Mittaaminen AKV & HKL.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Fysiikka,1ov T1.
Advertisements

Paine p.
Mittaus ja etuliitteet
Työ,ja teho.
Vuorovaikutuksesta voimaan
Fysiikka Fysiikka1 3 ov Fysiikka2 3 ov Fysiikan laboraatiot 2 ov
Tiheys.
Tilavuus.
Tilavuus.
Kappaleiden tilavuus 8m 5m 7cm 5 cm 14cm 6cm 4cm 4cm 3cm 10cm.
Voima työ teho Laske oman suorituksen käytetyn voiman, työn ja tehon pöytäkirjan perustella.
Graafisen esityksen laatiminen taulukkolaskentaohjelmalla (excel 2013)
Projekti A: Iskunvaimennindynamometri
Kertaus.
Massa ja paino.
pieni kokoelma mekaniikan suurejärjestelmästä Mikko Rahikka 2001
Mittaustekniikka (3 op)
Virhelähteet yksittäisten puiden latvusten ilmakuvamittauksessa Antti Mäkinen Maatalous-metsätieteellinen tiedekunta / Metsävarojen käytön laitos.
2 VASTUKSET.
LÄÄKELASKENTA Kaasulaskut
Massa m ja paino G.
Matematiikka ja fysiikka AUTO-ALA
Mittaaminen. Teet mittauksia, kun  Tarkistat painosi  Katsot aikaa kellostasi  Tarkistat, onko sinulla kuumetta  Punnitset appelsiinin Mitä mittauksia.
25. Noste Tavoitteet ja sisällöt Tiheys Noste
Tiheys
1 TUTKITTAVAA KOHDETTA KUTSUTAAN SYSTEEMIKSI
PITOISUUS Pitoisuus kertoo kuinka paljon jotain ainetta on seoksessa. Pitoisuus voidaan esittää monella eri tavalla. MASSAPROSENTTI kertoo kuinka monta.
#perjantaipähkinä Talon ulkomaalaukseen kahteen kertaan kuluu 6 purkkia maalia. Kuinka monta purkkia maalia kuluu, jos talo maalataan kolmeen.
Aineen rakenne.
14. Aine laajenee lämmetessään
Fysiikka luonnontieteenä
Ideaalikaasun tilanyhtälö
Liikkeen fysiikkaa.
MAB2 Juhani Kaukoranta Raahen lukio
Sähköisen oppimisen edelläkävijä | 30. Resistanssi on sähkölaitteen kyky vastustaa sähkövirtaa Tavoitteet ja sisältö - resistanssin käsite.
UUSI OSA 1  Seppo Helakorpi Ihmisen käsitys maailmasta on vaihdellut eri aikakausina. Käsitysten taustalla ovat olleet toisaalta kirkon omaksuma kä-
Sää Fysiikka,1osp avaruus lämpö rakenteiden kestävyys työ energia kitka nopeus valo mittari paine aika massa mittaaminen voima matka Tekijä lehtori Zofia.
Laske päässä. Potenssi Kolmioita Tasakylkinen kolmio kaksi yhtä pitkää kylkeä kantakulmat yhtä suuret. Kolmion kulmien summa on 180°. Tasasivuinen.
13. Nopeus kuvaa liikettä Nopeus on suure, joka kertoo kuinka kappaleen paikka muuttuu ajan suhteen. Nopeus on vektorisuure. Vektorisuureen arvoon liittyy.
7. Lämpö laajentaa Lämpötila on fysiikan perussuure, joka kuvaa kuinka kuuma aine tai kappale on Lämpötilan tunnus on T (tai t) Lämpötilan perusyksikkö.
Kpl 26 Jännite aiheuttaa sähkövirran Syksy Pariston napojen välillä on jännite Paristossa on kaksi päätä eli napaa (+ ja -) Paristossa on kaksi.
Suureet ja mittaaminen  Mittaa saamastasi esineestä kaksi eri suuretta kahdella eri välineellä (yhteensä siis 4 eri mittausta). Valitse sopiva väline,
3. Vuorovaikutus ja voima Vuorovaikutus Kahden kappaleen välillä esiintyy vuorovaikutus Kahden kappaleen välillä esiintyy vuorovaikutus Vuorovaikutuksen.
Voimavektorit Kaikki voimatehtävät pohjautuvat Newtonin II lakiin: Tiivistelmä ja tehtäviä voimavektorien yhdistämisestä m on tarkasteltavan kappaleen.
 Energia, työ ja liike – Youtube tai osoite Energia, työ ja liike – Youtube Milloin tehdään fysikaalista työtä?
Fysiikka ja kemia Antiikin aikoina ja pitkään sen jälkeen tutkijat pohtivat laajasti luonnonilmiöitä. Sama tiedemies saattoi tutkia geometrisiä ongelmia,
Fysiikka 1ov KKO Liiketalous tekijä lehtori Zofia Bazia-Hietikko.
8 Lämpölaajeneminen.
Tiivistelmä 2. Vuorovaikutus ja voima
Syventävä matematiikka 2. kurssi
1. Johdanto Fysiikka on perusluonnontiede, joka tutkii kappaleiden ja luonnon ilmiöiden mitattavia ominaisuuksia, pyrkii löytämään ilmiöissä vallitsevia.
3 Suureyhtälöt Fysiikan tehtävän ratkaisu:
Vuorovaikutus ja voima
1 Termodynaaminen systeemi
Tiivistelmä 5. Alkuaineet
28. Sähkölaitteet tarvitsevat sähkövirtaa toimiakseen
FY2 kertaus
4. Työ, teho ja hyötysuhde Fysikaalinen työ
Tiivistelmä 4. Työ ja teho
4 Työ, teho ja hyötysuhde.
SUUREET JA MITTAAMINEN
Tiivistelmä 6. Paine ja noste
Tiheys Toisiinsa liukenemattomat aineet asettuvat tiheysjärjestykseen tihein alimmaksi. Eri aineilla on eri tiheys. Tiheyden kaava: tiheys massa tilavuus.
25. Noste Tavoitteet ja sisällöt Tiheys Noste
Tiheyden määrittäminen laskemalla
Hydrokopteri Fysiikan ilmiö teknisen käsityön aihepiirinä luokka
Vaaka ja vipuvarsi.
Mittarit – mitä ja miten mitata
Käsitteitä ja mitta-asteikot
Tuetaan kaikkien mahdollisuutta osallistua
Esityksen transkriptio:

Mittaaminen AKV & HKL

Mittaaminen ruoanvalmistuksessa Ruoanvalmistuksessa raaka-aineet on mitattava tarkasti oikeissa suhteissa Tärkeää, koska ruoanvalmistus on kokonaisuudessaan kemiallisten reaktioiden ja fysiikan ilmiöiden vuorovaikutusta Mittaamista helpottamassa on SI- järjestelmä, joka on yhdenmukainen jokaisessa maassa

Mittaaminen Mitattavia ominaisuuksia sanotaan suureiksi Massan määrittelemiseen käytetään vaakaa Tilavuuden määrittämiseen käytetään erilaisia välineitä kuten lusikoita, erikokoisia mittoja, vaakaa

SI- järjestelmä Système International d´Unites – kansainvälinen mittayksikköjärjestelmä - perustuu metrijärjestelmään SI-JÄRJESTELMÄN PERUSSUUREET Suure Lyhenne Yksikkö Tunnus pituus l metri m massa kilogramma kg aika t sekunti s sähkövirta I ampeeri A lämpötila T kelvin K ainemäärä n mooli mol valovoima kandela cd

Si-järjestelmän johdannaissuureet Perussuureista saadaan fysiikan kaavojen ja niiden perusteena olevien lakien avulla johdannaissuureita. TEHTÄVÄ: Selvitä seuraavien johdannaissuureiden lyhenteet ja kaavat Suure Lyhenne Kaava Yksikkö Voima Paine Tiheys Työ Teho Pinta-ala Tilavuus

Vakiintuneita Si-järjestelmän ulkopuolisia suureita Suure Yksikkö Aika minuutti, tunti Tilavuus litra Massa tonni Lämpötila celcius- ja fahrenheit-aste Paine baari

Mittaaminen Mittaaminen ei ole koskaan absoluuttisen tarkkaa. Vaikka elektronisen vaa’an asteikko olisi sadan gramman välein, se ei automaattisesti tarkoita, että vaaka olisi näin tarkka. Mittaamisessa luotettavuus on lopputuloksen kannalta tärkeää. Olennaista on pystyä määrittelemään, kuinka suuri syntynyt (vaikka kuinka pienikin) virhe on.

Miten koskettaa ravintola-alaa mittaaminen Pituutta tarvitaan esimerkiksi leivonnassa, kun kaaviloidaan taikinaa Massa-suuretta (arkisesti paino) tarvitaan monessa asiassa, punnittaessa ruoka-aineita Aika – kuinka kauan esim. leipä on uunissa kypsymässä Sähkövirta- turvallisuus. Kuinka paljon laite tarvitsee sähkövirtaa Lämpötila - ruoan lämpötila tulee olla tietynlainen