Allianssin hyvinvointifoorumi 15.2.2012 Hanna.Mari Manninen VISIONA NUORET VOIVAT HYVIN - Mitä tavoittelemme, kun puhumme hyvinvoinnista?

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
SUOSITUKSET • viisi ministeriötä - sosiaali- ja terveysministeriö - opetus- ja kulttuuriministeriö - ympäristöministeriö - liikenne- ja viestintäministeriö.
Advertisements

KULTTUURI KUNTAORGANISAATION MUUTOKSESSA / Hanna-Mari Kokkonen.
Tauno Linkoranta Varsinais-Suomen Kylät ry Kansalaiskunta –hanke Helsinki Kunnallinen järjestöstrategia/- järjestöohjelma.
Yhteistyössä Tietohallinto liikunnassa ja urheilussa
Ehkäisevän päihdetyön järjestöjen yhdistymishanke.
Markus Söderlund Kanuuna-seminaari, Tampere Miksi ja miten nuorisojärjestöjen työtä kannattaa arvioida? #nuorisojärjestöt #laatu #arviointi #palaute.
Suupohjan seutuportaali –hanke
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
O SALLISUUS YHDENVERTAISUUS JA ARJENHALLINTA N UORISOTUTKIMUKSEN & NUORTEN NÄKÖKULMAA Mirja Määttä Itä-Suomen yliopisto.
Kulttuuri- ja nuorisoalojen kunta- ja järjestötoimijoiden koulutus- ja verkostoitumispäivä Yhteisöllisyys ja hyvinvointi Hannu Kareinen.
Keravan seurakunta - matkakumppanisi
Punaisen Ristin vaikuttamistyö Miten se näkyy senioritoiminnassa?
Lasten osallisuutta kartoittamassa
Ruuti - nuorten vaikuttaminen Helsingissä. Ruuti-toiminnan päämäärä Jokaisella nuorella on vähintään yksi myönteinen kokemus vaikuttamisesta.
KANSALAISTOIMINTA Osa Muotialan asuin- ja toimintakeskus ry:n ennaltaehkäisevää mielenterveystyötä Kokoaa erilaisia ihmisiä yhteen mielekkään toiminnan.
Eviva-hanke Vertaistukea ja voimaa ryhmätoiminnoilla päivät Sanna Forsell Ikääntyvien ja iäkkäiden Hankekoordinaattori, Eviva-hanke Turun kaupunki,
Nuorisovaltuustotoiminta ja nuorten osallisuus Suomessa
Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå Miten nuorisopalvelut selviää palikkaleikkien myllerryksessä?
Miten laatutyöhön sitoutetaan?
Georg Henrik Wrede1 Lapsi- ja nuorisopolitiikan uudistuvat tavoitteet.
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI JA OPPILASHUOLLON OPETUSSUUNNITELMA
OSAAVAT KUNNAT-projekti Elinkaarikustannusten mallinnus: case Riihimäki.
Nuorten osallisuus Varkauden nuorisovaltuusto Wanuva.
Aikuissosiaalityötä johtamassa Keski-Suomen aikuissosiaalityön kehittämishankkeen loppuseminaari Perusturvajohtaja Riitta Vanhanen.
Elämänlaatu Mitkä tekijät vaikuttavat nuoren hyvinvointiin?
Timo Kietäväinen varatoimitusjohtaja
YHDENVERTAISUUSSUUNNITTELUN HYVÄT KÄYTÄNNÖT
Kulttuuri osana terveyden edistämistä Kulttuurin hyvinvointivaikutusten toimintaohjelma seminaari/kuulemistilaisuus
Sininauhaliitto on kristillisten päihdejärjestöjen keskusliitto
Asiajohtaminen missio, visio, arvot, tavoitteet, strategia, talous ihmisjohtaminen Työyhteisö; henkilöstö ja johto / kommunikointi, vuorovaikutus, tiimit,
www.nuorisokanuuna.fi1 Kanuunassa tapahtunutta Kotka.
 Hyvinvointi on ihmisen fyysistä, psyykkistä, sosiaalista, emotionaalista ja hengellistä hyvää oloa  Hyvinvointi syntyy ihmisen itsensä, hänen läheistensä,
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
Johdatus viestintään, kuudes luento
Sosiaalinen pääoma sosiaaliset verkostot, luottamus, vuorovaikutus
Viestintä ja johtaminen: esimiesviestintä
Kuntaliiton Kunnat ohjelma ja tulevaisuuden kunta Kunnat haasteiden edessä -kuntaseminaari Joensuu va kehityspäällikkö Jarkko Majava.
VISIO ARVOT KEHITTÄMIS- TOIMET MISSIO Naisten aseman, sukupuolten välisen tasa-arvon ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksien edistäminen yhdessä jäsenjärjestöjen.
Humanistiseen ammattikorkeakoulu. Humak on valtakunnallinen Verkosto- ammattikorkeakoulu.
Espoo haluaa kehittää osallisuutta Osallistuva Espoo -kehitysohjelma
TORNION KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT STRATEGIA
Allianssin strategia työpaikan arjessa Henkilöstöworkshop
Me. säätiö © 2015 Me-säätiö Me-säätiö Ulla Nord.
Nuorten tieto- ja neuvontatyön auditointi- ja itsearviointimalli Heta Malinen Lähde: Mervi Ahola.
Kuntastrategian tarkistaminen
Autismi- ja Aspergerliitto ry
Strategiaperusta ja ohjelmat
Kokemuksia pilottikouluista
Toimialajohtaja Marita Lehikoinen
VAU:n huippu-urheilustrategia
Mirella Huttunen, Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry
Ydinviestit Ihmiset pärjäävät paremmin arjessa, kun heillä on riittävät voimavarat toimia ja ottaa vastuuta elämästään. Ammattihenkilöt tarvitsevat mahdollisuuden.
Klubin strategia työkalu KST
VAU huippu-urheilustrategia
1. Järjestöjen työ näkyväksi tietoa kunnille, Siun sotelle
HYVINVOINTI- JA SIVISTYSPALVELUJEN TOIMIALA Kaupunginvaltuusto
Järjestö 2.0: Pohjanmaan järjestöt mukana muutoksessa
Lapsi-ystävällinen kunta
Cultura Yhdistävä tekijä
Kansalaistoiminnankeskus Matara
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
HENKILÖSTÖJOHDON ILTAPÄIVÄ
Yhteinen keittiö Osallisuuden arviointi
Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen
Osallisuutta monella tasolla: Kuvaukset
Hyvät käytännöt pysyvään käyttöön Tavoitteet:
Avoimen nuorisotyön arviointiväline: käyttöönotto Lounais-Suomessa (I aalto) Anu Gretschel, Erikoistutkija, FT, Nuorisotutkimusverkosto Pori,
Lapsivaikutusten arviointi LAVA
Ylihyvää elämää Vaasan kotihoidon strategia
Ajankohtaista korkeakoulupolitiikassa opetusneuvos Sanna Hirsivaara
Esityksen transkriptio:

Allianssin hyvinvointifoorumi Hanna.Mari Manninen VISIONA NUORET VOIVAT HYVIN - Mitä tavoittelemme, kun puhumme hyvinvoinnista?

2 Mitä tavoittelemme, kun puhumme hyvinvoinnista? NUORTEN NÄKÖKULMA ALLIANSSIN TULOKULMA YKSILÖLLINEN JA YHTEINEN TAPA HAHMOTTAA NUORTEN HYVINVOINTI

Allianssin strategia2021 ARVOT: Yhdenvertaisuus Osallisuus Kuuluvuus ROOLIT: Vaikuttava Yhdistävä Palveleva VISIO 2021: Nuoret voivat hyvin STRATEGISET TAVOITTEET: 1. Nuorten osallisuus on vahvistunut. 2.Yhdenvertaisuus on edennyt. 3.Nuorisopolitiikasta on tullut yleispolitiikkaa. 4.Ennaltaehkäisevän nuorisotyön painoarvo on noussut. 5.Allianssi yhdistää nuorisotoimialan. 6.Allianssi tuottaa korkealuokkaisia palveluita nuorisotoimialalle. 7.Allianssissa työskentelee sitoutuneita ja innostuneita alansa ammattilaisia. MISSIO: Allianssi edistää nuorten hyvinvointia

ARVOT Yhtäläiset mahdollisuudet hyvään elämään. YHDEN- VERTAI- SUUS Mielekäs tekeminen, tilaa toimia ja rohkeus ottaa vastuuta. OSALLI- SUUS Vaikuttavuus syntyy yhteistyöllä. KUULU- VUUS Allianssin arvot ovat yhdenvertaisuus, osallisuus ja kuuluvuus. Arvoilla kuvataan asioita, jotka ovat erityisen tärkeitä Allianssin toiminnassa. Ne otetaan huomioon johtamisessa, vaikuttamistyössä, palvelutarjonnassa ja kaikessa, mitä Allianssissa tehdään.

VISIO Allianssin visio 2021 on: ”Nuoret voivat hyvin” Vision ytimessä nuoret -> syy, miksi Allianssi ja sen jäsenjärjestöt ovat olemassa. Vision tavoitteellisuus -> kaikki nuoret eivät voi hyvin, visio suuntaa edunvalvontaa ja kaikkea toimintaa. Nuorten hyvinvointi voidaan määritellä monella tavalla. Allianssin toiminnassa nuorten osallisuus ja vaikutusmahdollisuudet korostuvat. Hyvinvoinnin sisällöt jäsentyvät Allianssin strategisissa tavoitteissa ja täsmentyvät vuosisuunnitelmissa.

MISSIO Allianssin missio on edistää nuorten hyvinvointia. Allianssin jäsenjäsenjärjestöt, työntekijät, luottamushenkilöt ja yhteistyökumppanit tekevät töitä, jotta nuorten elämänlaatu paranee. Allianssin edistää nuorten hyvinvointia luomalla mahdollisuuksia mielekkään elämän rakennusaineiksi. Allianssi toimii erityisesti ennaltaehkäisevän nuorisotyön puolesta ja pitää nuorten puolta mm. olemalla aktiivinen nuorisopoliittinen vaikuttaja ja johtava nuorisopolitiikan ja nuorisoalan asiantuntija.

ROOLIT VAIKUTTAVA ROOLI Edunvalvonta ja vaikuttaminen Osallisuuden ja yhdenvertaisuuden edistäminen Nuorisopoliittiset tavoitteet Kansalaistoiminnan toimintaedellytykset YHDISTÄVÄ ROOLI Nuorisotoimialan yhdistäminen Vuorovaikutus Foorumit ja suurtapahtumat Allianssi-talo Viestintä PALVELEVA ROOLI Palveluiden tuottaminen Hankkeet ja projektit Kirjasto- ja tietopalvelut Muut palvelut toimialalle

MITÄ NUORTEN HYVINVOINTI TARKOITTAA MEILLE - YKSIN JA YHDESSÄ?