Tehnyt : Vihtori Pummila ja Elmeri Pessinen

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
AURINKOKUNTA SYNTY Teoriat:
Advertisements

Pluto.
SATURNUS JA SEN KUUT Mittoja
Kun valo kulkee aineesta toiseen, sen kulkusuunta muuttuu, se taittuu
Tilkkuilijan värit Saana Karlsson.
Tekijät: Siiri Pekkarinen ja Emilia Laitinen
ja siitä aiheutuvat ominaisuudet
Linnunrata ja muut galaksit
Tarinaa tähtitieteen tiimoilta
Havainto.
Valosta 1.
Tulevaisuuden auto Kemianluokka Gadolin Huhtikuu 2010 kuukaudentyö
WIKISPACE ohjeita. Sivun muokkaaminen •Valitse Edit This Page •Kirjoittele, lisää kuvia, muokkaa tekstiä •Tallenna •Muokkaa lisää….history näyttä kaikki.
AURINKOKUNNAN PLANEETAT
Olomuodosta toiseen.
Pakistan.
6. Energia ja olomuodot.
Kaikki maailman aine koostuu ainehiukkasista. Aineen lisäksi on olemassa niin sanottua antiainetta. Antihiukkaset muistuttavat ainehiukkasia niin paljon,
Norssi ja Varis juttusilla
Valo ja ääni Valon ominaisuuksia heijastuminen värit taittuminen
4 ATOMIN YDIN.
Raskaudenkeskeytykset 2010 – ennakkotiedot Anna Heino Mika Gissler.
Suomalainen mount everestillä
Alkoholijuomien kulutus 2012 Tuomo Varis Sirpa Virtanen
ULKOPLANEETAT JUPITER, SATURNUS, URANUS, NEPTUNUS, (PLUTO)
LÄÄKELASKENTA Kaasulaskut
Toimivia ratkaisuja – monenlaisia ja tuottavia malleja ja onnistuneita urapolkuja on jo olemassa Maahanmuuttajataustaisen opiskelijan ohjaaminen ja tuki.
Myyttinen planeetta, jossa on joskus uskottu olevan elämää.
Massa m ja paino G.
Selitys Kiintotähdille on ainakin kaksi loogista selitystä. 1.Tähtien asema on todellakin muuttumaton toisiinsa nähden. Tämä käsitys on vallalla hyvin.
Alkoholijuomien kulutus 2013 Tuomo Varis Sirpa Virtanen
Kaasupilven halkaisija pienenee murto- osaan alkuperäisestä.
Havainto. Taivaalla näkyvistä kohteista tutuimpia on Otava, eli Ursa Major (Iso Karhu) Se kiertyy öisellä vaelluksella Pohjantähden ympärillä.
Alkoholijuomien kulutus 2011 Tuomo Varis Sirpa Virtanen
1. Probleema –Onko täysikuu yhtä korkealla ollessaan eteläisellä taivaalla sekä kesällä että talvella?
Aurinkokunta on vain pieni osa maailmankaikkeutta
Planeettablues 1.Aurinko ei yksin ole kaukaisuudessa,
Maailmankaikkeuden rakenne
Ilmakehä suojaa elämää
Vuorovesi.
HIILIVEDYT IVA VITANOVA, SANNI SILVENTOINEN JA JONNA JALKANEN.
13. Nopeus kuvaa liikettä Nopeus on suure, joka kertoo kuinka kappaleen paikka muuttuu ajan suhteen. Nopeus on vektorisuure. Vektorisuureen arvoon liittyy.
Valon ominaisuuksia Valo kulkee suoraviivaisesti. Varjo = alue, johon ei pääse valoa. Valaistus heikkenee, kun etäisyys valonlähteestä kasvaa. Valovoima.
Aurinkokunta on vain pieni osa maailmankaikkeutta Kun katsotaan tähtiin, ei katsota tulevaisuuteen vaan kauas menneisyyteen. Taivaankappaleiden väliset.
Ilma.
Tähden kehityksen loppuvaiheet
AURINKOKUNTA.
Jupiter on saanut nimensä Jupiter-jumalan mukaan.
Aurinkokunta Aurinko on Aurinkokunnan keskus, jota kaikki kappaleet kiertävät Siihen kuuluu mm. kahdeksan planeettaa, kymmenittäin kuita ja plutoideja.
Olomuodosta toiseen.
Miksi metaanin eli maakaasun kiehumispiste (–162 °C) on huomattavasti alhaisempi kuin veden kiehumispiste (100 °C)? Miksi happi ja vety ovat kaasuja,
Saturnus Iida, Sara ja Vilma.
IV HEIKOT SIDOKSET 14. Molekyylien väliset sidokset
Aurinkokunta.
Tähden kehityksen loppuvaiheet
Tiivistelmä 1. Atomi Alkuaine sisältää vain yhdenlaisia atomeja, jotka on nimetty kyseisen alkuaineen mukaan. Atomin pääosat ovat ydin ja elektronipilvi.
Maailmankaikkeuden ja aineen rakenne sekä perusvuorovaikutukset
ILMA Emma ja Vilma 5B.
ILMAKEHÄ.
KOMEETAT.
9 Elämän synty.
Alisa, Saara, Wilma Tähdet.
Saimaannorppa.
MAP– eli mormonikirkko
JESUIITAT.
Tehtävä 74 Miten eroavat toisistaan ionihilan ja poolisen molekyylihilan a. rakenneyksiköt b. hilaa koossa pitävät voimat c. sulamispisteet
Kemian opetuksen päivät
Paanajärven kansallispuisto
MAP-kirkko - MAP = Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko - USA:ssa 1800-luvun alkupuolella, perustaja Joseph Smith - Smith sai ilmestyksen,
YDINPOMMI Saa räjähdysvoimansa ydinfuusiosta tai –fissiosta
Esityksen transkriptio:

Tehnyt : Vihtori Pummila ja Elmeri Pessinen Uranus Tehnyt : Vihtori Pummila ja Elmeri Pessinen

Rakenne Uranuksen pieni tiheys (noin 1.3 kertaa veden tiheys) viittaa siihen että se koostuu vedystä, heliumista ja vedestä. Uranuksella ei ole kiinteää pintaa. 1990-luvulla jättiläisplaneetat jaettiin kaasujättiläisiin ja jättiläisiin, ja Uranus kuului jälkimmäisiin. Nimitys liittyy planeetan syntyhistoriaan, nykyisin siellä on hyvin vähän jäätä. Kaasukehän pilviset yläosat Kaasukehän vety- metaani- ja heliumosat Vedestä, ammoniakista ja metaanijäästä koostuva vaippa Nikkelistä, raudasta ja silikaateista koostuva kivinen ydin

Itse planeetan massasta noin 20% on vetyä, joten se eroaa selvästi kaasujättiläisistä, jotka ovat 90-prosenttisesti.

KAASUKEHÄ Uranus näyttää turkoosin tai sinertävän väriseltä piirteettömältä kiekolta näkyvässä valossa. Uranuksen turkoosi väri johtuu kaasu kehän metaanista jota on siinä kaksi prosenttia. Metaanin sirottaa sinisen valon joka suuntaan, ja imee punaisen. Urankusen pinnasta tekee piirteettömän asetyleenistä ja etaanista savusumu eli smogia muistuttavaa utu. Uranuksen kaasu kehästä on vetyä noin 83%, noin 15% heliumia ja noin kaksi prosenttia metaania.

Magneettikenttä Uranuksen magneettikenttä on voimakkaampi kuin Saturnuksella. Magneettikentän keskipiste ei sijaitse planeetan keskipisteessä, ja se on kallistunut 59° pyörähdysakselin suhteen. Uranuksenkin magneettikentän uskotaan aiheuttavan ionisoitueen aineen virtauksesta planeetan sisuksessa.

Uranuksen kuut Uranuksella on 27 tunnettua kuuta. Kaksi suurinta kuuta, Titanian ja Oberonin, löysi Herschel 13. maaliskuuta 1787. William Lassell löysi Arielin ja Umbrielin vuonna 1851. William Herschelin poika John nimesi vuotta myöhemmin silloin tunnetut neljä kuuta. Seuraavan kuun, Mirandan, löysi Gerard Kuiper vuonna 1948.