Hypoglykemia eli alhainen verensokeri

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Aivoverenkiertohäiriöt AVH
Advertisements

Aivoverenkierron häiriö oireina mm.
Selkäydinvammat Skolioosi Rasitusastma Diabetes
KANSANTAUDIT.
AIVOVERENKIERRON HÄIRIÖT
Kuppa, hepatiitti B ja Trikomoniaasi
Liikunnan puute Runsas suolan käyttö Runsas alkoholin käyttö Stressi
Diabetes s. 65 –
Kappale 16.
Kappale 10 Umpieritys ja hormonit.
Kappale 21 Kansantaudit ovat väestössä yleisiä sairauksia. Näiden ehkäisy tuottaa suuria säästöjä terveydenhoitokuluissa. Suomalaisten kuolinsyyt kuvassa.
TERVEET ELÄMÄNTAVAT APUNA TYYPIN 2 DIABETEKSEN HOIDOSSA
HIILIHYDRAATIT.
HIILIHYDRAATIT.
DIABETES.
Osteoporoosi Sarita ja Marleena.
Sydän- ja verisuonisairaudet
- Se suomalaisten juttu
Sydän- ja verisuonitaudit
Diabetes.
Diabetes (sokeritauti).
Mielenterveys Mielenterveys Pinja ja Iiris H 1c.
Sydän- ja verisuonitaudit
Verenpainentauti & Sepelvaltimotauti & Sydäninfarkti
Matti, Atte, Olli ja Jasmin
Kolesteroli Kaarlo Hyytinen 3c.
Sydän- ja verisuonitaudit
Osteoporoosi Julia ja Sara.
TYYPIN 1 DIABETES Suomessa on noin tyypin 1 diabeetikkoa.
PSYKOOSI JA KAKSISUUNTAINEN MIELIALAHÄIRIÖ
Paranitko lääkkeistä huolimatta? Helena Puistola Sairaanhoitaja-terveydenhoitaja, Terveystieteiden maisteri.
Osteoporoosi.  Osteoporoosi, joka tunnetaan yleisemmin nimellä luukato, on sairaus jossa luun tiheys ja rakenne on heikentynyt ja se saa luun murtumaan.
Diabeteksen hoitotyö. Diabetes mellitus (DM) (”sokeritauti”) Diabetesta sairastaa n suomalaista Millainen tauti on diabetes?  Nykykäsityksen.
Asetonitauti eli ketoosi Emilia ja Viivi S14LELHOB.
Verensokerin (glukoosin) viitearvot – plasmasta
D IABETES JA MBO T EKIJÄT : M ATIAS, M IKKO JA H ENRIK.
Käytätkö säännöllisesti energiajuomia?. Tiesitkö että? Energiajuomia käyttävillä nuorilla on kaksinkertainen määrä päivittäisiä univaikeuksia, päänsärkyä.
Diabetes. Mitä diabetes on? ▪ Diabetes on sokeriaineenvaihdunnan sairaus. ▪ Diabetes johtuu insuliinin tuotannon vähenemisestä tai sen lakkaamisesta haimassa.
Muistisairaudet dementia ja Alzheimer. Miten syntyy ja mitkä tekijät vaikuttavat? Dementian yleisin syy on alzheimerin tauti (yli 50%) tai vaskulaarinen.
Kuume ja Flunssa. Kuume Kuume on tavallien oire monissa virusten ja bakteerien aiheuttamissa sairauksissa. Tulehdussairauksille on tyypillistä että kuume.
Diabetes mellitus Johdantoa sairauteen.
I TYYPIN DIABETEKSEN LÄÄKEHOITO
Aivoverenkierron häiriöt (AVH)
Aivoverenkierron häiriöt (AVH)
Lääkekorvausoikeudet
Epilepsia.
Osteoporoosi (luukato)
Marjo Eronen, SPR, ensiavun ja terveystiedon kouluttaja
Kohonnut verenpaine.
Ilmaston vaikutus maatalouteen
Verensokerin säätely Veren glukoosi on pääasiallinen solujen energianlähde Elimistömme pyrkii pitämään verensokerin mahdollisimman tasaisena Säätely tapahtuu.
Kuume ja flunssa Mika ja Eerik.
Onko meillä syytä olla huolissaan?
IHOSYÖPÄ.
Metabolinen oireyhtymä
Hevosen metabolinen oireyhtymä Yleistyvä elintasosairaus
kysymyksiä Mikä on diabetes?
Päihdyttäviä aineita (kpl 22)
Tules, diabetes, MBO ja keuhkosairaudet
Keuhkosyöpä Keuhkosyöpä syntyy, kun keuhkoputken tai varsinaisen keuhkokudoksen solut muuttuvat pahanlaatuisiksi. Keuhkosyöpä on maailman yleisin syöpä.
Pääkipu Pääkipua ilmenee kaikilla ihmisillä jossain vaiheessa elämää ja se on hyvin yksilöllistä. Päänkivun syitä ja muotoja on erilaisia. Yleisimmät.
Paksusuolensyöpä.
Haihtuminen.
10 Stressi uhkaa psyykkistä hyvinvointia
diabetes mellitus tai sokeritauti
Alkoholi JUOMINEN Liiallisen juomisen jälkiseuraus on krapula, joka on psyykkisesti ja fyysisesti pahaa oloa. Pahimmissa tapauksessa juominen voi johtaa.
Diabetes - aineenvaihdunnan sairaus, jossa verensokeri on koholla
Idan tarina DM1 on energia-aineenvaihdunnan häiriö/sairaus, jossa haima ei eritä insuliinia ollenkaan. Keho tarvitsee insuliinia sokerin pilkkomisessa.
Esityksen transkriptio:

Hypoglykemia eli alhainen verensokeri Sonja Lehtinen 3B

Alhaisen verensokerin oireita ovat: •sydämentykytys (tiheä pulssi) •hikoilu •nälän tunne •käsien tärinä •ärtyisyys.

Hypoglykemia on vaikea, jos glukoosiarvo on alle 3,1 mmol/l, sillä alhainen verensokeri on veriplasman glukoosiarvon ollessa alle 4,0 mmol/l (millimoolia litrassa). Hypoglykemia on yleistä diabetesta sairastavilla, jotka käyttävät insuliinia. Alhaisia verensokereita voi ilmetä myös ilman diabeteslääkitystä.

Alhaisen verensokerin laukaisema "stressihormonin" adrenaliinin liikavaikutus aiheuttaa oireita. Oireita saa helpotettua ja poistettua syömällä sokeri tai tärkkelyspitoista ravintoa.

Keskushermoston toiminta häiriintyy, jos verensokeri on liian alhainen Keskushermoston toiminta häiriintyy, jos verensokeri on liian alhainen. Aivot tarvitsevat veressä olevaa rypälesokeria eli glukoosia. Keskushermostoon liittyviä oireita ovat •päänsärky •sekavuus •näköharhat, varsinkin näkeminen kahtena •epätavallinen tai riitaisa käytös •pahimmassa tapauksessa kouristuksia ja tajuttomuus

Insulinooma on harvinainen hypoglykemian syy Insulinooma on harvinainen hypoglykemian syy. Insulinooma on insuliinia tuottava kasvain Suomessa todetaan 8–10 henkilöllä vuosittain insulinooma, joten se ei ole yleinen. Kasvain, joka yleensä on pieni (0,5–2 cm) ja hyvänlaatuinen, todetaan erikoistutkimuksilla. Hoitona toimii sairauden parantava kasvaimen poisto leikkauksessa.

Taipumus hypoglykemiaan johtuu geenimuutoksesta (mutaatiosta), jonka aiheuttamana haima tuottaa rasituksen aikana liikaa insuliinia. Joillain ihmisillä liikunnan seurauksena verensokeri laskee.

LÄHTEET: http://fi.wikipedia.org/wiki/Hypoglykemia http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00886#s4