INTIAN KULTTUURIPIIRI

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Muista … läpi vuoden, olla kiitollinen siitä, mitä sinulla on…
Advertisements

Ruoka eri uskonnoissa JUUTALAISUUS
KAUPUNGIN JOHDON TERVEISET KYLÄKIERROS MUUTOKSEN TUULET  Jälleen kerran yhteiskuntia ravistelevat suuret muutokset: tekniikassa, uskonnoissa, organisaatioissa,
N ǐ h ǎ o, Zh ō ngguó! Terve, Kiina!. Maailman ykköskieli! •Kiina on maailman puhutuin äidinkieli – yli miljardi puhujaa! •Se on yksi YK:n virallisista.
Sri Lanka.
NUORTEN SEKSUAALIOIKEUDET
Pukeutuminen Etiketin mukaan pukeutuminen eri tilaisuuksiin ja tilanteisiin on yksi tapa osoittaa hallitsevansa hyvät tavat. On kohteliasta pukeutua oikein,
Elettiin vuotta 2002, eräässä pienessä kaupungissa, missä turvallisuudesta ei kaikilla ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu jätetty.
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
asukasta ”ulkomaalaista” km² 4 virallista kieltä 17 itsehallintoaluetta.
Pakistan.
Jätteiden lajittelu ja kierrätys
Seurakunnan rooli maaseudun kehitystyössä Voimistuvat kylät-seminaari Seinäjoki Markku Ylinen Johtava kappalainen P eräseinäjoen kappeliseurakunta.
Muista … läpi vuoden, olla kiitollinen siitä, mitä sinulla on…
Korsika on Ranskaan kuuluva pieni saari, Joka sijaitsee Ranskan alapuolella.
X Suuri sulatusuuni? 1. Yhdysvalloissa on aina tapahtunut assimilaatiota - erityisesti monissa tutkimuksissa (erit. Holli 1999) joissa tarkasteltu etnisiä.
 Kirjoita harkiten keskusteluryhmiin Jos kirjoitat viestejä julkisiin keskusteluryhmiin varmista, että viestisi liittyy ryhmän aiheeseen. Älä lähetä.
Väkivaltainen ekstremismi Suomessa
2/2009 Intia. 2/2009 Intia ja CIMOn yhteistyökumppani: Mitä ulkomaalaisen harjoittelijan tulisi ottaa huomioon? Intiassa on paljon erilaisia kulttuureja,
Intia on monen miljardin asukkaan valtio, Joka kuuluu kehitysmaihin.
Elder Scrolls III: Morrowind - Morrowind on tietokoneelle ja Xboxille ilmestynyt roolipeli. - Morrowindin alussa valitaan hahmo ja sille luonne ja tähtikuviot.
Yhteysopettajakoulutus
ANGLO-AMERIKKA.
Intialainen kulttuuripiiri
Kaakkois-Aasialainen
Jos kaikki maailman ihmiset eläisivät ja kuluttaisivat kuten sinä ja minä, tarvittaisiin jopa 8 maapalloa. Pohjoisen pallonpuoliskon kulutusyhteiskunnat.
Dionysos – kultti: Dionysos Kreikkalainen viinin ja hurmoksen jumala, jonka palvonta lupasi yksilöllistä pelastusta. Hänet samastettiin Bacchukseen, roomalaisten.
Oseania Lassi Vanhanen 2A.
KIINALAINEN KULTTUURIPIIRI
Kaakkois-aasia.
ANGLOAMERIKKALAINEN KULTTUURIPIIRI
Australialainen kulttuuripiiri
FILIPPIINIT.
Luku- ja tenttivihjeet 6 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Tokio.
Uskonnot ilmiöinä.
Haiti Haiti on n. 9 miljoonan asukkaan valtio, joka sijaitsee Karibianmerellä. Se on Hispanolian saaren länsiosissa ja maa muodostuu pääosin kahdesta vuoristoisesta.
” Kippis! Skål! Cheers! Jamas! Serefe! Cin cin!”.
Venäjä On kahteen maanosaan ulottuva valtio, joka käsittää suurimman osan pohjoisesta Euraasiasta. Venäjän federaatio on vuoden 1993 perustuslain mukaan.
PAKISTAN Iman, Ittehad, Tanzeem (Yhtenäisyys, kurinalaisuus, usko)
MANILAN SLUMMI.
Kairo. Maantiede ja ilmasto Egyptin pääkaupunki Sijaitsee pohjois-Egyptissä Niilin rannalla 30°3’N, 31°14’E Aikavyöhyke UTC+2 Kuudenneksitoista suurin.
Rio de Janeiro. Yleistä  Väkiluku: kaupungissa n.6 milj ja metropolialueella.12 milj.  Rio de Janeiro osavaltion pääkaupunki  Pinta-ala: 1260 km².
Tutkimattomia kieliä on yhä!.  Miten paljon kieliä maailmassa puhutaan?  Mikä on maailman puhutuin kieli?  Miten paljon puhujia on arabian kielellä?
Islanti PINTA-ALA: ASUKASLUKU: PÄÄKAUPUNKI: REYKJAVIK KIELI: ISLANTI RAHA:KRUUNU.
SUOMI ON MONIKULTTUURINEN MAA!
Eurooppalainen kulttuuripiiri
Kristinuskon levinneisyys ja kehityssuunnat 2000-luvulla
Islamilainen kulttuuri
UUSIA TUULIA JA MAKUJA MAAILMALTA
-Uskontojen moninaisuus ja rinnakkaiselo
Latinalaisamerikkalainen kulttuuri
20. Kristinusko Aasiassa ja Afrikassa
Ikuisia kysymyksiä Maailma synty - miten kaikki tapahtui? Luonnontieteet: fysiikan, biologia kemia - miksi kaikki sai alkunsa? Uskontojen maailmansyntymyytit.
Afrikkalainen kulttuuri
14. Lähi-idän uskontojen yhteiset piirteet
15. Uskonto yhteiskunnassa
2. Mitä uskonto on? Ydinsisältö.
Maailmanuskonnot maailmassa n uskontoa
Intian uskonto hindulaisuus
SUOMALAISTEN USKONNOLLISUUS NYKYÄÄN
1. Jakso.
Intialainen kulttuuri
Hindulainen kultti ja pyhät tavat tehtävä:

Aikakäsitys ja moraali
Indonesia.
1 Uskomukset On vaikea tietää varmasti
Jos sodan aikana käydään taisteluita kaupunkialueella, ne voivat tuhota kokonaisia asuinalueita tai kaupunkeja. Tällä hetkellä sodan vaurioittamia kaupunkeja.
INTIA -Tasavalta, PM johtoinen -Maailman suurin demokratia.
Esityksen transkriptio:

INTIAN KULTTUURIPIIRI

INTIAN KULTTUURIPIIRI Intian kulttuuripiiriin kuuluvat: Intia Nepal Bangladesh Sri lanka Nykyihminen lienee saapunut alueelle yli 50 000 vuotta sitten.

ESIMERKKIVALTIONA INTIA ”maailman värikkäin valtio” Väkiluvultaan maailman toiseksi suurin, jopa 20% maailman väestöstä asuu Intiassa Pinta-alaltaan kuitenkin vain maailman 7.suurin Satoja eri kieliä Puhutuimmat niistä ovat hindi ja englanti Pääkaupunki New Delhi

YHTEISKUNTAMUOTO Intiassa on ollut käytössä kastijärjestelmä, joka jakoi intialaiset eriarvoisiin yhteiskuntaluokkiin. Yhteiskuntaluokkia oli neljä, joiden lisäksi oli olemassa myös kastittomat. Kastilaitos on virallisesti lakkautettu, mutta varsinkin maaseudulla se on yhä voimissaan. Intia julistaa itseään demokraattisena tasavaltana, vaikka vieläkin joitakin naisia ja kastittomia estetään äänestämästä.

USKONNOT Valtauskonto on hindulaisuus, toiseksi suurin uskonto on islam. Uskontojen paljous tuo mukanaan erilaisia juhlia, jotka näkyvät intialaisesta katukuvasta. Monet päivittäiset tavat määräytyvät uskonnon mukaan, esimerkiksi pukeutumisen tulee olla tarpeeksi peittävää. Intialaisen otsassa oleva väriläiskä ei ole kastimerkki, vaikka niin usein luullaan. Bindiä käyttivät aluksi vain naimisissa olevat hindunaiset. Bindin uskotaan pitävän pahat henget loitolla, vaikka nykyään sitä käytetäänkin enimmäkseen muoti-ilmiön tavoin.

RUOKAKULTTUURI Ruokakulttuuri on hyvin monipuolista, sillä siihen on sekoittunut monen eri kulttuurin piirteitä. Yhteistä on kuitenkin se, että ruuassa käytetään usein runsaasti mausteita. Varsinaisia ruokakauppoja ei ole kuin suurimmissa kaupungeissa, yleensä ruoka hankitaan toreilta. Maitotuotteita käytetään vain vähän ja useimmat intialaiset ovat kasvissyöjiä uskonnollisista syistä. Perinteisiä intialaisia ruokia ovat riisi, linssit, vihannekset ja naanleipä.

MUUTA Intiassa tuotetaan enemmän elokuvia kuin missään muualla maailmassa. Bollywood-nimitystä käytetään Mumbaihin keskittyvästä hindinkielisestä elokuvateollisuudesta. Tieliikennekulttuuri on Intiassa aivan erilaista kuin Suomessa; liikenne on vasemmanpuoleista, liikennesääntöjä ei käytännössä ole lainkaan eikä ajoneuvoja koskevia rajoituksia juurikaan noudateta. Perhe-elämä on hyvin olennainen osa intialaista kulttuuria. Omaa sukua arvostetaan ja kunnioitetaan. Avioliitot ovat usein järjestettyjä ja avioliiton aikana kotitalouden valta on usein miehellä.

LÄHTEET http://www.finland.org.in/Public/default.aspx?nodeid=43332&cultur e=fi-FI&contentlan=1&displayall=1 http://fi.wikipedia.org/wiki/Intia http://fi.wikipedia.org/wiki/Intialainen_kulttuuri#Esitt.C3.A4v.C3.A4t_ taiteet http://iliketowastemytime.com/2013/02/16/mumbai-photos-27-pics