PC-liitäntä AtMega32:lle Viestin lähetys / vastaanotto Sekä laitteen konfigurointi.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
10 RUUSUA SINULLE!.
Advertisements

Kuva kuvaan (MS Paint) Avaa molemmat kuvat esikatselusta muokkaustilaan – klikkaamalla hiiren väärällä napilla > Avaa sovelluksessa… > MS Paint Tässä vaiheessa.
RI400 Raportointi- ja Viestintätyökalu muokkaa iSeiries tulosteita ja välittää viestejä sähköpostin – WEB/URL:n – matkapuhelin Internet:in kautta Windows.
Tietopaketti Big Datasta
SkyDrive ja Office Web Apps –sovellusten käyttäminen
Good Karma = Hyviä Seurauksia
Onpa outoa, miten asiat etenevät…
Sijaisvanhemmuus ja henkinen hyvinvointi. 1.Palauta usein mieleesi, ettet ole syypää lapsen ongelmiin, et ole niistä vastuussa, mutta voit toimia ensisijaisena.
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
Hetken kuluttua, sinulle avautuu taian maailma...
Tietoturvallisuuden huonetaulu
Useita vuosia sitten eräässä perheessä, aikana, jolloin rahaa oli vähän, isä rankaisi 5 vuotiasta tytyärtään, joka oli hävittänyt arvokkaan esineen.
OSTA LÄHELTÄ – KEHITÄ KUNTAASI
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Tietoturva, 2 ov
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Kielten tasotesti TAMK /Joni Sallila.
TÖIDEN PRIORISOINTI JA AJAN HALLINTA
1 N-piirin johtajuusvalmennus Vapaaehtoistyön johtaminen.
NALLE PUH.
 Kirjoita harkiten keskusteluryhmiin Jos kirjoitat viestejä julkisiin keskusteluryhmiin varmista, että viestisi liittyy ryhmän aiheeseen. Älä lähetä.
Ohjeita animaation tekoon:
Käyttöohje: Kuinka luoda käyttäjätili. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
Kuinka liittää sähköposti Fronteriin?
Tavallinen arkipäivä sisältää monia vaaratilanteita
Tiedon esittäminen.
 Tärkeämpää kuin arvaatkaan 1. Et ole ehkä koskaan tarvinnut varmistuksia, mutta… …ennemmin tai myöhemmin se tapahtuu sinullekin. 2PowerPoint harjoitus.
1. Avaa omat tiedostot Pakatut tiedostot vievät vähemmän tallennustilaa ja ne voi siirtää toiseen tietokoneeseen nopeasti. Pakattuja ja pakkaamattomia.
Tietovuokaaviot (ei osa UML-kieltä)
Copyright © VTT Langaton kuormitusten havainnointi Mittaukset kenttäolosuhteissa.
Ystävyytesi on: arvokas aarre....
Rauhallinen maalaushetki iPadeilla Luokassa on yksi väkivaltainen lapsi.
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
IDS: Intrusion Detection System IPS: Intrusion Prevention System Antti Mattila Mikko Toivonen.
Kuinka tehdä blogi o365:ssä
Tietopalvelu verkkoympäristössä Nina Granlund 2006.
Someoppaita – step by step Twitter AVO-hanke Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0 SuomiNimeä-Tarttuva 3.0 Suomi.
Miksi tämä on vaikeaa? Ilman minkäänlaisia rajoitteita ongelmat ei ole vaikeita ratkaista. Siihen löytyy jopa valmis ”kaava”. Valitettavasti jokaisessa.
Keskusteluryhmän etsiminen ja keskusteluun liittyminen Voit etsiä ryhmiä, joihin sinulla on pääsyoikeus, käyttämällä Lync-hakua. 1.Napsauta Lyncin pääikkunassa.
Kysymys hyvästä ja pahasta, oikeasta ja väärästä
HEI USEIN HYMY TARTTUU Minulla ei ole sinulle uutisia...
Harjoituksia Jäähalliin
Lomakkeet © Reiska, Lomakkeet Varsinkin Web-sovelluksia ajetaan täyttämällä sivulla lomake ja lähettämällä tiedot palvelimella olevan Web-sovelluksen.
Treenin nimi ja tavoite: lämmittely
Käyttöohje: Kuinka liittyä osastoon. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Käyttöohje: Kuinka liittyä ryhmään. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
KTKO104 Tieto- ja viestintätekniikka
Organisointi: 3 hlöä yhdessä (polttopalloa): Ohjeet: yksi keskellä ja kaksi heittää palloa siten, että keskipelaaja ei saa kiinni. -HUOM: pään yli ei saa.
OHJEITA TET-RAPORTIN TEKEMISEEN
Linux palomuurina Kimmo Karhu, EL0A
TVT projekti esikoululaisille
VERKKOKAUPAT T-TK-1-2 Sara Rocco, Jaana Malm, Miko Pukkinen.
DHCP Antti Pöyhönen.
MapInfon tiedostot TAB – Tiedosto, jonka avulla tietokanta avataan MapInfossa. Tiedostossa tietoja kentistä ja koordinaattijärjestelmästä. DAT, XLS. TXT.
The HUR Natural Transmission Paineilma-vastus Edut Portaaton vastuksensäätö Tasainen vastus myös nopeassa liikkeessä Turvallista ja tehokasta Matala.
Paljon tukea tarvitsevat – paljon palveluita käyttävät –hanke Keski – Pohjanmaan osakokonaisuus 05/ /2017 Hanketyöntekijät 40% + 40% työajalla Sosiaalityöntekijä.
Tietoturva. Tietoturvan merkitys kasvaa koko ajan kaikissa IT-ratkaisuissa. Yrityksesi tai organisaatiosi tietojen turvaaminen on vähintään yhtä tärkeää.
On hyvä oppia tuntemaan itseään Hurtig
H5 TIETOTURVA NETISSÄ JANI BJÖRKBACKA MYHOKO15A. YLEISTÄ TIETOTURVASTA Tietoturva tarkoittaa tietojen, palvelujen, järjestelmien ja tietoliikenteen suojaamista.
JÄRJESTÄ PIHALIIKKARI perheille
Moottorin kuluttama sähköenergia
Työelämän tekstejä sähköposti.
TVT-harjoituksia H5 Tietoturva

Tietoturva internetissä
Tietoturva.
Tehtävä 10.2: Kuvan hakeminen verkosta
Moottorin kuluttama sähköenergia
Ohje liitteiden lisäämiseksi
Esityksen transkriptio:

PC-liitäntä AtMega32:lle Viestin lähetys / vastaanotto Sekä laitteen konfigurointi

Esittely ATMega32 mikro-ohjaimelle on olemassa runsaasti erilaisia sovelluksia Nykytrendin mukaan uusimmat niistä käyttävät hyväkseen langatonta tiedonsiirtoa

Radiomodeemi ATMega32 mikro-ohjain

Tarve Viestien lähetystä ja ylläpitoa pitäisi voida tehdä myös tietokoneelta käsin Itse kortilla kirjoittaminen, asetusten säätäminen yms. on vähintäänkin kömpelöä! Nämä luovat selkeän tarpeen PC-pohjaiselle hallintaohjelmistolle!

Mitä tuotteella voi tehdä Lähettää viestejä haluttuun määränpäähän käyttäen hyväksi ATMegan nRF24L01 Radiomodeemi piiriä Tuote vie viestin PC:ltä kortille, josta erillinen reititysprotokolla huolehtii viestin määränpäähänsä

Mitä tuotteella voi tehdä Vastaanottaa toisilta tietokoneilta tai korteilta lähetettyjä viestejä PC:ssä kiinni olevalle kortille voidaan antaa osoite, jolloin voidaan kommunikoida tietokoneiden välillä käyttäen mikro-ohjaimia

Mitä tuotteella voi tehdä Konfiguroida kaikkien verkossa olevien korttien asetuksia yhdeltä PC:ltä Jokainen asetus on säädettävissä tilanteeseen sopivaksi Esimerkiksi tehoa voi pienentää lyhyillä etäisyyksillä virrankulutuksen minimoimiseksi

Esimerkki elävästä elämästä 1. Jaetaan päiväkodin lapsille avaimenperät Ne voidaan liittää tietokoneeseen ja jakohetkellä asettaa jokaiseen avaimenperään omistajansa nimi Jos lapsi lähtee luvattomille teille, kortti haistaa että yksi avain on kantoalueen ulkopuolella ja antaa nimihälytyksen ohjaajalle

ATMega kortti Lapsi sallitulla alueella Lapsi kielletyllä alueella

Esimerkki elävästä elämästä 1. Ennen retkelle lähtöä voidaan asettaa kerralla kaikille avaimenperille suurempi lähetysteho, jotta hälytyksen kantomatka pidentyy / lyhentyy.

Esimerkki elävästä elämästä 2. Rosvo-Poliisi peli Jaetaan pelaajille kymmenen avaimenperää joista yksi asetetaan rosvoksi ja yhdeksän poliiseiksi Rosvo lähtee juoksemaan metsään ja poliisit lähtevät hetken päästä perään

Esimerkki elävästä elämästä 2. Rosvolla on aluksi täydet energiat, mutta se kuluu koko ajan Lisäenergiaa rosvo saa varastamalla poliiseilta, varastaminen tapahtuu painamalla nappia poliisin lähellä (30m) Poliisi saa välittömästi tiedon, että häneltä on varastettu joten hän tietää että rosvo on lähellä

Esimerkki elävästä elämästä 2. Poliisi saa rosvon kiinni painamalla nappia riittävän lähellä rosvoa (5m) Poliisit voittavat jos rosvo saadaan kiinni Rosvo voittaa jos energiat pysyvät tietyn pisteen yläpuolella tietyn ajan tai jos hän on saanut varastettua esim. 5:ltä eri poliisilta

Haasteet Saada langaton tiedonsiirto ja sitä käyttävä ohjelmisto toimimaan _luotettavasti_ Tämä on erittäin tärkeää hälytyskäytössä sillä 20 väärän hälytyksen jälkeen yksi oikea saattaa helposti jäädä huomaamatta

Haasteet Mikro-ohjaimen ja tietokoneen varsin erilaisten sielunelämien yhteensovittaminen Mm. isojen lukujen siirtäminen tietokoneelta mikro-ohjaimelle

Kiitos!