Tervetuloa Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän perhevalmennussivuille! Näiltä sivuilta löydät tietoa liittyen sairaalaan lähtöön, synnytykseen, imetykseen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tunne lääkkeesi Katse oman lääkehoidon onnistumiseen
Advertisements

Olet todella väsynyt ja turhautunut……
Perhevalmennus Fysioterapian osuus.
Raskaustestin pikkuinen plussa, Ei vielä höyhenkään.
TERVETULOA SYNNYTTÄMÄÄN HYVINKÄÄLLE
Suomalaisen Urbaanin unelman vaikutteet tulevat Englannin kirkon piirissä alkaneen uudistuksen parista luvulla kristityt totesivat heidän yrityksensä.
Tyky-Kuntoseteli+ Liikuntaan ja kulttuuriin Tyky-Kuntoseteli+ on työnantajasi tarjoama verovapaa työsuhde-etu. Työnantajallesi on tärkeää, että olet kokonaisvaltaisesti.
HTK-opiskelijoiden aloitustapaaminen Hämeenlinna HTM Riina Keskinen.
Myötäilta I materiaali
PERHEVALMENNUS valamihina ponnistamahan; synnytysvalmennus
Perhevalmennus Lehtikankaan neuvolassa
Italian Italaia on valtiona nuori, nykyinen italia on muodostunut vasta 1800-luvun jälkipuoliskolla, mutta kulttuurihistoriallisesti Italia on vanha maa.
Tervetuloa synnyttämään Länsi-Pohjan keskussairaalaan
Raskaus – ja synnytysvalmennus
VANAJAVEDEN OPISTON SÄÄNNÖT
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
Univaikeudet.
HEDELMÖITYMINEN, ALKIONKEHITYS, SYNNYTYS
Oletetaan, että kello on Olet oikein väsynyt ja turhautunut…
Synnytys Noora Riskula 2009.
Huolen puheeksiottaminen
Yleistä koulunkäyntiin liittyen
VOIKUKKIA vertaistuki-
Asemanseudun persoonat. Eläkeläinen Tärkeää mahdollisuus valmistella matka etukäteen ettei stressaa Matkustaessa tulee asemalle noin puoli tuntia ennen.
Ulkomaalaisen äidin lapsi
Käyttöohje: Kuinka löytää osasto/piiri. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Kysy parilta. Muista päiväys. Mikä päivä eilen oli
Kuinka monenteen diaan asti pysyt perässä? Koita sanoa ääneen monennessako diassa olet ja minkä värinen sen tausta on. Jos sinulla on kaveri vieressä,
Puhu parin kanssa. Täytyykö sinun opiskella tänään illalla
/ T. Ahlholm1 Korppi – salivarauksen tekeminen Pääset tekemään salivarausta joko suoraan lukujärjestysnäkymästä napauttamalla ristiä halutun.
Tunne lääkkeesi Katse oman lääkehoidon onnistumiseen
GIC 2015 Girls Invitational Cup Lähtö To Helsingistä Paluu Ma Turkuun Pelit pelataan Boovallenissa Boovägen 4 Saltsjö-Boo
Mitä tutor tekee?  opastaa uusia ykkösiä (esim. koulun käytänteet, lukkareiden teko yms.)  auttaa ykkösten tutustumisessa  esittelee koulua yseille.
Allergia ja astma + muut hengityselinsai- raudet
Pohjoismaiset perinataalitilastot 2012 Anna Heino & Mika Gissler.
HUOLTO.
Opettaja antaa treenin ja informoi, miten se tehdään. Sinä treenaat.
Pohjolanrinteen kuulumisia Näkymiä viimeisestä puolesta vuodesta.
Synnytyksen jälkeen. Ensipäivät kotona Tärkeintä rauhoittaa ensipäivät kotona Muistakaa syödä, juoda, levätä Rentoutukaa, nauttikaa olemisesta kotona.
SYNNYTYS JOKAINEN SYNNYTYS ON YKSILÖLLINEN
Kivunlievitys Synnytyskipu on jokaiselle yksilöllistä
HOMUNCULUS RASKAUS JA SYNNYTYS HEDELMÖITYS Hetki, jolloin munasolu ja siittiösolu sulautuvat yhteen Tapahtuu munanjohtimessa.
Laki raskaudenkeskeytyksestä vuodelta 1970 Lakisääteinen aikaraja 12 rv, myöhemmin lupa tarvitaan terveydenhuollon oikeusturvakeskukselta Suomessa ei.
Tervetuloa Suomi 1B -kurssille!. Puhu ryhmässä! Kuka sinä olet? Minkämaalainen sinä olet? Mistä kaupungista sinä olet kotoisin? Missä sinä asut nyt? Oletko.
FIBS Kysy parilta: Mitä sinä teit viime viikonloppuna? Mitä teit perjantaina, lauantaina entä sunnuntaina?
Oletetaan, että kello on Olet oikein väsynyt ja turhautunut…
Urheilijan syöminen ja energiatankkaus
Perinataalitilasto − synnyttäjät, synnytykset ja vastasyntyneet 2015
Koeviikko Koeviikolla noudatetaan erillistä lukujärjestystä
aikasanat sitten ago kuluttua / päästä after mennessä by
Matematiikkaa 3b © Varga–Neményi ry 2017
Pingu Poissa kotoa.
Ruokailuun sekä painon seurantaan ja laihtumisen ehkäisemiseen tulee kiinnittää huomiota jo sairauden alkuvaiheista lähtien Alussa ruokahalun laskemisen.
Tervetuloa kouluun!.
Koeviikko Koeviikolla noudatetaan erillistä lukujärjestystä
Suomen Doulat ry Doula synnytyksessä ja luonnolliset kivunlievitykset.
SÄÄNNÖT.
Tervetuloa oman verotuksen asiantuntijaksi
Synnytysvalmennus Hyvinkään sairaala
Olet todella väsynyt ja turhautunut……
NAISTEN TERVEYSILTA Seksuaaliterveys
Onko turhia paineita?.
Pohjoismaiset perinataalitilastot 2014
I Ihminen – Homo sapiens
Kirjaston tiedonhaun opetus ja tiedonhakijan reitti
3. luokka Lukuvuosi
Celian palvelut kirjastosta
Synnytysvalmennus Kempeleen neuvola
Esityksen transkriptio:

Tervetuloa Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän perhevalmennussivuille! Näiltä sivuilta löydät tietoa liittyen sairaalaan lähtöön, synnytykseen, imetykseen ja arkeen vauvaperheenä.

SYNNYTYKSEN LÄHESTYMISEN MERKKEJÄ 1. Supistukset Koko kohtulihas supistuu ja kohtu tuntuu kovalta Kiristävää ja/tai paineen tunnetta alavatsalla Kipua voi tuntua selässä, vatsanpuolella tai reisissä Kesto noin 45-60 sekuntia Harjoitussupistuksia voi olla useampana päivänä ennen synnytyksen käynnistymistä Synnytyssupistukset avaavat kohdunsuuta ja työntävät vauvaa alaspäin synnytyskanavassa Säännölliset supistukset tulevat alle 10 minuutin välein ja jatkuvat yli 2 tuntia. Voit liikkua, syödä ja juoda normaalisti

2. Painontunne lantiossa Lisääntyy usein raskauden loppuvaiheessa Virtsaamisen tarve lisääntyy 3. Limavuoto Limainen tai verensekainen limavuoto (limatulppa) Limatulppa voi irrota kokonaisena tai limaista vuotoa voi olla pitkänkin ajan Limatulppa voi irrota huomaamatta tai irtoaa vasta synnytyksessä Huomioithan, että valkovuoto lisääntyy synnytyksen lähestyessä ja se voi olla hyvin vesimäistäkin Lapsiveden tihkuminen voidaan tarkistaa sairaalassa tai neuvolassa

SYNNYTYS ALKAA Suurin osa synnytyksistä käynnistyy joko supistuksilla tai lapsiveden menolla. Lähde sairaalaan omien tuntemusten mukaan. Jos olet epävarma, voit soittaa lisäohjeita synnytyssairaalasta. Säännölliset supistukset toistuvat noin 10 minuutin välein ja kipu voimistuu Lapsiveden meno Lapsivesi on yleensä kirkasta tai vaalean sameaa, voi olla myös vaalean punertavaa tai vihreää Voi tulla reilusti lorahtamalla tai vain vähän tihkumalla Lapsivesi voi mennä, vaikka ei ole supistuksia Streptokokki (FlStrBVi) –positiivisten äitien on syytä lähteä sairaalaan heti lapsiveden mentyä.

Soita synnytyssairaalaan, jos sinulla on kuukautistyyppinen tai runsaampi verenvuoto kova kipu vatsalla vihreä lapsivesi vauvan vähentyneet liikkeet

OTA MUKAAN SAIRAALAAN Neuvolakortti Henkilökohtaiset tavarat (hammasharja ym) Kännykkä ja laturi Käytössäsi olevat lääkkeet tai niiden reseptit Imetysliivit ja liivinsuojuksia Kamera (kysy lupa kuvaamiseen) Eväitä tukihenkilölle Sairaalassa ollessa synnyttäjä saa aamupalan, lounaan, päivällisen ja iltapalan Vauvalle hiusharja

SYNNYTYSSAIRAALA Alueemme lähin synnytyssairaala on Kanta-Hämeen keskussairaala (K-HKS) Hämeenlinnassa http://www.khshp.fi/ Tutustumiskäynnin synnytysosastolle voit varata Kanta-Hämeen keskussairaalan nettisivuilta Sähköinen asioita –kohdasta.

FYSIOTERAPIA Hengitys- ja rentoutumisharjoitukset fysioterapian tiloissa osoitteessa Linikkalankatu 2, Forssa Kuukauden ensimmäinen torstai kello 15:30-16:30. Juhlapyhinä ja loma-aikoina voi olla muutoksia Ei tarvitse ilmoittautua etukäteen Sopiva aika käynnille on noin raskausviikolla 30.