Auli Ryhänen Projektipäällikkö Jyväskylän ammattikorkeakoulu, ammatillinen opettajakorkeakoulu

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
NATU -neljä askelta tulevaisuuteen
Advertisements

Oppilaanohjauksen kehittäminen Oulun kaupungin perusopetuksessa Kehittämistyötä ohjaa moniammatillinen ohjausryhmä, jossa on edustajat.
Aikuisopiskelijan ohjaus ammattikorkeakoulussa -hanke
Jatkokoulutukseen hakeutuminen
Projektipäällikkö Raija Hirvonen ARVO Kehittyvä ammattikorkeakoulu ja moniammatillinen opettajuus sekä työelämäosaaminen vanhustyön alueella.
LÄHIHOITAJAKOULUTUS tutkinnon laajuus 120 ov
Oulun aikuislukio 2014.
Avoin-Web Pro -projekti SISÄLLÖNTUOTANTO Eija Varis Info
TIETO- JA VIESTINTÄ- TEKNIIKKA OPETUKSESSA -opettajien täydennyskoulutus Johanna Karppinen Info
YVI Yrittäjyyskasvatus opettajankoulutukseen!
TERVETULOA!. Päivän teemat -Ohjauspalvelut Kareliassa -Karelian kuulumiset -Uudistunut korkeakoulujen yhteishaku -Karelian toimijat ja opiskelijakunta.
Laurea/AS/2003 Ohjauksen osaaminen Mahdollisuus vastata ohjauksen tarpeisiin tasapuolisuus oikeudenmukaisuus taloudellisuus tavoitteellisuus.
Opettamisesta osaamiseen -seminaari
STUDIO-projektin tulokset Anita Eskola-Kronqvist Projektipäällikkö STUDIO-projekti Projektin osatoteuttajat: ARCADA HAAGA-HELIA Ammatillinen.
Ohjaa ja kannusta OK–koulutus 2 op Arvioi ja innosta AI–koulutus 2 op
AMMATILLISEN OPETTAJANKOULUTUKSEN LÄHTÖKOHTIA
Unelma I ja II Valmisteluhanke /
SOME Case: Avance Johtamiskoulutus Pasi Aaltola JYU SOME-seminaari
FUAS Kielet ja viestintä
AMMATILLISTEN OPETTAJAKORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU
W w w. h a m k. f i / a o k k AMK-opintoihin valmentava koulutus maahanmuuttajataustaisille Riihimäki Vesa Parkkonen ja Riitta Metsänen.
Jatkokoulutukseen hakeutuminen
Opin Ovi -hankkeet OSUVUUTTA JA KYSYNTÄLÄHTÖISYYTTÄ AIKUISOPISKELUUN TIETO-, NEUVONTA- JA OHJAUSPALVELUJEN VALTAKUNNALLISELLA KEHITTÄMISOHJELMALLA
GOPP –hanketyöpaja Teemaryhmät Ohjausryhmän edustajat SAMOK ry. Projektipäällikkö.
W w w. h a m k. f i Ylermi ohjausryhmä Helena Turunen mi.
MONIKULTTUURISUUS SUOMESSA 6 op
Uudenkaupungin lukiosta valmistuneiden ylioppilaiden SIJOITTUMISTIETOJA Opinto-ohjaaja Mirja Niiranen Uudenkaupungin lukio
VOIMAA Voimavaroja maahanmuuttajista. MITÄ? VOIMAA-hankkeen tavoitteena on kehittää maahanmuuttajataustaisille joustava väylä opintojen aloittamisesta.
EUTRAIN Comenius 2.1 Projekti Fysiikan ja kemian opettajakoulutuksen yhtenäistäminen Euroopassa.
YAMK-opinnot bioanalyytikoille TAMKissa Eeva Liikanen Tampereen ammattikorkeakoulu Bioanalyytikkokoulutus.
W w w. h a m k. f i / a o k k Jatko-opintomahdollisuuksia Eveliina Grönberg, opintojen ohjaaja HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu.
Sosiaalityön käytännön, koulutuksen ja tutkimuksen strategista kumppanuutta Itä-Suomen yliopistossa Katri Savolainen Projektipäällikkö Itä-Suomen yliopisto.
Armi – arkiohjauksen malli Paremmin arjentaidoin ja opintojen kautta työelämään Marika Lius ja Katja Bergström.
Aikuisohjaus työelämän voimavarana – Maakunnallista verkostoyhteistyötä aikuisten ohjauspalveluiden kehittämiseksi – Suvi Lehto-Lavikainen,
STUDIO-projekti Toimintalinja 3: Osuvuutta ja kysyntälähtöisyyttä aikuisopiskeluun tieto-, neuvonta ja ohjauspalvelujen valtakunnallisella kehittämisohjelmalla.
Sarana - Työelämän moniammatillinen oppimis- ja kehittämisareena - sosiaalialan pilotoinnista visioita hyvinvointialalle 4/2010-3/ Helsinki.
Salmia ja Laituri-projekti 2013: Koulutus ja kehittämisen tuki ELY:ille Pasi Savonmäki Antti Laitinen TNO-foorumi Koulutus- ja kehittämiskeskus Salmia.
Itä-Uudenmaan Opin Ovi Läroporten i Östra Nyland Hankkeen esittely.
Avoin tulevaisuus? Kaikille avoimia korkeakouluopintoja
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
OILI-palvelun tilanne
Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkinto
Löytöretki toiseen maailmaan –seminaari Jyväskylän ammattiopisto
Tilaisuuden järjestää:
Maakunnallinen OPS-koordinaatioryhmä
Etsivän työn kehittämispäivät Corinne Björkenheim
Jyväskylän yliopisto, Koulutuksen tutkimuslaitos
Elinikäinen ohjaus Suomessa
PONTTI –Pohjoista ohjausosaamista nuorisotakuuseen, 5op
Perehdy, Opi ja Kehitä - Arvioi! (POKA)
NUORISO- JA VAPAA-AJAN OHJAAJA KANKAANPÄÄN OPISTO Opistonkatu 5 PL 45
VI Ohjaamo-päivä Verkko-Ohjaus
TESSU – Tehdään yhdessä ohjausta –projekti (ESR) –

Savonia-ammattikorkeakoulu
Tietotekniikan aineenopettajankoulutus
OsaOppi IV– Osaamisen osoittaminen digitaalisilla osaamismerkeillä
Tanssinopettaja (AMK), 240 op
Musiikkipedagogi (AMK), 240 op
Fysioterapeutti (AMK), 210 op
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
OSMo Monikulttuurista osaamista Ohjaamoihin –projekti
Taina Seppälä-Kolkka / S12!78
YHTEISHAKU 2019.
Seija Mahlamäki-Kultanen ja Jaana Muttonen
Koulutuksen tutkimuslaitos
LUONNOS (11/17) Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto
Tule mukaan päätöksenteon koulutukseen
Taloudellinen tuki liittojen ja yhdistysten koulutuksiin
Opettajan pedagogiset opinnot Humanistinen koulutusala
Esityksen transkriptio:

Auli Ryhänen Projektipäällikkö Jyväskylän ammattikorkeakoulu, ammatillinen opettajakorkeakoulu ERKKERI – ohjauskoulutusta aikuisten ohjaajille Itä-Uudenmaan Opin Ovi –seminaari ERKKERI – ohjauskoulutusta aikuisten ohjaajille Yhteistyössä: Hämeen ammattikorkeakoulu, ammatillinen opettajakorkeakoulu Jyväskylän yliopisto, OKL Työvoimaopisto

ERKKERI – ohjauskoulutusta aikuisten ohjaajille ERKKERI –projekti ERKKERI on aikuisten ohjaus- ja neuvontatyötä tekevän henkilöstön ohjausosaamista sekä moniammatillista verkostotyötä kehittävä projekti ERKKERIn koulutukset on tarkoitettu työ- ja elinkeinohallinnossa, aikuiskoulutusorganisaatioissa, yliopistoissa, ammattikorkeakouluissa, aikuislukioissa, vapaan sivistystyön organisaatioissa, järjestöissä sekä yhdistyksissä toimivalle neuvonta- ja ohjaushenkilöstölle. ERKKERIä toteuttaa Jyväskylän ammattikorkeakoulun ammatillinen opettajakorkeakoulu yhteistyössä Hämeen ammattikorkeakoulun ammatillisen opettajakorkeakoulun, Jyväskylän yliopiston ja Työvoimaopiston kanssa. ERKKERI toteutetaan Työ- ja elinkeinoministeriön ja Euroopan sosiaalirahaston myöntämillä varoilla.

ERKKERIN tuotteet ja palvelut ovat maksuttomia Ilmoittautumiset ja lisätietoa 5 op:n koulutus 1. Aikuisten ohjauksen perusteet 5 op (ilmoittautuminen mennessä) 2. Voimavarasuuntautunut ohjaus 5 op (syksy 2009) 3. Uudelleensijoittumisohjaus 5 op (syksy 2009) 4. Ohjaus, tasa-arvo ja sukupuolijärjestelyt 5 op (syksy 2009) 5. Muutostilannevalmiuksien kehittämisen ohjaus 5 op (syksy 2009) 6. Pienryhmäohjaus 5 op (2010) 7. Ohjauksen etiikka 5 op (2010) 8. Monikulttuurinen ohjaus- ja neuvontatyö 5 op (2010) 9. Ohjaus- ja neuvontatyö verkossa 5 op (2010) Koulutukset voivat olla: Koko valtakuntaan tarjottavia Maakunnallisia/paikallisia Räätälöityjä 30 op:n koulutus: Aikuisten ohjaus ja neuvontatyö ilmoittautuminen mennessä käynnistyy syksyllä 2009 Jyväskylässä ja Hämeenlinnassa Koulutuksen sisältönä: Yhteiskunta, työ ja koulutuselämä nyt ja tulevaisuudessa (5 op) Vuorovaikutus ohjauksessa (5 op) Ohjaus ja neuvontatyö aikuisten ohjauksessa (5 op) Ohjauksen ja neuvontatyön organisointi (5 op) Valinnaiset opinnot (5 op) Kehittämistehtävä (5 op) __________________________________________________ 60 op:n opinto-ohjaajan kelpoisuuskoulutus (75 opiskelijan kiintiö) Koulutus on asetuksen (986/1998) mukainen Yhteishaku JAMK ja HAMK tammikuussa 2010, JKL yliopistoon keväällä 2010

ERKKERI – ohjauskoulutusta aikuisten ohjaajille Aikuisten ohjauksen perusteet 5 op Kenelle? Työ- ja elinkeinohallinnossa, aikuiskoulutusorganisaatioissa, yliopistoissa, ammattikorkeakouluissa, aikuislukioissa, vapaan sivistystyön organisaatioissa, järjestöissä sekä yhdistyksissä ja järjestöissä toimivalle neuvonta- ja ohjaushenkilöstölle kuten esim. työvoimaneuvojille ja –ohjaajille, opettajille, tutoropettajille, opintosihteereille jne. Mitä tavoitteita? Kehität aikuisten ohjaus- ja neuvontatyön perusosaamistasi Hankit teoreettisista tietoa ja käytännöllisiä työmenetelmiä omaan ohjaustoimintaasi Opit soveltamaan erilaisia menetelmiä aikuisten ohjaustyössä eri toimintaympäristöissä sekä lisäät ohjauksen yhteistyötaitojasi

ERKKERI – ohjauskoulutusta aikuisten ohjaajille Aikuisten ohjauksen perusteet 5 op…. Millaisia sisältöjä? Koulutuksessa etsitään vastauksia seuraaviin aikuisten ohjauksen keskeisiin kysymyksiin:  Mitä ohjaus on?  Missä ohjausta toteutetaan ?  Kuka ohjausta toteuttaa ?  Millä menetelmillä ohjausta toteutetaan ? (ohjauksen lähestymistavat, ohjaustaidot ja ohjauksen menetelmät)  Ohjaajan ihmiskäsitys ja ohjauksen etiikka Miten toteutetaan? Intensiivinen koulutus koostuu viidestä lähiopetuspäivästä sekä omaan ohjaustyöhön sidotuista oppimis- ja kehittämistehtävistä. 1. lähijakso klo ja klo lähijakso

ERKKERI – ohjauskoulutusta aikuisten ohjaajille Aikuisten ohjauksen perusteet 5 op…. Missä? Työvoimaopisto, Salmirannantie 8, Jyväskylä Kouluttajat: YM Merja Niemi-Pynttäri ja KT Jaana Saarinen Mitä kustannuksia? Koulutus toteutetaan Euroopan sosiaalirahaston tuella ja on osallistujille maksuton. Osallistuja maksaa itse koulutukseen liittyvät majoitus- ja matkakulut. Työvoimaopistolla on mahdollisuus majoittua. Kysy lisää majoituksesta puh , Ilmoittautuminen mennessä

ERKKERI – ohjauskoulutusta aikuisten ohjaajille Aikuisten ohjaus ja neuvontatyö 30 op Kenelle? Aikuisten ohjaus- ja neuvontatyötä tekevät henkilöt seuraavista organisaatioista, kuten työ- ja elinkeinohallinto, aikuiskoulutusorganisaatiot, yliopistot ja ammattikorkeakoulut, aikuislukiot, vapaan sivistystyön organisaatiot, järjestöt ja yhdistykset. Mitä tavoitteita? Kehität henkilökohtaista aikuisten ohjaus- ja neuvontaosaamistasi Kehität oman työpaikkasi/organisaatiosi aikuisten ohjaus- ja neuvonta palveluja Saat valmiuksia toimia moniammatillisessa yhteistyössä Opit ymmärtämään oman oppimis- ja ihmiskäsityksesi merkityksen ohjauksessa.

ERKKERI – ohjauskoulutusta aikuisten ohjaajille Aikuisten ohjaus ja neuvontatyö 30 op Koulutuksen sisältönä: Yhteiskunta, työ ja koulutuselämä nyt ja tulevaisuudessa (5 op) Vuorovaikutus ohjauksessa (5 op) Ohjaus ja neuvontatyö aikuisten ohjauksessa (5 op) Ohjauksen ja neuvontatyön organisointi (5 op) Valinnaiset opinnot (5 op) -Voimavarasuuntautunut ohjaus (5 op) -Kognitiivinen ohjaus (5 op) -Monikulttuurinen ohjaus- ja neuvontatyö (5op) -Ohjaus- ja neuvontatyö verkossa (5op) Kehittämistehtävä (5 op) Ilmoittautuminen mennessä Käynnistyvät syksyllä (4 ryhmää) – erilaisin painotuksin Voidaan räätälöidä ja käynnistää maantieteellisesti tarpeen mukaan

–siellä on kaikki! Liity – saat uunituoreet uutiset koulutuksista ja niiden alkamisista! ERKKERI – ohjauskoulutusta aikuisten ohjaajille