Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kuolleenmeren suola- ja mineraalipitoisuus voi olla korkeimmillaan 33 massaprosenttia. Kuinka monta grammaa liuenneita suoloja on 0,500 kg:ssa Kuolleenmeren.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kuolleenmeren suola- ja mineraalipitoisuus voi olla korkeimmillaan 33 massaprosenttia. Kuinka monta grammaa liuenneita suoloja on 0,500 kg:ssa Kuolleenmeren."— Esityksen transkriptio:

1

2

3 Kuolleenmeren suola- ja mineraalipitoisuus voi olla korkeimmillaan 33 massaprosenttia.
Kuinka monta grammaa liuenneita suoloja on 0,500 kg:ssa Kuolleenmeren vettä? (1 p) Jos a-kohdan suolamäärä liuotetaan 2,000 dm3 tislattua vettä, mikä on yhdistetyn liuoksen suolapitoisuus massaprosentteina? (2 p)

4 Maailmankaikkeus Teorian mukaan maailmankaikkeus syntyi äärimmäisen tiheästä ja kuumasta tilasta noin 13,8 miljardia vuotta sitten niin kutsutussa alkuräjähdyksessä ja on siitä lähtien jatkuvasti laajentunut. Miten raskaat alkuaineet syntyivät? Vety: Universumin yleisin alkuaine Video: Saako helium ihmisen ilmaan?

5

6 Rautaa raskaampia alkuaineita ei olisi lainkaan ilman supernovaräjähdyksessä käynnistyvää kehityskulkua, jota kutsutaan neutronisieppaukseksi. Tähden räjähtäessä supernovana atomiytimistä vapautuu valtavia määriä neutroneita. Koska ne ovat varauksettomia hiukkasia, ne voivat tunkeutua jo olemassa olevien aineiden atomiytimiin. Ylimääräiset neutronit horjuttavat atomiytimien tasapainoa, jolloin syntyy epävakaita radioaktiivisia isotooppeja. Esimerkiksi rauta-atomeihin voi keräytyä yhtäkkiä jopa viisi ylimääräistä neutronia, jonka jälkeen ne muuttuvat pian koboltiksi, jonka järjestys­luku on 27. Muut rautaa raskaammat alkuaineet muodostuvat samalla periaatteella.

7

8

9 Maankuoren yleisimmät alkuaineet

10 Graniitti Päämineraalit: kvartsi, kiille, maasälpä Joskus myös: sarvivälke Rakenne: rakeinen Väri(t): punainen, vihreä, ruskea, harmaa, punaharmaa tai kuviollinen Gneissi

11 Mineraaleja Malmiksi sanotaan kiveä, jossa jonkin metallin pitoisuus on niin suuri, että sitä on taloudellisesti kannattavaa hyödyntää. Rautamalmi, hematiitti Järvimalmi


Lataa ppt "Kuolleenmeren suola- ja mineraalipitoisuus voi olla korkeimmillaan 33 massaprosenttia. Kuinka monta grammaa liuenneita suoloja on 0,500 kg:ssa Kuolleenmeren."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google