Paniikkihäiriö.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Aivoverenkiertohäiriöt AVH
Advertisements

Hiv ja aids.
Vaikuttavat suuresti väestön terveyteen s
SYÖMISHÄIRIÖISTEN OSASTOHOITO LASTENPSYKIATRIAN KLINIKASSA
Univaikeudet.
Osastonhoitaja Kirsi Salmén-Puumalainen
MITEN MÄÄRITTELEMME VAMMAISUUTTA?
Mielenterveyden häiriöt
Anna Kruunari Kuunteleeko kukaan vammaista köyhää -keskustelu 1 LÄÄKKEITÄ VAI RUOKAA?
Anni Lindberg Laura Lehtinen Aino-Maria Lahdensuo
Raija Erkkilä, 2006 Nuoruus ja tunteet Tunnekohteiden murros (12-15 v.)
Väkivalta päihdeongelmaisen naisen elämässä
Allergiat.
Mielenterveyden häiriöt
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Sydän- ja verisuonitaudit
Diabetes.
Mielenterveys Mielenterveys Pinja ja Iiris H 1c.
Sosiaalinen syrjäytyminen
Matti, Atte, Olli ja Jasmin
Bulimia ja laktoosi-intoleranssi
Masennus eli Depressio.
Sydän- ja verisuonitaudit
PSYKOOSI = vakava mielenterveyden häiriö, jossa todellisuudentaju hämärtyy ja vääristyy, synonyymi sanalle mielisairaus.
PSYKOOSI JA KAKSISUUNTAINEN MIELIALAHÄIRIÖ
KAKSISUUNTAINEN MIELIALAHÄIRIÖ
FOBIAT SIIRI VIROLAINEN & ELLINOORA OJALA, 2A. o Ahdistuneisuushäiriö o Määräkohteinen pelko o kohdistuu tiettyyn tilanteeseen tai kohteeseen o Usein.
Mielenterveyden Häiriöt. Vuosittain 1-2 ihmistä sadasta sairastuu mielen sairauteen. Ihmisen mieltä ei voida mitata yhtä helposti kuin verenpainetta tai.
Päänsärky – ”kansantauti” * % / 20-45v. / naiset / vähenee iän myötä A. Varsinaiset sairaudet: Jännityspäänsärky, 30-78% < lihasjännitys, yksipuoliset.
Omais- ja läheishoiva – sukupuolten tasa-arvon loukkuko?Omais- ja läheishoiva – sukupuolten tasa-arvon loukkuko? Kaisa Kauppinen, tutkimusjohtaja Helsingin.
Henkisen hyvinvoinnin häiriöt 1,5 % väestöstä sairastuu vuosittain 20% suomalaisista sairastaa jotain mielenterveyden häiriötä Sukupuolierot melko suuret.
Mieli voi sairastua, niin kuin kehokin Erilaisia mielenterveysongelmia voi esiintyä kaiken ikäisillä Tilapäinen oire saattaa olla terveen mielen reaktio.
Masennus eli pitkäkestoinen masentunut mieliala. Masennuksen yleisyys Joka viides suomalainen kärsii masennuksesta jossain vaiheessa elämäänsä Yli puolet.
Vaihtoehdot session 12 oph 1 Vauvan pitäminen Sijaisvanhemmuus Adoptio Abortti.
SYÖMISHÄIRIÖT. YLEISTÄ - SYÖMISHÄIRIÖT ALKAA USEIN NUORUUSIÄSSÄ - OVAT MIELEN JA KEHON SAIRAUKSIA -TAUSTALLA YLEENSÄ PSYYKKISTÄ PAHAA OLOA, PELKOA, JA.
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT NOORA JA ELENA. Yleistä  Mielenterveyden häiriöitä ovat masennus, ahdistuneisuushäiriöt, kaksisuuntainen mielialahäiriö, psykoosi,
Muistihäiriöt Hilla ja Kati. Muistihäiriöt Muistihäiriöt voivat olla hetkellisiä ja lieviä muistivaikeuksia tai vaikeita ja pitkäkestoisia häiriöitä.
Meeri, Katariina ja Heidi. Riikka 4-vuotta Riikka on 4-vuotias astmaa sairastava tyttö. Hänen perheeseen kuuluvat äiti, isä ja 2-vuotias pikkusisko. Perhe.
MIELENTERVEYS JA MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT
63. Mielenterveyden häiriöt
Mielenterveyden häiriöt
63. Mielenterveyden häiriöt
Psyykkisen kehityksen keskeiset tekijät ja uhkat eri ikäkausina
Aivoverenkierron häiriöt (AVH)
Ahdistuneisuushäiriöt
Epilepsia.
Mielenterveyden häiriöt
Osteoporoosi (luukato)
Mielenterveyden häiriö
Syömishäiriöt 5.6.
Mielenterveyden hoito
Päänsärky – ”kansantauti” % / 20-45v
Onko meillä syytä olla huolissaan?
Rintasyöpä.
Pääkipu Pääkipua ilmenee kaikilla ihmisillä jossain vaiheessa elämää ja se on hyvin yksilöllistä. Päänkivun syitä ja muotoja on erilaisia. Yleisimmät.
EMOOTIOIDEN FYSIOLOGIAA
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT
Tulo- ja lähtömuutto ikäryhmittäin 2016
PSYKOTERAPIA = HOIDOLLISTA VUOROVAIKUTUSTA, JOLLA VAIKUTETAAN PSYKOLOGISIN KEINOIN OIREHTIVAAN YKSILÖÖN TAI RYHMÄÄN - Keinoina mm. keskustelu, tehtävät,
16 Persoonallisuushäiriöissä piirteet ilmenevät äärimmäisissä muodossa
IHOTTUMAT.
Tulo- ja lähtömuutto ikäryhmittäin 2016
Lapsuus ja nuoruus.
63. Mielenterveyden häiriöt
Myyttejä itsemurhista ja mitkä ovat faktat
Opintopsykologi Katja Hietanen
Kansanterveys ; koko väestön terveys
Aivoverenkiertohäiriöt AVH
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT
Esityksen transkriptio:

Paniikkihäiriö

Taudinkuva Ahdistuneisuushäiriöihin kuuluva mielenterveyden häiriö. Sairastunut henkilö saa ilman erityistä syytä toistuvia paniikkikohtauksia. Mielenterveyden häiriö saattaa kuulosta pahalta, mutta usein ympärillä olevat ihmiset eivät edes huomaa, jos henkilö joutuu paniikkikohtauksen kouriin.

Esiintyvyys Oireet ilmenevät usein nuorella aikuisiällä Suomen naisväestöstä n. 2,5% kärsii paniikkihäiriöstä jossakin elämäntilanteessa miehistä n. 1,5% Naiset ovat alttiimpia paniikkihäiriölle kuin miehet erilaisen hormonitoimintansa vuoksi.

Oireet Oireet alkavat yllättäen ja kestävät 10 minuutista jopa useaan tuntiin Oireet vaihtelevat hyvinkin paljon tapauskohtaisesti Yleisiä oireita ovat: kehon vapina, sydämen tykytys, puristuksen tunne rinnassa, raajojen puutuminen, huimaus, epätodellisuuden tunne, sekoamisen tai kuoleman pelko.

Hoito Paniikkihäiriö estää siitä kärsivää henkilöä nauttimaan elämästään jatkuvan kohtausten pelon vuoksi Varsinaista lääkitystä paniikkihäiriöön ei ole, mutta hoitoon voidaan käyttää tiettyjä masennuksen hoitoon käytettäviä lääkkeitä Hoitoon suositellaan myös psykoterapiaa ja vähitellen omiin pelkoihin totuttautumista Joillakin ihmisillä oireet katoavat itsestään iän myötä

Lähteet Matti Huttunen 14.8.2013 http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00404 (26.10.2013) Lauri Yli-Pohja http://www.yths.fi/terveystieto_ja_tutkimus/terveystietopankki/52/paniikkihairio (26.10.2013)   Kirjoittajaa ei mainittu artikkelissa http://masennusinfo.fi/ahdistuneisuushairiot/paniikkihaeirioe-yleinen-ja-hoidettavissa (26.10.2013) http://www.terve.fi/paniikkihairio/paniikkihairio (26.10.2013) http://personal.inet.fi/koti/unikeiju/paniikkihairio.pdf (26.10.2013)