KÄSSÄMARTTA MITEN JA MISSÄ?. Oletko innostunut käsitöistä, kädentaidoista ja haluatko oppia uutta? Oletko kuullut kässämarttatoiminnasta, olisiko se sinun.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Toiminnantilastointi
Advertisements

10 RUUSUA SINULLE!.
PePPi- hanke Vapaaehtoiset voimavarana sijaisperheiden tukemisessa
Mannerheimin Lastensuojeluliitto. MIKÄ MLL? • Valtakunnallinen järjestö, joka toimii lasten, nuorten ja lapsiperheiden oikeuksien ja etujen hyväksi •
AKTIIVISEMPI ARKI Työpohjat oman arjen tarkasteluun.
ILO ELÄÄ JÄRJESTÖISSÄ – Pohjois-Karjalan järjestöpäivät , Kitee PALAUTTEEN PURKU Hanna Kääriäinen 2013.
Mäntsälän Kokoomus ry Toimintasuunnitelma 2014
Tunnemmeko jäsenemme? Järjestöpäivät Etappi 1: Rekrytointi.
Junioritoiminta Savonlinnan pursiseura. Vuosittain järjestetään •L•Leiri - kesän alussa - helpoin aika aloittaa harrastus •V•Viikkoharjoitukset –k–kerran.
Viestiupseeriyhdistys ry
BPW Finland UUSIA AJATUKSIA TOIMINNASTAMME - MITEN NE TOTEUTETAAN Leena Roivas Puheenjohtaja
Vapaaehtoisen polulla
Työrauha ja haastavat tilanteet
Hei Sinä 60 + vuotias! Oletko kiinnostunut liikunnasta? Tule vapaaehtoiseksi vertaisohjaajaksi Woimanurkkaan! Lisätietoja: Erityisliikunnan suunnittelijalta.
Viestiupseeriyhdistys ry
Oman äidinkielen ja kotikielen opiskelun merkityksestä
Kasvatamme uutta auttajien sukupolvea Suomen Punainen Risti Lasten turvallisuuden edistäminen SPR:ssä.
LÖYDÄ OMA TAPASI AUTTAA Sydäntalvi – Suomen sydämellisin valmiusharjoitus Lauantaina klo
Punaisen Ristin nuorisotoiminta
Stadia-Dehko. Taustaa Vuonna 2001 aloitettiin diabeetikoiden hoidonohjaukseen keskittyvä moniammatillinen valinnainen opintojakso Opintojakson tavoitteena.
O PPILAITOKSEN ARVIOINTI 2014 Opiskelijakyselyn tulokset.
Uusi, yhteinen yhdistys – AKKL&KJY 1/3 1.Toiminta-ajatuksena parantaa ammatillisen koulutuksen järjestämisedellytyksiä. Ammatillisen koulutuksen laadun.
Vertaisohjaajatoiminta. ” Olen kuin yksi noista tiilistä. Tarvitsen ympärilleni toisia tiiliä, jotka ovat samanlaisia kuin minä, tarvitsen niitä tuekseni.
TYÖSUHTEEN ALUSSA: Työelämän pelisääntöjä
Perusarvon laskeminen
DIALOGI Dialogi on kahden tai useamman ihmisen vuoropuhelua.
TX00AA09 Mediatekniikan projekti 6 op. Tavoitteet Tavoitteena on tehdä vaativa mediatekniikan alaan liittyvä projekti, jossa käytetään mahdollisimman.
 Valitse itseäsi kiinnostava ja sinulle sopiva kirja.  Kannattaa pohtia seuraavia asioita:  Mikä on kirjan aihepiiri?  Onko kirjan pituus sinulle.
Vapaaehtoistoiminta Suomen Punaisessa Ristissä Tulijan tukena pikakoulutus.
OLETKO KIINNOSTUNUT VAIKUTTAMISESTA? HALUATKO EDISTÄÄ OPPILAIDEN ASIOITA KOULUSSA? TAHDOTKO TEHDÄ YHTEISTYÖTÄ ERI TAHOJEN KANSSA? NYT SIIHEN ON MAHDOLLISUUS:
Taitajasta mestariksi Taitajat framilla -seminaari Seinäjoki ke opetusneuvos Seija Rasku Skills Finland ry:n hallituksen puheenjohtaja.
Yhdistyshuoltamo Tarvitseeko yhdistyksenne vuosihuoltoa? Nakuttaako vapaaehtoistyön moottori? Onko uuden startin aika? Mietitkö jo romuttamolle vientiä?
ÄKKILÄHTÖ 2016 Oulun malli. Punaisen Ristin valtakunnallinen valmiusharjoitus lauantaina Harjoitellaan ja kehitetään osastojen auttamisvalmiutta.
Pilotointien esittely elokuu Taustaa  Mitä on tapahtunut ennen?  Esipilotoinneista pilotointeihin ja arviointiin. elokuu iTEC - Designing.
Oulun normaalikoulun lukio. Normaalikoulun lukio on Linnanmaalla toimiva Oulun yliopiston harjoittelukoulu. Koulussa työskentelee varsinaisten opettajien.
Toimiva yhdistys ja sen haasteet Eija Eloranta projektipäällikkö Turun yliopiston Brahea-keskus
Käsityötoiminta 2017.
Eläkeliiton Ylä-Savon piiri ry./Pekka Mäkinen
Lämpimästi tervetuloa!
Ryhdistä yhdistystä treffille: Mitä yhdistystoiminta on?
Mitä tällä tunnilla tehdään?
D-piirin lionspinssiviikko
”ompeluseurat” kouluissa 2017
Ompeluseurat.
Englannin valinnainen lisäkurssi
Tervetuloa koulutukseen!
Oppimisen tuki, pedagogiset asiakirjat ja muuta ajankohtaista
YHDISTÄVÄ TEKIJÄ EI IKINÄ – VAAN IHMISINÄ!
JÄRJESTÖJEN JA KUNTIEN KUMPPANUUS – hyvät käytännöt Pohjois-Karjalassa Hyvinvointikumppanuus Etelä-Savossa-hanke Kansalaistoiminta ja kumppanuus maakuntauudistuksen.
Mikä ihmeen pecha kucha?
Yhteistoiminnallinen kokous
Toimivan oppilaskunnan hallituksen valinta – kuinka temppu tehdään?
Eläkeliiton Ylä-Savon piiri ry./Pekka Mäkinen
Vaalit
Suomen Ekonomien jäsenlähettilyys
ELOtoimintaa keväällä 2016
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Oma osaston käyttöön! Esityksen tavoitteena:
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Ylioppilastutkinnosta
KUMMIPÄIVÄ.
”Suomen LVI-liitto SuLVI on LVI-alan ammattilaisten verkosto, jonka jäsenenä saat uusimmat uutiset ja vaikutat alaasi. Jäsenyhdistyksen jäsenenä tutustut.
Eläkeliiton Ylä-Savon piiri ry./Pekka Mäkinen
Oma osaston käyttöön! Esityksen tavoitteena:
KAUHAJOEN YHTEISKOULU 7.lk - VALINNAISAINEILTA
Opettajalla huoli Ilmoitus- velvollisuus poliisille
TOIMINNAN TILASTOINTI
JÄSENREKISTERI.
Päijät-Hämeen Salibandyseura ry
Viestintä Veljeä ei jätetä -kampanja Sotainvalidi-lehti
Esityksen transkriptio:

KÄSSÄMARTTA MITEN JA MISSÄ?

Oletko innostunut käsitöistä, kädentaidoista ja haluatko oppia uutta? Oletko kuullut kässämarttatoiminnasta, olisiko se sinun juttusi? SINUSTAKO KÄSSÄMARTTA?

MIKÄ ON KÄSSÄMARTTA JA MISSÄ JA MITEN HÄN TOIMII? Kässämartta on vapaaehtoinen, joka toimi: oman yhdistyksensä, tai useamman yhdistyksen kädentaitoryhmän vetäjänä ja toiminnan vastaavana.

MITÄ KÄSSÄMARTALTA EDELLYTETÄÄN? Kässämartta on harrastaja, joka on itse kiinnostunut käsitöistä monipuolisesti ja on valmis kokeilemaan uutta Kässämarttailu on kuitenkin harrastustoimintaa, jossa ei ole opettajaa ja oppilaita, vaan opastus tapahtuu vertaisohjauksena - toinen toiseltaan oppien.

MITÄ KÄSSÄMARTALTA EDELLYTETÄÄN? Kiinnostus käsitöihin ja hän on myös tehnyt jonkin verran erilaisia käsitöitä Kässämartan ei tarvitse olla ”kaikkien asioiden ja tekniikoiden taitaja”, hän oppii itsekin lisää koko ajan Kyky tulla toimeen muiden kanssa Vertaisohjaajan taitoja Ryhmänohjaustaitoja

MIKSI YHDISTYKSISSÄ JÄRJESTETÄÄN KÄSITYÖTOIMINTAA? Käsityötoiminta on monissa yhdistyksissä hyvin suosittua ja kässäryhmät kokoontuvat oman suunnittelun aikataulunsa mukaan. VIESTIMME

MIKSI YHDISTYKSISSÄ JÄRJESTETÄÄN KÄSITYÖTOIMINTAA? Tämä on tärkeää sisältöä yhdistystoiminnalle. Se lisää jäsentyytyväisyyttä ja jäsenten sitoutumista omaan yhdistykseen. Saman henkiseen ryhmään on helppo tulla aremmankin henkilön ja yhdessä oppia uusia asioita.

MIKSI TOIMINNAN JÄRJESTÄMISEEN TARVITAAN VAPAAEHTOISIA? Käsityöt ja kädentaitotoiminta ei ole järjestön varsinaista toimintaa Toimintaan ei saada valtionapua tai muuta rahoitusta Piireissä ei ole palkattuja käsityöneuvojia

Yhdistyksessä on mahdollista toimia kahdella tavalla. On mahdollisuus toimia epävirallisena ryhmänä (kuten useimmat toimivat) tai virallisessa yhdistyksen hallituksen hyväksymässä toimintaryhmässä. Joissakin piireissä on myös piirin ylläpitämiä käsityöryhmiä, joihin kaikkien piirin yhdistysten martat saavat osallistua.

MIKSI KANNATTAA VERKOSTOITUA? Yhteistyö muiden yhdistysten kässäryhmien kanssa on iloinen asia ja tuo aina uutta oppia sekä vinkkejä omaan toimintaan Yhteiset, useamman ryhmän tapaamiset, ovat osoittautuneet onnistuneiksi. Tästä hyvänä esimerkkinä mm. neulelauantait.

MISTÄ TIETOA JA TUKEA TOIMINNALLE? Piirin toiminnanjohtajalle on hyvä esittää toive, että hän kutsuisi piirin taholta kässäryhmien vetäjät yhteistapaamiseen ainakin kerran vuodessa. Marttaliitosta lähetetään neljä kertaa vuodessa kässäkirje, jossa kerrotaan mm. tulevista valtakunnallisista tapahtumista

KIITOS