Tvt-terveisiä Syksy 2015 alkuun. Mikä ihmeen tvt? Tvt (tieto- ja viestintätekniikka) ei ole pelkkää tietokoneiden ylläpitoa vaan kysymys on laajemmasta.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
Advertisements

10 hyvää syytä tulla Lavian lukioon.
Grönroosin luokassa, äidinkielen tunnin alussa. Abien oporeissut • Pori, Satakunnan korkeakoulut (n. klo ) • Helsinki, Studia-messut.
Ylioppilaskirjoitukset
Ylioppilaskirjoitukset
Lukio-opiskelusta Syksy 2014.
Tervetuloa!.
KAARINAN LUKION HARPPAUS Turun seudun lukiorehtoreiden syyspäivä
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
Office 365 –pilvipalvelut UEF:n opiskelijoille
Sotungin etälukio Täydennä päivälukion opiskelujasi etäkursseilla.
Käyttäjäksi kirjautuminen ja kursseille liittyminen 2013
ABI-INFO Lyseonpuiston lukio. ”Pois unteluus ja hervakkuus …” viimeistään nyt vastuun omista ratkaisuista valintasi ja ilmoittautumiset ovat.
Sähköisen oppimisen edelläkävijä | e-Opin oppimateriaalit Opettajan työtä helpottavat e-materiaalit.
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
Kurssivalinnat kakkosille Huhtikuu Kurssivalintojen aikataulu kurssivalinnat Wilmaan –Wilma avautuu sunnuntaina klo –MUISTA.
Kurssivalinnat ykkösille
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
2. Vuosikurssi 2. vuosikurssin vanhemmille
Sähköisen kokeen pitäminen
ABI-INFO Lyseon lukion aikuislinja YO-koepäivät Ma A-englanti kuuntelu VJS/luokkatila päärakennus klo 8.30 Ti ruotsi kuuntelu/vanha.
Sähköinen ylioppilaskoe, Digabi-verkko ja Abitti- koejärjestelmä Digivirtaa lukiokoulutukseen Virtapiikki-koulutus Imatra
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
Rehtori Tuula Tervonen. * Tervetuloa, rehtori Tuula Tervonen * Opiskeluasiaa, psyykkari Taina Härmä * Ajankohtaista, rehtori * Sähköinen opiskelu ja.
Oulunsaloon lukioon Kevät Hakeminen lukioon keväällä 2015  Haku valtakunnallisessa yhteishaussa – osoitteessa
BYOD-strategia - Tuo oma laitteesi BYOD-strategian tavoitteet Aikuislukiot tarjoavat oppimisympäristön, jossa opiskelijat voivat työskennellä.
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
Opon esitys Tiistai Kohti ylioppilaskirjoituksia ja abivuotta Opinto-ohjaaja Lauri Lehikoinen. Kevään 2016 abit Siiri Heino, Sara Pursiainen.
Ylivieskan lukion sähköiset oppimisympäristöt. Miksi lukiossa siirrytään sähköisiin oppimisympäristöihin?
SEMINAARI Eija Kumpulainen Oulun normaalikoulun lukio.
LUKION VANHEMPAINILTA YLEISTÄ LUKIO-OPINNOISTA  Vähintään 75 kurssia  3 vuoden vauhtina  Opinto-oikeus päättyy 4. vuoden jälkeen.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
Ohjeistus kouluttajille
Opiskelu eLukiossa
ABISTA YLIOPPILAS Tiedotekirje kokelaille YTL:n sivustolla
Kahden tutkinnon suorittaminen - info-tilaisuus ti 15. 8
Abitti-tikku Saat tikun käyttöösi lukion ajaksi. Sen avulla harjoittelet Abitti- järjestelmän käyttöä. Abittia käytetään koko lukion ajan kurssikokeissa.
ABI-INFO Lyseon lukion ylioppilaskirjoitusten toimeenpano syksyllä 2017 paperiset yo-kokeet (äidinkieli, fysiikka, biologia, englanti, matematiikka, kemia)
ABITTI-KOE FYSIIKASSA JA KEMIASSA
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
Tervetuloa vanhempainiltaan!
Ryhmänohjaus Kevät 2017 Piritta Mikkonen
Kaksoistutkinto Mäntsälän lukio.
YO-info Syksy 2017.
Abiturientin ohje syksy 2017
Psykologian arviointiperusteet
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
KUVATAITEEN SÄHKÖISET SÄPINÄT
Wilman käyttäjätunnukset
Kurssit lukion kolmantena vuonna
Ykkösten vanhempainilta
Aloittelijan Abitti-koulutus
Työpaja 3 Sähköinen YO-koe.
Sähköisen filosofian yo-kokeen arvostelu
2. ja 3. vuoden opiskelijoiden vanhempainilta
MIKSI LUKIOON???.
Lukiolaisen itc.
Kahden tutkinnon polku
Viherlaakson lukio Kevät 2017
3. luokka Mervi Pietilä Perusopetuksen lehtori
ALAJÄRVEN LUKIO ENSIMMÄINEN VUOSIKURSSI
Sähköisen yhteishaun ohjeistus
MATEMATIIKAN DIGITAALISEN YO-KOKEEN MÄÄRÄYKSET
Toiselle vuosikurssille
Mitä Opiskelijan tulisi tietää lukioon tullessaan
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Luokat A Minna Mäkelä 19B Satu Mäkinen 19C Juha Käkilehto.
opintoja Oulun kaupungin lukiolaisille etänä & verkossa
Esityksen transkriptio:

Tvt-terveisiä Syksy 2015 alkuun

Mikä ihmeen tvt? Tvt (tieto- ja viestintätekniikka) ei ole pelkkää tietokoneiden ylläpitoa vaan kysymys on laajemmasta asiasta: SÄHKÖINEN OPPIMINEN ja OPETTAMINEN

Wilma Lukion wilma on hieman erilainen kuin yläkoulun wilma Osoite on eri. Mene wilmaan koulumme kotisivulla olevan linkin avulla Käyttäjätunnus ei ole yläkoulun tunnus! Saat avainkoodin ropolta Huoltaja voi linkittää useita saman wilman huolletavia yhden kirjautumisen alle. Jos salasana tai tunnus unohtuu Wilmassa on ”salasana unohtunut” toiminto Jos ongelmia ota yhteys ropoon tai minuun (Juha Käkilehto)

Käytössä olevat sähköiset oppimisympäristöt Office365 Sähköposti Tiedostojen jako onedrivella tai sivustolla TUNNUS: Yläkoulussa saatu eduouka-tunnus Moodle Tiedostojen jako Testien pitäminen Kokeiden pitäminen Moodlea käytetään myös e-lukiossaja yleisesti jatko-opinnoissa eli on hyvä, että opiskelijat saisivat kokemusta moodlen käytöstä TUNNUS: Sama eduouka-tunnus

Sähköiset kokeet Abitti on ylioppilaslautakunnan julkaisena sähköinen koeympäristö Abittia käytettiin viime keväänä ja periaatteessa käyttö on helppoa Kun abittiin tulee lisää ominaisuuksia, yhä useamman oppiaineen koe voidaan tehdä abitissa. Moodle soveltuu myös kokeiden tekemiseen ja ei vaadi teknistä rakentamista. Moodle koe voidaan tehdä vaikka kotona!

Sähköiset oppikirjat Lähes kaikki oppikirjat ovat saatavissa sekä paperisena että sähköisenä versiona Sähköinen oppikirja voi olla täsmälleen samanlainen kuin paperiversio tai se voi sisältää lisäaineistoa mm. videoita Sähköisen oppikirja vaatii lisenssin oston ja yleensä myös toimivan nettiyhteyden... Ja tietysti käytettävissä olevan päätelaitteen Läppäri Tabletti älykännykkä

Pitäisikö opiskelijalla olla tietokone ja netti? Riippuen kurssista sähköistä opiskelua on runsaasta tai hyvin vähän. Koulussa on ns. lainakoneita eli tarvittaessa opiskelija käyttää koulun läppäriä. Oulun kaupunki suosittelee, että opiskelijalla olisi käytössään päätelaite. Parhaiten opiskeluun sopii läppäri Ylioppilaslautakunnan mukaan sähköiseen yo-kokeeseen riittää mainiosti pari tällä hetkellä pari vuotta vanha läppäri.

Oma päätelaite kouluun? LANGATON VERKKO eli WLAN Tästä syksystä lähtien koulussa toimii panoulu Periaatteessa pitäisi toimia missä tilassa tahansa Panouluun on helppo liittyä, ei tarvitse salasanaa AKUN LATAAMINEN Pistorasioita on koulussa aika vähän, eli akku täynnä koululle.

Sähköiset yo-kokeet eli digabi

Valmistautuminen sähköiseen yo- kokeeseen Abitin julkaisusta on vielä pitkä matka ensimmäisiin sähköisiin ylioppilaskirjoituksiin. Yhteinen polkumme on selkeä ja se koostuu kolmesta haasteesta, jotka ylioppilastutkintolautakunta on tänään heittänyt lukioille. Kaikkien lukioiden tulee tehdä Abitilla vähintään yksi yli 10 opiskelijan kurssikoe tai muu harjoitus mennessä. Tämän avulla lukiot saavat alustavan käsityksen siitä, millaisia järjestelyjä sähköinen ylioppilaskoe tulee vaatimaan. Kaikki lukiot voivat osallistua järjestettävään lähes ylioppilaskokeen tasoiseen valtakunnalliseen harjoitukseen. Osallistuminen on vapaaehtoista. Kokeessa suoritetaan kestoltaan kolmen tunnin mittainen äidinkielen (modersmålet) koe. Lukio voi valita kokeeseen haluamansa osallistujat, kuitenkin mielellään vähintään saman verran kuin syksyn 2016 sähköisiin kokeisiin osallistuva kokelasjoukko. Kaikille lukioille pakollinen sähköisen kokeen kenraaliharjoitus järjestetään Tässä kuuden tunnin mittaisessa kokeessa suoritetaan opiskelijoiden ja lukioiden valinnan mukaisesti filosofian, maantieteen ja saksan koe. Harjoituskokeen osallistujamäärien on vastattava syksyn 2016 sähköiseen kokeeseen osallistuvien kokelaiden määrää.