SharePoint2010 ATK-seminaari 15.11.2012 Totti Nykvist.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Näkövammaiset ja verkkosivustot Virpi Jylhä
Advertisements

Ulkoisten sovellusten hyödyntäminen Opasnetissä
WordPress- koulutus Kaarinan & Espoon NKK.
RI400 Raportointi- ja Viestintätyökalu muokkaa iSeiries tulosteita ja välittää viestejä sähköpostin – WEB/URL:n – matkapuhelin Internet:in kautta Windows.
SkyDrive ja Office Web Apps –sovellusten käyttäminen
DIIGO TIEDONHALLINNASSA Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen.
Profiilin ja tietosuoja-asetusten päivittäminen ja käynnistä kurssi painamalla F5-näppäintä tai valitsemalla Diaesitys > Alusta. Valitse sanomapalkissa.
Avonet Digilehtiö käyttö
Wikispace jatkokurssi Jarmo Heikkinen Karoliina Kemppainen Satu Kylmänen.
LanguageMaid Kielten oppimiseen ja opetukseen Itsenäiseen käyttöön Opettajan työvälineeksi.
Historia • Blogger-palvelun perusti pieni sanfranciscolainen yritys nimeltään Pyra Labs jo vuoden 1999 elokuussa • Bloggerin kehittivät kolme kaveria,
Internetin ilmaisohjelmat
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Sosiaalisen median koulutus
© 2010 IBM Corporation1 Sisältö  Uusi sisältö luodaan aina sisällönhallinnassa –Uusi -> Sisältö –Tallenna nimellä olemasta olevasta sisällöstä  Tavallinen.
Espoon Internet-sivuston uudistus Kristiina Andreasson
NOKIA E7 Bisnes puhelin huippu ominaisuuksilla.  Nokia E7 on älypuhelin symbian Anna käyttöjärjestelmällä  Siinä on täysi qwerty näppäimistö jolla kirjoittaminen.
ASIAKAS MUKANA PROSESSEILLA
W w w. h a m k. f i Wiki koulutus Leenakaija Lehto
Office 365:een siirtyminen
Power Point – esitysgrafiikkaohjelma lyhyesti
Netvibes henkilökohtaisena oppimisympäristönä Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen.
DIIGO TIEDONHALLINNASSA Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen, Marjut Lahtela ja Katariina.
Internet-viestintä on helppoa! Käyttökuvaus 4.0
ADSL Eetu Leppänen 02TL3.
Tekstin muotoilu Wordilla:
Ontogator, Tomcat ja JSP Miikka Junnila & Ari Inkovaara.
Kuinka käyttää paint.net.  Työkalupalkki sisältää napit kaikille yleisille komennoille, asetukset miten kuva näytetään ja asetukset monien työkalujen.
Metatieto on tietoa tiedosta, sen avulla voidaan kertoa:  Sisällön alkuperästä  Sisällön käyttötarkoituksesta  Sisällön muutoksista  Sisällön sijainnista.
Verkkoympäristöt lähiopetuksen rinnalla/tukena
Tekijänoikeudet ”Tekijänoikeudella tarkoitetaan laissa säädettyjä määräämisoikeuksia, jotka kuuluvat luovan työn tekijälle.” Lähde:
Vapaa aihe Kysymykset.
Netvibes Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Mikä ihmeen Office 365? Office 365
Office 365 –pilvipalvelut UEF:n opiskelijoille
Esa Ramstadius Jussi Iltanen MTT Agronet portaali.
Facebook yritystoiminnan tukemisessa Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Metsähallitus MOSS:in käyttöönotto Metsähallituksessa Luonnonvarat-tapaaminen Satu Sorjonen
Kuinka tehdä blogi o365:ssä
Someoppaita – step by step Twitter AVO-hanke Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0 SuomiNimeä-Tarttuva 3.0 Suomi.
HOPS-projekti Koulutusteknologian perusopinnot Henna Mikkola Merja-Maaria Oinas Tiina Torvinen.
Lync 2013 for Office 365 -pikaohje
© 2010 IBM Corporation1 Objektien käyttöoikeudet  Kaikilla sisällönhallinnan objekteilla on käyttöoikeudet. Käyttöoikeudet on jaoteltuina Lukuoikeuksiin,
Netvibes henkilökohtaisena oppimisympäristönä Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen.
Lyhyt johdanto CVS:ään (ict1td002 - Ohjelmointitaito)
Pikaopas: © 2013 Microsoft Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Lyncin aloitusnäyttö Lyncin aloitusnäytön vasemmassa osassa on ruutuja, joiden avulla.
Videopuhelun aloittaminen Osoita Yhteyshenkilöt-luettelossa yhteyshenkilön kuvaa ja napsauta kamerakuvaketta. Yhteyshenkilösi näyttöön ponnahtaa ilmoitus,
Metatieto ja HTML-dokumentit Markus Virkkala Esa Kaihlanen TJTD63 - Semanttinen Web - 4/2002.
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
Webvoyagen kehitys- ja tuotantoympäristöistä. Idea WebVoyagesta kaksi asennusta – Toinen näkyy käyttäjille – Toisessa voidaan rauhassa ja näkymättömissä.
RAPORTTIEN JA WWW-SIVUJEN OHJEET Projektityökurssi KLTITE05OH/SU.
Office 365.
OneDrive -palvelussa Suoraan Office ohjelmasta Online
Mukautuvat web-sivut Joni Korpi 01/20. Määritelmä Sivu, jonka asettelu – ja mahdollisesti sisältö – muuttuvat laitteen koon mukaan. 02/20.
VARMUUSKOPIOINTI Näin tehdään Varmuuskopiointi Mac OS X 10.5 Leopard Serverillä, mutta varmuuskopiointi tehdään samalla tavalla myös muissa Mac OS X- käyttöjärjestelmissä,
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
Ajatuksesta albumiin Digitaalikameran käytön jatkokurssi.
Pedanet –oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu
Tiedoston nimi PowerPoint - käyttö koulutuskalvoissa Ohjeita koulutusaineistossa käytettyihin PowerPoint- toimintoihin.
Hautajaisten ja kukkatilausten järjestely - Pilvipalvelu
Kyrilliikan luetteloinnin uusia tuulia
Edupalvelut.fi Matti Lähtevänoja, Kuopion kasvun ja oppimisen palvelualue, Kallaveden lukio.
www-sivuston ja verkkopalveluiden rakentaminen
esitysgrafiikkaohjelma Lyhyt johdanto ohjelman käytön perusteisiin
Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä
Lue siitä lisää Microsoft SharePoint-uutiset
Tulkit välitysjärjestelmän käyttäjinä
Kuvagalleria Adobe Bridget -ohjelmalla
Painopisteenä: Oodin hops
Google Docs Teppo Räisänen,
Esityksen transkriptio:

SharePoint2010 ATK-seminaari Totti Nykvist

Tämänhetkinen tilanne Säätiöllä käytössä SharePoint Services 3.0 –Toiminnallisuuksiltaan suppeampi versio SharePoint2007:sta (MOSS) Uuden Intran pohjana SharePoint 2010 (Enterprise-versio) Nykyisten kalenterien siirtäminen uuteen SharePointiin onnistuu kantamigraation tai kopioinnin avulla. Kopiointia varten tarvitaan komento (scripti), jonka avulla vanhat kalenterit kopioituvat uuteen Totti Nykvist

SharePoint2010 Internet Explorerista ja Office tuotteista suositellaan käytettäväksi 32-bit versiota. 64-bit versiossa ei ole kaikkia plugineja joita tarvitaan SharePointin käyttämiseen. Tiedostojen suora tallennus Office ohjelmien kautta mahdollista (SharePointin kirjastoja voi liittää Office- ohjelmien tallennusvalintoihin suoraan) SharePointin sivuja ja sisältöä muokataan Office- tuotteista tutun ribbonin (työkalupalkki) avulla SharePoint2010 tekee automaattisesti sivuista mobiilioptimoidut Totti Nykvist

SharePoint 2010 Käyttäjät voivat lisätä sivuista tageja ja muistiinpanoja sivuista itselleen ja julkiseksi nähtäväksi. Tageja ja muistiinpanoja voi lisätä myös Intran ulkopuolisista sivuista. Sivuista voi myös ”tykätä”. Metatietoja voi liittää mm. tiedostoihin ja sivuihin. SharePointin uusin versio vaatii edeltävän version, jos halutaan siirtää sisältö uuteen versioon. Esim versiota ei voi päivittää suoraan 2010-versioon Totti Nykvist

Sivustot SharePoint sisältää monia erilaisia sivustotyyppejä mm. työryhmäsivusto, dokumenttikirjasto ja blogisivusto Sivustot sisältävät erilaisia toimintoja riippuen niiden tarkoituksesta esim. blogisivusto on tarkoitettu blogien kirjoittamiseen jne. Kuitenkin Web partien avulla voidaan lisätä sivustoihin osia, joita siinä ei ole oletuksena Totti Nykvist

Web partit Web partit toimivat sivujen ”rakennuspalikoina” ja niiden avulla pystyy näyttämään paljon erilaista sisältöä mm. kirjastoista ja listoista Web partien käytettävyys määräytyy sen mukaan onko käytössä Enterprise vai Standard-versio Käyttöoikeudet: Web parteja voi säätää niin, että niiden sisältö näkyy eri tavalla eri käyttäjille (audience) Totti Nykvist

My site My site kokoaa yhteen käyttäjien profiilin ja tiedostoja. Käyttäjät toimivat itse omien sivujensa admineina. Käyttäjät voivat siis tallentaa My siten taakse omia tiedostoja ja päättää mitä kaikkea hän haluaa jakaa muiden kanssa Profiilissa näkyy tietoja käyttäjästä ja hänen kiinnostuksen kohteistaan (mm. tagatut sisällöt) Totti Nykvist

Totti Nykvist