen tulee osata ja tietää nepsystä?
Verkko-oppiminen ja kehitystrendit meillä ja muualla – Moodlen mahdollisuudet henkilöstön osaamisen varmistajna Mediamaisteri Group PL 82 (Pyynikintie.
Työhönvalmennuksen prosessi
Tulosten raportointi HALLITUKSEN KÄRKIHANKE OSATYÖKYKYISILLE TIE TYÖELÄMÄÄN (OTE) Projektin nimi ja numero SATAOSAA.
Digitaalisuus nuorisotyön prosesseissa
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
Pasi Patrikainen Johtaja, Pohjois-Savon TE-toimisto
Osatyökykyisille tie työelämään (OTE)
Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö
IkäArvokas-hanke Löytävää vanhustyötä edistämässä
Inarin nuorisovaltuuston kärkihankelista
Koulutuskiertue Suomen Sotaveteraaniliitto, Leena Seppälä.
Kotipolku Kotipolku tarjoaa viittomakielistä kotipalvelua pirkanmaalaisille kuulo- ja kuulonäkövammaisille asiakkaille heidän asuin- ja toimintaympäristöissään.
Esityksen transkriptio:

Työhönvalmennusta sosiaalihuollon palveluna Kenelle, miksi ja millaista? Työ kuuluu kaikille!-koulutus

Kohti inkluusiota Potilas - hoitoAsiakas - kuntoutusKansalainen - tuki Segregaatio Integraatio Inkluusio

YK:n yleissopimus vammaisten henkilöiden oikeuksista  Artikla 27: Työ ja työllistyminen –Työsyrjinnän kielto –Vammaisilla henkilöillä oikeus työhön samoin perustein kuin muillakin henkilöillä –Oikeus ammattiyhdistystoimintaan kuten muillakin –Oikeus mahdollisuuteen ansaita elantonsa työllä, joka on vapaasti valittu ja/tai hyväksytty työmarkkinoilla, sekä työympäristöön, joka on avoin, osallistava ja saavutettavissa –Kohtuulliset mukautukset työpaikoilla –Oikeudenmukaiset työolot yhdenvertaisesti muiden kanssa –Apu työn löytämiseen, saamiseen ja säilyttämiseen, uralla eteneminen –Orjuuden ja alistamisen kielto

Kehitysvamma  vamma ymmärtämisen ja käsityskyvyn alueella –Uusien asioiden oppiminen ja käsitteellinen ajattelu ovat kehitysvammaiselle ihmisille vaikeampia kuin muille. –Kehitysvammaiset ihmiset oppivat kuitenkin samoja asioita kuin muut.  vaihtelee vaikeasta vammasta lievään oppimisvaikeuteen  Persoonallisuudessa älykkyys on vain osa kokonaisuutta. –Kasvatus, elämänkokemukset, oppiminen ja elinympäristö vaikuttavat kehitykseen, siihen millaisiksi ihmisiksi kasvamme.  Vain vamma yhdistää kehitysvammaisia ihmisiä, muuten he ovat samalla tavalla yksilöllisiä kuin muutkin. –Heillä on oma persoonallisuutensa, omat vahvuutensa, mahdollisuutensa ja kykynsä, jotka on löydettävä ja joita täytyy tukea.  Kehitysvamma ei vie työkykyä! Kehitysvammaiset ihmiset voivat työskennellä monissa eri tehtävissä ja eri aloilla.

Kehitysvammaiset ihmiset työelämässä  Suomessa on noin työikäistä kehitysvammaista henkilöä, joista suurin osa osallistuu työ- ja päivätoimintaan.  Työsuhteista palkkatyötä tekee noin kehitysvammaista henkilöä.  Palkkatyöhön kykeneviä potentiaalisia työntekijöitä on noin 3000 henkilöä.

Kehitysvammaiset ihmiset ja työ  Useimmilla kehitysvammaisilla ihmisillä on perustulona työkyvyttömyyseläke.  Työkyvyttömyyseläkkeen saaminen ei estä työn tekemistä tai TE-toimiston asiakkuutta.  Työkyvyttömyyseläkkeen päälle henkilö saa tienata 743,83 €/kk (2016) tai työkyvyttömyyseläkkeen voi laittaa lepäämään.

Kehitysvammainen työnhakija TE-toimistossa  Työnvälityspalvelu  Ammatinvalinta ja koulutus  Palkkatuki  Työolosuhteiden järjestelytuki  apua työssä toiselta työntekijältä  Ym.

Kehitysvammaiset ihmiset ja työ  Vammastaan johtuen kehitysvammainen ihminen tarvitsee tukea (työllistymiseensä).  Kehitysvammaisen ihmisen apuväline on toinen ihminen –Abstraktien käsitteiden kääntäminen konkreettisemmiksi –Tukea uuden oppimisessa –Tukea muutostilanteissa (työympäristössä, -yhteisössä tai -tehtävässä) –Tuen tarve jatkuva, mutta ei kokoaikainen

Tuettu työllistyminen  Työnantaja palkkaa tarvitsemansa työntekijän.  Työnteko perustuu työsuhteeseen.  Työntekijä saa normaalia palkkaa ja on työyhteisön täysivaltainen jäsen.  Työntekijän tukena työhönvalmentaja.  Työhönvalmentajan tuki on työntekijälle ja työnantajalle maksutonta.

Tuetun työn työhönvalmennus  Tavoitteena aina työllistyminen työsuhteeseen  Tuki työtä haettaessa  Tuki asioitaessa eri viranomaisten kanssa  Tuki uuden työn ja työpaikan kulttuurin oppimiseen sekä työyhteisöön tutustumiseen  Tuki työnantajalle, työyhteisölle  Tuki työsuhteen jatkuessa, muutostilanteissa, työpaikkaa vaihtaessa  tarvittaessa pysyvä tuki

Kiitos! Ota yhteyttä: Mari Hakola