Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Suomen Doulat ry Doula synnytyksessä ja luonnolliset kivunlievitykset.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Suomen Doulat ry Doula synnytyksessä ja luonnolliset kivunlievitykset."— Esityksen transkriptio:

1 Suomen Doulat ry Doula synnytyksessä ja luonnolliset kivunlievitykset

2 Miksi doula? Doulan antama jatkuva tuki synnytyksessä
Vähensi tyytymättömyyttä tai synnytykseen liittyviä negatiivisia tuntemuksia 33 %. Lisäsi lääkkeettömän synnytyksen mahdollisuutta 28 % Vähensi keisarileikkauksia 26 % Vähensi imukupin tai avustetun synnytyksen tarvetta 41 % Yhteenveto: Synnytyksen aikaisella jatkuvalla tuella on kliinisesti todettuja hyötyjä äidille ja vauvalle. Haitallisia sivuvaikutuksia ei ole tiedossa. Kaikkien naisten tulisi saada jatkuvaa tukea synnytyksen aikana.

3 Mitä doula tekee? Tukee tiedollisesti, fyysisesti ja henkisesti
Tutustuu teihin etukäteen ja teidän tapaanne synnyttää Päivystää synnytykseen, tulee tueksesi jo kotona ja jatkaa tukea sairaalassa vauvan syntymään asti. Tulee käymään luonanne synnytyksen jälkeen. Synnytyksessä doula katselee, kuuntelee, tulkitsee, varmistaa tulkintansa, fasilitoi, kääntää kuulemansa, ja helpottaa synnyttäjän oloa monin eri tavoin. Hän tukee myös mukana olevaa kumppania.

4 Mitä doula konkreettisesti tekee?
Hieroo, silittää, tukee, kannattelee Laulaa tai hengittää synnyttäjän kanssa Tuo kylmää tai kuumaa, vettä, ruokaa, ... Auttaa synnyttäjää osaamillaan muilla tavoin: akupainanta, vyöhyketerapia, rebozo, joogahengitys, mielikuvat, synnytyslaulu, hypnosynnytys... näitä on paljon!

5 Lääkkeettömät kivunlievitykset
Miksi? Näitä menetelmiä voit käyttää heti synnytyksen alussa kotona sekä muuttuvissa tilanteissa Miten rentoudut? Miten purat stressiä?

6 Lääkkeettömät kivunlievitykset
Hengitys ja Äänenkäyttö Rentoutuminen Kehon viestien kuuntelu Lepo ja aktiivisuus Hartiahieronta Selänhively/hieronta Turvallisuuden tunne Synnytysympäristö Asennot Liike Vesi (suihku/amme) Kuuma/Kylmä Lantion painaminen

7 Lääkkeettömät kivunlievitykset
Rebozo TENS Doula Synnytyslaulu Synnytyspallo Synnytysvalmennus Jooga Hypnosynnytys Akupainanta ...


Lataa ppt "Suomen Doulat ry Doula synnytyksessä ja luonnolliset kivunlievitykset."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google