Ruokolahden strategia 2016–2021. Yhteistyökykyinen Taloudelliset realiteetit tunnistava Muuntautumiskykyinen Arvomme.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tervetuloa tutustumaan Vuoden Kylään
Advertisements

PORIN KAUPUNGIN MAAPOLITIIKKA
Yhteistyössä Tietohallinto liikunnassa ja urheilussa
Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä 2007 / RA-M TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ALUEKESKUSOHJELMA ”Kasvun haasteita, kilpailukyvyn perustaa: sujuvaa.
Imatran hyvinvointipalveluiden organisaatiouudistus
Keski-Pohjanmaan Lapsi- ja Nuorisopoliittinen strategia
Marttilan kunnan suunnitelma ikääntyneen väestön tueksi vuosille Ikäihmisten palveluiden tulevaisuuden visio Osallistava ja turvallinen kunta,
Kirkkovaltuusto § 29, liite nro 9 Strategia 2015
Kuntauudistuskysely akavalaisille 2012 Yhteenveto tuloksista
Kunnat kilpailukykyisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan tekijöinä Kunnat ja maakunnat Euroopassa -seminaari Varatoimitusjohtaja Timo.
Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy/ Vetovoimaa matkailuun Etelä-Suomessa Imatra Events Imatran seudun tapahtumien yhteinen brändi.
Hyvän ikääntymisen kehittämisympäristö Sonectus
Keravan seurakunta - matkakumppanisi
Tampereen kaupunkiseudun rakennemallin tavoitteet Seutuhallituksen tavoiteseminaari Kuntajohtajakokous Maankäyttö- ja rakennetyöryhmä.
PYHÄJOEN KUNTA.
Teeman tarkastelun neljä näkökulmaa Alueellinen vaikuttaminen, nykytila Demokratia ja osallistuminen KRITEERINYKYTILAN EDUTNYKYTILAN HAITAT NYKYTILAN.
Älykäs verkostomainen kaupunki Keski-Uudenmaan kaupungin visio.
KU-selvitys Demokratiamallit Järvenpää-talo.
■ Vantaan Nicehearts ry on vuonna 2001 perustettu tyttö- ja naistoimintaa tuottava yhdistys, joka toimii alueellisena Naisresurssikeskuksena. Yhdistyksen.
Kaupunginvaltuusto § xx 1. Kemijärvi 2020 ”Vedenvälkettä ja vihreää kultaa” Kemijärven kaupunki on vuonna 2020 Itä-Lapin elinvoimainen palvelu-
Etelä-Karjalan hyvinvointistrategia 2010 Terveyden ja sairaanhoidon kehittämisalue.
Strategia 2010 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto
JUUAN KUNTA KUNTASTRATEGIA SISÄLTÖ Visio Päästrategia 3434 Painopistealueet Painopistealueiden kehityssuunnitelmat
Nokian kaupungin strategia
Ympäristöministeriö / Katri Tulkki / Kauppa yhdyskuntien kehityksessä1 Palvelurakenteen kehittämisen työkaluja.
Keke-kasvatus: kriittistä tarkastelua & onnistumisen avaimia
Joensuun seudun aluekeskusohjelma Ohjelmajohtaja Jarmo Kauppinen JOSEK Oy.
Hallitusohjelman teemat, ehdotuksia 1. Johdanto Pirkkala huolehtii alueensa asukkaiden hyvinvoinnista itsenäisenä kuntana. Toteutamme kestävän.
Seuran strategia - Karelia Golf Ry Joensuu.
EU-Aluepolitiikka Rakenne- toimenpiteet Agenda Euroopan aluekehitysrahasto Tehtävä: “myötävaikuttaa alueellisen epätasapainon poistamiseen.
Eija Leppäjärvi - Kajaani YHTEISÖLLISYYS TOIMINTATAPANA KYLÄTOIMINNASSA TAATUSTI TURVASSA – huolehtiva kyläyhteisö.
KESKI-SUOMEN LIITTO Sepänkatu 4, Jyväskylä KESKI-SUOMEN MATKAILUELINKEINON STRATEGIA Suomalaisin Suomi – viihdy ja voi.
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
Hiiden alueen hyvinvoinnin tila Eija Tommila.
Ympäristöministeriö ja Suomen Kuntaliitto Seudun kuntien yhteinen maapolitiikka - Kuntien maapolitiikan yhteistyön mahdollisuudet ja haasteet.
 Hyvinvointi on ihmisen fyysistä, psyykkistä, sosiaalista, emotionaalista ja hengellistä hyvää oloa  Hyvinvointi syntyy ihmisen itsensä, hänen läheistensä,
VISIO 2015 Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia uusiutuvasta luonnonvarasta Liite 6.
Keski-Pohjanmaa-Kainuu-Oulunkaari-Lappi Pohjois-Suomen Kaste -alueen vanhustyön kehittämishanke
1.Keskusta haluaa turvata kuntalaisille lähipalvelut kaikkialla Suomessa, niin että ne ovat saavutettavissa kohtuullisen matkan päässä ja kohtuullisessa.
Pyhtään kuntastrategia Khall.
JJ RAY Avustusosasto1 MITEN RAY:N UUSI AVUSTUSSTRATEGIA HUOMIOI ERITYISRYHMÄT? Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Naantali Janne Juvakka.
Talousarvio 2010 ja taloussuunnitelma Tiedotustilaisuus Kaupunginjohtaja Mauri Gardin.
Nuorten näköistä toimintaa Espoossa KOPPI Kohti kuntouttavampia työelämäpalveluita –hanke Projektisuunnittelija Hilla-Maaria Sipilä Tampere.
TURKU 2029 Pohjoisen Itämeren kiinnostavin kaupunki.
Tulevaisuus-verstas Millaisia muutoksia on tapahtumassa ihmisten toiminnassa ja yhteiskunnassa?
Miten tukea lukio- opiskelijaa? Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut Oppilashuoltoyksikkö Lukion koulupsykologit ja –kuraattorit Kevät 2014.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Kuntastrategian tarkistaminen
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
Kokoomus Heinola Kuntavaaliohjelma
JHKA 2.0 tilanne JHKA-työryhmän kokous JulkICT.
Strategia 2016 – 2020 Koululautakunta.
1.6. Matkakeskus 1. Keskustan kehittäminen Kustannukset: Aikataulu:
Janakkalan kunnan strategia vuoteen 2025
SUOMEN SOTILASURHEILULIITON
Viestit kansalaisille, ammattilaisille ja päättäjille
Järjestö 2.0: Pohjanmaan järjestöt mukana muutoksessa
Elämää yhteisöstä – kasvua yrityksistä Juupajoen kuntastrategia 2025
Sote-ratkaisu ja terveydenhuollon palveluvalikoima
Miina Sillanpää Seuran ja Valtaa vanhuus –liikkeen seminaari
Iäkkäiden yhteen sovitettujen palvelujen kokonaisuus Päijät-Hämeessä Tiedotustilaisuus Anu Olkkonen-Nikula, I&O kärkihankkeen muutosagentti.
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
Seutuhallitus: Toimenpide-ehdotukset
Insert Firstname Lastname via >Insert >Header & Footer
Matkailuohjelma – ohjausryhmä V2.0
Espoo – Kauniainen – Kirkkonummi – Vihti -selvitys
Ikääntyneiden sovitetut palvelukokonaisuudet ja vanhusneuvostot - Päijät-Häme Riihimäki Anu Olkkonen-Nikula.
Pohjois-Suomen Kaste -alueen vanhustyön kehittämishanke
PAIMION – SAUVON KANSANTERVEYSKUNTAYHTYMÄ STRATEGIA
IKINÄ- kaatumisten ehkäisyn verkostoiltapäivä
Esityksen transkriptio:

Ruokolahden strategia 2016–2021

Yhteistyökykyinen Taloudelliset realiteetit tunnistava Muuntautumiskykyinen Arvomme

Strategian kärjet 1. Ruokolahti on hyvä paikka asua 2. Toimivat palvelut kuntalaisille 3. Ruokolahdella on hyvä yrittää 4. Hallitsemme aktiivisesti omaisuuttamme 5. Taloutemme on tasapainossa

1. Ruokolahti on hyvä paikka asua Ruokolahti on turvallinen ja viihtyisä paikka asua nykyaikaisten palvelujen piirissä veden ja luonnon äärellä. Lähikaupunkeihin on lyhyt asiointi- ja työssäkäyntimatka. Harrastustarjonta on aktiivista suhteessa kuntakokoon. Ruokolahdella on omaleimaisia tapahtumia ja kulttuuripalveluja sekä asukkaille että matkailijoille.

aktiiviset kuntalaiset ja vapaa-ajan asukkaat. Osallistumis- ja vaikuttamis- mahdollisuudet ovat hyvät ja uusia keinoja otetaan käyttöön yhteisöllisyyden tukemiseksi. Taajamien ja kylien vireystaso on meille tärkeää. Kaikki asukkaat – niin vakituiset, uudet kuin vapaa-ajan asukkaat – ovat tervetulleita tulemaan mukaan toimintaan. Kullakin kuntalaisella on osaltaan vastuu itsestään, yhteisöstään sekä omasta ja muiden hyvinvoinnista.

1. Ruokolahti on hyvä paikka asua Toimenpidetaulukko

Tahtotilanamme on kuntalaisille keskeisimpien lähipalveluiden turvaaminen Ruokolahdella. Palvelutarjontamme on joustavaa ja palveluprosessit ovat sujuvia. Sähköiset palvelut tuovat uusia mahdollisuuksia palvelujen ja niiden rakenteiden kehittämiseen erityisesti sosiaali- ja terveyspalveluissa. 2. Toimivat palvelut kuntalaisille

Lapsille ja nuorille tarjoamme ajanmukaiset ja laadukkaat tilat ja palvelut. Liikunnalle ja harrastuksille on hyvät puitteet kaikenikäisille. Turvaamme ikäihmisten asumisen ja kotihoidon yhteistyössä Eksoten kanssa. Uusia kotona asumista tukevia keinoja otetaan käyttöön. Toimimme yhteistyössä 3. sektorin kanssa monipuolisten palvelujen turvaamiseksi kuntalaisille. Lapsille ja nuorille tarjoamme ajanmukaiset ja laadukkaat tilat ja palvelut. Liikunnalle ja harrastuksille on hyvät puitteet kaikenikäisille. Turvaamme ikäihmisten asumisen ja kotihoidon yhteistyössä Eksoten kanssa. Uusia kotona asumista tukevia keinoja otetaan käyttöön. Toimimme yhteistyössä 3. sektorin kanssa monipuolisten palvelujen turvaamiseksi kuntalaisille.

2. Toimivat palvelut kuntalaisille Toimenpidetaulukko

Haluamme luoda edellytykset monipuoliseen yrittäjyyteen. Uuden yritystoiminnan saamiseksi ja nykyisen yritystoiminnan kehittämiseksi kunta toimii yhteistyössä Imatran Seudun Kehitysyhtiön kanssa. 3. Ruokolahdella on hyvä yrittää

Pk-yritysten toiminta- ja laajentumis- mahdollisuuksia tuetaan selkeällä ja mahdollistavalla kaavoituksella. Teollisuustonttien houkuttelevuus perustuu hyvään logistiseen sijaintiin ja kilpailukykyisiin kustannuksiin.

3. Ruokolahti on hyvä paikka yrittää Toimenpidetaulukko

Kiinteistö-omaisuuden ennakoiva ylläpito perustuu kunnan palveluverkon tarpeisiin. Maan hankintaa ja kaavoitusta käytetään ennakoivana keinona hallita ja suunnitella yhdyskunta-rakennetta. Huolehditaan kunnan vastuulla olevan tie-, lämpö- sekä vesi- ja viemäriverkoston turvallisesta tasosta. Kuntakonserni omistaa vuokra-asuntoja, joiden määrää tarkastellaan kysynnän mukaan. Maa- ja metsäomaisuutta hoidetaan tuottavasti ja vastuullisesti. 4. Hallitsemme aktiivisesti omaisuuttamme

4. Hallitsemme aktiivisesti omaisuuttamme Toimenpidetaulukko

Kunnallisverossa tavoitteena on kuntien keskimääräinen vero- ja palvelutaso. Kiinteistöverossa pysytään vastaavien kuntien keskimääräisellä tasolla. Investoinnit toteutetaan suunnitelmallisesti eri ajanjaksoina niin, että kunnan velkataso on hallittavissa. 5. Talous tasapainossa Lisäksi tässä strategiassa on eri osiossa useita kohtia ja toimenpiteitä, joiden toteutumisella on vaikutusta kunnan talouteen. Toimenpiteet toteutetaan hallitusti kunnan talous huomioiden.

5. Taloutemme on tasapainossa Toimenpidetaulukko