Fe Rauta http://ironoretrader.biz/wp-content/uploads/ 2013/07/iron.png http://kotisivukone.fi/files/musiikkilaitetukku.kotisivukone.com/kuvat/Kitaratarvikkeet/mikkivalitsimen-ruuvi.jpg.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Metsäteollisuuden osuus Suomen ilmaan kohdistuvista päästöistä on noin 10 %
Advertisements

Resurssitehokkaat ratkaisut – kestävää liiketoimintaa Pekka Paasikivi Lähivesistä Itämereen
Lasikuitu ja sen käyttö
Metallit Kuva :
Metsät ja hyvinvointi – metsien käytön mahdollisuuksia Sini Harkki Vapaus valita.
Metallien reaktiot.
O3 Well purifier Puhdistaa avokaivosi tehokkaasti käyttäen luonnon menetelmiä veden puhdistuksessa. Crystal Air O3 Well purifier puhdistaa kaivosi veden.
Kazakstan lippu ja vaakuna.
Metallien kierrätys.
4. Runsasseosteiset austeniittiset teräslajit
1. Malmista metalliksi Yleensä metallit esiintyvät erilaisissa yhdisteissä eli mineraaleissa Esim. Hematiitti (Fe2O3) ja kuparihohde (Cu2S) Jalot metallit.
Alkuaine, yhdiste vai seos?
Fysiikan ja kemian perusteet ja pedagogiikka Kari Sormunen Kevät 2012
Kaikki maailman aine koostuu ainehiukkasista. Aineen lisäksi on olemassa niin sanottua antiainetta. Antihiukkaset muistuttavat ainehiukkasia niin paljon,
Metsäteollisuuden tehdaspolttoaineet Suomessa 2012
Jos maailma olisi sadan asukkaan kylä odotettavissa oleva elinikä on 64,3 vuotta Jos Suomi olisi sadan asukkaan kylä odotettavissa oleva elinikä on 78,4.
RUOSTUMATTOMAT TERÄKSET
Fysiikan ja kemian perusteet ja pedagogiikka Kari Sormunen Kevät 2014
Kemiallista kielioppia!
1873 Metallurgian insinööri Julius Buch löysi pienen terästehtaan Völklingenin läheltä. Junarata kanavoidun Saar -joen varrella lupasi kannattavaa bisnestä.
Metallurgiset liuosmallit: WLE-formalismi
1999 Völklingenin terästehtaan lyhyt historia Uusi holding yhtiö, Maailman kulttuuriperintökohde Völklingenin terästehdas. – Eurooppalainen taiteen ja.
Vety on jaksollisen järjestelmän ensimmäinen alkuaine
Kaivostoiminta.
Prosessimetallurgian tutkimusryhmä Eetu-Pekka Heikkinen, Prosessimetallurgian opintosuunta Opintosuuntien informaatiotilaisuus Perjantai
HIILI Hiili on yleinen epämetalli, neliarvoinen alkuaine, jolla on myös useita allotrooppisia muotoja. Sen kemiallinen me rkki on C (lat. carbonium) ja.
Metallien historiaa.
Chakravorty & Krulce. Heterogenous demand and order of resource extraction Econometrica 62,
Oulun yliopisto, Konetekniikan koulutusala, Tuotantotekniikka PL 4200, OULUN YLIOPISTO, Valmistustekniikka 2015.
Metalliseoksia.
Typpi.
Oseania Lassi Vanhanen 2A.
Happi Esiintyy ilmakehässä toiseksi yleisin ilmakehän kaasu (21%)
Kupari Cu.
Onnea ostamalla - vai onnea ostamatta?
4. Metallien sähkökemiallinen jännitesarja
Biopolttoaine Biopolttoaine on biomassasta eli eloperäisestä aineesta valmistettu polttoaine; Biopolttoaineesta saatavaa energiaa kutsutaan bioenergiaksi.
Palkokasvit, soija ja kuivatut pavut
1. Arkipäivän fysiikkaa ja kemiaa
Vedytetyn kasvidieselin valmistus
by Amanda Auvinen & Santeri Neuvonen
1. Malmista metalliksi Yleensä metallit esiintyvät erilaisissa yhdisteissä eli mineraaleissa Esim. Hematiitti (Fe2O3) ja kuparihohde (Cu2S) Jalot metallit.
MALMIT & KAIVANNAISET Malmit & epämetallit ovat uusiutumaton luonnonvara Esiintyy etenkin vanhoissa poimuvuoristoissa => vuorten kuluminen paljastanut.
Jaksollinen järjestelmä
METALLIT.
IV HEIKOT SIDOKSET 14. Molekyylien väliset sidokset
Kemiallinen analyysi Kemiallisella analyysilla tarkoitetaan kemiallisin tai fysikaalisin keinoin tapahtuvaa tutkittavan aineen koostumuksen määrittämistä.
Kemialliset yhdisteet
I AINEET YMPÄRILLÄMME Kemia on … Aineen eri muodot Maailmankaikkeus
Jatkojalostaihioiden valaminen / seostaminen, karkaisu, päästäminen
Tupakointi vahingoittaa sinua ja lähimmäisiäsi
Betonin ominaisuudet ja käyttö
Metallit Rauta Kupari Alumiini Nikkeli Sinkki Litium Kromi Lyijy Tina
II ATOMIN RAKENNE JA JAKSOLLINEN JÄRJESTELMÄ
Tiivistelmä 3. Jaksollinen järjestelmä
I AINEET YMPÄRILLÄMME Kemia on … Aineen eri muodot Maailmankaikkeus
Kuolleenmeren suola- ja mineraalipitoisuus voi olla korkeimmillaan 33 massaprosenttia. Kuinka monta grammaa liuenneita suoloja on 0,500 kg:ssa Kuolleenmeren.
Kuparin valmistus ja liekkisulatusuuni
Kuparin valmistus ja liekkisulatusuuni
Jaksollinen järjestelmä
Mikä alkuaine on nimetty suomalaisen kemistin mukaan?
Metalliseos/MESSINKI (SOITtIMET)
Harava Vanha työkalu Tehty aivan aluksi kokonaan puusta
KEMIA 1osp Tekijä lehtori Zofia Bazia-Hietikko.
Outokumpu – Tornion tehtaat ja Kemin kaivos
Arvonlisäys toimialoittain Raahen seutukunnassa 2016
Raahen sataman tavaraliikenne 2005–2017
Kari Tuutti Yksikönjohtaja, Long Products Outokumpu
Metsäteollisuuden puunkäyttö ja tuontipuu
Massa- ja paperiteollisuuden päästöt vesistöihin
Esityksen transkriptio:

Fe Rauta http://ironoretrader.biz/wp-content/uploads/ 2013/07/iron.png http://kotisivukone.fi/files/musiikkilaitetukku.kotisivukone.com/kuvat/Kitaratarvikkeet/mikkivalitsimen-ruuvi.jpg

Raudan ominaisuudet Rauta eli Fe on 4. jakson alkuaine, joka lukeutuu raskasmetalleihin. Sen sulamispiste on 1538 °C ja kiehumispiste on 2862 °C. Rauta on kestävää, helposti muokattavaa ja se on neljänneksi yleisin alkuaine, ja siksi sitä käytetään paljon teollisuudessa.

Raudan valmistus Rautaa valmistetaan masuuneissa hiilimonoksidin avulla rautaa pelkistämällä. Rautaa esiintyy lähes kaikissa kivilajeissa, mutta kannatta- vampaa on louhia malmeja joissa on yli 30% rautaa. Hyviä rautamalmeja ovat hematiitti (60%) ja magnetiitti (72%). http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1d/Magnetite.jpg

http://www. tekniikkatalous http://www.tekniikkatalous.fi/multimedia/archive/00040/Masuunigraafi_40651a.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/ 1/1f/Alto_horno_antiguo_Sestao.jpg

Terästeollisuus Suomessa Suomessa tuotettiin vuonna 2013 3.5 milj. tonnia terästä. Maailmalla tuotettiin noin 1600.3 milj. tonnia terästä, Suomen osuus tästä oli noin 0.2 %. Suomen suurimpia terästehtaita on esimerkiksi Torniossa, Imatralla ja Raahella. Teräksestä tehdään esimerkiksi työkaluja, remonttitarvikkeita ja rakennuselementtejä.

Tehtävä 77, s. 82 ”Rautaa, joka on maankuoren toiseksi ylisin alkuaine, puhdistetaan hematiitista kemiallisesti pelkistämällä. Täydennä seuraaviin reaktioihin lihavoitujen aineiden kemialliset kaavat.” C (s) + O2 (g)  X (g) X (g) + C (s)  2 Z (g) Hematiitti + 3 Z (g)  2 Fe (l) + 3 X (g)

Lähteet Wikipedia: Muut: http://fi.wikipedia.org/wiki/Rauta http://fi.wikipedia.org/wiki/Masuuni http://fi.wikipedia.org/wiki/Magnetiitti Muut: http://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&ved=0C CoQFjAC&url=http%3A%2F%2Ftech.teknologiateollisuus.fi%2Fuploads%2Fcm Files%2F16687_Taytta_Terasta_web.pdf&ei=4_m4VMOvFYTqOMuxgYgO&usg =AFQjCNGFOT8TMyGV1NDAWRiQZHonrJuCkg http://www.worldsteel.org/dms/internetDocumentList/bookshop/World- Steel-in-Figures- 2014/document/World%20Steel%20in%20Figures%202014%20Final.pdf