Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Saturnus Iida, Sara ja Vilma.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Saturnus Iida, Sara ja Vilma."— Esityksen transkriptio:

1 Saturnus Iida, Sara ja Vilma

2 Saturnuksen renkaat Saturnuksen valtavat renkaat ovat sen kuuluisin piirre. Saturnuksella on seitsemän päärengasta. Saturnuksen renkaiden uskotaan syntyneen suurehkojen kuiden, pyrstötähtien ja meteoriittien törmäyksissä muodostuneista kappaleista, jotka ovat painovoiman vaikutuksesta jääneet kiertämään planeettaa.

3 Saturnuksen kaasukehä
Kaasukehästä on löydetty vetyä, heliumia sekä hiukan metaania ja ammoniakkia. Kaasukehässä puhaltavat päiväntasaajalla tuulet, joiden nopeus on jopa 500 m/s. Saturnuksen kellertävä pilvipeite näyttää ulospäin melko piirteettömältä, siellä näkyy tummempia ja vaaleampia raitoja ja parin vuoden välein melko lyhytikäisiä valkeita täpliä, pyörremyrskyjä.

4 Saturnuksen kuut Saturnuksella on 62 kuuta
Tunnetuin niistä on 5 150km mittainen Titan Saturnuksen toiseksi suurimmalla kuulla Rhealla saattaa olla heikko oma rengasjärjestelmä. Useimmat Saturnuksen kuut ovat pieniä jäisiä kappaleita, joiden tiheys on alhainen. Perinteisesti useat Saturnuksen kuut on nimetty kreikkalaisen mytologian titaaneiden mukaan.

5 Saturnuksen sisäinen rakenne
Suurin osa Saturnuksesta on nestemäistä vetyä ja heliumia, keskellä lienee kiinteä kivinen ja rautainen ydin. Uloimpana ovat meille näkyvän kaasukehän huipulla näkyvät pilvet Eräiden arvioiden mukaan Saturnuksessa olisi ytimessä 8 000 kilometriä paksu jääkerros ja 8 000 kilometriä paksu kivikerros

6 Lähteet Avain fysiikka 1


Lataa ppt "Saturnus Iida, Sara ja Vilma."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google