ESIMIESVALMENNUS 2 Opintopäällikkö informaatio-ohjaajana - kokemuksia puun ja kuoren välistä Mikko Vehkaperä (Terhi Mella, Mervi Tikkanen, Maija-Sisko.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
People make it work!. Mistä johtuu se, että... • vain 10% strategioista toteutuu? • henkilöstöstä noin 5% on.
Advertisements

TURVALLINEN LÄÄKEHOITO – KERTAUSTA JA TEHYN NÄKEMYKSIÄ
Toiminnan suunnittelu KPKssa.
Monenlaisia työkuvia Työajat hankalat a.  Päivittäinen työaika pääosin klo ja klo  Myös lauantait työpäiviä, 6-päiväinen viikko  Pitkä.
Esimiestaidot Jaksosuunnitelma. Kurssin sisältö • Kolmen päivän tehokurssi esimiesasemaan pyrkiville, voidaan myös käydä täydennyskoulutuksena • Aiheita.
Weathering sää’istystä, vanhennusta vai mitä ihmeen salatiedettä?
Hyvä toimituksen esimies
Prosessiosaaminen - prosessiosaajaksi
VAPAAEHTOISTYÖSSÄ JAKSAMINEN OSAAMINEN Yhteiskunta Perhe Lähiyhteisö
Tutkimusosasto Mitä ja miksi? Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia kokemuksia nuorilla on täystyöllisyysmallista ja työvoimatalossa työskentelystä.
”YHDEKSÄN ON ENEMMÄN KUIN YKSI” Tiimit seurakunnan vapaaehtoistoiminnan kehittäjinä.
Teemaryhmä Opintoasiainpäivät Sihteeri Tuula Kivistö
Roolikarttani - nykyisyys Tärkeimmät työroolini asiantuntija- näkökulmasta: – Yksikön perustyöntekijä – Alainen – Moniammatillisen tiimin jäsen – Työkaveri.
TYÖHYVINVOINTI SEURAKUNTATYÖSSÄ 2007
Lohjan kaupungin työhyvinvointikysely 2008 Lehdistötilaisuus
Työllisyysportti ”Ei vain tietoa, vaan ihmistä varten”
KÄYTÄNNÖN KOKEMUKSIA YMPÄRISTÖJÄRJESTELMÄTYÖSTÄ
Yleislääkäripäivät 2013: Kollegan työkyky
Punainen: tunteet, vaistot - Millaisia tunteita ja tuntemuksia tehtävä herättää? Musta: varovaisuus, arviointi, kriittisyys - Mitkä ovat ehdotuksen hyvät.
Koulutuksen rakenteet ja mallit tekniikan amk-koulutuksessa Työpaja Lahti.
Kondiittorilajin tiimimäinen toiminta Aktiivinen valmennustoiminta aloitettu v Valmennustoimintaa on järjestetty aktiivisesti 2- vuoden syklein lajipäällikön.
Työssäoppiminen eli TOP
Menestyvä työyhteisö Yksilö – Ryhmä – Organisaatio Sitoutuminen
Esimiesviestintä.
Valmentajana kehittyminen
Koulutuksen laadun kehittäminen
Nuorisopalveluiden tavoitetila
STANDARDI 4:N SOVELTAMINEN KÄYTÄNNÖSSÄ: Henkisen kuormittumisen hallintamallin kehittäminen ESSHP:ssä Eeva Häkkinen TtM Hankekoordinaattori
Verkko-opetuksen laatukäsikirja Kristiina Karjalainen, Ulla Ritvanen Erika Löfström Laadun teoriasta käytäntöön työpajat
Verkko-opetuksen laadunhallinta- ja laatupalveluhanke (Vopla) Helsingin yliopisto, Kuopion yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto Verkko-opetuksen.
Asiajohtaminen missio, visio, arvot, tavoitteet, strategia, talous ihmisjohtaminen Työyhteisö; henkilöstö ja johto / kommunikointi, vuorovaikutus, tiimit,
Johtajuus- ja asiantuntijaviestinnän erikoiskurssi syyslukukausi 2006
Verkko-opetuksen laatukäsikirja ja verkostotoiminnan laatu Annika Evälä, Kristiina Karjalainen SVY-yhdyshenkilöpäivä
TUPA –Työpaikkaohjaajien kouluttajakoulutus - kuka kouluttaa ketä?
Kiusaamiskysely 2014 Syksy.
OPPI SYNTYY YHDESSÄ TEKEMÄLLÄ - EI MONISTAMALLA
Johdatus viestintään, kuudes luento
Osaava-ohjelma: Pedagoginen uudistuminen muutosjohtamisen välineenä
Työhyvinvointi työnantajan näkökulmasta A-klinikkasäätiön työsuojelun työkokous Hämeenlinna Kirsti Aalto.
Mitä arviointiin liittyvät muutokset tarkoittavat? Työpaikkakouluttajahanke Omniassa
Viestintä ja johtaminen: esimiesviestintä
Allianssin hyvinvointifoorumi Hanna.Mari Manninen VISIONA NUORET VOIVAT HYVIN - Mitä tavoittelemme, kun puhumme hyvinvoinnista?
Iida Kukkonen, Saara Könönen, Maiju Laurila, Laura Lundberg, Janne Junell, Susanna Ranta, Susanne Peltoniemi, Mikko Koskinen.
Hyvä tuutori, parempi ryhmä Tuutorikoulutus 2016 © 2016 Johanna Tikkanen |
Oppisopimusnuoren ohjaaminen työssä Helena Rajalinna.
Tietostrategiaa monimuotoisesti
Toimi koulullasi vaikka näin Kerro muille hallituksen/valtuuston jäsenille kaupunkikokouksen valmisteluista eli käy saamasi materiaali läpi Yhteistyössä.
On hyvä oppia tuntemaan itseään Hurtig
Johtamisen ketju kohti tuottavuutta Yrittäjän onnenpäivä Ossi Aura
JOHTAMISEN OSA-ALUEET:  Strateginen johtaminen / johtoryhmä  Visio, missio ja strategia  Johtamismetodit / taktiikat  Tavoitejohtaminen, yrityksen.
JOHTAMISEN OSA-ALUEET:  Strateginen johtaminen / johtoryhmä  Visio, missio ja strategia  Johtamismetodit / taktiikat  Tavoitejohtaminen, yrityksen.
ENNAKKOTIETOJA SYYSKUUSSA 2013 JULKAISTAVASTA T-MEDIAN LUOTTAMUS & MAINE -TUTKIMUKSESTA: Julkaisemme yhdessä Talouselämän kanssa listan Suomen hyvä- ja.
PEDAGOGINEN ILTAPÄIVÄ
Konstruktivismi Tekijä Bogi
VASU:n jalkauttaminen Raumalla
Polkuja läpäisyn tehostamiseen 4 Dialoog
Tämä on mun juttu – yrittäjyyskasvatusta alakoululaisille
Klubin strategia työkalu KST
Yhdessä työskentelyn prosessi, yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi.
Hyvinvointitiimit – I työpaja
SEURAAVAT TAIDOT HYÖDYLLISIÄ OHJAAMISESSA JA KOHTAAMISESSA
Tutkimusluonteisen opinnäytetyön prosessi
Työpäivän kokeminen kuraa vai kivaa?
Partion johtamismallin avulla
Tapahtuman järjestämisen työpaja Combo -hanke MORO!
Hiljainen tieto Kala ei tiedä että se ui ,ennen kuin se joutuu vedestä pois Rutiininomaista, ohjaa kaikkea toimintaa Periaatteessa kaikki tieto ja osaaminen.
Think global act local Tavoitteet projektille yhteistyötaidot
Elintapaohjauksen toimintamallin ja palveluketjun kuvaus
LUKIO-TET Viherlaakson lukion ensimmäisen ja toisen vuositason opiskelijoiden työelämään tutustuminen keväällä 2015.
Menestys tiimityön kautta
Esityksen transkriptio:

ESIMIESVALMENNUS 2 Opintopäällikkö informaatio-ohjaajana - kokemuksia puun ja kuoren välistä Mikko Vehkaperä (Terhi Mella, Mervi Tikkanen, Maija-Sisko Tuomaala)

Kehittämisprojektin alustava suunnitelma tehdään neljän opintopäällikön yhteistyönä tarkastellaan opintoasiainhallinnon ja opintopäällikön rooleja nyt ja tulevaisuudessa, muutosten kohdatessa ja niiden jälkeen aihealue on jaettu neljään, osittain limittyvään osa- alueeseen osa-alueet ja niiden sisällöt tarkentuvat työn edetessä

Kehittämisprojektin alustava suunnitelma 1.Kollega vai esimies? opintopäällikön toimenkuvan selkiyttäminen onko meillä alaisia informaatio-ohjaus miten nykytila eroaa tulevaisuudesta miten toimia kahden roolin välillä 2.Henkilöstöjohtaja työyhteisön kuunteleminen, ilmapiirin aistiminen osallistuva johtaminen palautteen antaminen päätösten tekeminen (myös vaikeiden) ja niistä informoiminen ”muutosjohtajuus”: miten muutosvastarinta käännetään positiiviseksi voimavaraksi

Kehittämisprojektin alustava suunnitelma 3.Puolestapuhuja miten toimin tiimin edustajana tiedekunnan / yliopiston johdolle miten sovitan tiimin edun tiedekunnan / yliopiston etuun miten saan ”tahtoni läpi” olenko aina oikeassa 4.Tiimijohtaja mitä tarkoitetaan tiimillä ja tiimijohtajuudella toimiiko työyhteisö tiiminä mikä on opintoasiainhallinnon tulevaisuus, ovatko tiimit katoamassa onko opintoasioilla (tai pitäisikö edes olla) oma missio, visio, strategia, arvot jne. olemmeko perässähiihtäjiä, sopeutujia vai edelläkävijöitä

Sama kuvana

Tavoite kehittyminen kannustavaksi informaatio-ohjaajaksi valmiudet pystyä toimimaan muutostilanteessa, hallita se sekä auttaa muitakin hallitsemaan oman roolin selkiyttäminen nyt ja jatkossa

Toteuttaminen alustava miettiminen aiheesta ja osa-alueista on tehty yhteistyönä kukin perehtyy omaan osa-alueeseensa tarkemmin omien kokemustensa ja mahdollisesti kirjallisuuden avulla välillä pidetään yhteispalavereita, joissa käydään läpi tehtyjä havaintoja > täsmennetään osa-alueiden eroja tai yhtäläisyyksiä sekä saadaan ideoita toisilta lopuksi kokoonnutaan yhteen tekemään loppupäätelmät

Dokumentointi kukin opintopäällikkö laatii oman raporttinsa, jotka yhdistetään yhteiseksi raportiksi kehittämispäivän aikana lisäksi syntyy paljon työpapereita ja mahdollisesti väliraportteja

Oma kehittämisprojekti lähestyin tehtävää lähinnä henkilökohtaisen kehittymisen kannalta kirjallisuuden läpikäyminen ja oman työn pohtiminen sen kautta lähemmässä tarkastelussa noin 10 kirjaa tuloksena oppimispäiväkirjatyyppinen pohdiskelma

Mitä ideoita? Virtanen: informaatio-ohjaaja taustaoletuksiin vaikuttaminen Minzberg (1989) puhuu johtajan erilaisista rooleista, joita on hänen mukaansa kolme: –Henkilösuhderoolit (keulakuva, johtaja, yhteydenpitäjä) –Tiedonvälitysroolit (tarkkailija, tiedonvälittäjä, puolestapuhuja) –Päätöksentekoroolit (työnantaja, häiriöidenpoistaja, resurssien jakaja, neuvottelija) asiantuntijaorganisaatio Sipilä: energian luoja, producing manager Yukl: manager without subordinates

Mitä vaikeuksia? Ei virallista esimiesasemaa Valta ja vastuu ei tasapainossa Missä määrin voi ”astua toisen varpaille”? Toisaalta ei myöskään halua olla Järvisenkin käyttämän termin mukaan ”valtaa hamuava osastopäällikkö”. Oma aktiivisuus ratkaisee paljon, mutta mikä on ideaali aktiivisuuden määrä?

Miten muutoksessa? Muutoksesta pitää tiedottaa jatkuvasti ja uutistyhjiö täytyy ehdottomasti välttää. Pitää tiedottaa, vaikka ei ole uutistakaan. Pitää myös kertoa, mistä asioista ei voida vielä kertoa ja miksi. (Åberg, 2006, s. 131–132.) ”Ellei keskijohdon edustaja saa omalta esimieheltään tietoa asioiden tilasta ja tulevista suunnitelmista, miten ihmeessä hän voi täysillä antaa oman ja tiiminsä panoksen yhteiseksi hyväksi? Arvelujohtaminen on huono johtamisen malli.” (Åberg 2006, s. 13.)

Valmiina syksyllä 2007